|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 204 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:07 |
|
|
Flamel je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pitanje je zapravo potpuno drukcije. Ako su cjene opcenito i cjene zivota iste kao na zapadu, a jesu. Zasto onda i primanja nisu ista kao na zapadu
Zbog postojanja monopola/kartela, visokog PDV-a i niske produktivnosti. Tocno i zbog svega drugog sto je pejovic navela, nije nista slagala. Medjutim davno prije uvoza "radnika" u Hrvatsku smo ovdje pricali: kad to krene opet nece drzava ni narod nista dobiti od toga vec samo "poslodavci" citaj robovlasnici. Prividno ce biti na pocetku neki kao super je ali u stvarno ce zapravo biti sve gore i gore i trebat ce sve vise i vise tih "radnika" O kulturoloskim problemima, nasilju cak i kod "miroljubivih" nepalaca i filipinaca ne treba ni govoriti bit ce ga i ljudima nece vise biti ugodno nocu setati po gradu Ali kako se kaze trazili ste gledajte
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:08 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: divizija je napisao/la: "hrvatski" poduzetnici neprijatelji Hrvata
Poduzetnici kakvi jesu da jesu su glavna prepreka bankrotu države. Također, ne bih idealizirao hrvatskog radnika. Mnogi od njih su zadržali jugomentalitet da uzmu (posude) ono što nije njihovo, ter da rade najmanje moguće koliko moraju. Doduše, taj način (ne)rada je vrlo poguban i za njih same, jerbo kad se jednom navikneš slabo radit, težko je poslije vratiti radne sposobnosti i volju za rad čak i da želiš... Što se tiče stranih radnika iz siromašnijih zemalja, oni su na žalost nužda. Mi Hrvati smo već uvelike dobili zapadni sindrom imanja fakulteta, ter da želimo raditi nefizičke poslove. Znači bježimo od fizičkih i t.zv. nižih poslova (čak i ako bi imali pristojnu plaću), a problem je da u tom smjeru ide i cieli Balkan pak niti od tamo više ne možemo dobiti radnu snagu, a koju k tomu još privlače i na Zapadu. Prije sam na jednoj drugoj temi nekomu pojašnjavao kako su u ratu potrebne ,,siledžije'', ali zapravo u miru su očito još više potrebne, a mi svi smo fini intelektualci kojima je problem hodati i 5min do trgovine već i do tamo idemo autom... Ako si čovjek invalid, možeš živit samo uz pomoć drugoga. Tako isto, ako si invalidan narod, treba ti pomoć drugog naroda. Na žalost, komocija i blagostanje, očito čine narod invalidima... Nisu Hrvati invalidan narod nego su razmaženi. Može im biti. Nije to čovjek invalid nego razmaženo derište koje treba disciplinirati. Strani radnici su kao droga. Zadovoljavaju razmaženi um ali samo kratkoročno. Dugoročno nas drogiranje uništava kao narod, to je vidljivo svakome tko zna zbrojiti dva broja, i već se događa narodima u zapadnoj Europi. Naša jedina šansa je građanski rat u Engleskoj što će valjda osvijestiti ostale da vide gdje stvari vode. Zamislimo hipotetski da nema mogućnosti uvoza stranih radnika. Što bi se dogodilo? Recimo treba zidati neki zid, i razmaženi Hrvati neće biti zidari a stranih radnika nema. Pa taj zid se ne bi napravio. Očito nikome ne treba zid na tom mjestu. Smeće na ulici? Gospoda Hrvati ga ne bi počistili? Neka onda stoji smeće na ulici dok nekome ne bude smetalo. Vrlo brzo bi se stvari dovele na svoje mjesto, smeće bi se pokupilo a zid napravio gdje treba.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:09 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: MiB je napisao/la: KATARINA Peović, saborska zastupnica Radničke fronte gostovala je na televiziji N1, gdje je komentirala odlazak domaće radne snage u inozemstvo i sve veći priljev stranih radnika u Hrvatsku.
“Mi se u Radničkoj fronti ne bavimo terminom izbora, niti smatramo da je taj elektivni spektakl u kojem ćemo mi svi sudjelovati po ičemu bitan i presudan za život hrvatskog čovjeka. Mi mislimo da se treba koncentrirati na teme kao što su priljev stranih radnika, pitanje zakona o ispitivanju podrijetla imovine, uvođenje poreza na neto bogatstvo, kako bi bogati konačno participirali u tom punjenju proračuna”, rekla je Peović.
"Nismo ušli u pregovore sa SDP-om, ali.." Osvrnula se i na potencijalnu koaliciju s SDP-om.
“Ono što je Radnička fronta do sada saznala je da je SDP-ovom članstvu prihvatljiva Radnička fronta kao najpovoljniji koalicijski partner. Mi smo odmah na početku govorili da smo za veliku koaliciju i žao nam je da nije došlo do te velike koalicije lijevih stranka. Spremni smo za to okrupljavanje na ljevici jer se stvarno moramo suprotstaviti onome što se iza brda valja.”
Peović je poručila da nisu ušli u službene pregovore s SDP-om, ali takav je dogovor moguć.
"Nije istina da nema problema u ogromnom broju stranu radnika" Peović smatra kako sa stranim radnicima postoji problem u intepretaciji i s ljevice i s desnice.
“Prije svega treba osuditi desnu interpetaciju koja je ksenofobna i koja ide na najprimitivnije emocije – strani radnik ti je neprijatelj. Ali treba osuditi i ovu nominalno često lijevu strane koja tvrdi da nema nikakvih problema u tome da dolaze strani radnici u ogromnom broju i da to ni na koji način ne ugrožava status i poziciju hrvatskog radnika, što uistinu nije točno.”
"Mi s dolaskom stranih radnika snižavamo cijenu radne snage, to se zove nejednaki razvoj. Strani radnici se ne dovode u Hrvatsku ni zbog čeg drugog, nego samo zato što je Hrvatska vlada izašla u susret poslodavcima koji žele sniziti cijenu radne snage”, dodaje Peović.
Peović ističe kako smo zbog omalovažavanja hrvatskog radništva došli do toga da u nekim sektorima nedostaje radnika.
“Prosjek europe je 3 posto radno sposobnih koji se iseljavaju, a nas je 17,6 posto iselilo. Jučer slušam Andreja Plenkovića… On u potpunosti želi umanjtiti tu brojku jer se licitira kolika je to brojka pa se uglavnom govori o 400 tisuća ljudi, ali Eurostatova statistika je 17,6 posto radno sposobnih, a oni su najproduktivniji, nositelji razvoja", rekla je Peović.
"Treba vratiti kvote" “Bez obzira na sve, Hrvatska vlada treba vratiti kvote i ograničiti uvoz strane radne snage jer uvoz je omogućen isključivo da bi se poslodavcima pogodavalo. Ako se izjednačuju prava stranih i domaćih radnika onda se gubi uopće potreba za uvozom stranih radnika”, navodi čelnica Radničke fronte.
"Mi svake godine imamo duplo veći broj izdanih dozvola za strane radnike. Vlada se nikome više ne mora opravdavati. Poslodavac može dati bilo kakav oglas za posao, koliko god on bio robovlasnički, ako ne nađe hrvatskog radnika da radi pod tim uvjetima, onda može uvesti stranog radnika”, kaže Peović.
Peović kritizira što ni jedna desna stranka ne govori o vraćanju kvota.
“Zapravo misle raditi sve što radi HDZ, a to je omogućavati poslodavcima da se basnoslovno bogate. Tu mnogi love u mutnom, uglavnom djeca HDZ-ovaca, HSLS-ovaca – mladi tigrovi poduzetnici koji su u 2021. otvarali firme znajući da će moći zarađivati na toj robovlasničkoj radnoj snazi. Oni ne trebaju radnike, oni trebaju robove i Vlada im je to omogućila", rekla je. Ništa dok se govori samo ekonomistički. Ti ljudi po izgledu, ponašanju i svemu ne spadaju u naše društvo i sama njihova nazočnost stvara konflikt i temelj za kaos i nasilje. Multikulturallizam je, kako god opravdavan- zlo. Drzavi to nece pomoci ni ekonomski jer nema stvarnog gospodarskog rasta. Vec samo cisto izivljavanje poslodavaca na tim ljudima. Drzava od tih ljudi nece imati nista, a zbog tih ljudi ce dobiti ogromne probleme kad ni oni ne budu htjeti raditi za male place jer poslodavac ih je uvezao ali nece on snositi daljnje posljedice gdje i kako s tim ljudima
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:13 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mislim da domaci ljudi nikad nisu bjezali od fizickih poslova niti je za njih bilo tesko naci ljude.
Pogrešno misliš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Mislim da domaci ljudi nikad nisu bjezali od fizickih poslova niti je za njih bilo tesko naci ljude.
Pogrešno misliš. Kao sto rekoh svi koji su otisli ne rade u Njemackoj uredske poslove vec fizikaliju, a otisli su ne radi toga sto u HR ili BIH nisu zeljeli raditi te poslove vec sto su bili mizerno placeni za te poslove i u neurednom drustvu. Imam sijaset primjera iz vlastite okoline i drustva Dakle ne ne mislim pogresno
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:25 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Pogrešno misliš. Kao sto rekoh svi koji su otisli ne rade u Njemackoj uredske poslove vec fizikaliju, a otisli su ne radi toga sto u HR ili BIH nisu zeljeli raditi te poslove vec sto su bili mizerno placeni za te poslove i u neurednom drustvu. Imam sijaset primjera iz vlastite okoline i drustva Dakle ne ne mislim pogresno Imam i ja sijaset primjera iz svoje okoline i društva. Generalno, puno neradnika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25890 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dane-croatia je napisao/la: divizija je napisao/la: "hrvatski" poduzetnici neprijatelji Hrvata
Poduzetnici kakvi jesu da jesu su glavna prepreka bankrotu države. Također, ne bih idealizirao hrvatskog radnika. Mnogi od njih su zadržali jugomentalitet da uzmu (posude) ono što nije njihovo, ter da rade najmanje moguće koliko moraju. Doduše, taj način (ne)rada je vrlo poguban i za njih same, jerbo kad se jednom navikneš slabo radit, težko je poslije vratiti radne sposobnosti i volju za rad čak i da želiš... Što se tiče stranih radnika iz siromašnijih zemalja, oni su na žalost nužda. Mi Hrvati smo već uvelike dobili zapadni sindrom imanja fakulteta, ter da želimo raditi nefizičke poslove. Znači bježimo od fizičkih i t.zv. nižih poslova (čak i ako bi imali pristojnu plaću), a problem je da u tom smjeru ide i cieli Balkan pak niti od tamo više ne možemo dobiti radnu snagu, a koju k tomu još privlače i na Zapadu. Prije sam na jednoj drugoj temi nekomu pojašnjavao kako su u ratu potrebne ,,siledžije'', ali zapravo u miru su očito još više potrebne, a mi svi smo fini intelektualci kojima je problem hodati i 5min do trgovine već i do tamo idemo autom... Ako si čovjek invalid, možeš živit samo uz pomoć drugoga. Tako isto, ako si invalidan narod, treba ti pomoć drugog naroda. Na žalost, komocija i blagostanje, očito čine narod invalidima... Tužno da jedan hrvatski nazovi desničar i konzervativac piše ovakva globalistička lijevo-liberalna sranja. Doduše lik koji uživa u druženju sa islamistima po Bosni teško da se može nazvati tako. To samo dokazuje kolika je štetnost anakrone desnice i koliko je ista podložna manipulaciji pa su sada i komunisti i pametniji i domoljubniji.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Kao sto rekoh svi koji su otisli ne rade u Njemackoj uredske poslove vec fizikaliju, a otisli su ne radi toga sto u HR ili BIH nisu zeljeli raditi te poslove vec sto su bili mizerno placeni za te poslove i u neurednom drustvu. Imam sijaset primjera iz vlastite okoline i drustva
Dakle ne ne mislim pogresno
Imam i ja sijaset primjera iz svoje okoline i društva. Generalno, puno neradnika. Dobro otisli su u Austriju lezati
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:33 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Imam i ja sijaset primjera iz svoje okoline i društva. Generalno, puno neradnika. Dobro otisli su u Austriju lezati Moguće. Zato u Hr rade Kosovari, Makedonci, Srbi itd. Hrvati iz BiH drže bauštele po Dalmaciji. Domaćeg radnika ni CIA ne može pronaći.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Dakle, ako ne uvučeš nema rasta i dostizanja zapada, ode ti omladina na zapad. Ako uvučeš onda ima rasta ali imaš i hrpu drukčijih ljudi uokolo.
To i jest politika, teško je odlučit između 2 gotovo jednake loše stvari. Meni je ova druga ipak bolja.
Ta dvoja teorija pada u vodu kada se zna da uvoz obojenih nije spriječio emigraciju Hrvata. Naprotiv, samo ju je još pojačao. A to da će sve biti bolje kad se HR po plaćama izjednači sa Njemačkom ili Švedskom... vidimo danas koliko je bolje u tim zemljama po pitanju migracija. Viši standard- veća potreba za imigrantima. Što više imigranata - to veća potreba za dodatnim imigrantima ( junkie effect) Jedini spas je u teškoj recesiji na razini EU i drastičnom padu životnog standarda.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Dobro otisli su u Austriju lezati
Moguće. Zato u Hr rade Kosovari, Makedonci, Srbi itd. Hrvati iz BiH drže bauštele po Dalmaciji. Domaćeg radnika ni CIA ne može pronaći. Da Albanci su inace poznati po radisnosti
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:39 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Pitanje je zapravo potpuno drukcije. Ako su cjene opcenito i cjene zivota iste kao na zapadu, a jesu. Zasto onda i primanja nisu ista kao na zapadu Kakve to veze ima? Onda bi bilo lako povećati standard i BDP jednostavnim povećanjem cijena dekretom. :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pitanje je zapravo potpuno drukcije. Ako su cjene opcenito i cjene zivota iste kao na zapadu, a jesu. Zasto onda i primanja nisu ista kao na zapadu Kakve to veze ima? Onda bi bilo lako povećati standard i BDP jednostavnim povećanjem cijena dekretom. :) Seljacka logika. Ako je toliko skupo da od svoje place ne mogu kupiti nista onda se ne isplati raditi i idem tamo gdje se isplati Postoji nesto i sto se zove povecanje minimalne satnice
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:44 |
|
|
Hroboatos je napisao/la:
Ništa dok se govori samo ekonomistički. Ti ljudi po izgledu, ponašanju i svemu ne spadaju u naše društvo i sama njihova nazočnost stvara konflikt i temelj za kaos i nasilje.
Multikulturallizam je, kako god opravdavan- zlo.
Jbg, mi znamo da je tako, ali živimo kao u komunizmu - šuška se ali se ne smije naglas.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:45 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Moguće. Zato u Hr rade Kosovari, Makedonci, Srbi itd. Hrvati iz BiH drže bauštele po Dalmaciji. Domaćeg radnika ni CIA ne može pronaći. Da Albanci su inace poznati po radisnosti Poanta je da Hrvata nema po hr bauštelama. Neće da rade. Nema majstora, nove generacije to ne zanima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Da Albanci su inace poznati po radisnosti
Poanta je da Hrvata nema po hr bauštelama. Neće da rade. Nema majstora, nove generacije to ne zanima. Nisu samo baustele fizikalija. Cinjenica je da ni u jednoj bransi ljudi nisu adekvatno placeni
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:50 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Da Albanci su inace poznati po radisnosti
Poanta je da Hrvata nema po hr bauštelama. Neće da rade. Nema majstora, nove generacije to ne zanima. E pa nemoj tako, pola mojih zemljaka radi po bauštelama u HR. Valjda smo i mi nekakvi Hrvati. Doduše, to su uglavnom ljudi srednje generacije, a mlađima je to ispod časti pa idu biti guzopere u Njemačkoj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:50 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Poanta je da Hrvata nema po hr bauštelama. Neće da rade. Nema majstora, nove generacije to ne zanima. Nisu samo baustele fizikalija. Cinjenica je da ni u jednoj bransi ljudi nisu adekvatno placeni Neće da rade, koliko god (adekvatno) bili plaćeni. Bobovac je napisao/la: E pa nemoj tako, pola mojih zemljaka radi po bauštelama u HR. Valjda smo i mi nekakvi Hrvati. Doduše, to su uglavnom ljudi srednje generacije, a mlađima je to ispod časti pa idu biti guzopere u Njemačkoj.
Mar-kan je napisao/la: Hrvati iz BiH drže bauštele po Dalmaciji. Domaćeg radnika ni CIA ne može pronaći.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 10:54 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nisu samo baustele fizikalija. Cinjenica je da ni u jednoj bransi ljudi nisu adekvatno placeni
Neće da rade, koliko god (adekvatno) bili plaćeni. Bobovac je napisao/la: E pa nemoj tako, pola mojih zemljaka radi po bauštelama u HR. Valjda smo i mi nekakvi Hrvati. Doduše, to su uglavnom ljudi srednje generacije, a mlađima je to ispod časti pa idu biti guzopere u Njemačkoj.
Mar-kan je napisao/la: Hrvati iz BiH drže bauštele po Dalmaciji. Domaćeg radnika ni CIA ne može pronaći. Kazes imas djecu, zivis u Hrvatskoj. Skoluje li se ijedno za fizikalca? Ako ne zasto ne?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 12:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Dakle, ako ne uvučeš nema rasta i dostizanja zapada, ode ti omladina na zapad. Ako uvučeš onda ima rasta ali imaš i hrpu drukčijih ljudi uokolo.
To i jest politika, teško je odlučit između 2 gotovo jednake loše stvari. Meni je ova druga ipak bolja.
Ta dvoja teorija pada u vodu kada se zna da uvoz obojenih nije spriječio emigraciju Hrvata. Naprotiv, samo ju je još pojačao. A to da će sve biti bolje kad se HR po plaćama izjednači sa Njemačkom ili Švedskom... vidimo danas koliko je bolje u tim zemljama po pitanju migracija. Viši standard- veća potreba za imigrantima. Što više imigranata - to veća potreba za dodatnim imigrantima ( junkie effect) Jedini spas je u teškoj recesiji na razini EU i drastičnom padu životnog standarda. Spas za koga i čega? Meni je osobno spas ovaj uvoz radnika i gospodarsko jačanje RH, povećava se šansa da mi djeca ostanu tu. Recimo prije 10 g. bi sigurno ispalili. Ono što je možda dobro je kako ovi što sad dolaze su totalno drukčiji od nas, tako da sumnjam da će trajno ostati, u roku 20 g. neće ni taj Nepal bit tolika zabit. Tako da se tome možeš nadat, ne padu standarda EU nego rastu drugih. Sjećamo se kako su Kinezi preplavili bili sve poslije zadnjeg rata a sad ih ne možeš vidjet a ni kineskog dućana.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 12:29 |
|
|
Ti ljudi rade vecinom na dostavama, prijevozima, posti i glupostima Kako to doprinosi jacanju gospodarstva ![confused1 :confused1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/confused1.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 12:48 |
|
|
Domaći taksisti negoduju zbog stranih radnika: "Ne ispunjavaju uvjete za voziti i biti na cestama, a problem je i komunikacija" Zbog sve većeg broja vozača iz trećih zemalja, domaći taksisti pokrenuli su peticiju i prikupili više od pet tisuća potpisa za izmjene zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Traže da minimum za svakog taksista bude poznavanje hrvatskog jezika i vozačka dozvola iz neke od zemalja Europske unije.
"Ne znam tko ima koristi, agencije koje se bave uvozom radne snage ili agregatori koji plaćaju minimalno te ljude. Smatram da Vlada i ministarstvo trebaju zaštiti domaćeg čovjeka", dodao je Roso.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 12:51 |
|
|
...Podsjetimo, dolaskom velikog broja stranih radnika, poglavito onih iz Nepala, Indije i Bangladeša, aktualizirali su se problemi dostavljača u Hrvatskoj. Jedan dio stranih dostavljača istupio je za medije tvrdeći da ih agregatori tjeraju na rad od 12 sati dnevno, za to im isplaćuju minimalnu plaću te ih prijavljuju na rad od nekoliko sati dnevno izbjegavajući time davanja državi.... Stvarno nagli razvoj gospodarstva ocekuje Hrvatsku uvozom strane radne snage ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 13:04 |
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Poduzetnici kakvi jesu da jesu su glavna prepreka bankrotu države...
jel ti možda palo na pamet da to nije dobra stvar? Da. Ali je tako...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 13:07 |
|
|
Poduzetnicima odgovara iseljavanje Hrvata i dizanje kvota uz uvoz jeftine radne snage, to ide toliko da se iživljavaju nad radnicima da bi napustili posao.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|