HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 sij 2025, 00:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 03 vel 2024, 16:17 

buli6 je napisao/la:
Čudiš se kao da Ukrajinci nemaju mozga

Dapače, davno sam pisao o ukrajinskoj inventivnosti i domišljatosti. Plus tranzicija svijesti, kadrova itd. U kratkom roku su zahuktali potencijale.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2024, 14:41 

Gospon_Bobo je napisao/la:
Teško je ostati ravnodušan na ono što Ukrajina čini i činila je na svom teritoriju. Od svrgavanja domokratski izabrane vlasti, false flag ubijanja demonstranata na Majdanu, granatiranja civilnog stanovništva, spaljivanja živih ljudi u Odesi, terorističkih napada, zastavljanja dotoka pitke vode, struje "svojim" sugrađanima na Krimu, hapšenja opozicije, zatvaranja novinara i novinskih kuća, kazetne municije i municije sa uranijem, korištenja bojnih otrova, granatiranja tržnice pune ljudi, obaranja aviona sa ukrajinskim ratnim zarobljenicima, fašizam, da ne nabrajam dalje.
Sve to Ukrajina čini a zapad na to šuti i na na taj način tiho odobrava. Na taj način se ti činovi koji su ratni zločini i za svaku osudu tom šutnjom legaliziraju. Stvari kao spaljivanje knjiga za koje smo mislili da su za uvijek iza nas ponovno se uvode. Danas je sasvim normalno da se ljude ugnjetava samo zato što su Rusi. Da se nekom brani njegov jezik, brani njihova kultura, učestvovanje na športskim natjecanjima ili oduzima vlasništvo ljudima samo jer su Rusi. Sve to što su nas učili da se nikad više ne smije ponoviti, eto to postaje novo normalno i može sutra biti primjenjeno protiv bilo koga. Na to čovjek ne smije ostati ravnodušan.

Ne bi ni Šešelj bolje sročio! :zubati

Vrh

PostPostano: 04 vel 2024, 18:49 

goran2hr je napisao/la:

Kao prvo, nisu nas Ukrajinci ničim niti zadužili (uostalom nije nitko), nisu naša braća, pa da bi sada mi bili dužni za njih trpjeti. Itekako su se oni lizali s Pupovcem i Porfirijem, tražili "srpsko Kosovo", marširali u potporu Ratku Mladiću, prozivali Hrvate za Jasenovac, poslali nam drona, zajebali nas kod remonta MiG 21.... Majdan je specijalna operacija zapadnih država, koju nisu Hrvati započeli, niti smo dužni u to se upetljavati sada, kada je to sve krenulo naopako.
Kada kažem kako nam je tu najpametnije biti neutralan, onda zaista tako i mislim. Neutralan u granicama mogućeg - recimo po modelu Orbana. Ne vjerujem kako bi nas nakon poraza Rusije zapadnjaci pozvali na podjelu plijena, kao što ne vjerujem kako bi nakon poraza Ukrajine, Rusija nastavila s ratom. Ono, mi smo "slijedeći"... Jedino, što oni koje je zavela šupljoglava krilatica: "Tko nije s nama - protiv nas je!", neutralnost tumače kao - "Protiv nas su!".
Direktno nam Ukrajinci nisu krivi, plus činjenica kako smo mali i nebitni. Indirektno? Pa Ukrajinci su od Majdana na dalje pokrenuli niz događaja, koji su svi redom na našu štetu (gospodarstvo, izgubljeni poslovi, poskupljenja, inflacija, prazna skladišta, slabljenje HV-a, rizici). Sve to skupa nama ne treba i zašto biti glup, pa to podržavati? Američki patrioti iz Buzina i sendvičari iz središnjice, kao na svetinju gledaju interese SAD-a i EUnije (starih članica), ali ovdje se radi o šteti nanesenoj interesima Hrvata, ali to nije nešto zbog čega bi se oni napalili.

Kao što reče Trump - prestati sa ubijanjem, a tko će tamo dobiti ili izgubiti, hoće li Ukrajinci ostvariti svoje euroatlantske ambicije, kuda će ići granica.... - koga briga.

Jedan od boljih postova uopće na ovoj temi. U biti bi svakom Hrvatu hrvatski interesi i s time povezana neutralnost trebali biti prvom mjestu.

Mada, za mene je vaš stav previše hladan i ravnodušan. Teško je ostati ravnodušan na ono što Ukrajina čini i činila je na svom teritoriju. Od svrgavanja domokratski izabrane vlasti, false flag ubijanja demonstranata na Majdanu, granatiranja civilnog stanovništva, spaljivanja živih ljudi u Odesi, terorističkih napada, zastavljanja dotoka pitke vode, struje "svojim" sugrađanima na Krimu, hapšenja opozicije, zatvaranja novinara i novinskih kuća, kazetne municije i municije sa uranijem, korištenja bojnih otrova, granatiranja tržnice pune ljudi, obaranja aviona sa ukrajinskim ratnim zarobljenicima, fašizam, da ne nabrajam dalje.
Sve to Ukrajina čini a zapad na to šuti i na na taj način tiho odobrava. Na taj način se ti činovi koji su ratni zločini i za svaku osudu tom šutnjom legaliziraju. Stvari kao spaljivanje knjiga za koje smo mislili da su za uvijek iza nas ponovno se uvode. Danas je sasvim normalno da se ljude ugnjetava samo zato što su Rusi. Da se nekom brani njegov jezik, brani njihova kultura, učestvovanje na športskim natjecanjima ili oduzima vlasništvo ljudima samo jer su Rusi. Sve to što su nas učili da se nikad više ne smije ponoviti, eto to postaje novo normalno i može sutra biti primjenjeno protiv bilo koga. Na to čovjek ne smije ostati ravnodušan.

Ravnodušan? Nije mi svejedno vidjeti mrtvace. Svašta sam prošao u DR, ali srećom nisam bio pozivar (da donosim pozive za frontu) ili onaj koji mora doći i obavijestiti obitelj, kako su ostali bez sina. To bi mi bilo preteško. I kada gledam snimke ubijanja to mi pada na pamet. Najčešće to i preskočim. Također, rat je, laže se na sve strane, pa ne možeš znati tko je zapravo bio u hotelu, slastičarni, tržnici, vrtiću, školi, čija je to bila raketa, je su li brojevi točni...
A ravnodušan sam što se tiče političkog cilja. Tko će u EU, NATO ili neće. I gdje će ići granica. Samo da to stane što prije.

Usprkos izmišljotini - "Tko nije s nama - protiv nas je!", vjerujem kako moguće biti neutralan, prvo u glavi, a onda (u granicama mogućeg) i u politici. I kako je to za nas zapravo najbolje.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2024, 23:56 

Potrajaće to još minimum dvije godine .
Ostaje da se vidi na šta će svijet ličiti za dvije godine , i šta će se u njemu sve izdešavati .

Vrh

PostPostano: 07 vel 2024, 23:58 

Rusi ulaze na sjever Avdeevke, ukrajinci u laganom rasulu, izgleda lagano krece konacna bitka za grad

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 10:48 

Ode Avdiivka.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 12:56 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sinoc po nasem vremenu US kongres odbio paket pomoci za Ukrajinu. Republikanci ga srusili.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 14:34 

goran2hr je napisao/la:

Jedan od boljih postova uopće na ovoj temi. U biti bi svakom Hrvatu hrvatski interesi i s time povezana neutralnost trebali biti prvom mjestu.

Mada, za mene je vaš stav previše hladan i ravnodušan. Teško je ostati ravnodušan na ono što Ukrajina čini i činila je na svom teritoriju. Od svrgavanja domokratski izabrane vlasti, false flag ubijanja demonstranata na Majdanu, granatiranja civilnog stanovništva, spaljivanja živih ljudi u Odesi, terorističkih napada, zastavljanja dotoka pitke vode, struje "svojim" sugrađanima na Krimu, hapšenja opozicije, zatvaranja novinara i novinskih kuća, kazetne municije i municije sa uranijem, korištenja bojnih otrova, granatiranja tržnice pune ljudi, obaranja aviona sa ukrajinskim ratnim zarobljenicima, fašizam, da ne nabrajam dalje.

Ravnodušan? Nije mi svejedno vidjeti mrtvace. Svašta sam prošao u DR, ali srećom nisam bio pozivar (da donosim pozive za frontu) ili onaj koji mora doći i obavijestiti obitelj, kako su ostali bez sina. To bi mi bilo preteško. I kada gledam snimke ubijanja to mi pada na pamet. Najčešće to i preskočim. Također, rat je, laže se na sve strane, pa ne možeš znati tko je zapravo bio u hotelu, slastičarni, tržnici, vrtiću, školi, čija je to bila raketa, je su li brojevi točni...
A ravnodušan sam što se tiče političkog cilja. Tko će u EU, NATO ili neće. I gdje će ići granica. Samo da to stane što prije.

Usprkos izmišljotini - "Tko nije s nama - protiv nas je!", vjerujem kako moguće biti neutralan, prvo u glavi, a onda (u granicama mogućeg) i u politici. I kako je to za nas zapravo najbolje.

Ne bi rekao neutralan sam, više sam i za Ukrajince i za Ruse.

Kako je moguće biti za oba naroda ako oni međusobno ratuju? Nije teško, čak mislim da je to i jedino normalno. Interes oba naroda je trenutni bezuvjetni prekid vatre i dalji razgovori dok se ne dogovore. Tko zagovara nove mobilizacije i juriše nije na ukrajinskoj a ni na ruskoj strani. Bolji izraz bi bio tuđim gloginje mlati.

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 15:15 

Naša Kvačica je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Kako je moguće biti za oba naroda ako oni međusobno ratuju? Nije teško, čak mislim da je to i jedino normalno. Interes oba naroda je trenutni bezuvjetni prekid vatre i dalji razgovori dok se ne dogovore. Tko zagovara nove mobilizacije i juriše nije na ukrajinskoj a ni na ruskoj strani. Bolji izraz bi bio tuđim gloginje mlati.

Svako popuštanje Ukrajinaca Rusima a u to spadaju i spremnost oko razgovora o statusu okupiranih područja samo bi dalo daljnji poticaj Rusima da napadaju jer bi to oni tumačili kao znak ukrajinske slabosti.
Prvo vojna pobjeda pa onda razgovori.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 15:41 

Jahač apokalipse je napisao/la:

Svako popuštanje Ukrajinaca Rusima a u to spadaju i spremnost oko razgovora o statusu okupiranih područja samo bi dalo daljnji poticaj Rusima da napadaju jer bi to oni tumačili kao znak ukrajinske slabosti.
Prvo vojna pobjeda pa onda razgovori.

Ma naravno, kako da ne, sigurno je tako, Putler folovi i golovi. Ok onda, čekamo vojnu pobjedu. :biceovodobro

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 16:05 

Interes oba naroda je trenutni bezuvjetni prekid vatre i dalji razgovori dok se ne dogovore.

Trenutno, od toga nema ništa.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 16:54 

Mar-kan je napisao/la:
Interes oba naroda je trenutni bezuvjetni prekid vatre i dalji razgovori dok se ne dogovore.

Trenutno, od toga nema ništa.

Slažem se.

1062 of 2558 - 41.52%

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 17:56 

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 19:34 

Zaluzni smijenjen, novi komandante je Sirsky

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 20:04 

Reconquista je napisao/la:

Eh sad samo da znamo statistiku druge strane pa da povućemo kakve paralele

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 22:23 

Roditelji i brat novog zapovjednika ukrajinske vojske žive u Rusiji. Otac je umirovljeni pukovnik ruske vojske.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 22:45 

HHerceg je napisao/la:
Roditelji i brat novog zapovjednika ukrajinske vojske žive u Rusiji. Otac je umirovljeni pukovnik ruske vojske.

Kažu da je etnički Rus.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 22:50 

Onda su ih Rusi i obavještajno izbušili… Bizaran podatak ukoliko je istina, da usred rata za glavu vojske staviš Rusa kojem su brat i starci u Rusiji… Bizarno.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2024, 22:56 

Čovjek je vodio harkovsku ofenzivu. Lijepo je milovao svoje ruse.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 01:21 

PCM je napisao/la:
Onda su ih Rusi i obavještajno izbušili… Bizaran podatak ukoliko je istina, da usred rata za glavu vojske staviš Rusa kojem su brat i starci u Rusiji… Bizarno.

Čovjek je dokazani ukrajinski domoljub, nije petokolonaš. Jest da je rođen usred Rusije, no nisam našao šta je po nacionalnosti, moguće je da je Ukrajinac.
Osim toga nije tajna da u ukrajinskoj vojsci ima Rusa što iz Ukrajine što iz Rusije.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 01:36 

Prind Eugen Savojski legendarni osloboditelj Panonije i habsburški vojskovođa je bio etnički Francuz rođen usred Francuske, i sa užitkom je pobjeđivao iste te Francuze u Španjolskoj koji su ga ranije odbacili. (Zvuči poznato?)

Eugen Savojski (Pariz, 18. listopada 1663. – Beč, 21. travnja 1736.), bio je princ, austrijski vojskovođa i državnik. Smatran je najvećim vojskovođom svoga doba. Potječe iz sporedne linije savojske dinastije.

Vojna karijera
Uspon
Studirao je matematiku i prirodne znanosti. Stupio je u austrijsku vojsku nakon neuspjelog pokušaja da bude primljen u francusku vojsku. Istaknuvši se u ratovima protiv Turaka kod Beča, Pešte i Beograda i protiv Francuza u Pijemontu postao je general, a 1693. i feldmaršal. Od 1703. do smrti bio je predsjednik Dvorskoga ratnoga vijeća / savjeta. Bio je isto toliko sposoban državnik i političar koliko i vojskovođa pa je imao veliki utjecaj na vođenje poslova u Austriji prve polovine 18. stoljeća.

Pobjede Eugena Savojskog nad Francuzima u Španjolskom nasljednom ratu (1701. – 1709.) značile su istodobno jačanje austrijskih pozicija u zapadnoj Europi

Tako će biti i sa Sirskim koji se pokazao kao sposoban zapovjednik koji ne bježi od borbe prsa o prsa.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 01:49 

Šta očekivati od novog zapovjednika?
Poznavajući Sirskog i posebice njegovo inzistiranje na donekle kontroverznoj obrani Bakhmuta ne očekujem smirivanje situacije.

Neće više biti labavo. Očekujem još žešće borbe.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 01:57 

Republikancima zahvaljujuci, nece uskoro cime imati da ratuju.

Putinovci iz Kongresa i Senata u ofenzivi.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 02:06 

Hoce, taman kad i ukrajinska kontraofenziva dodje do Krima.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2024, 04:32 

Reconquista je napisao/la:

moguće
80 000 mrtvih
220 000 ranjenih
izgubili su preko 1000 borbenih vozila sigurno i preko 100 helihoptera i aviona .

צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1608, 1609, 1610, 1611, 1612, 1613, 1614 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: