|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Brane
|
Naslov: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 14:27 |
|
|
Zahvaljujući SDP-HDZ točnije Mršiću i Dalićki Podravka uvozi sve povrće za jedan od najpoznatijih hrvatski brandova Vegeta Gotovo da nemožeš vjerovat, kao neka fatamorgana (priviđenje) Član uprave Podravke: Istina je, u našoj Vegeti uopće nema domaćeg povrća Citat: IVAN Ostojić, član Uprave Podravke, rekao je u velikom intervjuu za Agroklub da se sušeno povrće za Vegetu u cijelosti uvozi.
"Mi bismo u Hrvatskoj kupili apsolutno sve što je moguće, ako to u našoj zemlji postoji, odnosno da se proizvodi. Ključni sastojci Vegete su sušeno povrće. U Hrvatskoj u ovom trenutku, barem koliko mi znamo, nema proizvođača sušenog povrća koji je u stanju proizvesti količine koje su nama potrebne. Dok se ta situacija ne promijeni, mi smo nažalost prisiljeni uvoziti sušeno povrće", rekao je. Pa vi glasajte i dalje za SDP-HDZ i Plenkovića i Milanovića
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 15:05 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40477 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nema ništa niti od tvornice rajčice u Kruševu kraj Mostara. Evo kod nas u Mostaru Vindi piletina u Vindijine trgovine dolazi iz Srbije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Ekdaim
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 15:14 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2020, 19:06 Postovi: 333 Lokacija: Obečano zemljište
|
To je progresivni i europski način. Još najbolje da prave to od samo onog što su Hrvati uzgojili.
_________________ القوة تكمن في التفاني
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 15:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40477 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Sve ozbiljne članice EU štite svoju proizvodnju i potiču domaću poljoprivredu. To što je u zaostalim državama normalno da sve uvoziš i jedeš tuđe smeće zato te države i jesu siromašne.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Boriso
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 15:34 |
|
|
daramo je napisao/la: Nema ništa niti od tvornice rajčice u Kruševu kraj Mostara. Evo kod nas u Mostaru Vindi piletina u Vindijine trgovine dolazi iz Srbije. Firma Marinada Mostar je već izgradila svoju tvornicu odnosno pogone za preradu povrća te otkupljuje povrće na prostoru Hercegovine i samo treba nastaviti svoj put razvoja bez obzira koja im firma bila partner.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 15:52 |
|
|
daramo je napisao/la: Nema ništa niti od tvornice rajčice u Kruševu kraj Mostara. Evo kod nas u Mostaru Vindi piletina u Vindijine trgovine dolazi iz Srbije. Zanimljivo, znam da sam negdje ulovio da rade tvornicu za preradu rajčice u Hercegovini i Istri kao fali im povrća. Ekdaim je napisao/la: To je progresivni i europski način. Još najbolje da prave to od samo onog što su Hrvati uzgojili. Nisi razumio 100% povrća u Vegeti je iz uvoza, vjerovatno iz Poljske jer oni se sustavno agresivno šire u poljoprivredi imaju niske cijene i upitnu kvalitetu odnosno na rubu zdrastvene ispravnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 15:57 |
|
|
Brane je napisao/la: Zahvaljujući SDP-HDZ točnije Mršiću i Dalićki Podravka uvozi sve povrće za jedan od najpoznatijih hrvatski brandova Vegeta Gotovo da nemožeš vjerovat, kao neka fatamorgana (priviđenje) Član uprave Podravke: Istina je, u našoj Vegeti uopće nema domaćeg povrća Citat: IVAN Ostojić, član Uprave Podravke, rekao je u velikom intervjuu za Agroklub da se sušeno povrće za Vegetu u cijelosti uvozi.
"Mi bismo u Hrvatskoj kupili apsolutno sve što je moguće, ako to u našoj zemlji postoji, odnosno da se proizvodi. Ključni sastojci Vegete su sušeno povrće. U Hrvatskoj u ovom trenutku, barem koliko mi znamo, nema proizvođača sušenog povrća koji je u stanju proizvesti količine koje su nama potrebne. Dok se ta situacija ne promijeni, mi smo nažalost prisiljeni uvoziti sušeno povrće", rekao je. Pa vi glasajte i dalje za SDP-HDZ i Plenkovića i Milanovića Pa što onda? Vrati se natrag u 19. stoljeće, ovo je karikaturalni način razmišljanja o gospodarstvu.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 16:14 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Pa što onda?
Vrati se natrag u 19. stoljeće, ovo je karikaturalni način razmišljanja o gospodarstvu. Nema potrebe da se vraćamo u 19st. Ne možeš mi reć da u Vegeti ne može bit 50% hrvatskog povrća, oni čak ne osporavaju da u Hrvatskoj ima povrća, ali im je to premalo pa kupe sve izvana. Kupi u RH šta ima a da zadovoljava kvalitetu Vegete, tako će se i taj proizvođač razvijat i rast i imat veću proizvodnju. Ovako se može dogodit da ti od kojih kupuješ izbace svoj proizvod npr. "Tometa" i izguraju te sa tržišta sa nižom cijenom i smanje ti isporuku povrća. Nakon toga Podravka se može slikat sa Vegetom.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 16:24 |
|
|
Brane je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Pa što onda?
Vrati se natrag u 19. stoljeće, ovo je karikaturalni način razmišljanja o gospodarstvu. Nema potrebe da se vraćamo u 19st. Ne možeš mi reć da u Vegeti ne može bit 50% hrvatskog povrća, oni čak ne osporavaju da u Hrvatskoj ima povrća, ali im je to premalo pa kupe sve izvana. Kupi u RH šta ima a da zadovoljava kvalitetu Vegete, tako će se i taj proizvođač razvijat i rast i imat veću proizvodnju. Ovako se može dogodit da ti od kojih kupuješ izbace svoj proizvod npr. "Tometa" i izguraju te sa tržišta sa nižom cijenom i smanje ti isporuku povrća. Nakon toga Podravka se može slikat sa Vegetom. Da idemo u takve smiješne analize, onda bism mirne duše mogli reći da su svi njemački proizvodi nenjemački, nego kineski i pitaboga čiji. Ovo je nedostatak osnovnoga znanja o gospodarstvu.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 16:31 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17532 Lokacija: Drina je na granici!
|
Ovom logikom možemo reći kako ni VW, BMW i drugi nisu njemački automobili jer u njima gotovo da i nema izvornih njemačkih materijala. Ako Podravka svojim uposlenicma obezbjeđuje plaće, tako što je konkurentna na tržištu onda je sve uredu.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ekdaim
|
Naslov: Re: Vegeta nije više hrvatski proizvod Postano: 19 ožu 2024, 16:36 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2020, 19:06 Postovi: 333 Lokacija: Obečano zemljište
|
daramo je napisao/la: Sve ozbiljne članice EU štite svoju proizvodnju i potiču domaću poljoprivredu. To što je u zaostalim državama normalno da sve uvoziš i jedeš tuđe smeće zato te države i jesu siromašne. To su mitovi koje vole crnokošuljaši. EU je oduvijek stajala za američke tech gigante, McDonalds, masivan uvoz iz Kine, energije iz Rusije. To je EU. To su evropske vrijednosti.
_________________ القوة تكمن في التفاني
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 48 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|