|
|
Stranica: 24/25.
|
[ 610 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 13:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59606 Lokacija: DAZP HQ
|
Hrvat se smije, je da, *** ću ti ja za BIH u akciju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 13:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 14:05 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8164 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Kapetan je čini mi se Begić.
Bošnjak i Hrvat poručnici a Srbin potporučnik?
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 14:07 |
|
|
Nebula je napisao/la: Kapetan je čini mi se Begić.
Bošnjak i Hrvat poručnici a Srbin potporučnik? jer je i najmladji, ovaj vas je sed i penzionisace se kao porucnik.
|
|
Vrh |
|
|
Revizija
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 14:34 |
|
|
Ako Bošnjaka ima 1 200 000 /2 =600 k, ako znamo da je mobilizacijski potencijal do 10%=60k. Srbi ako nas ima 950 k/2=475k 10% 47,5k. Hrvata ako ima 320 k/2 =‚160 k ‚10% =16 k.
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 14:35 |
|
|
3,5% je sad. I to se gleda na ukupnu populaciju, ne samo na musku.
|
|
Vrh |
|
|
Revizija
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 14:55 |
|
|
Zašto je smanjenjo na 3, 5%? Kao da bi žene išle u rat , možda samo u simboličnom broju .
|
|
Vrh |
|
|
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 14:58 |
|
|
Revizija je napisao/la: Zašto je smanjenjo na 3, 5%? Kao da bi žene išle u rat , možda samo u simboličnom broju . ne idu zene u rat, nego se ranije uzimalo da 13% populacije da moze da ratuje (muskarci uglavnom), da privreda funkcionise itd, ali se procenat gleda na celo stanovnistvo. Sada je to po nekim procenama 3,5%.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 15:04 |
|
|
Revizija je napisao/la: Ako Bošnjaka ima 1 200 000 /2 =600 k, ako znamo da je mobilizacijski potencijal do 10%=60k. Srbi ako nas ima 950 k/2=475k 10% 47,5k. Hrvata ako ima 320 k/2 =‚160 k ‚10% =16 k. To je u idealnim uvjetima gdje uhvatiš baš svaku vojnosposobnu osobu. Na primjeru Ukrajine vidimo da je realna mobilizacijska brojka puno puno manja.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 15:06 |
|
|
Kakvih 10% to je eventualno uvatio sssr i 3.reich u vrime 2.svj rata.
Sve da se mujo 100% mobilizira, šta će se gađat kestenima? Nema ni kestena dovoljno.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 17:30 |
|
|
Demografska piramida je da su 35% starci, 10% djeca. Dakle to bi bilo da ima oko četvrtina ljudi (dva su spola, a u vojsku idu samo muški) koji su u godinama. Prije je bilo da je samo pola sposobno, a i treba hraniti vojsku. To je tih cca 10% ukupno populacije.
Danas je možda 2% sveskupa i to ako.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 20:29 |
|
|
Ceha je napisao/la: Demografska piramida je da su 35% starci, 10% djeca. Dakle to bi bilo da ima oko četvrtina ljudi (dva su spola, a u vojsku idu samo muški) koji su u godinama. Prije je bilo da je samo pola sposobno, a i treba hraniti vojsku. To je tih cca 10% ukupno populacije.
Danas je možda 2% sveskupa i to ako. Zapravo je vjerojatno i manje, Nebula je stavljao na temi demografije da su otprilike 50% stanovništva stariji od 50 godina. Oni svakako otpadaju. Ostavljam svakom da procijeni koliko su prosječno spremni ovi oko 40 godina. Ali nije to glavni problem. Rat danas je drugačiji, iza aktivnog vojnika stoji cijeli tim podrške. Vojnik treba skupu opremu. Možda nekada u srednjem vijeku je bilo moguće regrutirati i 50%, cjelokupnu mušku populaciju. Međutim danas, moderne države mogu ići maksimalno do 5% u idealnom teoretskom slučaju. Znači Hrvati u HR + BiH teoretski maksimum bi bio 200 000 vojnika, ali i to bi bilo moguće samo vrlo kratko vrijeme, inače bi se urušila ekonomija. To je u praksi skoro pa neizvodivo, realno je maksimum pod uvjetom da se cijela nacija ujedini oko nekog cilja recimo oko 120 000 vojnika. Onih 10% što se spominje to je bilo ranije ako se ratuje u stilu 90-tih, to je danas neizvodivo. Naravno, muslimani mogu mobilizirati i puno više, ali ta odluka bi išla na štetu kvalitete, to bi bilo gore nego kauboji protiv indijanaca.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 20:31 |
|
|
Imota je napisao/la: Kakvih 10% to je eventualno uvatio sssr i 3.reich u vrime 2.svj rata.
Sve da se mujo 100% mobilizira, šta će se gađat kestenima? Nema ni kestena dovoljno. Mogu oni mobilizirati i 100%, ali to će trajati dok nije vrijeme ručka. Onda će se sjetiti kako trebaju logistiku.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 02 vel 2024, 23:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Demografska piramida je da su 35% starci, 10% djeca. Dakle to bi bilo da ima oko četvrtina ljudi (dva su spola, a u vojsku idu samo muški) koji su u godinama. Prije je bilo da je samo pola sposobno, a i treba hraniti vojsku. To je tih cca 10% ukupno populacije.
Danas je možda 2% sveskupa i to ako. Zapravo je vjerojatno i manje, Nebula je stavljao na temi demografije da su otprilike 50% stanovništva stariji od 50 godina. Oni svakako otpadaju. Ostavljam svakom da procijeni koliko su prosječno spremni ovi oko 40 godina. Ali nije to glavni problem. Rat danas je drugačiji, iza aktivnog vojnika stoji cijeli tim podrške. Vojnik treba skupu opremu. Možda nekada u srednjem vijeku je bilo moguće regrutirati i 50%, cjelokupnu mušku populaciju. Međutim danas, moderne države mogu ići maksimalno do 5% u idealnom teoretskom slučaju. Znači Hrvati u HR + BiH teoretski maksimum bi bio 200 000 vojnika, ali i to bi bilo moguće samo vrlo kratko vrijeme, inače bi se urušila ekonomija. To je u praksi skoro pa neizvodivo, realno je maksimum pod uvjetom da se cijela nacija ujedini oko nekog cilja recimo oko 120 000 vojnika. Onih 10% što se spominje to je bilo ranije ako se ratuje u stilu 90-tih, to je danas neizvodivo. Naravno, muslimani mogu mobilizirati i puno više, ali ta odluka bi išla na štetu kvalitete, to bi bilo gore nego kauboji protiv indijanaca. Da, to bi bio stampedo leminga
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 02:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imota je napisao/la: Kakvih 10% to je eventualno uvatio sssr i 3.reich u vrime 2.svj rata.
Sve da se mujo 100% mobilizira, šta će se gađat kestenima? Nema ni kestena dovoljno. Mogu oni mobilizirati i 100%, ali to će trajati dok nije vrijeme ručka. Onda će se sjetiti kako trebaju logistiku. Ovo me podsjeti na mog starog, kad mu je psihijatrica u bolnici prijetila da ce mu pozvati obezbjeđenje na sto je on odgovorio: "Dok dođe obezbjeđenje ja sam tebe već zadavio" Tako i ovo, dok dođe vrijeme ručka mi smo vec u Neumu
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 03:14 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mogu oni mobilizirati i 100%, ali to će trajati dok nije vrijeme ručka. Onda će se sjetiti kako trebaju logistiku. Ovo me podsjeti na mog starog, kad mu je psihijatrica u bolnici prijetila da ce mu pozvati obezbjeđenje na sto je on odgovorio: "Dok dođe obezbjeđenje ja sam tebe već zadavio" Tako i ovo, dok dođe vrijeme ručka mi smo vec u Neumu Misliš bez gaća i u vodi preko glave? Kako ste naivni, utopit ćete se još u Jablaničkom jezeru, Neum vam je malo izvan ruke
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 06:52 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mogu oni mobilizirati i 100%, ali to će trajati dok nije vrijeme ručka. Onda će se sjetiti kako trebaju logistiku. Ovo me podsjeti na mog starog, kad mu je psihijatrica u bolnici prijetila da ce mu pozvati obezbjeđenje na sto je on odgovorio: "Dok dođe obezbjeđenje ja sam tebe već zadavio" Tako i ovo, dok dođe vrijeme ručka mi smo vec u Neumu I je li je zadavio?
1031 of 2558 - 40.3%
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 07:48 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mogu oni mobilizirati i 100%, ali to će trajati dok nije vrijeme ručka. Onda će se sjetiti kako trebaju logistiku. Ovo me podsjeti na mog starog, kad mu je psihijatrica u bolnici prijetila da ce mu pozvati obezbjeđenje na sto je on odgovorio: "Dok dođe obezbjeđenje ja sam tebe već zadavio" Tako i ovo, dok dođe vrijeme ručka mi smo vec u Neumu Vi niste u stanju se dovući do Neuma kao turisti, kamoli da ćete rabote izvoditi u dubokom hrvatskom teritoriju. A i da dođete do Neuma, što ćete? Kupat se?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 12:32 |
|
|
Ceha je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ovo me podsjeti na mog starog, kad mu je psihijatrica u bolnici prijetila da ce mu pozvati obezbjeđenje na sto je on odgovorio: "Dok dođe obezbjeđenje ja sam tebe već zadavio" Tako i ovo, dok dođe vrijeme ručka mi smo vec u Neumu Misliš bez gaća i u vodi preko glave? Kako ste naivni, utopit ćete se još u Jablaničkom jezeru, Neum vam je malo izvan ruke Fascinantno je kolko su muslimani opčinjeni Neumom. I Aliji Sirotanoviću je posljednja želja bila da vidi Neum 1989.Smiljko Šagolj ga vodio. Mislim da je to zadnji musliman što je vidio Neum. https://youtu.be/aI4XvRl8KcA?si=Hr-5dKHdUsyS8Wiz
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 13:41 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Misliš bez gaća i u vodi preko glave? Kako ste naivni, utopit ćete se još u Jablaničkom jezeru, Neum vam je malo izvan ruke Fascinantno je kolko su muslimani opčinjeni Neumom. I Aliji Sirotanoviću je posljednja želja bila da vidi Neum 1989.Smiljko Šagolj ga vodio. Mislim da je to zadnji musliman što je vidio Neum. https://youtu.be/aI4XvRl8KcA?si=Hr-5dKHdUsyS8WizIspada fakat da im je to mokri san Ali ima i smisla. Rudar je zadnji koji je vidio more
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 13:43 |
|
|
Ceha je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Fascinantno je kolko su muslimani opčinjeni Neumom. I Aliji Sirotanoviću je posljednja želja bila da vidi Neum 1989.Smiljko Šagolj ga vodio. Mislim da je to zadnji musliman što je vidio Neum. https://youtu.be/aI4XvRl8KcA?si=Hr-5dKHdUsyS8WizIspada fakat da im je to mokri san Ali ima i smisla. Rudar je zadnji koji je vidio more Nikako odgovor što bi oni čak i da nekako dođu u Neum. Što onda, gdje će? Možda bi onda primirje? Tako je i Hamas mislio. Lukav plan.
1031 of 2558 - 40.3%
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 14:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ispada fakat da im je to mokri san Ali ima i smisla. Rudar je zadnji koji je vidio more Nikako odgovor što bi oni čak i da nekako dođu u Neum. Što onda, gdje će? Možda bi onda primirje? Tako je i Hamas mislio. Lukav plan. Ma njihova razina je Baldrick iz Crne Guje. Čak je i on inteligentniji od njih, znao je skužiti da se zeznuo Još im je Tuđman prije 30+ godina rekao da Neum nije za njih i da Osmanlijsko carstvo više ne postoji. Zbilja su se pogubili u vremenu i prostoru.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 14:14 |
|
|
Ceha je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nikako odgovor što bi oni čak i da nekako dođu u Neum. Što onda, gdje će? Možda bi onda primirje? Tako je i Hamas mislio. Lukav plan. Ma njihova razina je Baldrick iz Crne Guje. Čak je i on inteligentniji od njih, znao je skužiti da se zeznuo Još im je Tuđman prije 30+ godina rekao da Neum nije za njih i da Osmanlijsko carstvo više ne postoji. Zbilja su se pogubili u vremenu i prostoru. Pita Šagolj Sirotanovića koga želi da posjeti,kaže Sirotanović Neum. Pita ga Šagolj zašto baš tamo. Šagolj mu je između redova još 1989. htjeo reć da to nije mjesto za muslimane,i da se bratstvu i jedinstvu bliži kraj.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 14:33 |
|
|
Mujo misli da bi oni s neumom nešto mogli. Imaju i Slovenci izlaz na more ali ga zapravo nemaju. Samo Hrvatska ima pravi izlaz na more.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 03 vel 2024, 14:34 |
|
|
weasel je napisao/la: Mujo misli da bi oni s neumom nešto mogli. Imaju i Slovenci izlaz na more ali ga zapravo nemaju. Samo Hrvatska ima pravi izlaz na more. I srpska Sparta Crna Gora.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: potocnj i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|