HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 vel 2025, 13:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 107 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: DP i HDZ uvjeti za koaliciju nakon izbora za Sabor '24
PostPostano: 22 tra 2024, 19:58 

Ne vjerujem da će bit nešto od ove koalicije
Dovoljno je vidit kako se politička scena digla na zadnje noge na prospekt vlade bez SDSS-a. Čini mi se da je tome razlog činjenica da Hrvatska i dalje opravdava svoj status “zaštitnice manjina” pred Bruxellesom
Još je prerano za neke takve prospekte

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 20:52 

Uf i meni se čini.
Gledam vijesti okolo, DP s ovim anti-Serbian stavom ispada ekstreman. Možda da su prihvatili formiranje većine s njima, al ne dat im ništa, druge manjince (osim džamije) u međuvremenu kupiti nečim. Ne znam, nisam pametan.
Ovako se svi manjinci drže skupa i džamijaš govori o ugroženosti Bošnjaka sutra.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 20:52 

estoyAqui je napisao/la:
Ne vjerujem da će bit nešto od ove koalicije
Dovoljno je vidit kako se politička scena digla na zadnje noge na prospekt vlade bez SDSS-a. Čini mi se da je tome razlog činjenica da Hrvatska i dalje opravdava svoj status “zaštitnice manjina” pred Bruxellesom
Još je prerano za neke takve prospekte

Znači da RH nije samostalna država.
Ono što je nekada bio Beograd, danas je Bruxelles.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 20:58 

U Norveškoj i Švicarskoj bi bio isti odjek.

Istovremeno, po meni, bh. Hrvati tu nisu baš u zahvalnoj poziciji po pitanju ove teme, na stranu rat, Washington i Dayton (oni imaju Erdutski), jednostavno doći i reći na glas ultimatum: nema koalicije sa Srbima, nije lijepa slika.
Moglo se to puno puno sofisticiranije odigrati.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 21:04 

Što DP nije stavio na listu Srbe branitelje i ubacio ih u vlast?

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 21:08 

Kanzelar loži... :zubati
Citat:
Milanović treba dati ostavku odmah. Iz dišpeta formiram 76

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 21:17 

Predrag Mišić je bio u IX. izbornoj jedinici, treći na listi, ali nije prošao.
Trebao je netko od prvih dvoje odstupiti i ubaciti njega u Sabor.
Trebalo je to napraviti s još jednim Srbinom braniteljom, pripadnikom HV-a za ljepšu sliku.
Ovako, "šteta" veća učinjena.
Nelukavo, nepromišljeno.

Pa barem mi imamo "Komšića" Srba u Hrvatskoj, branitelja, pripadnika HV-a.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 21:23 

Josip Dabro, izabrani saborski zastupnik Domovinskog pokreta i glavni tajnik stranke, za Novu TV je rekao da sutra počinju službeni pregovori stranke.

"Ono što je ključno jest to da je Domovinski pokret jedinstven. Brusimo još neke točke našeg programa, a to su: poštivanje nadzora državne granice, ne SDSS-u u vladi, nulta tolerancija na ilegalan ulazak migranata, dio ratifikacije Istanbulske konvencije... Ispod toga ne idemo", poručio je Dabro.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 22:00 

DP ukoliko ostane čvrst i principijelan u svojim stvarno minimalnim zahtjevima, popularnost im može samo rast.

S druge strane Most se nažalost sve više predstavlja kao šarlatanska stranka. Oni su toliko snažno protiv korupcije da bi najradije spalili i kuću i njivu i državu samo da riješe korupciju u Hrvatskoj. Jako inteligentno i produktivno.
Kao oni su desničari, desnije od HDZ-a, a brže bolje idu u koaliciju s wokerima s nesagledivim posljedicama za Hrvatsku jer eto nigdje drugdje nema korupcije samo u HDZ-u i RH.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 22 tra 2024, 23:59 

DP mora bit kreativan...

Može tražit da zastupnike svake manjina može predstavljat isključivo osoba pripadnik(ca) manjine koja je sudjelovala u Domovinskom Ratu kao pripadnik HV do recimo 2050 godine, a nakon toga osoba koja je služila vojni rok (bila vojnik) od minimalno 12 mjeseci u HV-u u borbenim pješačkim postrojbama.
Da nebi neko u logistici 12 mjeseci ladio jaja i onda se mogao kandidirat, mora proć hardcore obuku da se dokaže u najopasnijim misijama :zubati

Što je skroz legalno i prihvatljivo HDZ-u i biračima DP-a
S druge strane ukoliko kao pripadnik strane zajednice u Hrvatskoj nisi bio u DR znači i da nisi želio Hrvatsku Državu i nisi joj lojalan i logično da ne možeš predstavljat manjinu koja nije lojalna Hrvatskoj Državi.

Pod manjinom to treba uvesti ne samo za Sabor, nego DP mora inzistirat da to bude za sve predstavnike u gradskim i općinskim vijećima.

Dozvolu za izbore daje DIP nakon što VSOA sve provjeri i da zeleno svjetlo za tu osobu.

Za ovo sve ne treba 2/3 većina nego je dovoljno 76 ruku, to treba uvesti odmah i da se izbori za manjine ponove u Svibnju ili Lipnju.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 04:36 

Dalmaherc je napisao/la:
Trebalo je to napraviti s još jednim Srbinom braniteljom, pripadnikom HV-a za ljepšu sliku.
Nelukavo, nepromišljeno.

Kome se mi u Hrvatskoj trebamo pravdat izašta i glačat ljepšu sliku? Neka je plenković u Bruxelles-u glača. Nema srba u vladi i gotovo. Hrvatska Hrvatom.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 04:41 

Izgleda da će me DP ugodno iznenaditi. Ako bude tako, moja su stranka u budućnosti. S ovim stavom mogu samo rasti. Ako se ponove izbori, uzimaju još 10 mandata. I treba.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 06:40 

tetejac je napisao/la:
Dalmaherc je napisao/la:
Nelukavo, nepromišljeno.

Kome se mi u Hrvatskoj trebamo pravdat izašta i glačat ljepšu sliku? Neka je plenković u Bruxelles-u glača. Nema srba u vladi i gotovo. Hrvatska Hrvatom.

Slažem se s tobom, ali ipak u real politici su mogli biti kreativniji. Ubacit 2 Srba branitelja iz HV-a u Sabor i ne može ti nitko ništa.

Stavit Srbina odlikovanog dragovoljca HV-a za ministra branitelja. :zubati

Također je bitan njihov odnos prema džamiji. Potreban im je schnellkurs iz takije, građanluka i vehabizma.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 07:05 

Dalmaherc je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Slažem se s tobom, ali ipak u real politici su mogli biti kreativniji. Ubacit 2 Srba branitelja iz HV-a u Sabor i ne može ti nitko ništa.

Također je bitan njihov odnos prema džamiji. Potreban im je schnellkurs iz takije, građanluka i vehabizma.

Mišić bi mogao postati ministar branitelja i bez saborskog mjesta, ukoliko za to ima volje.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 07:35 

Dalmaherc je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Kamara Srba ima koji su s nama bili i njima svaka čast ali ne treba to forsirat. Njima treba dat poziciju ne što su Srbi već što su zaslužili. Dodvoravat se nekome preko njih nema nikakvog smisla.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 10:54 

Mario Radić je rekao da planiraju povrat hrvata iz dijaspore i da bi mu bio izazov da on vodi taj projekt da li preko minstarstva vanjski poslova ili drugačije (vjerovatno misli kao podpredsjednik VladeRH) da ga veseli taj izazov.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 11:00 

Brane je napisao/la:
Mario Radić je rekao da planiraju povrat hrvata iz dijaspore i da bi mu bio izazov da on vodi taj projekt da li preko minstarstva vanjski poslova ili drugačije (vjerovatno misli kao podpredsjednik VladeRH) da ga veseli taj izazov.

Jedva čekam kad se počnu vraćati potomci naših ustaša iz Južne Amerike, kako će ljevičarima i jugoslovenima pjena ići na usta. :zastava_Hrvata

Pusićka, Mesić, Benčićka, Tomašević, Šušnjar, Milović i ostali miješani brakovi, Robija na haparatima!!!

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 11:24 

Sad kad su se stvari malo razbistrile, mogu se vidit strategije različitih tabora

HDZ - 61 Zastupnik. Već su neki zastupnici izrazili da ne žele ulazit u vlast bez manjina (Hrebak npr)
Manjine - 8 Zastupnika. Nastupaju kao jedinstveni blok, ili ih primaš sve ili ništa
DP - 14 Zastupnika, mogu računat na 13 bez Kolakušića. Među njima postoji Radićeva i Penavina frakcija

HDZ trenutno mora pomirit ove dvije frakcije da bi mogao dobit 76 mandata koliko mu treba, pogotovo zbog činjenice da je arhitektura trenutnog HDZ-a izgrađena tako da je spremniji koalirat s centrom ili ljevicom, nego desnicom. Koaliranjem s desnicom vrlo lako može doć do promjene unutarnje arhitekture u HDZ-u te su stoga spremniji za koaliranju prema lijevo nego prema desno

Manjine se nalaze na vjetrometrini kao faktor liberalnog karaktera Republike Hrvatske u očima van Hrvatske. Ne samo njima, već je većini političke scene u RH u interesu da tako i ostane

Domovinski pokret ima razne svoje politike, ali bi politička scena svakako htjela utišati njihov efekt na najmanju moguću mjeru
Tako su recimo rekli sinoć u N1.
Barem se izvlači iz konteksta kad se kaže da je "u redu" da SDSS ne bude u vladi, ali da i dalje podržava vladajuću većinu
Ili kako su rekli da je iluzorna deratifikacija Istanbulske konvencije

Sudeći po trenutnom track recordu vladajućih, sigurno je da su spremni na kompromis
Od Sanadera stalno pomiruju stavove političkog establišmenta i desne stavove kao što se vidilo u korona krizi. U kolikoj su mjeri spremni to napravit ovaj put, još nam ostaje vidit

Ono što očekujem je stvaranje vladajuće većine s HDZ+manjine+DP i da ćemo imat sličan scenarij kao u prvoj Plenkovićevoj vladi
Doć će neko osjetljivo ideološko pitanje i onda će uz HDZ ostat članovi DP-a koji su bliže establišmentu, dok će ostatak DP-a otić u oporbu
Ali to je samo moja skromna procjena

Ali dosta mi je ove politike više, i onako mi se fućka za nju i nisam stručan
Odoh se ja psihologijom bavit

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 11:45 

kiler je napisao/la:
Brane je napisao/la:

Jedva čekam kad se počnu vraćati potomci naših ustaša iz Južne Amerike, kako će ljevičarima i jugoslovenima pjena ići na usta. :zastava_Hrvata

Pusićka, Mesić, Benčićka, Tomašević, Šušnjar, Milović i ostali miješani brakovi, Robija na haparatima!!!

Ko je reko heba li ga ćaća da se crna legija ne vraća :D

Imamo 500.000 hrvata od 1. do 3. generacije tamo, sve pošteni desničari.

Ogroman potencijal demografski, ne moraju ni lovu nosit nazad samo neka se vrate s obiteljima.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 11:48 

tetejac je napisao/la:
Izgleda da će me DP ugodno iznenaditi. Ako bude tako, moja su stranka u budućnosti. S ovim stavom mogu samo rasti. Ako se ponove izbori, uzimaju još 10 mandata. I treba.

I mene smeta to opravdavanje ljevičarskim narikačama iz medija.

Kad nas optuže da smo ustaše samo im se kesit u lice s osmjehom od uha od uha :D

Nema vlasti bez naših, ako treba ima da nam antu sele iz madrida uz počasti a vi lajte na mjesec.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 12:37 

Gledo sam dio ove konferencije Penave sa ovim mudžahedinima iz Al Džamije i ostali ćetnikuša...

JBT zašto DP nema osiguranje u prostorima, barem kad imaju konferenciju. plate 2-3 izbacivača 2h da dođu 50€ svakome ionako stranka dobiva lovu iz proračuna.
Ovo je utuživo po više osnova, od ometanja rada stranke, preko osobnih provokacija i nametljivog ponašanja, do klevete i mobbinga.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 14:22 

weasel je napisao/la:
kiler je napisao/la:

Ko je reko heba li ga ćaća da se crna legija ne vraća :D

Imamo 500.000 hrvata od 1. do 3. generacije tamo, sve pošteni desničari.

Ogroman potencijal demografski, ne moraju ni lovu nosit nazad samo neka se vrate s obiteljima.

Druže Plenki ti se neboj Rusa, Ustaša je iza svakog busa :zubati

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 16:10 

dudu je napisao/la:
Josip Dabro, izabrani saborski zastupnik Domovinskog pokreta i glavni tajnik stranke, za Novu TV je rekao da sutra počinju službeni pregovori stranke.

"Ono što je ključno jest to da je Domovinski pokret jedinstven. Brusimo još neke točke našeg programa, a to su: poštivanje nadzora državne granice, ne SDSS-u u vladi, nulta tolerancija na ilegalan ulazak migranata, dio ratifikacije Istanbulske konvencije... Ispod toga ne idemo", poručio je Dabro.

Još da "legalne" migrante smanje za 90% mogli bi se proglasit i domoljubima :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 16:24 

Šta sam pisao tu, da će ih Kolakušić izradit :neznam
https://teleskop.hr/hrvatska/mislav-kol ... cu-godina/
Mislav Kolakušić prilično rezigniran nakon razlaza s Domovinskim pokretom: Na ovakav način nećemo skinuti HDZ još tisuću godina

Vrh

PostPostano: 23 tra 2024, 16:42 

Promašaj DPa, taj jedan mandat je mogao uzeti i Hasanbegović.

Iako, odlično što taj redikul neće ući u EU parlament i tamo tratiti hrvatske interese.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 107 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: