HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 20:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 184  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH: Parlamentarni Izbori 2024 godine
PostPostano: 19 tra 2024, 00:25 

Pokazuje se da je Hrvatska nazadovala u 30 godina.

Prije su politički kandidati bili bar suvisli i kakvi god ispali u praksi, nisu djelovali seljoberski bezvezno i provincjalno kao danas, a iole značajnije stranke nisu bile zagriženo lude.

To se vidi i po drugim stvarima, budući da je primitivizacija tipa narodnjaka bila nepoznata.

Ostale zemlje iz Europe, ako se malo pogledaju nastupi njihovih političara u izbornim danima/noćima, i u prijevodu- Danska, Slovačka, Poljska, Švedska,...- ne djeluju tako seljoberski kao da su izašli iz neke brvnare.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 01:07 

estoyAqui je napisao/la:
Svaka stranka ili ideologija je nastala pod nekim ujedinjujućim pristiskom ili traumom. Kad nestane pritiska, stranka može živit u vakuumu, ali onda nakon nekog vremena nestane

HSS-Beograd nas zeza, borimo se za prava Hrvata. Ovo se nastavilo i u RH gdje su se ljudi sjećali nostalgično na ta vremena, ali je stranka nestala(više/manje) zato što nije više bilo Beograda i kralja

HSLS-Nastao od intelektualaca koji su imali donekle kritičan stav o komunizmu. Nestao(više/manje) jer više nije bilo komunizma, a prostor kritiziranja HDZ-a je preuzeo SDP

HNS-Nastao kao reakcija proljećarskih elita naspram Beograda. Iako nije bilo ujedinjujućeg neprijatelja, oni su svoje talente iskoristili i napravili ozbiljnu organizaciju i spojili je SDP-u. Nakon što su iz stranke nestali ljudi koji su znali organizirat stvari, dogodilo se i slabljenje stranke

HSP-Nastao kao reakcija elita iz NDH na komunističko preuzimanje i građanski rat u 40-ima. Devedesetih su bili prepoznatljivi zato što su neprijatelji i 90-ih bili Srbi te su oni imali značajan utjecaj u svemu tome. 2000.-ih i dalje uspjevaju imat veliki uspjeh zato što su tad bila sva ona dešavanja oko Haaga. Pod manjkom pritiska 2000.-ih počinju slabit i lagano nestaju i raspršuju

Tko kaže da tako neće bit i sa sadašnjim strankama

Sve je tih 90-ih bilo fake i isforsirano, a kako i nebi kad se moralo doslovno preko noći prekinuti s jednopartijskim, jugoslavenskim komunističkim jednoumljem i prebaciti u demokratski, hrvatski mod. HSP 90ih naravno nema nikakve veze s onim iz 40ih, kao što ustaštvo 90ih nema veze s onim orginalnim, nema tu kontinuiteta ni organizacijskog, ideološkog ni kakvog drugog. 90ih je sve bilo kreirano i pod kontrolom službe pa tako i cijela tzv. desnica i krajnja desnica. Novokomponovano "ustaštvo" 90ih koje je naravno kreirala služba je bilo prilagođeno nacionalnom pomirenju pa je izbačen fašistički, antikomunistički i antipartizanski narativ i ta praznina je popunjena s potpunom fiksacijom na Srbe. Iz tekstova ustaških koračnica su izbačeni partizani, a umjesto njih ubačeni Srbi kao glavni neprijatelj tako da je novokomponovano ustaštvo postalo više antisrpsko po sadržaju nego ono orginalno. Slična je stvar i s četništvom 90ih u Srbiji, BiH i Hrvatskoj koje nema nikakav kontinuitet s četnicima u WW2. Zanimljivo je kako je služba u novokomponovano četništvo ubacila tri prsta kao pozdrav koji su u WW2 koristile Ustaše, a zanimljiv je u cijelom tom novočetničkom cirkusu Arkan čiji je otac bio višestruko odlikovani partizan, dok se njega u Hrvatskoj percepira kao nekakvog četnika. Koji pozdravlja s ustaška tri prsta =))

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 01:07 

Božo Kovačević je uvijek bio glup, no ovo se ne da slušati ni koju minutu:

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 01:17 

Netko je eskivirao satove matematike u pučkoj školi...

https://www.vecernji.hr/vijesti/dip-obr ... ic-1762507

3:50 Mostov Nikola Grmoja oglasio se na Twitteru. "Pozivam DP ili barem nekompromitirane dijelove DP-a da pokušamo sastaviti široku koaliciju protiv HDZ-a kako bismo Plenkovića i HDZ poslali u oporbu", napisao je Mostov kandidat za premijera.

22:00 HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV. Više čitajte ovdje. :kava

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 02:13 

Robbie MO je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Rekao sam ti. Srbi drže mup u Slavoniji 100%. Mi se ništa ne pitamo. A i po čitavoj Hrvatskoj se u mupu pitaju više nego mi.

Ovo mi zvuči kao paranoja i kafanska priča.

Nekonkretan si, stavi podatke ako hoćeš da ti se vjeruje.

To što postoji 1 kafić negdje u Borovu gdje se krišom puste 2 pjesme Baje Malog Knindže da bi konobar dobio 10 kuna više napojnice od lokalnoj pijanca = "Srbi drže policiju Slavonije 100%"

Za mene, kad kažeš "Srbi drže policiju Slavonije 100%", to znači da srpski panduri u Virovitici i Osijeku batinaju navijače hrvatske reprezentacije

Ne govorim Robi o drotovima koji pendreče naše navijače, o ljudima u kafani koji uz šljivu pjanske sabiraju ili drotovima koji izdaju parking kazne. Govorim ti o ozbiljnim stvarima. Gadno nam rovare po državi i službama. Pitaju se više nego mi u mupu i jaki su ko zemlja. Tebi ovo može zvučat ko paranoja al je tako. Za ovo nema službenih podataka a ti kako hoćeš. Rekao sam duduu vidim da je u zgb. Neka se raspita malo šta se našim radi iz HVO-o po Zagrebu pa neka kaže ovdje. Sve uz blagoslov hdz-a. Meni je to dovoljno da ih odjebem za života i da glasam za kontru makar se mrtvi tito usto iz groba. Da su kafanska naklapanja ili neke besmiclice nebi ni govorio o tome. Ovo su Robi ozbiljne stvari. Gadne se interne borbe vode u mupu a mi smo donji jer je državni aparat na njihovoj strani. Ne mogu ja više bit za hdz da ga jebeš a bio sam od početka, od onih bijelih balona sa zna se i polumjesecom i zvijezdom ako kontaš na šta mislim.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 02:46 

Robbie MO je napisao/la:
Onda je bio kriminalac i prije rata.

A Tuđmanu je donio "svoje dečke" i tako je posto general. :zubati

Mislim, da skupljam ekipu za obranu i ja bih ga primio. Bitni su rezultati.

Ljudi ne znaju da on uopće nije general hos-a. Ljudi kod nas uzimaju sve zdravo za gotovo. Ko mu je dao čin? Samoproglašeni general. Kad pročitam o Prkačinu ili ga vidim odma mi se kaki.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 02:49 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Znači brodski capo.

Pa dobro.

Može bit koristan, i bio je koristan. :zubati
Važno je da je uvijek zapravo slušao HDZ i Tuđmana, volio je galamiti, ali nikad nije imao ambicije suprotstavljati se.

Ovo nije tačno. On na početku nije imao veze sa hdz-om i Tuđmanom.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 02:53 

Hroboatos je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

To je svima poznato.
Sukob 2 struje,sukob 2 generala i ekipe.

Kakvi generali.

Znam osobu koja je živjela u Brodu u doba Yu i dosta dobro zna Prkačina.
On je još 1980ih imao neke krimnogene radnje iznuđivanja i šverca, pa je bio netko njegov bježao u Italiju pred policijom (ništa politički). U početku rata je prisilom od nekih brodskih muslimanskih biznismena sumnjivoga tipa- kafići, kocka itd.- iznudio novce za financiranje HOSa i slično, a tijekom rata je bio lokalni intervencionist tipa lokalnih bilmeza, ništa politički kao npr. Glavaš.

Kasnije je bio i ostao u kalu tih kocki, droge, qrvi i sl., a politički je idiot, nešto kao Merčep. Merčep je bar vojno odradio neki dio posla, dok Prkačin baš ništa.

To je mutna pojava izrasla iz kriminalnog miljea, priučeni lik koji nije bio ni u kakvoj realnoj politici i koji nema ni minimalne naobrazbe za to. Nema ni talenta, jer Staljin koji je bio priučen sam se obrazovao i rastao kao političar- makar patološki- dok je Prkačin egomanijakalni krimo yebivjetar nižega ranga.

Daj molim te prestani pisati o stvarima koje ne znaš. Iznuda novca za financiranje hos-a :zubati

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 02:56 

MiB je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Moji su naoružavali Hrvatsku i Herceg-Bosnu, mahom oružjem iz Rusije.

Offtopic. Iz Rusije se nismo naoružavali. Moja puška je bila iz S.Koreje (Albansko skladište), sve do jedan metak osim zarobljenih također.

Iz Rusije smo se naoružavali i to masovno. Ne iz Ukrajine već Rusije al je off.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 03:01 

Hroboatos je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:

Već sam ti napisao da se oružje nabavljalo preko tvrtki INA i Astra uz znanje ruskih vlasti. Ti si bio u rovu, ne na vrhu. Goran hr te isto demantirao s tim što si ti čitao šta je made in where. Ne sramoti se.

Sve što je nabavljeno je 100% iz Ukrajine, od 91. do 95. Iz Rusije praktički ništa.

I dokazano i pokazano.

Pisao sam ovdje na forumu. Osobno sam svojim očima gledao istovar oružja pristiglog iz Rusije. Šuti kad ne znaš. Ne znam koji se racku ljudi javljaju i pišu o stvarima koje ne znaju i kategorično tvrde svoje nebuloze?! Koja je to bolest?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 03:05 

Robbie MO je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Sve što je nabavljeno je 100% iz Ukrajine, od 91. do 95. Iz Rusije praktički ništa.

I dokazano i pokazano.

S tim da treba zapamtiti kontekts da je Ukrajina tada bila ruska i proruska skoro koliko i Bjelorusija, i sve radila u sklopu ruske agende.

Ma koja Ukrajina? Mi smo oružje dobijali od Rusa Robi a najviše iz onog skladišta blizu Moskve, zaboravio sam kako se zvalo.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 03:12 

Brane je napisao/la:
Prkačin je za mene genijalac, ratnik, boem, pjesnik, hercegovac, heroj...

Jednom su ga pitali zašto nije prenio i potvrdio čin generala u HV i s tim bi dobio sve što ide uz taj čin, on je da neki sumnjiv odgovor.
Ja malo razmišljam i mislim si da je Prkačin prenio čin generala u HV završio bi 100% u Hagu, jer realno svi bitni zapovjednici sa terena su ili završili u Hagu ili na našim Sudovima.

Kako je bio dobar sa Šuškom vjerovatno je znao kako stvari funkcioniraju u međunarodnoj zajednici.
Jedan major JNA Šljivančanin 5 godina za Grad Vukovar, ovi naši za neki zaseok po 20+ godina.

Repliciram po nahođenju i kako mi naiđu postovi ali ovaj tvoj je za anale :zubati
Ko je dao čin Prkačinu? Da čujem. Šta će prenosit kad nema čina. Čuj prenosit čin u HV. Koji čin? :neznam :ucelo

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 03:46 

Grmoja poziva DP u koaliciju protiv hdz-a. Neće niko s ciganima. Idemo Penava, uđi plenkiju sazada :zubati

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 06:45 

tetejac je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

S tim da treba zapamtiti kontekts da je Ukrajina tada bila ruska i proruska skoro koliko i Bjelorusija, i sve radila u sklopu ruske agende.

Ma koja Ukrajina? Mi smo oružje dobijali od Rusa Robi a najviše iz onog skladišta blizu Moskve, zaboravio sam kako se zvalo.

Dobivali smo i od Srba pa danas ne vole Pupovca. :zubati

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 06:50 

Je li ikom jasno koga želi Most za premijera?

1098 of 2558 - 42.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 06:56 

Naša Kvačica je napisao/la:

Vjerojatno sebe.
Razumijem ako nisu oduševljeni Milanovićem.
Ali Most već polako žulja po treći put sve žive.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 07:35 

tetejac je napisao/la:

Dobivali smo i od Srba pa danas ne vole Pupovca. :zubati

Ima i te :zubati

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 07:48 

Gromoju :zubati Kaže meni neki dan neki lik na ulici: "Iii jebo majku...I Grmoja hoće da bude premijer" :smijeh

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:11 

Robbie MO je napisao/la:
Znači Most ostaje u oporbi, ne želi ni sa SDP ni s HDZ.

Mislim da si tom izjavom samo diže cijenu.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:20 

Graničar Jozo je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Znači Most ostaje u oporbi, ne želi ni sa SDP ni s HDZ.

Još jedna udavača. Svi su kurve, ovisno o ponuđenoj cijeni :zubati

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:35 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
pomocnik kuhara je napisao/la:
Grbin kad malo popije, onda pjeva Thompsona, već ga snimilo u takvom nastupu. Ne znam je li on Srbin ili mu je netko iz obitelji Srbin, ali znam da se mnogi Srbi i Bošnjaci u Rijeci i Istri pohrvaćuju.
Ne znam otkud ta besmislica da je Grbin Srbin, Grbini su s juga Istre, tamo negdje oko Medulina ili Ližnjana.

Brane je već danas proglašavao za Srbina Plenkovića s Hvara, a i Grbin i Plenki porijeklom iz krajeva gdje je najbliže srpsko selo na sat i pol vožnje.

Mislim da je bila riječ o Božinoviću, a ne o Plenkoviću.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:42 

tetejac je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

I dokazano i pokazano.

Pisao sam ovdje na forumu. Osobno sam svojim očima gledao istovar oružja pristiglog iz Rusije. Šuti kad ne znaš. Ne znam koji se racku ljudi javljaju i pišu o stvarima koje ne znaju i kategorično tvrde svoje nebuloze?! Koja je to bolest?

Skupljanju poene.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:44 

Dalmaherc je napisao/la:

Vjerojatno sebe.
Razumijem ako nisu oduševljeni Milanovićem.
Ali Most već polako žulja po treći put sve žive.

Istina.

Ja moram priznati da volim taj malo elitistički pristup politici. Međutim, mnogima to smeta.

Iako, mislim da Most samo sebi diže cijenu, i to s izravnom konkurencijom DP-om.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:45 

Mar-kan je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:

Još jedna udavača. Svi su kurve, ovisno o ponuđenoj cijeni :zubati

Istinu zboriš.

Ali samo s Mostom si siguran da nema žetona za HDZ.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2024, 08:48 

Sto se tice koalicije nine je reko nek se prvo sva oporba dogovori pa ce ih podrzat

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 184  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: