HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 ožu 2025, 15:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 445 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj
PostPostano: 18 sij 2024, 22:19 

goran2hr je napisao/la:
prisilili Tuđmana da u BiH propusti Mudžahedine

Za ovo je neko u RH i HB uzeo dobar novac, ako je bilo prisile onda ona ima ime i prezime . "bezobzirna pohlepa".

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:21 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Pošto sve i svašta znaš, možeš li potvrditi kako su pripadnici OSRH upućeni u Afganistan nasilno tj bez vlastitog pristanka i mimo potpisanih profesionalnih ugovora?

Sa slabim plaćama i u socijalnim problemima, naravno kako su vojnici otimali tko će u Afganistan, išli su i na manje rizične zadatke + a onaj koji bi odbio, dobio bi etiketu "neperspektivan" sa svim što to za sobom vuče. Tako da to nije bilo nešto za pohvaliti - ali opet ljudski razumljivo. Naravno, za Hrvatsku i Hrvatski narod, to je bila beskorisna budalaština i spalionica novaca.

Sada zamislimo situaciju, gdje su hrvatski vojnici za istu ("Afganistansku") plaću čuvali u turnusima hrvatsku granicu, izgrađeni stanovi za vojnike (demografija), te kupljena nova oprema?! Da, za tih 2.400.000.000,00 kuna koliko je ta ludorija koštala. S tim kako će se neki troškovi od toga vući i dalje... Doduše, dobili smo čeku - https://www.youtube.com/watch?v=42fMte_SUj4.

Pa što bi bilo bolje? Služiti strancima i sramotiti se ili...

S tim što nije Afganistan jedan jedini, takvih budalaština, sramoćenja i pušiona Hrvata, u aranžmanu stranaca ima diljem svijeta.

Možemo se složiti kako su vojnici znali u šta se upuštaju ako odu u misiju. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:24 

Osim "čeke" lako se mogu pronaći podaci o donacijama https://www.google.com/search?q=americke+donacije+osrh

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:29 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
prisilili Tuđmana da u BiH propusti Mudžahedine

Za ovo je neko u RH i HB uzeo dobar novac, ako je bilo prisile onda ona ima ime i prezime . "bezobzirna pohlepa".

Negdje početkom 2000. Mate Granić daje intervju pa veli - kako se Tuđman protivio da RH u BiH propusti mudžahedine, ali je SAD (ime i prezime) inzistirao i prisilio Tuđmana da u BiH propusti mudžahednine. Mate sigurno nije ljubitelj Tuđmana (tada je već napustio HDZ i ostavio dugove), pa da bi mu čuvao uspomenu i dobar glas, ali nije kazao kako je "Tuđman za to uzeo dobar novac", nego da je "Tuđman bio prisiljen".

U to doba (tornjevi još nisu bili srušeni) mudžahedini i SAD su si bili kompići, a BiH Muslimani favoriti Amerikanaca.

Što Vi konkretno o tme znate? I tko je (ime i prezime) tada uzeo dobar novac?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:31 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Sa slabim plaćama i u socijalnim problemima, naravno kako su vojnici otimali tko će u Afganistan, išli su i na manje rizične zadatke + a onaj koji bi odbio, dobio bi etiketu "neperspektivan" sa svim što to za sobom vuče. Tako da to nije bilo nešto za pohvaliti - ali opet ljudski razumljivo. Naravno, za Hrvatsku i Hrvatski narod, to je bila beskorisna budalaština i spalionica novaca.

Sada zamislimo situaciju, gdje su hrvatski vojnici za istu ("Afganistansku") plaću čuvali u turnusima hrvatsku granicu, izgrađeni stanovi za vojnike (demografija), te kupljena nova oprema?! Da, za tih 2.400.000.000,00 kuna koliko je ta ludorija koštala. S tim kako će se neki troškovi od toga vući i dalje... Doduše, dobili smo čeku - https://www.youtube.com/watch?v=42fMte_SUj4.

Pa što bi bilo bolje? Služiti strancima i sramotiti se ili...

S tim što nije Afganistan jedan jedini, takvih budalaština, sramoćenja i pušiona Hrvata, u aranžmanu stranaca ima diljem svijeta.

Možemo se složiti kako su vojnici znali u šta se upuštaju ako odu u misiju. :palacgore1

Visoka plaća za mali rizik u mirnijoj zoni Afganistana.

Možemo li se složiti kako su tamo za Hrvatski narod bili beskoristan trošak?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:43 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Složili smo se kako su vojnici znali u šta se upuštaju i po koju cijenu, tako da je besmisleno dalje povlačiti to pitanje.

Najbolje je ukinuti vojsku, jer je ista u svakom slučaju beskorisan trošak. Broj vojnika koji služe nije dovoljan za ozbiljan otpor. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:45 

MiB je napisao/la:
Osim "čeke" lako se mogu pronaći podaci o donacijama https://www.google.com/search?q=americke+donacije+osrh

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... a-15050618

Nije problem argumentirati kako su to mahom bile budalaštine, jedino bi bio preopširan upis. Pa čak i one idiot donacije, da sami sebi uništavamo ionako jadni pzo, uz uvredljivi komentar njihovog veleposlanika, kako to trebamo učiniti "da to oružje ne bi došlo u ruke terorista"?! Da komedija bude veća, reče to veleposlanik države koja je takvim oružjem naoružavala islamske radikale.
A za njih smo i mi donirali, daleko više i daleko konkretnije stvari SAD (https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/m ... e-20120726), Afganistan, Sirija, Ukrajina.

Uglavnom, ništa mi njima nismo dužni. Pa ni za čeku.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:49 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Negdje početkom 2000. Mate Granić daje intervju pa veli - kako se Tuđman protivio da RH u BiH propusti mudžahedine, ali je SAD (ime i prezime) inzistirao i prisilio Tuđmana da u BiH propusti mudžahednine. Mate sigurno nije ljubitelj Tuđmana (tada je već napustio HDZ i ostavio dugove), pa da bi mu čuvao uspomenu i dobar glas, ali nije kazao kako je "Tuđman za to uzeo dobar novac", nego da je "Tuđman bio prisiljen".

U to doba (tornjevi još nisu bili srušeni) mudžahedini i SAD su si bili kompići, a BiH Muslimani favoriti Amerikanaca.

Ma hajde, pusti bajke. Ovdje i na drugim online mjestima imaš svjedočenja branitelja o švercu svega i svačega od strane ljudi koju su bili u civilnoj i vojnoj hijerarhiji. Ako su to radili običnom ratniku vidljivi ljudi, onda razmisli dokle se kriminalni lanac protezao. Zašto se kriju ratni arhivi ili su tragom nestali? Od kuda prvi milijuni ljudima bliskim FT i MB, vojnom vrhu?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:56 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Složili smo se kako su vojnici znali u šta se upuštaju i po koju cijenu, tako da je besmisleno dalje povlačiti to pitanje.

Najbolje je ukinuti vojsku, jer je ista u svakom slučaju beskorisan trošak. Broj vojnika koji služe nije dovoljan za ozbiljan otpor. :palacgore1

Manje su bitni vojnici od interesa i sigurnosti nacije. Kao što zdravstvo nije zbog liječnika, nego zdravlja nacije. Kao što ni političari nisu sami sebi svrha...
Dakle znali su da je rizik manji, a plaća (iz hrvatskog budžeta) dobra. Ono što Vi ne kopčate, jer Vam je primaran interes stranaca, je da je moguće poboljšati vojsku, podići standard vojnika i opreme, ali sve to se neće postići ludorijama po Afganistanu, Libanonu, Iraku, Maliju, Libiji.... Znači, za istu plaću, mogli su čuvati hrvatsku granicu i još bi ostalo za stanove i opremu.

Ako je svrha vojske, janjičariti za strance i ne čuvati hrvatske granice i interese, ono za što se Vi zalažete - onda je to beskoristan trošak. Čini li suprotno od toga - vojska je nešto smisleno, što trebamo.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 22:59 

Ono što ti ne kopčaš je da mi na teret stavljaš stvari koji nemaju veze sa stvarnošću. Tj klevećeš ko seoska ženturača. Sa tobom diskusija završena.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 23:01 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Ma hajde, pusti bajke. Ovdje i na drugim online mjestima imaš svjedočenja branitelja o švercu svega i svačega od strane ljudi koju su bili u civilnoj i vojnoj hijerarhiji. Ako su to radili običnom ratniku vidljivi ljudi, onda razmisli dokle se kriminalni lanac protezao. Zašto se kriju ratni arhivi ili su tragom nestali? Od kuda prvi milijuni ljudima bliskim FT i MB, vojnom vrhu?

Recimo da vam povjerujem, kako mudžahedini nisu stigli jer ih je doveo SAD, nego SAD za to nije bilo briga, ali je netko uzeo lovu? Pa tko je taj netko? Jedno ime i prezime? Vi ste vidjeli te "prve milijune"? Brojali ih na hrpi?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 23:02 

MiB je napisao/la:
Ono što ti ne kopčaš je da mi na teret stavljaš stvari koji nemaju veze sa stvarnošću. Tj klevećeš ko seoska ženturača. Sa tobom diskusija završena.

Ah, kakav gubitak....

Vrh

PostPostano: 18 sij 2024, 23:12 

Tisuće "mudzahedina" je zadnjih godina prošlo preko RH, čak im se u režiji današnjeg predsjednika i njegovih ministara koji su u međuvremenu postali poduzetnici organizirao prijevoz. Isto kao 90tih, samo drugi politički akteri, sve za novac i političke bodove. Razumijem kako brineš za naš narod, ali uglavnom pogrešno upireš prstom. Npr. susjedna Slovenija ima iste vojno-političke partnere kao i mi, ali daleko manju korupciju i ljude spremne prodati Slovence za novac, bez obzira na pritisak. I danas imaš Hrvate koji preko granice švercaju mudžahedine, jebali bi se da im ovi ponude tisuću više.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 00:10 

MiB je napisao/la:
Tisuće "mudzahedina" je zadnjih godina prošlo preko RH, čak im se u režiji današnjeg predsjednika i njegovih ministara koji su u međuvremenu postali poduzetnici organizirao prijevoz. Isto kao 90tih, samo drugi politički akteri, sve za novac i političke bodove. Razumijem kako brineš za naš narod, ali uglavnom pogrešno upireš prstom. Npr. susjedna Slovenija ima iste vojno-političke partnere kao i mi, ali daleko manju korupciju i ljude spremne prodati Slovence za novac, bez obzira na pritisak. I danas imaš Hrvate koji preko granice švercaju mudžahedine, jebali bi se da im ovi ponude tisuću više.

Uspoređivati današnje vrijeme sa onim iz 90 ih stvarno nema smisla prvenstveno zbog drugačijeg "drustvenog" uređenja.

Danas svaka budala može strpat mudzahedine u gepek, uzet novac i oprobat se u tom poslu dok su onomad to mogli izvesti samo odabrani . Isti su bili pod direktnom kontrolom vojne hunte ili političkog Zagreba bez čijeg odobrenja nisu mogli ništa.

Samo nam ostaje pitanje jel Tuđman bio takav nacionalni izdajnik ili ipak prisiljen od strane dragog ti zapada :zubati

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 10:16 

Kao što sam napisao, države zapadnog saveza i njihovi sateliti smiju pucati na strance koji ilegalno ulaze u zemlju samo ako je taj stranac Rus. U svim drugim slučajevima ilegalni ulazak ne povlači niti nikakve sankcije, a kamoli metak. S druge strane i u slučaju osobne samoobrane ovisi o državi kome će dozvoliti držanje i nošenje oružja. Ili što će mi pištolj za samoobranu ako mora biti kod kuće u sefu pod ključem?

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 10:25 

Diablo je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Uspoređivati današnje vrijeme sa onim iz 90 ih stvarno nema smisla prvenstveno zbog drugačijeg "drustvenog" uređenja.

Danas svaka budala može strpat mudzahedine u gepek, uzet novac i oprobat se u tom poslu dok su onomad to mogli izvesti samo odabrani . Isti su bili pod direktnom kontrolom vojne hunte ili političkog Zagreba bez čijeg odobrenja nisu mogli ništa.

Samo nam ostaje pitanje jel Tuđman bio takav nacionalni izdajnik ili ipak prisiljen od strane dragog ti zapada :zubati

Kakav bolan zapad? Emisari iz Irana, S.A, U.A.E, Turske, Pakistana su sa torbama dolara oblijetali predsjedničke i vladine urede, kako bi otvorili u RH "humanitarne centre" i isposlovali neometan prolaz preko HVO teritorija.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 10:34 

Diablo je napisao/la:
... dok su onomad to mogli izvesti samo odabrani . Isti su bili pod direktnom kontrolom vojne hunte ili političkog Zagreba bez čijeg odobrenja nisu mogli ništa.

Tada se moglo još lakše i jednostavnije prebaciti koga se htjelo, za lovu. Što se i radilo. Od UNa do lokalnih kabadahija. Eto Tuđman se bakćao transportom...

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 11:17 

weasel je napisao/la:

I ne Njemačka nije mrtva nego ima hrpu retarda na vlasti. Da dođu iole normalni tamo oni su svjetska sila u roku 10 godina.

Dok god je Pax Americana na snazi nemaju drugog izbora nego se praviti fini, prodavati multi-kulti takiju itd.

No već se to pomalo počelo mijenjati. U nekim ranijim vremenima bi AFD nakon one "afere" sa sastankom gdje su predlagali protjerivanje stranaca bio ekspresno zabranjen i kraj priče.

Sad kalkuliraju, ne samo zato jer znaju da zabrana ne bi riješila ništa, nego uviđaju da im postojanje takve snage može biti koristan alat i sredstvo pritiska u diplomatskim igrama u smislu "Ako nećete nas, ima i gorih"

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 13:30 

Diablo je napisao/la:

Kakva bolan Srbija ? Jel to se drogiras?
Mi uopće ne trebamo postojat kao narod ako bi strahovali od jedne Srbije, pogotovo u današnjoj situaciji.

Također , Nijemci su već mrtva nacija samo što im to još nitko nije priopcio. Oni će se zabavit o svom jadu kroz iducih max 10 godina.

Ne glasam za HDZ , nisam pomračena uma.

Razumijem ja vas preko Save, jesam dodrinaš ali nisam nerazuman. Mujo je uvijek bio i uvijek će biti ona dosadna muha u sobi koje se ne možeš riješiti. Koliko su planirali i šurovali proglam poklapanja, i trećerazredni Njemački diplomat pred mirovinu im ugasi velikodržavne planove.

Revizionistička Srbija je prijetnja Hrvatskoj, ujedinjenje Srba je prijetnja Hrvatskoj.

Sa Srbima u BiH možemo biti jarani sve dok su unutar BiH, što i kako misli Vučić i Beogradska čaršija imaš prilike vidjeti svakog ljeta.

Sukob Srba i Hrvata je gotov iz Hrvatske perspektive, iz njihove nije niti blizu, čekaju priliku da se svete "ustašama".

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 19 sij 2024, 13:33 

weasel je napisao/la:

Sukob Srba i Hrvata je gotov iz Hrvatske perspektive, iz njihove nije niti blizu, čekaju priliku da se svete "ustašama".

Ma fantaziraš, đe bi oni to i pomislili. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 sij 2024, 19:15 

Srbijanci objavili kvalitetan pregled obavezong služenja vojnog roka u Europi. Ima jako zanimljivih pristupa.

https://youtu.be/DcWfJUzVp-0?t=1112

Vrh

PostPostano: 20 sij 2024, 19:44 

Mar-kan je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Ma fantaziraš, đe bi oni to i pomislili. :zubati

U strahu su velike oči ? :D

Vrh

PostPostano: 20 sij 2024, 20:05 

Gdje je u Europi vojna služba obavezna?

Od 40 europskih zemalja koje imaju oružane snage, 15 ima neki oblik vojnog roka. Među europskim zemljama koje nisu ukinule obvezni vojni rok su Švicarska, Norveška, Danska, Finska, Austrija, Turska, Estonija, Rusija, Bjelorusija, Ukrajina, Grčka i Cipar. U svakoj od ovih zemalja vojni rok je drugačiji, au gotovo svim navedenim zemljama postoji i prigovor savjesti, što znači da novaci mogu služiti u civilnim i državnim institucijama.

U Švicarskoj i Austriji građani su na referendumu glasali "ne" za ukidanje vojnog roka. U Švicarskoj vojni rok služe muškarci od 18 do 34 godine, dok se žene mogu dobrovoljno prijaviti. Vojna služba traje 21 tjedan. U Austriji vojni rok traje 6 mjeseci. U Finskoj je vojska obavezna za sve vojno sposobne muškarce, žene služe dobrovoljno. Redovno služenje vojnog roka u ovoj zemlji traje od 6 mjeseci do godinu dana. U Estoniji se vojni rok služi od 8 do 11 mjeseci, u Norveškoj su od 2015. svi punoljetni građani regrutirani. Norveški ustav kaže da svi imaju vojnu obvezu, bez obzira na spol, od 18. do 44. godine. Duljina služenja vojnog roka iznosi najviše 19 mjeseci. Litva je 2016. ponovno uvela obvezni vojni rok, ponajviše zbog straha građana od mogućeg ruskog napada. Svi muškarci između 18 i 26 godina moraju odslužiti godinu dana vojnog roka.

U Švedskoj trajanje vojne službe varira ovisno o spolu vojske. Vojsku služe i muškarci i žene od 18 do 47 godina. Grčka ima najduži vojni rok, gdje svi muškarci između 19 i 45 godina moraju služiti jednogodišnji vojni rok. U Ukrajini je prije početka rata vojni rok trajao 12 mjeseci. Vojsku su služili muškarci od 20 do 27 godina. U Turskoj vojni rok traje od 6 do 12 mjeseci za muškarce od 20 godina. Od 2019. postoji mogućnost kupnje izuzeća nakon mjesec dana obuke.
Služenje vojnog roka u zemljama regije

Nijedna država u regiji nema obvezni vojni rok. Slovenija je prva uvela profesionalnu vojsku 2003. godine. 2006. redovnu liniju ukinule su Makedonija i Crna Gora. U Bosni i Hercegovini to je učinjeno godinu dana kasnije, dok je Hrvatska volontiranje uvela 2008. godine.

Vojna služba nije obavezna u sljedećim zemljama: Velika Britanija, Irska, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Poljska, Francuska, Latvija, Italija, Malta, Češka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Sjeverna Makedonija, Albanija, Crna Gora , Bosna i Hercegovina.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2024, 21:50 

MiB je napisao/la:
Gdje je u Europi vojna služba obavezna?

Od 40 europskih zemalja koje imaju oružane snage, 15 ima neki oblik vojnog roka. Među europskim zemljama koje nisu ukinule obvezni vojni rok su Švicarska, Norveška, Danska, Finska, Austrija, Turska, Estonija, Rusija, Bjelorusija, Ukrajina, Grčka i Cipar. U svakoj od ovih zemalja vojni rok je drugačiji, au gotovo svim navedenim zemljama postoji i prigovor savjesti, što znači da novaci mogu služiti u civilnim i državnim institucijama.

U Švicarskoj i Austriji građani su na referendumu glasali "ne" za ukidanje vojnog roka. U Švicarskoj vojni rok služe muškarci od 18 do 34 godine, dok se žene mogu dobrovoljno prijaviti. Vojna služba traje 21 tjedan. U Austriji vojni rok traje 6 mjeseci. U Finskoj je vojska obavezna za sve vojno sposobne muškarce, žene služe dobrovoljno. Redovno služenje vojnog roka u ovoj zemlji traje od 6 mjeseci do godinu dana. U Estoniji se vojni rok služi od 8 do 11 mjeseci, u Norveškoj su od 2015. svi punoljetni građani regrutirani. Norveški ustav kaže da svi imaju vojnu obvezu, bez obzira na spol, od 18. do 44. godine. Duljina služenja vojnog roka iznosi najviše 19 mjeseci. Litva je 2016. ponovno uvela obvezni vojni rok, ponajviše zbog straha građana od mogućeg ruskog napada. Svi muškarci između 18 i 26 godina moraju odslužiti godinu dana vojnog roka.

U Švedskoj trajanje vojne službe varira ovisno o spolu vojske. Vojsku služe i muškarci i žene od 18 do 47 godina. Grčka ima najduži vojni rok, gdje svi muškarci između 19 i 45 godina moraju služiti jednogodišnji vojni rok. U Ukrajini je prije početka rata vojni rok trajao 12 mjeseci. Vojsku su služili muškarci od 20 do 27 godina. U Turskoj vojni rok traje od 6 do 12 mjeseci za muškarce od 20 godina. Od 2019. postoji mogućnost kupnje izuzeća nakon mjesec dana obuke.
Služenje vojnog roka u zemljama regije

Nijedna država u regiji nema obvezni vojni rok. Slovenija je prva uvela profesionalnu vojsku 2003. godine. 2006. redovnu liniju ukinule su Makedonija i Crna Gora. U Bosni i Hercegovini to je učinjeno godinu dana kasnije, dok je Hrvatska volontiranje uvela 2008. godine.

Vojna služba nije obavezna u sljedećim zemljama: Velika Britanija, Irska, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Poljska, Francuska, Latvija, Italija, Malta, Češka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Sjeverna Makedonija, Albanija, Crna Gora , Bosna i Hercegovina.
U Danskoj, Norveškoj i Švedskoj (možda još nekim zemljama) je vojni rok teoretski obavezan, ali iz svake generacije samo neki mali postotak (otprilike 20% u Danskoj ili 5% u Švedskoj) bude pozvan na služenje vojnog roka. Danci imaju nekakvo izvlačenje brojeva, samo onaj tko izvuče nesretni broj ide u vojsku.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2024, 23:10 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ako se razmislja o obveznom vojnom roku, onda mislim da bi OK bilo 2ipol mjeseca za temeljnu obuku.
Ja kad sam bio u vojsci (2000. godine), od ukupno 10 mjeseci samo je to razdoblje i vrijedilo nesto. Tih 10-tak tjedana je se barem naucilo rukovati s puskom, rasklopiti i sklopiti i islo se 2-3 puta na gadjanje s bojevim streljivom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 445 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: