|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Brane
|
Naslov: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 23 ožu 2024, 18:17 |
|
|
Razmišljam da nabavim vatreno oružje !? HS-19 SF  Naravno na legalan način uz sve potrebne dozvole RH Ne znam dal je bila nekakva tema o tome, ali nisam mogao nać ništa, pa bi vas pozvao da podijelite svoja iskustva iz RH pogotovo ako ste prošli proceduru, a mogu se uključit i drugi iz HB i šire. Što me motiviralo da razmislim (nisam 100% odlučio) nabavit vatreno oružje ?? Ima više razloga... 1. Dojma sam i statistika to potvrđuje da je sve više nasilja u ZG. Kad kažem nasilja mislim na obračune u sred bijelog dana ne samo fizičkog karaktera sa npr. nožem, palicama, šipkama, nego baš korištenja vatrenog oružja i propucavanja objekata, ali sve više i ljudi. Citat: 1. Obračun u ZG na Vukomercu: 'Kalašnjikovom su pucali po naselju, autima i školi' Citat: 2. Policija traži napadača: Pucao po kafiću u Dubravi, metak pogodio Srbina (36) u nogu Citat: 3. Pucnjava u centru Zagreba usred bijela dana Citat: 4. Pucnjava u Zagrebu, upucani muškarac i žena 2. Volim strojeve i tehnikalije općenito, pa tako i oružje. Moglo bi se reć da sam nekakav "fan" vatrenog oružja. Hladno oružje, noževi itd. me ne zanimaju (to prepuštam muslimanima) 3. Nezahvalno je da čovjek sam sebe ocjenjuje, pa tako neću ni ja sebe. Samo ću reć da imam nekakvo iskustvo s vatrenim oružjem. 4. U Europi se događaju velike promjene što zbog rata u Ukrajini, što zbog masivnog priljeva ilegalaca tzv. migranata većinom iz "prljavih kultura" koji se ne namjeravaju prilagodit, nego žele Europu promijenit i prilagodit je sebi. Hrvatska razmišlja o uvođenju vojnog roka, ministar je to već najavio, postavlja se pitanje šta ako te pokušaju mobilizirat za neki NATO rat bilo gdje u Svijetu. "Bolje bit spreman, nego naleman" što bi ameri rekli "better safe, then sorry" 5. HS-Produk je izbacio novi model VHS strojnice. Riječ je o modelu polu-automatske puške ili ti ga strojnice sa rednim pucanjem. Za vas koji ne pratite, to vam je slično kao i pištolj stisneš okidač opali jedan metak i onda opet moraš stisnut okidač da opali jedan metak. Dakle nova VHS strojnica nema rafalno pucanje iz jednostavnog razloga jer je namjenjena civilnom tržištu i moguće ju je registrirat kao osobno civilno naoružanje. VHS-2S (najnovija civilna verzija) 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 23 ožu 2024, 19:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78360 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Da.
Pored toga, kvalitetna oružja su primjeri divnog dizajna i tehnologije.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 23 ožu 2024, 20:18 |
|
|
Brane je napisao/la: Razmišljam da nabavim vatreno oružje !? HS-19 SF  Naravno na legalan način uz sve potrebne dozvole RH Ne znam dal je bila nekakva tema o tome, ali nisam mogao nać ništa, pa bi vas pozvao da podijelite svoja iskustva iz RH pogotovo ako ste prošli proceduru, a mogu se uključit i drugi iz HB i šire. Što me motiviralo da razmislim (nisam 100% odlučio) nabavit vatreno oružje ?? Ima više razloga... 1. Dojma sam i statistika to potvrđuje da je sve više nasilja u ZG. Kad kažem nasilja mislim na obračune u sred bijelog dana ne samo fizičkog karaktera sa npr. nožem, palicama, šipkama, nego baš korištenja vatrenog oružja i propucavanja objekata, ali sve više i ljudi. Citat: 1. Obračun u ZG na Vukomercu: 'Kalašnjikovom su pucali po naselju, autima i školi' Citat: 2. Policija traži napadača: Pucao po kafiću u Dubravi, metak pogodio Srbina (36) u nogu Citat: 3. Pucnjava u centru Zagreba usred bijela dana Citat: 4. Pucnjava u Zagrebu, upucani muškarac i žena 2. Volim strojeve i tehnikalije općenito, pa tako i oružje. Moglo bi se reć da sam nekakav "fan" vatrenog oružja. Hladno oružje, noževi itd. me ne zanimaju (to prepuštam muslimanima) 3. Nezahvalno je da čovjek sam sebe ocjenjuje, pa tako neću ni ja sebe. Samo ću reć da imam nekakvo iskustvo s vatrenim oružjem. 4. U Europi se događaju velike promjene što zbog rata u Ukrajini, što zbog masivnog priljeva ilegalaca tzv. migranata većinom iz "prljavih kultura" koji se ne namjeravaju prilagodit, nego žele Europu promijenit i prilagodit je sebi. Hrvatska razmišlja o uvođenju vojnog roka, ministar je to već najavio, postavlja se pitanje šta ako te pokušaju mobilizirat za neki NATO rat bilo gdje u Svijetu. "Bolje bit spreman, nego naleman" što bi ameri rekli "better safe, then sorry" 5. HS-Produk je izbacio novi model VHS strojnice. Riječ je o modelu polu-automatske puške ili ti ga strojnice sa rednim pucanjem. Za vas koji ne pratite, to vam je slično kao i pištolj stisneš okidač opali jedan metak i onda opet moraš stisnut okidač da opali jedan metak. Dakle nova VHS strojnica nema rafalno pucanje iz jednostavnog razloga jer je namjenjena civilnom tržištu i moguće ju je registrirat kao osobno civilno naoružanje. VHS-2S (najnovija civilna verzija)  Znači i u Hrvatskoj su preuzeli američki sistem ? Kolko znam nekad se mogo samo pištolj imat na dozvolu (izuzev lovaca),a sad se može i poluautomatska puška ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 23 ožu 2024, 21:18 |
|
|
Da može, jer NE spada u vojno oružje. https://mup.gov.hr/oruzje-327/327Ne znam kako je prije bilo trebao bi ulovit nekog od ovih stariji lovaca na kavi pa pitat... Evo već je u ponudi VHS-2S u RH (1500€) https://hristo.hr/proizvod/hs-produkt-v ... ska-puska/ Definitivno bi je opremio sa optikom i laserom, ne znam šta je trenutno IN al ovo zanimljivo izgleda.   Imam za par mjeseci dogovoren neki poso, tako da bi taman mogo to uzet ovo ljeto, kad mi ta lova sjedne. Računam da mi treba 1500€ za samu strojnicu + 1500€ za opremu, streljivo i sitnice, a negdje oko 4000€ mislim da je dosta za sve to.
Privitak/ci: |

HS Produkt VHS-2S 16 poluautomatska puška - Hristo Airsoft Shop.png [ 40.28 KiB | Pogledano 2128 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 24 ožu 2024, 11:48 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 24 ožu 2024, 13:17 |
|
|
Ako se nešto nije bitno promijenilo i dalje je nabavka oružja (za osobe koje nemaju veze s kriminalom, drogom i psihičkim bolestima), skoro pa nemoguća misija. Znači ili aktivno članstvo u sportskim klubovima ili lovački klubovi + hrpa skupih i otežavajućih okolnosti ili - ne može. I kvaka 22, gdje ne možeš dobiti oružje bez "osjećaja ugroženosti", a ako izjaviš kako imaš "osjećaj ugroženosti", e onda si ti neki psiho slučaj koji ima neki čudan osjećaj (straha, proganjanja, ugroženosti) pa opet - ne može. Ne znam je li se promijenilo i ono pravilo, da ako te odbiju - nisu dužni dati obrazloženje.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 24 ožu 2024, 13:34 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ti bi u lov sa bacačem 40 mm?  Nisam uopće ni obraćao pažnju na to  više sam bio fokusiran na gornji dio i optiku. Al zanimljivo, možeš instalirat 37mm bacač signalni raketa (aka signalni pištolj) i sve 100% legalno. Citat: Ako se nešto nije bitno promijenilo i dalje je nabavka oružja (za osobe koje nemaju veze s kriminalom, drogom i psihičkim bolestima), skoro pa nemoguća misija. Znači ili aktivno članstvo u sportskim klubovima ili lovački klubovi + hrpa skupih i otežavajućih okolnosti ili - ne može. I kvaka 22, gdje ne možeš dobiti oružje bez "osjećaja ugroženosti", a ako izjaviš kako imaš "osjećaj ugroženosti", e onda si ti neki psiho slučaj koji ima neki čudan osjećaj (straha, proganjanja, ugroženosti) pa opet - ne može. Ne znam je li se promijenilo i ono pravilo, da ako te odbiju - nisu dužni dati obrazloženje. To ti vjerujem 100% Planirao sam da ako krenem u postupak prepustit to iskusnom odvjetniku, daš mu 100€ i da ti riješi to. Pretpostavljam da ima hrpa detalja koje ne znam, a koji su bitni za sam postupak zahtjeva, medicinskog pregleda i same procjene, nekako sam mišljenja da većina entuzijasta tu napravi grešku jer sami krenu u postupak, misleći da je to samo stavar proforme, predaš zahtjev i to je to, a na kraju dobiju odbijenicu. Jel mislite da je to bolja solucija ?? Gledo sam malo optike, ove njemačke su skuplje od same strojnice.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 25 ožu 2024, 23:53 |
|
|
Brane je napisao/la:
Gledo sam malo optike, ove njemačke su skuplje od same strojnice. Što će ti (preskupa) optika?
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 26 ožu 2024, 00:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Brane je napisao/la:
Gledo sam malo optike, ove njemačke su skuplje od same strojnice. Što će ti (preskupa) optika? ako zarati da može bit što precizniji . Pa ti mozes nac neke platforme na bazi m4 i ak47 sa produženom cijevi i spremnikom od 10 metaka . Dobro je upucaš nadješ dobru optiku vjezbas ispalis 2000 komada streljiva u svim mogucim pozicijama kupiš još 3-4 000 metaka i ti si spreman za rat al doslovno kao neki poluprofesionalni snajper naravno koji bi se tukao sa rezervnim vojnicima i brigadama . Ipak za profi snajpera moraš imat puno toga od pravilnih tehnika do prekrivanja i maskiranja nalaženja mjesta na kojem ćeš djelovat snalaženja u prirodi po , veličina aktivnost lokacija postrojba vrijeme oružje tkz valpvo itd .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 26 ožu 2024, 00:29 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Što će ti (preskupa) optika? ako zarati da može bit što precizniji . Pa ti mozes nac neke platforme na bazi m4 i ak47 sa produženom cijevi i spremnikom od 10 metaka . Dobro je upucaš nadješ dobru optiku vjezbas ispalis 2000 komada streljiva u svim mogucim pozicijama kupiš još 3-4 000 metaka i ti si spreman za rat al doslovno kao neki poluprofesionalni snajper naravno koji bi se tukao sa rezervnim vojnicima i brigadama . Ipak za profi snajpera moraš imat puno toga od pravilnih tehnika do prekrivanja i maskiranja nalaženja mjesta na kojem ćeš djelovat snalaženja u prirodi po , veličina aktivnost lokacija postrojba vrijeme oružje tkz valpvo itd . Koliko košta metak? Optika ima milijun vrsta i namjena... Evo jedna, cijena sitnica https://www.njuskalo.hr/optika/atn-mars ... s-43253192
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 26 ožu 2024, 00:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Brane je napisao/la:
Gledo sam malo optike, ove njemačke su skuplje od same strojnice. Što će ti (preskupa) optika? Šta mi preporučuješ Markane ti ko iskusna vojničina ?? To je se toliko moderniziralo što se tiče optike brza, klasična, IR, Noćna, laseri pa kombinacije obe i dr.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 26 ožu 2024, 00:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: ako zarati da može bit što precizniji .
Pa ti mozes nac neke platforme na bazi m4 i ak47 sa produženom cijevi i spremnikom od 10 metaka . Dobro je upucaš nadješ dobru optiku vjezbas ispalis 2000 komada streljiva u svim mogucim pozicijama kupiš još 3-4 000 metaka i ti si spreman za rat al doslovno kao neki poluprofesionalni snajper naravno koji bi se tukao sa rezervnim vojnicima i brigadama . Ipak za profi snajpera moraš imat puno toga od pravilnih tehnika do prekrivanja i maskiranja nalaženja mjesta na kojem ćeš djelovat snalaženja u prirodi po , veličina aktivnost lokacija postrojba vrijeme oružje tkz valpvo itd . Koliko košta metak? Optika ima milijun vrsta i namjena... Evo jedna, cijena sitnica https://www.njuskalo.hr/optika/atn-mars ... s-43253192dobar metak za civilnu upotrebu je nekih 60 70 centi 223 rem i 7,62*39 . Optiku dobru mozes kupit za 600 eura . Snajper za 1400 i još daš 1300 eura za municiju kroz 5 godina i 500 eura za zalihu metaka za nedaj boze rata i postaneš ubojiti snajper od 98 posto rezernih vojnika bilo koje zemlje u okruženju . Niti jedan rezervist nikad nece ispucat 2000 bojevih metaka sa tako dobrom puškom i optikom . Dovedeš se u tjelesnu formu i ti si 60 % kao profi snajper . Samo sve je u glavi kad dodje prava situacija moraš bit hladnokrvan . I sta je najbolje legalno .
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 26 ožu 2024, 00:43 |
|
|
Brane je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Što će ti (preskupa) optika? Šta mi preporučuješ Markane ti ko iskusna vojničina ?? To je se toliko moderniziralo što se tiče optike brza, klasična, IR, Noćna, laseri pa kombinacije obe i dr. Kuckam sa mobitela, nezgodno za nešto opširnije. Prvo odrediš namjenu oružja, hoces držati u kući ili ćeš ga i nositi, govorim o pištolju, dozvole nisu iste (ne poznajem zakon u Hr). Pušku svakako nećeš tegliti okolo 
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 26 ožu 2024, 00:48 |
|
|
Brane je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Što će ti (preskupa) optika? Šta mi preporučuješ Markane ti ko iskusna vojničina ?? To je se toliko moderniziralo što se tiče optike brza, klasična, IR, Noćna, laseri pa kombinacije obe i dr. https://youtu.be/y5FXKzAanrE?si=Gfh6_6Smnwx3QEZ4
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 28 ožu 2024, 00:30 |
|
|
Malo o dozvolama za oružje i sl.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vatreno oružje i dozvole u RH Postano: 28 ožu 2024, 00:38 |
|
|
Srednji šta ti koristiš ?? Srednji Prst je napisao/la: dobar metak za civilnu upotrebu je nekih 60 70 centi 223 rem i 7,62*39 . Sviđa mi se, al mi je to preveliko za nekakvu gradsku upotrebu. Srednji Prst je napisao/la: https://youtu.be/y5FXKzAanrE?si=Gfh6_6Smnwx3QEZ4 Mar-kan je napisao/la: Prvo odrediš namjenu oružja, hoces držati u kući ili ćeš ga i nositi Treba mi IR da mogu vidit po noći... U kući, al bi moro i nosat ako oću susjedu pomoć u nevolji Kolko sam skužio najbolje da se učlanim i postanem lovac ??
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 16 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 48 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|