|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 12:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: I to u vezi "strecanja", prvo, ti ne znas i ne mozes da vidis da li se ja "strecnem ili ne", mozes samo da interpretiras.
Ali ako mislis na moje reakcije na odredjene postove s tvoje strane - i nekolicine drugih forumasa: ne branim ja islam, jebe se meni za islamom, vec mi se samo gadi vasa mrznja i otrov koji sipate medju ljude na osnovu postojanja posranih religija. Ok, ok, ne štrecaš se ti kad treba braniti islam, to samo tako izgleda. Sama cinjenica da meni predbacujes religiju govori dovoljno o tome koliki si ustvari vanzemaljac. Ako sam ti ja musliman, onda ti je musliman i onaj u gacama. Koji bi to musliman rekao da ga zabole kurchina za islamom i da je religija gofno? Ne budi smijesan. Takodjer je moguce - naravno - da samo podjebavate na taj nacin, onak ulicarski i djetinjasto.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 12:17 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Haram je napisao/la: Religija zatupljuje, druze Dane.
Zatupljivala je ljude stoljecima i glavna uloga joj je bila da potlacena stoka ponizno akceptira vlast.
Ovo pogotovo vrijedi za krscanski monoteizam, a ni muslimanski nije daleko - jedino sto ne postoji svjestenstvo, ali je uprkos tome religija bila bitan ideolosko mobilizacijski faktor. Tako da se i tu moze govoriti o "poluzi moci" tj. vlasti".
Al et, nekima je ona potrebna da se u za nju drze ko pijan plota jer im cista besmislenost ljudske egzistencije inace suvise opterecuje mozgove. Nedostatak Boga kod ljudi vodi u bezsmislenost života, ter u relativizam dobra i zla. Današnji ateisti još koliko toliko imaju u svom moralu nesvjestno ugrađenu sjenu kršćanstva (ili islama), ali još nekoliko naraštaja bez Boga, i ljudi će postat doslovno gori od životinja. Već danas se to vidi u praksi. Kroz vjeru se pokušavalo zatupljivat ljude zloupotrebljavajući je i izkrivljujući je, ali bez vjere ljude se zatupljuje bez ikakve preprjeke. Ljudi su su danas u podpunosti zatupljene ovce bez osjećaja za bližnjega. Najgori rob je biti rob svojih želja, neke svoje ideologije, rob novca, rob navike. Vjera ti daje nadu i čini te slobodnom i od stvari i od ljudi... Religija nije jedini nacin suzbijanja nihilizma. Citiracu tj. prevescu nesto od genijalnog Nikolaia Aleksejevica Ostrovskog, prva recenica njegove knjige "Wie der Stahl gehärtet wurde" ("Kako se kovao celik"), imam samo na njemackom: Najvrijednije sto covjek posjeduje je zivot. Zivot mu je jednom dat i on ga mora tako koristiti da ne zali mucno za besmisleno provedenim godinama, i da ga sramota sitnicarske, bezsadrzajne proslosti ne tisti, pa da na samrtnoj postelji moze reci: Svoj citav zivot, svu svoju snagu, sam posvetio onom najvelicanstvenijem sto postoji na Svijetu > Borbi za oslobodjenje ljudskog roda. I on mora pozuriti, tako da zivi. Jer mu glupa bolest ili nekakva tragicna slucajnost mogu vrlo brzo okoncati zivot. Kao sto vidis, nije samo religija, koja je tokom stoljeca sama po sebi nabacala toliko blata da ju milijardu Daneta ne mogu oprati, ona koja daje zivotu smisao.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 13:17 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ok, ok, ne štrecaš se ti kad treba braniti islam, to samo tako izgleda. Sama cinjenica da meni predbacujes religiju govori dovoljno o tome koliki si ustvari vanzemaljac. Ako sam ti ja musliman, onda ti je musliman i onaj u gacama. Koji bi to musliman rekao da ga zabole kurchina za islamom i da je religija gofno? Ne budi smijesan. Takodjer je moguce - naravno - da samo podjebavate na taj nacin, onak ulicarski i djetinjasto. Ali ja nisam rekao da si musliman. Čak sam se složio s tobom da ne braniš uvijek i u svakoj prilici islamiste. Ti kažeš nisi i ja ti vjerujem, ne bi valjda lagao. Samo kažem da izgleda tako.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 13:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Sama cinjenica da meni predbacujes religiju govori dovoljno o tome koliki si ustvari vanzemaljac. Ako sam ti ja musliman, onda ti je musliman i onaj u gacama. Koji bi to musliman rekao da ga zabole kurchina za islamom i da je religija gofno? Ne budi smijesan.
Takodjer je moguce - naravno - da samo podjebavate na taj nacin, onak ulicarski i djetinjasto.
Ali ja nisam rekao da si musliman. Čak sam se složio s tobom da ne braniš uvijek i u svakoj prilici islamiste. Ti kažeš nisi i ja ti vjerujem, ne bi valjda lagao. Samo kažem da izgleda tako. Druze, najozbiljnije, poprilicno si opsjednut tom tematikom. Nebi me cudilo da si - sta ja znam - nekakav blesavi svabo s istoka Njemacke, sto nikad u zivotu nije vidio muslimana osim u NATO medijima, ali ti zivis u Mostaru, rodjen i rastao s muslimanima i Muslimanima/Bosnjacima, i vrlo dobro znas da je za vecinu islam - ukoliko uopste, na razini folklora. Ali nije to tema. Tema je covjek i njegove nedoumice. Ja sam komunista i u srcu, i u dushi, i u mozgu. Svaku drugu religiju per se odbijam i odbacujem kao stetnu i nishkorisnu, prevazidjenu. Samo komunizam stavlja covjeka u prvi plan i to bez obzira na porijeklo i mjesto rodjenja.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 13:37 |
|
|
Sad sam vidio, knjiga Ostrovskog se na nasem ne zove "Kako se kovao celik" vec "Kako se kalio celik". Interesantno, vidite, svabe nemaju rijec za "kaliti".
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 15:52 |
|
|
Haram je napisao/la: Sad sam vidio, knjiga Ostrovskog se na nasem ne zove "Kako se kovao celik" vec "Kako se kalio celik". Interesantno, vidite, svabe nemaju rijec za "kaliti". Schmiedestahl Vergütungsstahl Kaže Google.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 16:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Sad sam vidio, knjiga Ostrovskog se na nasem ne zove "Kako se kovao celik" vec "Kako se kalio celik". Interesantno, vidite, svabe nemaju rijec za "kaliti". Schmiedestahl Vergütungsstahl Kaže Google. Laze google, to su dvije imenice, mozda si ubacio "kaljen celik"? Ne znam. Ali mislim da nema glagol koji se koristi na nacin na koji se koristi i kod nas. Inace ruski naziv knjige nebi preveli kao "kovanje celika" (Stahl - celik, schmieden - kovati, Schmied - kovac). Pa sam ja uzeo njemacki naziv i preveo ga na nash.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 16:14 |
|
|
Ah kreten sam, tek sad vidim da oni uopste i nisu koristili rijec glagol (u infinitivu) "schmieden", vec "härten" (particip II "gehärtet", proslo vrijeme - perfekt). Ta rijec ima vise sinonimnih znacenja a proistice iz adjektiva/pridjeva "hart" (tvrdo). Sto pak i jest na neki nacin ono sto se radi s celikom kad se "kali". Postaje tvrd, obradjen. Prekaljen.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 19:42 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 20:39 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Nedostatak Boga kod ljudi vodi u bezsmislenost života, ter u relativizam dobra i zla. Današnji ateisti još koliko toliko imaju u svom moralu nesvjestno ugrađenu sjenu kršćanstva (ili islama), ali još nekoliko naraštaja bez Boga, i ljudi će postat doslovno gori od životinja. Već danas se to vidi u praksi. Kroz vjeru se pokušavalo zatupljivat ljude zloupotrebljavajući je i izkrivljujući je, ali bez vjere ljude se zatupljuje bez ikakve preprjeke. Ljudi su su danas u podpunosti zatupljene ovce bez osjećaja za bližnjega. Najgori rob je biti rob svojih želja, neke svoje ideologije, rob novca, rob navike. Vjera ti daje nadu i čini te slobodnom i od stvari i od ljudi...
Religija nije jedini nacin suzbijanja nihilizma. Citiracu tj. prevescu nesto od genijalnog Nikolaia Aleksejevica Ostrovskog, prva recenica njegove knjige "Wie der Stahl gehärtet wurde" ("Kako se kovao celik"), imam samo na njemackom: Najvrijednije sto covjek posjeduje je zivot. Zivot mu je jednom dat i on ga mora tako koristiti da ne zali mucno za besmisleno provedenim godinama, i da ga sramota sitnicarske, bezsadrzajne proslosti ne tisti, pa da na samrtnoj postelji moze reci: Svoj citav zivot, svu svoju snagu, sam posvetio onom najvelicanstvenijem sto postoji na Svijetu > Borbi za oslobodjenje ljudskog roda. I on mora pozuriti, tako da zivi. Jer mu glupa bolest ili nekakva tragicna slucajnost mogu vrlo brzo okoncati zivot. Kao sto vidis, nije samo religija, koja je tokom stoljeca sama po sebi nabacala toliko blata da ju milijardu Daneta ne mogu oprati, ona koja daje zivotu smisao. Znači, po tebi je smisao života raditi na tomu da drugi ljudi budu slobodni? A što je sloboda? Bez Boga, i sloboda je relativan pojam. Što je to za tebe absolutni pojam slobode? Kako ti znaš jesam li ja slobodan ili nisam? Je li bitno da se ja osobno osjećam slobodno ili to da li sam ja slobodan određuje Haram ili Karl Marx? Pa tamo gdje je vladao ovaj tvoj obožavani znak srpa i čekića, niti u nacizmu nisu bili pretrpaniji logori i zatvori. Je li to ta sloboda? Je li sloboda to kad mi umjesto popa popuje Tito ili Staljin? Reci ti meni Harame, što je gore robstvo uma ili tjelesno robstvo? Ideologija može biti samo parodija religije, jerbo ideologija ne nudi život poslije smrti niti može ponuditi absolutni smisao života. Oslobođenje ljudskog roda je bezsmsileno, kad je sam pojam slobode različit za svakog pojedinog čovjeka. Svaki čovjek ima različiti osjećaj toga što ga sputava u životu i čega bi se htio osloboditi.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 16 tra 2024, 20:53 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Pa tamo gdje je vladao ovaj tvoj obožavani znak srpa i čekića, niti u nacizmu nisu bili pretrpaniji logori i zatvori. Je li to ta sloboda? To je to što komuniste čini zlim. Kad kaže @Haram to je ideologija koja stavlja čovjeka u središte, to bi čak bilo simpatično. Ima tih ideja s kojima se ne slažem, recimo Hare Krišna, ali ljudi nisu agresivni, ne raznose se u javnosti niti prijete sabljom. Onda nekoga uvjere, a i koga ne uvjere ne mrzi ih. S druge strane, komunist ima zastavu crvene boje koje simbolizira krv. Ako ti komunistu kažeš: druže ja mislim da su to što ti pričaš nebuloze, drug će te ili poslati u zatvor ili na streljanje. Ljevičari su manijakalni psihopati. Čak i islamist po šerijatu treba poštovati kršćanina i ovaj samo mora plaćati veći porez. Ali manijakalni ljevičar nema granice. Ako mu spomeneš zatvore, Goli Otok, gulage i zločine on će samo reći šteta što ih nismo više pobili.
1052 of 2558 - 41.13%
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Čovjek je program - Homo est programmus Postano: 17 tra 2024, 20:59 |
|
|
Đavao je preprogramirana trauma u čovjeku Stvoren je genetski, dječjom ili odraslom traumom U većini slučajeva je tako
Hitler npr Nije Hitler iz vedra neba išao ubijat Židove Ne znam mu za djetinjstvo, ali je njegov prijezir prema Židovima uvjetovan osjećajem nepravde kojeg je dobio kad je s njima trgovao
Staljin je imao grozno djetinjstvo. Msm da mu je tata bio pijanac, da ga je tukao itd. Od toga je pošizio i postao što je postao
Trauma je kao hodanje po kliskom podu Trauma se lako pojača Zamislite da je to kao da hodaš po kliskom podu i onda ti na leđa odjednom dođe vreća cementa koja te zabaci na tom kliskom podu
Dosta ljudi po prevelikim opterećenjem postanu van kontrole i onda zlo izvire iz te rane Trauma inače znači rana
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|