HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 tra 2025, 22:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11741 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 470  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije
PostPostano: 11 sij 2024, 00:10 

Kolači i peciva pekare “Manja” sadrže svinjsku mast

Citat:
„Mi smo išli na obuku u Banju Luku, gdje je glavna proizvodnja 'Krajine Klas', odnosno svih proizvoda koji se i prodaju u pekarama 'Manja', kao i u marketima. U toj glavnoj proizvodnji umjesto ulja i masnoća koristi se svinjska mast. Kroasani su se pred našim očima premazivali svinjskom mašću. Ista je stavljana i u torte, kolače“, pojašnjava nam jedna od uposlenica koja je prošla obuku. Na naše pitanje da li se ti proizvodi prodaju i u Sarajevu, odgovara da je više nego sigurna da su to sve isti proizvodi.

„Sve se proizvodi u Banjoj Luci, barem je tako bilo 2016. godine, kada smo mi i radile. Odatle proizvodi u zamrznutom stanju idu u Lukavicu, gdje im je glavni magacin, a zatim iz magacina se opet zamrznuti proizvodi šalju u poslovnice širom Sarajeva. Tako da smo mi u Sarajevu u pekari dobijali sve te zamrznute proizvode koje smo pekli i onda prodavali“, govori nam bivša uposlenica, dodajući da joj je samo krivo što i prije nisu izašli u javnost s ovim detaljima, ali da jednostavno nisu shvatili važnost istoga sve do posljednjih istupa Trivića.
:zubati

Znači, ove radnice u pekari su godinama prodavale svojim sugrađanima pekarske proizvode sa svinjskom masti, tad im to očito nije smetalo.
Tek sad kad vlasnik lanca pekara srbuje na društvenim mrežama, smeta im svinjska mast i pozivaju na bojkot pekara:

Citat:
U Sarajevu, a i šire, uveliko je započeo bojkot svih pekara „Manja“. Neki građani su otišli korak dalje pa pored bojkota oštetili i staklo na pekarama, te izloge polili crvenom bojom. Ne samo to, građani pozivaju domaći lanac marketa „Bingo“ da povuče iz prodaje sve proizvode „Krajine Klas“, a kako pristižu informacije, u pojedinim trgovinama „Binga“ već su „Manjini“ proizvodi povučeni s polica. Udruženje žrtava i svjedoka genocida „Majke Srebrenice i Žepe“ i „Žene Podrinja“ također su objavila saopštenje u kojem sve građane pozivaju na bojkot proizvoda pekare „Manja“ i svih onih koji su u vlasništvu Trivića.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2024, 00:58 

Dosta je bilo premazivanja. Vrijeme je da se nametmu kroasoni bez svinjskog loja ili ide protest.
Čvarke ne dirajte.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2024, 16:48 

Pa ova zemlja je rasplodno tlo za urote i prevare. Ne zna se 'ko koga vara.

Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika, dok Hrvati efektivno drmaju federacijom.

Srbi prijete' otcepljenjem' uvaljujući svinjsku mast u kolače i pekarske proizvode.

Eufor upozorava RS nadlijetanjem aviona i paljenjem svijeća u pravoslavnim crkvama.

Srbi Suniti i Srbi Hrišćani prave savez protiv Hrvata, koji su u savezu sa Srbima protiv Sunita.

Majko mila, pređi na drugoga...

Vrh

PostPostano: 12 sij 2024, 17:53 

U članku u MB-listu pod uređnišrvom rođenog Purgera perzijskih ekonomskomigrantskih korijena se navodi: kme kme kme kme kme bla bla kme kme kme kme i završava sa rečenicom:

”No, ostaje pitanje – imaju li Bošnjaci više vremena?”

https://stav.ba/vijest/bosnjaci-izmedu-realnosti-i-nade-secesija-pred-vratima/22880

Vrh

PostPostano: 23 sij 2024, 13:25 

hahaha.

https://www.zabranjeni.url/autoklub/aktual ... 1-15418528

Vrh

PostPostano: 24 sij 2024, 09:09 

Posljednji mohikanac je napisao/la:

Bolid iz Bosne napravio bolid u Bosni.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2024, 12:44 

Ništa od Tonija u Sarajevu.

Šta reći nego ružno. Prvo ga se pozove da održi koncert, pa otkaže samo zato što je Hrvat.

Valjda u ugovoru ima neka klauzula da ima pravo na novčanu odštetu u takvom slučaju.

https://www.zabranjeni.url/scena/domace-zv ... i#cxrecs_s

Vrh

PostPostano: 26 sij 2024, 12:54 

trokut je napisao/la:

To je taj "europski Jeruzlem "

Vrh

PostPostano: 26 sij 2024, 13:21 

Zamisli naroda kojemu su čvarci najveći skandal?

Vrh

PostPostano: 26 sij 2024, 14:51 

Gradžani u gradžanskoj državi u kojoj se gleda šta ko jede.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2024, 01:51 

Amina Čorbo Zećo u članku "Komšić opet o 'bošnjačkom nacionalizmu': Kome Ivo treba BiH samo s Hrvatima koji imaju člansku HDZ-a?" navodi činjenicu da Bošnjaci biraju Komšića kao krunski dokaz da ne mrze Hrvate i da nisu nacionalisti. :laugh :laugh :laugh

slika

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 14:40 

Gradonačelnica Benjamina Karić: Bosanski Kralj Tvrtko pozdravio prvi novi tramvaj u Sarajevu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradona ... /240201073

Vrh

PostPostano: 01 vel 2024, 14:41 

Da nije možda kralj Tarik?
Haha

Vrh

PostPostano: 05 vel 2024, 01:25 

https://www.klix.ba/biznis/privreda/uprkos-pozitivnoj-sudskoj-presudi-bh-gigantu-iz-tuzle-upitno-preuzimanje-kultnog-hotela-u-neumu/240204019

NASTAVAK AGONIJE

Uprkos pozitivnoj sudskoj presudi, bh. gigantu iz Tuzle upitno preuzimanje kultnog hotela u Neumu

slika

Pravomoćnom sudskom presudom nakon osam godina agonije tuzlanska kompanija Bingo konačno treba postati vlasnik kultnog hotela Zenit u Neumu, ali uprkos tome kako Klix.ba saznaje, pravna borba koja se vodi od 2015. godine, mogla bi se vratit na sami početak sudske sage.

Citat:
Kupi jak Bosnjak, UZPeovci mu ne daju imovinu, kod nas dodje lik iz Kiseljaka pravi nezakonito zgradurine po Stupu, Bosnjaci se takmice ko će mu više valjati.
↑ 501
↓ 10

Citat:
Da im nema Bosnjaka preko ljeta mogli bi zatvoriti sve hotele bagra jedna lazni europejci
↑ 294
↓ 14

Citat:
realno sve hrvatske poslove protjerat iz Sarajeva Tuzle pa da vidimo ...ovo je klasicno ono "nece nama muslimani" ovdje
↑ 187
↓ 13

Citat:
Bitno je da ustašhe mogu kupovati po Vlašiću, Bjelašnici, Tuzli, Sarajevu..Hotele, motele, planine, kockarnice, portale.... E moj gluppi i sirovi balijanderu .... Lakše vam je Metar u dupe nego milietar u glavu... J..o vas ko vas dade retardirane.
↑ 55
↓ 2

Citat:
nastavak UZP
↑ 226
↓ 8

Citat:
eh al donji su kakogod, Bingo može kupiti pola Neuma a ne jedan hotel, možda i najbolje kupe parcelu i naprave nov hotel, sa mesdžidom u inat
↑ 154
↓ 9

Citat:
To su ti lazni nositelji europskih vrijednosti. Pretvaraju se da su za suzivot i ravnopravnost ali bi da budu glavni i da se za sve pitaju.
↑ 151
↓ 6

Citat:
uzp je i dalje prisutan
↑ 5
↓ 1

Citat:
UZP. Šaka jada sa kamenjara.
↑ 6
↓ 2

Citat:
Samo izdržati ove posljednje pokušaje i bice Bingov Zenit. Ovo je klasični pokušaj ujke da opstruira legalnu i transparentnu kupnju.
↑ 16
↓ 4

Citat:
Konzum je prilicno najuren iz Sarajeva, ima jos par lokacija, sa kojih ih takodje treba tjerati, a bosnjaci neka trce u konzum da kupuju pleme vam ebem
↑ 22
↓ 3

Citat:
mogao bi ovaj nacelnik, bude li se idalje kofrcio, dobiti neku "neformalnu posjetu od nekih "neformalnih" lica :D
↑ 11
↓ 1

Citat:
svi koji ljetuju dole su budale.ja im nikad ne idem.Crna Gora zakon.glume neke europejce .a divokoze kamenjarske.
↑ 16
↓ 3

Citat:
Sad kad ga uzmu 4 munare udarit i svako jutro u 5 ezane derat uzepejcima hahaha. Naucice kockoglavi bismilu haha
↑ 18
↓ 6

Citat:
Bice aBd i Bingov hotel i mesdzid u Neumu.
↑ 23
↓ 5

Citat:
Glavna ulica u neumu teritorij BIH, "dr Franje Tuđmana" koji je i napadao Bosnu do 94 te godine
↑ 28
↓ 5

Bhalyjski san je póťúřčíť Neum.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2024, 01:33 

Marko80 je napisao/la:
Imota je napisao/la:
"Već smo vidjeli snimak HDZ-ove najodanije lobistice u Evropskoj administraciji Željane Zovko i Davida McAllistera, člana Evropskog parlamenta, koji govori da Andrej Plenković pred njim crta karte podjele Bosne i Hercegovine."

Hahaha plenkovićeva salveta, stvarno haluciniraju

Sto vise ovakvih vijesti u njihovim medijima, to bolje.
Vecina ih na pola ima PTSP, a sa ovakvim djelovanjem njihovih medija, od svog naroda ce napraviti totalne bolesnike, neprilagodjena za miran zivot u 21. stoljecu. Dobro je jer im razvlaci pamet, pa postaju sve agresivniji i ludji u svojim fantazijama, a time otkrivaju svoje pravo "gradjansko" lice Europljanima. Cim nesto nije po njihovome, odma vrijedjaju. To je jako nekulturan narod koji nema manira.

Sve stoji, ali to nije nikakav narod nego vjerska skupina isfrustriranih maloumnih pacenika. Kao i braca im po pameti, samoprozvani palestinci

Vrh

PostPostano: 06 vel 2024, 18:34 

Suljagić odbio primiti ambasadoricu Švedske nakon što nije htjela otkazati posjetu Grujičiću

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić odbio je danas ugostiti ambasadoricu Švedske Helenu Lagerlöf nakon što ona nije željela otkazati posjetu načelniku Srebrenice Mladenu Grujičiću koju je planirala za isti dan.

Suljagić nam je objasnio da je ambasadorica Švedske krila od njih detalje posjete, ali da su on i saradnici jučer saznali kako namjerava poslije Memorijalnog centra posjetiti Grujičića.

"Kad sam to saznao, jučer u 14 sati sam nazvao Ambasadu Švedske. Obavio sam razgovor sa zamjenicom šefa misije. Kazao sam joj vrlo otvoreno da ne mogu doći kod nas ako će ići njemu. Čak joj nisam rekao da ne mogu ići njemu nikako, ako im može stati pod obraz. Ali, ne mogu isti dan biti u Memorijalnom centru i kod njega jer nekoga od nas onda moraju lagati. Ona mi je rekla da će nam odgovoriti do kraja dana", priča nam Suljagić.
Pojašnjava da mu je rečeno kako će odgovor o eventualnoj promjeni protokola dobiti do kraja dana, ali to se nije desilo.
"Ja sam jutros došao na posao i zamolio da se nazove Ambasada Švedske. Dobili smo jednu od službenica Ambasade i pitam je otvoreno da mi kažu šta je plan jer ja neću da saučestvujem u normalizaciji ponašanja Mladena Grujičića i njegovoj politici. Ona meni kaže da je ambasadorica odlučila da ne mijenja protokol. Onda sam joj ja rekao da produži direktno kod Grujičića jer joj ovdje neće biti bujruma", kazao je Suljagić i dodao da se na tome završilo.
Ipak, svega pola sata kasnije, kako priča Suljagić, ambasadorica Švedske i njena pratnja parkiraju se ispred glavnog ulaza u Memorijalni centar.
"Došli su do moje kancelarije. Došla je zamjenica šefa misije. Prvo sam svoju zamjenicu zamolio da se pozabavi time, onda kad ni to nije pomoglo ja sam izašao i rekao da ne mogu doći kod nas, ponovio sam ono što sam prethodno rekao. Nadam se da su shvatili, odnosno shvatili su i okrenuli su se natrag. Gdje su otišli poslije toga ne znam", kazao je Suljagić.

Kako nam je rekao, razgovor ispred njegovog ureda bio je "strastven, ali vrlo uljudan".

"Dva puta sam im rekao da to ne rade. Memorijalni centar Srebrenica nije mjesto koje je usput kad kreneš kod načelnika. Ako dođeš ovdje, posveti nam taj jedan dan. Ovo je kombinacija ljenosti i kolonijalne arogancije. Ona se usudila doći meni na vrata nakon što sam ja dva puta rekao da nisam zainteresovan. To je horor. Oni se ponašaju kao da je ovo Namibija i početak 20. stoljeća", poručio je Suljagić.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/suljagi ... /240206120

Suljaga nabrzinu objasnio Šveckoj koga se smije posjećivati a koga ne. To će ih naučiti pameti!

Vrh

PostPostano: 06 vel 2024, 18:41 

Lolčina.

Nije mu legitiman pa nju nije primio.
Zvuči mi ovo poznato?
Pa ovakav potez su Mhujhee osuđivale neki dan, sad slave ovaj politički bakšiš koji još i podržava Izrael. :aleale

Žena je protokolarno trebala sresti prvog čovjeka sredine.

Hvala bogu što muslimani nemaju osnove kulture i takta, nego sve rade za političke bodove glasačkog tijela, na štetu ugleda "države" i potencijalnog lobiranja za istu. Šta će ona reći vrhuški u Stockholmu kad se vrati?

Bravo muje, upravo ste skandinavski blok ponizili kao goste, a sutra ćete tražiti ruke od istih kad bude trebalo gurat BiH u međunarodne organizacije.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2024, 20:07 

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/pobuna-na-hvaru-stranci-okupirali-zgradu-jutros-su-ju-zauzeli-mjestani-i-nacelnik/2536075.aspx

Ključ iz Sarajeva nije nikad bio vlasnik nekretnine u Jelsi.

Muslimanski portali naravno - ni riječi o tome nakon šta su napalili muje na Hrvate po enti put

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 05:02 

Mnogo je podpredsjednik samozvane blablablaalijanjse nadrobio, ali od svih zlatnih ova od platine, a može i Platonska, odskače:

Zapadne zemlje su veoma zabrinute jer su Bošnjaci ljuti

https://nap.ba/qpost/333203

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 18:57 

I Cetinski prokužio čaršijski šovinizam

Bukti medijski rat između Cetinskog i Benjamine Karić, pjevač ju žestoko potkačio: 'Kod nas se ljudi ne dijele po vjeri'

https://www.dnevno.hr/magazin/cetinski- ... r-2332288/

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 22:33 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/campara-petero-od-devet-sudija-ustavnog-suda-bih-trebaju-biti-bosnjaci/240209202

Čampara: Petero od devet sudija Ustavnog suda BiH trebaju biti Bošnjaci

Vrh

PostPostano: 10 vel 2024, 00:44 

Rat između dvije najveće sarajevske šmizle

https://www.klix.ba/magazin/kultura/zbanic-kritikovala-benjaminu-karic-nakon-novog-femicida-za-gradonacelnicu-nije-dan-zalosti/240209192

Vrh

PostPostano: 10 vel 2024, 05:36 

daramo je napisao/la:
I Cetinski prokužio čaršijski šovinizam

Bukti medijski rat između Cetinskog i Benjamine Karić, pjevač ju žestoko potkačio: 'Kod nas se ljudi ne dijele po vjeri'

https://www.dnevno.hr/magazin/cetinski- ... r-2332288/

Pa nisu li na slican nacin odjebali i Stipu Mesica?
Njihov, antihrvatski, pro bosnjacki igrac.. u njihovim medijima se spominjalo, da ce ce mu uruciti nekakvu nagradu... a na kraju mu je nisu urucili.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2024, 08:43 

Vladimir RUS je napisao/la:

Strašno, počeli smo sa eufemizmima. Sad će prava sranja krenuti.

Pardon, redovito pražnjenje crijeva će početi.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2024, 14:15 

U manjem dijelu Federacije epidemije bolesti odavno istrebljenih u civiliziranom svijetu

POSLIJE TUZLE, ŽIVINICA I U SARAJEVU PROGLAŠENA EPIDEMIJA MORBILA

https://crna-hronika.info/poslije-tuzle ... ila/585123

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11741 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 470  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, finonastupic, Hagresor 2.0, hidenaka, Li Zongren, Šporet, zet, zrtvasvihrezimaa i 41 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: