HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 23:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 18 tra 2024, 22:26 

Ne mogu vjerovati da danas neki osporavaju općepoznatu činjenicu da je Rusija opskrbljivala Hrvatsku oružjem? Kakav dokaz takvi još trebaju? Imao izjave predsjednika Hrvatske i ruskog veleposlanika koji to potvrđuju.
Takvim preporučam promijeniti taktiku, te umjesto "nisu to bili Rusi", ističu "e ali to je bila Jeljcinova Rusija".

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:29 

Robbie MO je napisao/la:
Znači Most ostaje u oporbi, ne želi ni sa SDP ni s HDZ.

Kakvi likovi.

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:41 

Onda ce se ponoviti izbori, jer tu nitko ni sa kim ne moze.

Desni me ne cude, oni sami sa sobom ne mogu, njima je HDZ velikosrpska a koalirali bi sa jugoslovenima. Ljudi ne znaju gdje im je glava, svrha sami sebi, nikakve odgovornosti prema Hrvatskoj nemaju. Najlakse je sjediti u oporbi i kritizirati, to svatko moze, `ladovina i pametujes ne valja ovo ne valja ono.

Ajde uradite nesto, na pozicijama moci, e tu vec ne bi oni. Umjesto da uzmu par ministarstava i pokazu kako se radi, uzmes kulturu i razjebes malo NVO, bilo sto. Ne, oni ce u oporbu, sabornica, dobra placa, izadjes za govornicu i kenjas sto ne valja.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:45 

Dalmaherc je napisao/la:
Hrvatskoj, tj. HDZ-u je jako bitno imati Bošnjake na svojoj strani u regiji pa taman to značilo napraviti trpni objekt od hrvatskog nacionalnog korpusa u BiH.

Nama u Hrvatskoj je ok kako god okreneš.

Ja sam iz Hrvatske i ovo je najgluplji post u povijesti foruma.
Cestitam.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:48 

Brane je napisao/la:
Boriso je napisao/la:
Utjecajan novinar unutar DP-a

Dujmović je HDZ-ovac vječni...

Kako ga je divizija ili lisac dobro opisao to je sorta ljudi koja bi uvijek spašavala HDZ.

DP treba gledat svoj interes, HDZ će ih izbacit na prvoj krivini (čim skupe žetone)
SDP-MOST-MOŽEMO ih ne može izbacit kad im fali mandata.

Matematika.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:49 

Naša Kvačica je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Nemam ja ništa protiv tvojih pizdarija. Samo mislim da jesu pizdarije i ne želim ih ja poštovati. Drugim riječima, čisti računi. Može se reći da sam neka vrsta liberala po tom pitanju slobode.

Možda bi najbliže bilo usporediti sa nekom sektom. Npr. Mormoni, ne prave plinske komore, nisu u ratu sa ne-Mormonima, ali imaju vlastite jasne stavove kojih se drže.

Poanta je da ono što se danas naziva liberalizmom je diktatura. Ljudi dobivaju otkaze zbog izjave ili posta na Facebooku. Sloboda govora se proganja i proglasi govorom mržnje. Cancel kultura više sliči na fašizam.

Ostalo samo ime.

Bas tako moras pljeskati kada neko kaze da su lezbejski i homo brakovi normalni i ako to kritiziras mozes lako ostati bez posla i sa etiketom za citav zivot, barem dok ne odes u penziju. Cisto ispiranje mozgova i diktatura.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:55 

zet je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:
Hrvatskoj, tj. HDZ-u je jako bitno imati Bošnjake na svojoj strani u regiji pa taman to značilo napraviti trpni objekt od hrvatskog nacionalnog korpusa u BiH.

Cestitam.

Bog ti dao zdravlja, napisano je u antiteznom obliku na apologetiku financiranja knjige Krajina 1991-1995 tiskane u Srbiji, koja se prodaje u Hrvatskoj, 600 stranica gdje se Hrvate naziva Ustašama u kontekstu 90ih, nadodaj na to +40 srpskih kulturnih centara. Pa Šipci u Makedoniji nemaju +40 albanskih kulturnih centara.
Je li to toliko teško shvatiti? Ako je Robbie dovoljno inteligentan i vidi što sam napisao, nemoj mi biti white savior iz Hrvatske.

slika

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:56 

Koji mentalni smrkalj moras biti u glavi da se odrices svojih ljudi, svoga roda, svojih predaka, svoje kulture - i to sve samo zato jer su preko granice?

Sluganski mentalitet. Onaj koji samo zna za odbacivanje i povlacenje. Pretpostavljam da bi i Dalmaciju odvojio od korpusa da se tebe pita? Pa nakon toga Zagoru, jer to su vlaji. I tako redom do vlastite matere.

Jebote, sta bi dala prosjecna europska drzava da ima ovaj luksuz sto ima RH - vlastiti narod u drugoj drzavi koji cini dio vlasti, koji joj je beskrajno vjeran i koji kontrolira teritorij velicine pola Slovenije.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:59 

zet je napisao/la:
Koji mentalni smrkalj moras biti u glavi da se odrices svojih ljudi, svoga roda, svojih predaka, svoje kulture - i to sve samo zato jer su preko granice?

Sluganski mentalitet. Onaj koji samo zna za odbacivanje i povlacenje. Pretpostavljam da bi i Dalmaciju odvojio od korpusa da se tebe pita? Pa nakon toga Zagoru, jer to su vlaji. I tako redom do vlastite matere.

Jebote, sta bi dala prosjecna europska drzava da ima ovaj luksuz sto ima RH - vlastiti narod u drugoj drzavi koji cini dio vlasti, koji joj je beskrajno vjeran i koji kontrolira teritorij velicine pola Slovenije. A ovaj bi taj luksuz odbacio ko dudek blentavi.

Ti i dalje ne kužiš što je napisano. Jesi ti završio DIF?

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 22:59 

Ok, ako sam pogrijesio u interpretaciji tvog posta onda se ispricavam.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:01 

Prihvaćeno. Sve u redu. Moving on.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:02 

Dalmaherc je napisao/la:
Prihvaćeno. Sve u redu. Moving on.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:06 

Prkačin je za mene genijalac, ratnik, boem, pjesnik, hercegovac, heroj...

Jednom su ga pitali zašto nije prenio i potvrdio čin generala u HV i s tim bi dobio sve što ide uz taj čin, on je da neki sumnjiv odgovor.
Ja malo razmišljam i mislim si da je Prkačin prenio čin generala u HV završio bi 100% u Hagu, jer realno svi bitni zapovjednici sa terena su ili završili u Hagu ili na našim Sudovima.

Kako je bio dobar sa Šuškom vjerovatno je znao kako stvari funkcioniraju u međunarodnoj zajednici.
Jedan major JNA Šljivančanin 5 godina za Grad Vukovar, ovi naši za neki zaseok po 20+ godina.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:06 

zet je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Cestitam.

Ma ono gore je sigurno neki musliman. Zalaze se za gradnju dzamija na svakom mjestu cak i u neumu i zapadnom mostaru.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:07 

Bobovac je napisao/la:
Ne mogu vjerovati da danas neki osporavaju općepoznatu činjenicu da je Rusija opskrbljivala Hrvatsku oružjem? Kakav dokaz takvi još trebaju? Imao izjave predsjednika Hrvatske i ruskog veleposlanika koji to potvrđuju.
Takvim preporučam promijeniti taktiku, te umjesto "nisu to bili Rusi", ističu "e ali to je bila Jeljcinova Rusija".

Jesu to činjenice, ali ne uklapaju se u trenutno poželjni narativ, pa onda tim gore po činjenice. Možda je to bilo za osudu, možda nešto žalosno, ali tako je bilo. Kao svojedobno, kada se ministar obrane Radoš zgražao kako smo kršili embargo, surađivali sa mutnim likovima i plaćali skupo. Jedino je zaboravio kazati, kako bi to on nabavio oružje legalno i povoljno?!
Ako se sutra Argentinci zamjere našim "prijateljima" ("partnerima", "saveznicima", "strateškim saveznicima"), e onda će se u RH bacati prokletstva na Argentince, te "vjekovne neprijatelje Hrvata", vrijeđati njihov "režim" i pričati kako "nema šanse kako su nam ikada u ratu Argentinci prodavali oružje". Pa sve tako. Kao u Orvelovoj 1984., kada jednoj sili do jučerašnji saveznik postaje "dugogodišnji neprijatelj", a onaj s kim su do jučer ratovali, a sada su saveznici vječiti "prijatelj".

Na nekoj komičnoj razini, npr. Kolinda. Prije izbora (tobože desna) Kolinda podržava lijevu Hillary, no nakon pobjede Trumpa, trči se slikati pred njegovu ogradu, a na nekom skupu se gura, ne bi li se snimila kraj njega. Naravno, sramoćenje, ali beskorisno sramoćenje.

Jasan mi je mehanizam, ipak smo vazalna država. Ali mi nije jasan entuzijazam s kojim se to čini oko tuđih problema i ratova (Afganistan, Sirija, Libija, Ukrajina), a bez ikakve koristi po nas. Dapače.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:09 

Old Fridolin je napisao/la:
zet je napisao/la:

Cestitam.

Ma ono gore je sigurno neki musliman. Zalaze se za gradnju dzamija na svakom mjestu cak i u neumu i zapadnom mostaru.

Ni ovaj ne razumije. :smijeh a u pm

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:25 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Revizija je napisao/la:
Grbin stvarno Srbim?
Ma ne mogu da verujem u to.

Grbin kad malo popije, onda pjeva Thompsona, već ga snimilo u takvom nastupu. Ne znam je li on Srbin ili mu je netko iz obitelji Srbin, ali znam da se mnogi Srbi i Bošnjaci u Rijeci i Istri pohrvaćuju.
Ne znam otkud ta besmislica da je Grbin Srbin, Grbini su s juga Istre, tamo negdje oko Medulina ili Ližnjana.

Brane je već danas proglašavao za Srbina Plenkovića s Hvara, a i Grbin i Plenki porijeklom iz krajeva gdje je najbliže srpsko selo na sat i pol vožnje.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:32 

Je li Grbin posvojen?

P.S. drag mi je zbog toga

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:37 

Dalmaherc je napisao/la:
Je li Grbin posvojen?

P.S. drag mi je zbog toga

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:42 

slika

Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:43 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Brane je već danas proglašavao za Srbina Plenkovića s Hvara

Nisam, stavio sam 2 upitnika na kraj te rečenice o Plenkoviću, zaštitio sam se mudro poput Šeksa.

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Ne znam otkud ta besmislica da je Grbin Srbin

Taj dio Istre oko Pule je djelomično naseljen i oficirima JNA za vrijeme Juge, a i rimuje se Peđa Srbin Grbin :zubati

Dalmaherc je napisao/la:
Je li Grbin posvojen?

Ne znam
Supruga mu je muslimanka iz Bosne, poznata je po tome što je diplomirala mislim višu medicinsku u Srbiji di je kasnije otkriveno masovno krivotvorenje diploma.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:44 

Čovjeka u srce dira Thompson.
Vjerojatno je dodrinaš.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:46 

Dalmaherc je napisao/la:
Čovjeka u srce dira Thompson.
Vjerojatno je dodrinaš.

Znači da već ima nešto zajedničko sa DP-om.

Vrh

PostPostano: 18 tra 2024, 23:48 

Brane je napisao/la:
Taj dio Istre oko Pule je djelomično naseljen i oficirima JNA za vrijeme Juge, a i rimuje se Peđa Srbin Grbin :zubati
Ako u nekom selu pored Pule živi 30 ili 50 ljudi s prezimenom Grbin, koja je šansa da su to sve potomci oficira JNA?

BTW, oficiri JNA su dobivali stanove u gradovima, po vojnim zgradama, nisu živjeli u obiteljskim kućama na selu.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 00:01 

Dalmaherc je napisao/la:
Off topic:

Dosta sad s pametovanjem odakle oružje kod Hrvata. Ne znaš, nemaš pojma.

Ti nemaš pojma. :nanana

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Jean Luc Picard, mrnjav i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: