|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 16 stu 2023, 18:56 |
|
|
..pokrića..šest puta u areni zaslužuje osvrt neovisno o glazbenim ukusima ..i dokaz za Hrvati nisu ustaše kako nam vole tepati braća Srbi..
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 18 stu 2023, 18:50 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Žensku proglasiti za biznismena godine u Srbiji.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 18 stu 2023, 19:26 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Žensku proglasiti za biznismena godine u Srbiji. ..jadno ako je ona biznismen godine al da je napravila vrhunski posa je..mozda nezapamćeno na prostorima ex yu..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 20:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59871 Lokacija: DAZP HQ
|
Aleksandra Prijović pohađala školu "Dr Franjo Tuđman": Išla na takmičenje iz hrvatskog jezika https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=2484413Aleksandra Tuđmanovka
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Nakba
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 21:09 |
|
|
Uze dobar kes, a pritom siri srpsku meku moc.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 22:17 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 736 Lokacija: Hercegovje
|
Nakba je napisao/la: Uze dobar kes, a pritom siri srpsku meku moc. Slažem se, samo kao svaki Hrvat, ne mogu se oteti dojmu koliko joj je hrvatski jezik ugraviran u biće da kad pokušava govoriti srpski, izlaze hrvatske riječi i hrvatska jezična norma umotane u srpsku ekavicu.
|
|
Vrh |
|
|
Nakba
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 22:18 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Nakba je napisao/la: Uze dobar kes, a pritom siri srpsku meku moc. Slažem se, samo kao svaki Hrvat, ne mogu se oteti dojmu koliko joj je hrvatski jezik ugraviran u biće da kad pokušava govoriti srpski, izlaze hrvatske riječi i hrvatska jezična norma umotane u srpsku ekavicu. mozda, znam samo kako izgleda, ne znam kako zvuci, niti znam ijednu pesmu. ali duboko sumnjam u to sto govoris.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 22:37 |
|
|
…ja do tih koncerata u zg nikad čuo za nju a zaintrigiran pogleda sam od YouTube pa i neke koncerte i zena je to tako profesionalno odradila da je cudo..spotovi scenografija outfit …u glazbu se ne kuzim mislim taj trash..
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 23:32 |
|
|
Nakba je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Slažem se, samo kao svaki Hrvat, ne mogu se oteti dojmu koliko joj je hrvatski jezik ugraviran u biće da kad pokušava govoriti srpski, izlaze hrvatske riječi i hrvatska jezična norma umotane u srpsku ekavicu.
mozda, znam samo kako izgleda, ne znam kako zvuci, niti znam ijednu pesmu. ali duboko sumnjam u to sto govoris. Ti duboko sumnjaj, ali Hrvat koji prati Aleksandru Prijović dok govori čuje hrvatski normativ u srpskoj ekavici. To ide od izgovaranja oblika ne-t-ko umjesto neko pa do preferiranja sinonima prijateljica umjesto drugarica. Ne možeš ti izbiti cijelo obrazovanje i odrastanje na hrvatskom jeziku Zvezdama Granda.
|
|
Vrh |
|
|
Nakba
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 23:35 |
|
|
za mene je to svakako jedan jezik, ali nigde veze
ovo je nesto izmedju srpskog i hrvatskog izgovora
|
|
Vrh |
|
|
Nakba
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 23:44 |
|
|
ovo sam cuo kad izadjem, nisam znao da ona peva... kuje popiju tri tekile i misle da su glavne, laganini bude za obradu. medjutim, ume da radi noz narocito u zadnje vreme, riskantno ponekad. Ne treba izlaziti sam nigde kad se ide u lov.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 23:58 |
|
|
Ma ne slušam ja nju niti tu glazbu. Bilo mi je interesantno vidjeti tko je dotična, kulturna djevojka i to je to. Malo je previše ima svuda i mogla bi dosaditi ljudima. Al zgrabila je velike pare. Hrvati ne znaju di će s eurima pa ih troše na zadnji trend zvan Aleksandra Prijović.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 19 vel 2024, 23:59 |
|
|
Je li bolja od Lidije Bačić?
_________________ Je l' moguće da ste zaspali na straži, zakletva barjaku da više ne važi? Je l' moguće da ste zavezali oči, i ne čujete tuđe korake u noći?
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Alex Prijović fenome sa il bez… Postano: 20 vel 2024, 00:05 |
|
|
A za jezik, po meni su to dva standarda istog narječja. Da su Srbi uzeli torlački, Hrvati čakavski govorilo bi se o dva udaljena dijalekta koje bi bez problema smatrali dvama bliskim jezicima. Ovako se radi o dva standarda istog narječja, jedan hrvatski, drugi srpski. No, književnost nam nije ista, odvojena je te svojatanje hrvatske literature iz doba baroka, renesanse i prosvjetiteljstva smatram čistom krađom kako Srbi ne bi bili jedini europski narod s rupom od 200 godina u književnosti. Jednostavno, bili ste pod Turcima, a niste ni dio katoličkog svijeta da možete proći kroz jedno prosjetiteljstvo. To svojatanje je imalo smisla dok se jezik smatrao srpsko-hrvatskim. Za bosanske i crnogorske jezike nemam komentar.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|