|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 158 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VBA2024
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:25 |
|
|
Kao da postoji haplotip CRO1
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:28 |
|
|
Gladius je napisao/la: Salivator je napisao/la: Meni još jednom treba objasniti kako mi je zelenooki brat Hrvat,a ja nisam.
To mi nikako nije jasno. Imaš genetičke testove, ti imaš miješane pretke, brat ima recesivne gene, ti nemaš, nek ti genetičar to objasni kad napraviš testove. Većina Europljana na jugu Europe u svijetu romanskih država ima smeđe oči, jer je to tranzitno područje, pa se ne treba čuditi da i ljudi u BiH imaju tu boju očiju, i to će biti sve dominantnija boja očiju u budućnosti dok ne prevlada u BiH, a i u južnoj/sjevero-istočnoj Hrvatskoj. U Srbiji su smeđooki odavno većina. Granica svijeta bijelih Europljana se pomiče na sjever i polako se bijelci potiskuju. To je tragedija našeg vremena, a nisu nekakvi muslimani, katolici ili krivoslavci i nekakve kvazi-nacije sa Balkana koje su religiju uzele kao vrelo identiteta. Kod Bošnjaka je veliki influx iz Sandžaka takvih ljudi + brakovi sa Turcima i Arapima, a kod Hrvata to prirodan proces miješanja u Dalmaciji i Slavoniji. Tu je i brzina migracija i pokretnost koje prije nije bilo. U generaciji djedova i pradjedova nije bilo tako. Još uvijek nisi objasnio kako je on Hrvat, a ja nisam.
_________________ The sheep tremble and here come the votes Thrown from tha throat, new cages and scapegoats
Undressed and blessed by Lord, the same Devil that ran around Managua with a sword.
|
|
Vrh |
|
|
Gladius
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:28 |
|
|
Salivator je napisao/la: Gladius je napisao/la: Jedino što te čini Hrvatom je genetika. Za većinu ljudi na svijetu ne bi bio Hrvat da si recimo Afrikanac ili Kinez ili bliskoistočni Azijat.
Bilo kakvo baziranje hrvatstva na katoličanstvu obesmišljava hrvatstvo, jer katolik može biti bukvalno bilo tko, tko primi sakramente. 70% katolika globalno nisu bijeli Europljani. To je odavno ne-europska religija, ali među kardinalima i papama inercijom dominiraju bijelci. To tako neće ostat.
Kao što i kod Bošnjaka baziranje na Islamu, zapravo isključuje Bosanstvo i Bošnjaštvo bilo koje vrste.
Teški katolici u blizini Srba i muslimana. Da vidiš koliko je ljudi nedjeljom na misi. Trabunjaš nešto o genetici čitavo vrijeme, onda kažeš da ga samo ista čini Hrvatom. Katoličanstvo ne zanima koje si ti genetike, i ne bave se očuvanjem europskog identiteta, već samo da si im vjeran i na raspolaganju za manipulaciju i upravu nad tobom. Svaka blisko-istočna religija je takva, isto je kod muslimana i još gore. Nisu rimo-katolici neki izuzetak od povijesnih trendova.
|
|
Vrh |
|
|
Gladius
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:34 |
|
|
Salivator je napisao/la: Gladius je napisao/la: Imaš genetičke testove, ti imaš miješane pretke, brat ima recesivne gene, ti nemaš, nek ti genetičar to objasni kad napraviš testove.
Većina Europljana na jugu Europe u svijetu romanskih država ima smeđe oči, jer je to tranzitno područje, pa se ne treba čuditi da i ljudi u BiH imaju tu boju očiju, i to će biti sve dominantnija boja očiju u budućnosti dok ne prevlada u BiH, a i u južnoj/sjevero-istočnoj Hrvatskoj. U Srbiji su smeđooki odavno većina. Granica svijeta bijelih Europljana se pomiče na sjever i polako se bijelci potiskuju.
To je tragedija našeg vremena, a nisu nekakvi muslimani, katolici ili krivoslavci i nekakve kvazi-nacije sa Balkana koje su religiju uzele kao vrelo identiteta.
Kod Bošnjaka je veliki influx iz Sandžaka takvih ljudi + brakovi sa Turcima i Arapima, a kod Hrvata to prirodan proces miješanja u Dalmaciji i Slavoniji. Tu je i brzina migracija i pokretnost koje prije nije bilo.
U generaciji djedova i pradjedova nije bilo tako.
Još uvijek nisi objasnio kako je on Hrvat, a ja nisam. Ma i ti si Hrvat, ali si na putu da izgubiš identet svojih predaka. Nastavi se miješati sa ljudima egzotične genetike, i za nekoliko generacija ostat će samo još samo naziv Hrvat i možda religija. Za nekog su Tarara Hrvati, prave Hrvatine, ali svi intimno znaju da su u pitanju indijanci maori sa nešto malo hrvatskih predaka. Frano sa Novog Zelanda je najava onog što dolazi. On nije da manje vrijedi, vjerojatno je krasan čovjek, svaka čast njemu, ali to više nije Hrvat u genetičkom smislu. Nije to u pitanju, Tarara Hrvati važe kao čestiti i vrijedni ljudi. Ali, to je sada netko drugi.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:39 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 736 Lokacija: Hercegovje
|
Gladius je napisao/la: Salivator je napisao/la: Teški katolici u blizini Srba i muslimana. Da vidiš koliko je ljudi nedjeljom na misi. Trabunjaš nešto o genetici čitavo vrijeme, onda kažeš da ga samo ista čini Hrvatom. Katoličanstvo ne zanima koje si ti genetike, i ne bave se očuvanjem europskog identiteta, već samo da si im vjeran i na raspolaganju za manipulaciju i upravu nad tobom. Svaka blisko-istočna religija je takva, isto je kod muslimana i još gore. Nisu rimo-katolici neki izuzetak od povijesnih trendova. Zapadna crkva, tj. katoličke i protestantske denominacije su temelj društva kojeg dio ti pokušavaš biti, a nisi. Zapadnom crkvom vlada bijelac i kontrolira pola svijeta. Isamom vlada nebijelac i tvojom vjerskom skupinom koja slijepo sluša nebijelca, do mjere da dižu ruku na bijelog čovjeka. Kršćanstvo i bijela rasa su neodvojive. Ne uči nas kako biti bijelci, mi tebe nećemo kako biti polutan nebijelačkog identiteta i imena, prodan i izmiješan s mongolidima i garavima. Ponavljam, najveće prepucavanje Hrvata i Srba u međunarodnoj white supremacy zajednici je tko se više trljao s vama muslimanima. Ti si ispod nas u tom svijetu. Ispod nas. Hijerarhijski ispod nekoga iz Posušja. Mora da to iritira i boli. Ali ti biraš biti politički musliman. Tvoj izbor.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:40 |
|
|
Budalo jedna, plave oči su nepotrebne ispod Ivan Sedla :)
Uključi malo mozak. Plave oči su mutacija pogodna za kontinentalnu klimu, al koja opet nije dominantna u Europi.
Mi smo u mediteranskoj klimi.
Baš čudno da Dalmatinci, Crnogorci i Hercegovci slično izgledaju.
_________________ The sheep tremble and here come the votes Thrown from tha throat, new cages and scapegoats
Undressed and blessed by Lord, the same Devil that ran around Managua with a sword.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:43 |
|
|
Gladius je napisao/la: Salivator je napisao/la: Još uvijek nisi objasnio kako je on Hrvat, a ja nisam. Ma i ti si Hrvat, ali si na putu da izgubiš identet svojih predaka. Nastavi se miješati sa ljudima egzotične genetike, i za nekoliko generacija ostat će samo još samo naziv Hrvat i možda religija. Za nekog su Tarara Hrvati, prave Hrvatine, ali svi intimno znaju da su u pitanju indijanci maori sa nešto malo hrvatskih predaka. Frano sa Novog Zelanda je najava onog što dolazi. On nije da manje vrijedi, vjerojatno je krasan čovjek, svaka čast njemu, ali to više nije Hrvat u genetičkom smislu. Nije to u pitanju, Tarara Hrvati važe kao čestiti i vrijedni ljudi. Ali, to je sada netko drugi. Dvije laste ne čine proljeće. Ti nisi Hrvat. Kome ti pametuješ? Pripadnik si pôtúrčéné skupine koja se davno izmiješala s nebijelcima. Nosite nebijelačku odjeću, imate nebijelačka imena, kulturu, identitet. Još gore, aktivno radite protiv bijele rase. Ti si davno izgubljen i udaljen od svojih hrvatskih predaka, naklonjen si svojim nehrvatskim precima. Ti si politički musliman. Ništa drugo. Dosadio si više. Umrijet ćeš neprihvaćen od strane bijelaca.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 10:56 |
|
|
Salivator je napisao/la: Budalo jedna, plave oči su nepotrebne ispod Ivan Sedla :)
Uključi malo mozak. Plave oči su mutacija pogodna za kontinentalnu klimu, al koja opet nije dominantna u Europi.
Baš čudno da Dalmatinci, Crnogorci i Hercegovci slično izgledaju. Što je najjače od svega, zbog turske provale u naše prostore, pustošenja i bježanja, kompletno je izmijenjen prirodni fenotip za podneblje Dalmacije i sjevernog dijela obalne Crne Gore. Od Andaluzije do Grčke dominira mediteranski tamni fenotip s anomalijom gdje smo mi pa imamo najbijelije mediterance u Sredozemlju, jer su mahom potomci pravih Bošnjana koji su bježali zapadno Čak i na otoke pa imate spike plavokosih Hvarana. Stvorila se lijepa genetska manifestacija plavookih, svijetlokosih dvometraša. (koji doduše masovno oboljevaju od melanoma jer vrijeme nije učinilo svoje s genima) https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dalmatinci-su-najvisi-ljudi-na-svijetu-a-evo-iz-kojeg-naseg-grada-dolaze-rekorderi-medu-njima-15240346Nikad od tebe pravog bijelca.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 11:15 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Salivator je napisao/la: Budalo jedna, plave oči su nepotrebne ispod Ivan Sedla :)
Baš čudno da Dalmatinci, Crnogorci i Hercegovci slično izgledaju. Što je najjače od svega, zbog turske provale u naše prostore, pustošenja i bježanja, kompletno je izmijenjen prirodni fenotip za podneblje Dalmacije i sjevernog dijela obalne Crne Gore. Od Andaluzije do Grčke dominira mediteranski tamni fenotip s anomalijom gdje smo mi pa imamo najbijelije mediterance u Sredozemlju, jer su mahom potomci pravih Bošnjana koji su bježali zapadno Čak i na otoke pa imate spike plavokosih Hvarana. Stvorila se lijepa genetska manifestacija plavookih, svijetlokosih dvometraša. (koji doduše masovno oboljevaju od melanoma jer vrijeme nije učinilo svoje s genima) https://www.zabranjeni.hr/vijesti/hrvatska/dalmatinci-su-najvisi-ljudi-na-svijetu-a-evo-iz-kojeg-naseg-grada-dolaze-rekorderi-medu-njima-15240346Nikad od tebe pravog bijelca. Krvi ti, nisan ja kriv di san se rodija :)
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 11:29 |
|
|
"Bijelci" su kolonijalni pojam kojeg su koristili Anglosaksonci da bi opisali sebe, i eventualno srodne germanske, mahom protestantske narode. Južni europljani nisu smatrani bijelcima do sredine dvadesetog stoljeća. Ta identifikacija ne postoji u Europi, ljudi se dijele isključivo po nacijama.
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 11:42 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Salivator je napisao/la: Budalo jedna, plave oči su nepotrebne ispod Ivan Sedla :)
Baš čudno da Dalmatinci, Crnogorci i Hercegovci slično izgledaju. Što je najjače od svega, zbog turske provale u naše prostore, pustošenja i bježanja, kompletno je izmijenjen prirodni fenotip za podneblje Dalmacije i sjevernog dijela obalne Crne Gore. Od Andaluzije do Grčke dominira mediteranski tamni fenotip s anomalijom gdje smo mi pa imamo najbijelije mediterance u Sredozemlju, jer su mahom potomci pravih Bošnjana koji su bježali zapadno Čak i na otoke pa imate spike plavokosih Hvarana. Stvorila se lijepa genetska manifestacija plavookih, svijetlokosih dvometraša. (koji doduše masovno oboljevaju od melanoma jer vrijeme nije učinilo svoje s genima) Genotip u Dalmaciji je isti kakav je bio u srednjem vijeku, za vrijeme Osmanlija su se naseljavali ljudi u dalmatinsku zagoru (daleko manje na obalu) uglavnom iz obližnjih djjelova BiH (Hercegovina i Livno) a ne iz udaljenijih i kontinentalnijih djelova Bosne. Nakon povlačenja osmanlija dolazi do povratka dijela izbjeglog stanovništva, na primjer u Imotsku krajinu. Inače to sa promjenom strukture stanovništva doseljavanjem s istoka je 10/10 velikosrpska šešeljistička priča, i jedan od temelja velikosrpstva. Tako primjerice Goran Šarić tvrdi da su pravoslavci uz muslimane bili većina u imotskoj krajini za vrijeme osmanske vlasti. Malo zna taj kreten da su se predosmanski imoćani vratili na to područje nakon povlačenja osmanlija. Pa ne moram ovdje slušati šešeljističku propagandu kevu mu staru o genocidu nad Hrvatima čakavcima i o doseljavanju srba sve tri vjere na njihovo mjesto. Tako dalmatinski Srbi, na primjer onaj Pan što piše ovdje, tvrdi na osnovu toga da su Srbi u velikom dijelu Dalmacije stariji od Hrvata, jeri jedni i drugi su došli iz Bosne nakon što su Osmanlije izbrisale Hrvate čakavce, ali Rišćani dolaze malo prije katolika iz BiH. Takvim likovima tjeraš vodu na mlin kada pišeš te stvari.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 12:11 |
|
|
Pod Bosnu smatram HBŽ i područje Rame jer to Hercegovina po meni nije.
Velikosrpske ideologije me ne zanimaju.
Nisu se ljudi doseljavali iz Raške nego iz katoličke Bosne.
Čakavci nisu izbrisani, nego potisnuti.
A ono Srba što je došlo u Dalmaciju, to su Vlasi i to poslije katoličkog življa.
Zna se gdje je bila prva hrvatska država - između Zrmanje i Cetine te je također obuhvaćala starohrvatsku župu Imotu.
Tada su Srbi još dobrim dijelom paganili.
Oni su se relativno kasno sjetili biti pravoslavci i odbacili katoličku crkvu od koje su im potekli vladari.
Nemam ništa protiv kroatizacije drugih naroda.
Ako se hrpa Vlaha, Bugara i Turkosrba naziva danas Srbima, pozdravljam kroatizaciju življa zapadno od Drine.
Mene njihovi komentari ne diraju. Na sve mogu reći: E, i? Nazad prat čaše, došao si radit u Hrvatsku. Ne znam što tebe dira. Kada ne mogu dokazati iskonsko pravoslavlje, trekeljaju o Srbima katolicima. Bilo što da stvore claim na hrvatsku zemlju.
Inače, ti Lars.
Zašto ste nas izdali 3 puta? Zašto ste se türčíłì? Zašto ste nas izdali 1945. ? Zašto ste nas izdali skinuvši uniforme HVO-a?
Objasni mi ZAŠTO STE NAS 3 (TRI) PUTA IZDALI?
I objasni mi ZAŠTO ŽELIŠ DŽAMIJU U HRVATSKOM SABORU?
Dva odgovora tražim.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 12:38 |
|
|
Rama nije Hercegovina ni Bosna.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 12:47 |
|
|
Najviše je "i" pa hrvatska stara Bosna (nemojte da vas današnja percepcija Bosne buni) pa naposljetku Hercegovina.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 12:54 |
|
|
Salivator je napisao/la: Budalo jedna, plave oči su nepotrebne ispod Ivan Sedla :)
Baš čudno da Dalmatinci, Crnogorci i Hercegovci slično izgledaju. Ma daj, čoviče, ma otkud ti to da sličidu? Sličidu Zagora i zapadna Hercegovina, a u istočnoj Hercegovini sličnost je samo kod onih kod kojih se pleme podililo po viri pa završili u različitin nacijaman.
|
|
Vrh |
|
|
Teuton
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 13:11 |
|
|
Lars, na Zapadu je Crkva davno odvojena od svjetovne vlasti. Danas bilo ko može kritikovati kršćanstvo bez ikakvih posljedica.
U islamu nije tako. Da ne uzimamo primjere sa Bliskog Istoka ili Pakistana (kao istinskih muslimana) kako se postupa sa nekim ko progovori protiv islama, imao si prije par godina u Kasabi linč muslimanske javnosti nad Lejlom Čolak zbog kritikovanja nošenja burke. Svakim danom pokazujete da je vaš jedini identitet islam.
I tebe nije sramota da iznednačavaš kulturološko kršćanstvo sa tom divljačkom sektom.
Naravno da nije isto i nikad neće biti isto. Ako ti se to ne sviđa, onda konačno više od**bi.
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 13:23 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Salivator je napisao/la: Budalo jedna, plave oči su nepotrebne ispod Ivan Sedla :)
Baš čudno da Dalmatinci, Crnogorci i Hercegovci slično izgledaju. Ma daj, čoviče, ma otkud ti to da sličidu? Sličidu Zagora i zapadna Hercegovina, a u istočnoj Hercegovini sličnost je samo kod onih kod kojih se pleme podililo po viri pa završili u različitin nacijaman. Mislio sam više na visinu, prevlast tamnokosih i smeđih očiju. Svi su mi iz zagore i zapadne Hercegovine u obitelji. Samo za Bošnjake ne znam odakle su :) Više sam u Zanzibaru proveo nego u istočnoj Hercegovini i Crnoj Gori. Koji ću k tamo.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 14:40 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7204 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
U pravu je Gladius.Većina onih koji imaju svijetlu boju očiju i svjetliji ten u Bejha jesu muslimani ali ti "plavi" muslimani ne liče na druge evropljane gdje preovlađuje svijetla boja očiju i svjetliji ten. Jeste dakle jedan dio muslimana autohton.Potomci stanovništva Bosne iz vremena osmanlijskog osvajanja. Međutim,iz te okolnosti ne prozilaze,suprotno Gladijusovim željama, nikakvi politički benefiti za muslimane.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 14:49 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: U pravu je Gladius.Većina onih koji imaju svijetlu boju očiju i svjetliji ten u Bejha jesu muslimani ali ti "plavi" muslimani ne liče na druge evropljane gdje preovlađuje svijetla boja očiju i svjetliji ten. Jeste dakle jedan dio muslimana autohton.Potomci stanovništva Bosne iz vremena osmanlijskog osvajanja. Međutim,iz te okolnosti ne prozilaze,suprotno Gladijusovim željama, nikakvi politički benefiti za muslimane. Ili su možda islamizirani dio koji je protjeran u BiH,dio kopilad za vrijeme A-U itd. Talibani su najmanje vezani za predosmansku Bosnu.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 14:52 |
|
|
Teuton je napisao/la: Lars, na Zapadu je Crkva davno odvojena od svjetovne vlasti. Danas bilo ko može kritikovati kršćanstvo bez ikakvih posljedica.
U islamu nije tako. Da ne uzimamo primjere sa Bliskog Istoka ili Pakistana (kao istinskih muslimana) kako se postupa sa nekim ko progovori protiv islama, imao si prije par godina u Kasabi linč muslimanske javnosti nad Lejlom Čolak zbog kritikovanja nošenja burke. Svakim danom pokazujete da je vaš jedini identitet islam.
I tebe nije sramota da iznednačavaš kulturološko kršćanstvo sa tom divljačkom sektom.
Naravno da nije isto i nikad neće biti isto. Ako ti se to ne sviđa, onda konačno više od**bi. Nekako je bio dojam da bi kamenovali da su mogli. Toliko se marva na curu bila nabrijala.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 15:03 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7204 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Noname01 je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: U pravu je Gladius.Većina onih koji imaju svijetlu boju očiju i svjetliji ten u Bejha jesu muslimani ali ti "plavi" muslimani ne liče na druge evropljane gdje preovlađuje svijetla boja očiju i svjetliji ten. Jeste dakle jedan dio muslimana autohton.Potomci stanovništva Bosne iz vremena osmanlijskog osvajanja. Međutim,iz te okolnosti ne prozilaze,suprotno Gladijusovim željama, nikakvi politički benefiti za muslimane. Ili su možda islamizirani dio koji je protjeran u BiH,dio kopilad za vrijeme A-U itd. Talibani su najmanje vezani za predosmansku Bosnu. Postoji mišljenja da su ismalizovani koji su dolazili iz susjednih zemalja poslije oslobođenja tih zemlja od islamske vlasti, takođe iz Bejha.Nije ta pretpostavka bez osnova jer je islamizacija u Bosni bila masovna a osmanlijama je bilo potrebno da u dijelovima tog njihovog carstva gdje su nemuslimani većina imaju i jedan broj muslimana koji bi im bili oslonac.U Srbiji su muslimani bili skoro isljučivo ograničeni na "gradska" naselja.Što ne važi za Kosovo,Metohiju,Rašku gdje su uglavnom doseljeni da kažemo Albanci. To objašnjava i porijeklo svjetlijeg tena i svjetlije boje očiju kod onih muslimana koji imaju porijeklo iz susjednih zemalja i Mađarske.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 15:56 |
|
|
Salivator je napisao/la: Sokolić je napisao/la: Ma daj, čoviče, ma otkud ti to da sličidu? Sličidu Zagora i zapadna Hercegovina, a u istočnoj Hercegovini sličnost je samo kod onih kod kojih se pleme podililo po viri pa završili u različitin nacijaman.
Mislio sam više na visinu, prevlast tamnokosih i smeđih očiju. Svi su mi iz zagore i zapadne Hercegovine u obitelji. Samo za Bošnjake ne znam odakle su :) Više sam u Zanzibaru proveo nego u istočnoj Hercegovini i Crnoj Gori. Koji ću k tamo. Najdominantnija kosa u Dalmatinskoj zagori je tamno do svijetlosmeđa, a oči smeđe pa plave. Hercegovina što se ide istočnije dobija više crnine.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 15:57 |
|
|
Ova stara budaletina je dosadila više, ne znam gdje je moderacija, ovo nije za politiku
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 18:40 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ili su možda islamizirani dio koji je protjeran u BiH,dio kopilad za vrijeme A-U itd. Talibani su najmanje vezani za predosmansku Bosnu.
Postoji mišljenja da su ismalizovani koji su dolazili iz susjednih zemalja poslije oslobođenja tih zemlja od islamske vlasti, takođe iz Bejha.Nije ta pretpostavka bez osnova jer je islamizacija u Bosni bila masovna a osmanlijama je bilo potrebno da u dijelovima tog njihovog carstva gdje su nemuslimani većina imaju i jedan broj muslimana koji bi im bili oslonac.U Srbiji su muslimani bili skoro isljučivo ograničeni na "gradska" naselja.Što ne važi za Kosovo,Metohiju,Rašku gdje su uglavnom doseljeni da kažemo Albanci. To objašnjava i porijeklo svjetlijeg tena i svjetlije boje očiju kod onih muslimana koji imaju porijeklo iz susjednih zemalja i Mađarske. Ima ti još jedna šema di se najjače javila islamizacija. Ondi di je bia bogat kraj, di su izvori hrane bili obilni, nije bilo potriba odrić se iskonske vire za dobit povlastice i priko reda doć do hrane koja je najprvo bila iskjučivo rizervirana za muslimane. Tako se moglo priživit i uz veće daće. Ondi di je bia siromašni kraj, hrana oskudna, ako si mislia ostat, bilo je zaguljeno ostat u kaurskoj viri, a vrlo isplativo bit musliman, ono, osigura si golo priživjavanje. Hrana prvo muslimaniman, ostaliman šta ostane. U takvin krajima se događala veća islamizacija stanovništva. Drugi način kako je određeni kraj posta većinon muslimanski je taj što su kršćani bižali ća iz takva kraja u bogatiji kraj osmanske države di nisu bili nemogući uviti života, ili na slobodni kršćanski teritorij. Što je značilo ić u Hrvatsku. Po pravilu su najviše stradali katolici, zato je katolika podritlon s područja osmanske BiH diljen Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Autohtoni europski Bosanci - Bošnjaci Postano: 22 vel 2024, 19:14 |
|
|
Gladius je napisao/la: Salivator je napisao/la: Još uvijek nisi objasnio kako je on Hrvat, a ja nisam. Ma i ti si Hrvat, ali si na putu da izgubiš identet svojih predaka. Nastavi se miješati sa ljudima egzotične genetike, i za nekoliko generacija ostat će samo još samo naziv Hrvat i možda religija. Za nekog su Tarara Hrvati, prave Hrvatine, ali svi intimno znaju da su u pitanju indijanci maori sa nešto malo hrvatskih predaka. Frano sa Novog Zelanda je najava onog što dolazi. On nije da manje vrijedi, vjerojatno je krasan čovjek, svaka čast njemu, ali to više nije Hrvat u genetičkom smislu. Nije to u pitanju, Tarara Hrvati važe kao čestiti i vrijedni ljudi. Ali, to je sada netko drugi. Balyanderu ti novi zelandski Hrvati i potomci Hrvata su jedno 1000x više Hrvati nego što si ti ili bilo koja pöturica, a sad pravac meke i žvali svoj pogani crni kamen.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|