|
|
Stranica: 6/12.
|
[ 295 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
PCM
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:46 |
|
|
Jebote kad ćete vi "urbani Sarajlije" napokon shvatit da na ovom forumu većina nisu Hercegovci već Bosanci ?! Također bi se i iznenadio koliko je Sarajlija ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Pasha je napisao/la: paša je žargonizam makadamosapiense :) Aha. A ja sam mislio da je rijec o jos jednom Turcinu.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25771 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pasha je napisao/la: zgrade, tramvaji, trzni centri, univerzitet, sve nedosanjano za pola vas ruralaca iz pripizdine :)
Neka, neka, nek se vidi gdje nam naše pare idu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:48 |
|
|
PCM je napisao/la: Jebote kad ćete vi "urbani Sarajlije" napokon shvatit da na ovom forumu većina nisu Hercegovci već Bosanci ?! Također bi se i iznenadio koliko je Sarajlija ... Ma kakav Sarajlija... Vidis kako je odusevljen trznim centrima... I ja bih bio da sam po cijele dane muzao krave.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:50 |
|
|
Pasha je napisao/la: paša je žargonizam makadamosapiense :) Zar ti to nije nick po onom židovskom prazniku??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:51 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pasha je napisao/la: paša je žargonizam makadamosapiense :) Zar ti to nije nick po onom židovskom prazniku?? Vjerovatno je to u pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:52 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2011, 11:25 Postovi: 11 Lokacija: SR BiH/СР БиХ - Sarajevo/Сарајево
|
jeste, naravno edit: da mi je samo sjesti s vama, porazgovarati, da vidim sta se to desava u vasim glavama
_________________ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga cest. Ko drukcije kaze, klevece i laze, nasu ce osjetit' pest.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:53 |
|
|
Pasha je napisao/la: jeste, naravno E jebi ga sad, jebO ga ti.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:55 |
|
|
Znaci... Ili si Turcin, ili si Zidov. Ovo zadnje nekako sumnjam.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:56 |
|
|
Pasha je napisao/la: Eh ovako, da vam objasnim nesto to je vrlo prosto i da se nabijete na vugla to je tako... Citat Wikipedia: "Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar..." Prvo to, zatim, osmanlije koji su okupatori po normalnom vidjenju nas ovako normalnih ljudi su sagradili stari dio Sarajeva, dok su Austrougari (dio opštine centar), ostatak grad tj. veliku velicinu Tito (mislim to se i vidi kad se dodje u grad, mozda vama to drugacije plasiraju) ccc :) ovo za smog, je l' fakat mislis da me to vrijeđa?
Opanci, naravno ipak vi svi zivite u hercegovackim velegradima :) ma ja, šljego momak malo do sarajva, sada je graDŽanin, nije više papak... nema uvreda, samo konstatacija da je Sarajevo i Zenica najprljaviji i najzagađeniji gradovi u regiji. Pametnom dosta... i ne qrči se, morebit ti isključim struju pa ti glOOOOva skišne.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 15:57 |
|
|
Pasha je napisao/la: edit: da mi je samo sjesti s vama, porazgovarati, da vidim sta se to desava u vasim glavama
Bas, vala.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 16:01 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: ma ja, šljego momak malo do sarajva, sada je graDŽanin, nije više papak...
Jah, vidiš ti je to... neki mogu da izađu iz sela ali selo iz njih nikako. Nego Pasha, živ bio, dođi mi iscijepati drva... mrsko mi ići na Tromeđu da odaberem kojeg muslimana pa barem neka korist od tebe kad si već tu.
|
|
Vrh |
|
|
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 16:04 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2011, 11:25 Postovi: 11 Lokacija: SR BiH/СР БиХ - Sarajevo/Сарајево
|
je l' to provaljuješ il' je ipak samo najava?
_________________ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga cest. Ko drukcije kaze, klevece i laze, nasu ce osjetit' pest.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 16:07 |
|
|
Pasha je napisao/la: je l' to provaljuješ il' je ipak samo najava? Pita te covjek posto cijepas drva?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 16:17 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Aztec je napisao/la: Ma kakav Sarajlija... Vidis kako je odusevljen trznim centrima... I ja bih bio da sam po cijele dane muzao krave. U Fizici je taj tekst poznatiji kao Aztekov aksiom za otkrivanje graDŽana...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 17:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma kakav Sarajlija... Vidis kako je odusevljen trznim centrima... I ja bih bio da sam po cijele dane muzao krave. U Fizici je taj tekst poznatiji kao Aztekov aksiom za otkrivanje graDŽana... A sta cu.
|
|
Vrh |
|
|
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 18:54 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pita te covjek posto cijepas drva? e sekunda da ti kazem sta cijepam i za kol'ko
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 19:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24049 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Pasha je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pita te covjek posto cijepas drva? e sekunda da ti kazem sta cijepam i za kol'ko Koliko god da bobovac, ja ću cenera više. Nemoj u njega, ne plaća.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 20:10 |
|
|
eto vidite, mrzite sarajevo i sve sarajevsko dok koristite sarajevske zargonizme, cener, onda onom je nick junuz djipalo ps ti meni govoris da ti treba drva iscjepati i tu sam ja seljak pa sine, postoji JP Toplane Sarajevo, neki ljudi jednostavno zive u zgradi :) :)
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 20:30 |
|
|
ajde đilkane odjebi više sa tom šugavom malograđanštinom, osvrni se oko sebe da vidiš kako se između tih zgrada prazne kontejneri upravo od tih građana koji žive u tim zgradama. doduše tvoja je staklena, rezervirana za guzonjine sinove, a i struja je džaba, državna.
čuj sarajevski žargonizam,...jel misliš na sadašnji sandžaklijski ili onaj što su vam Nele i Kusto ostavili u amanet pa današnji šeer nazvali guznim crijevom?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 23:26 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja živim u zgradi, i volim ići shopping centre... Šta će mi škola, faks, ja živim na ulici, ni ne znam da sam tenkre... Zubi mi pola fali, ali sam s Alipašinog mali, Znam puno raje, ko i ja jalije... Svi znamo sve, a cenera slavimo, stalno se falimo a u životu se davimo... Moram na nekog svalit krivicu, znam na koga ću: na Hercegovicu... Đe mi je Edo Maajka da mi ovo odrepa...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 26 vel 2011, 13:23 |
|
|
Pasha je napisao/la: jeste, naravno edit: da mi je samo sjesti s vama, porazgovarati, da vidim sta se to desava u vasim glavama ne sjedimo mi Sarajlije s vama papcima šljeglim iz pripizdine gornje u naš grad , uostalom , znaš to i sam
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 26 vel 2011, 14:02 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ej pasha, koliko si trznih centara obisao odkada si se naselio? ( i ovo medju nama, jel se snalazis sa liftom u tvojoj zgradi?)
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 27 vel 2011, 21:39 |
|
|
pasha je rodjeni pa vi kako hocete :) svaki cosak sarajeva znam, od vratnika do dobrinje, over & out :)
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 28 vel 2011, 11:30 |
|
|
Cuj znas svaki cosak.. Sta si koji moj ***?? Nocna dama , pa da "strazaris" po coskovima??
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|