|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
snowflake
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 22:43 |
|
|
S naše strane plota, u svezi ovoga. Devedeset posto potpore našim sunarodnjacima dolazi preko Hrvatske. I nadam se da će se s time nastaviti i još povećati. Jer, ako se ne nastavi, za desetak godina nećeš više imati koga podupirati. A Srbi u Hrvatskoj će, ovako ili onako, bez obzira na vlast, zadržati svoja stečena prava ako ne politička, onda svakako materijalna. To im ne možeš ukinuti. Zato i ne samo zato bolje je tražiti reciprocitet. Ovako će ti sve ostati isto samo bez Srba u Vladi. I Hrvata u Vojvodini. Bolje je pomagati svoga  no uskraćivati tuđemu. P.S. Lasice, ne možeš maknuti Srbe s proračuna. Ne možeš im ukidati stečena prava. Ono što možeš jest učiniti ih manje vidljivima i možda i ukinuti neke projektne stvari (poput onog suludog broja od četrdeset centara), no ne i "core" materijalna prava. Ne znam kako to zamišljaš. Ono što možeš jest još više oštetiti Hrvate u Srbiji. Ovo će otežati i Milasu i Uredu a također i Anušiću. A upravo se potonji najviše zauzeo oko prava Hrvata u Srbiji. Ne znam kako će sada pomiriti suradnju s DP-om i nastavak takve potpore. No sve mi je to činilo Ivana Anušića samo još dražim.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 22:57 |
|
|
snowflake je napisao/la: S naše strane plota, u svezi ovoga. Devedeset posto potpore našim sunarodnjacima dolazi preko Hrvatske. I nadam se da će se s time nastaviti i još povećati. Jer, ako se ne nastavi, za desetak godina nećeš više imati koga podupirati. A Srbi u Hrvatskoj će, ovako ili onako, bez obzira na vlast, zadržati svoja stečena prava ako ne politička, onda svakako materijalna. To im ne možeš ukinuti. Zato i ne samo zato bolje je tražiti reciprocitet. Ovako će ti sve ostati isto samo bez Srba u Vladi. I Hrvata u Vojvodini. Bolje je pomagati svoga  no uskraćivati tuđemu. P.S. Lasice, ne možeš maknuti Srbe s proračuna. Ne možeš im ukidati stečena prava. Ono što možeš jest učiniti ih manje vidljivima i možda i ukinuti neke projektne stvari, no ne i "core" materijalna prava. Ne znam kako to zamišljaš. Ono što možeš jest još više oštetiti Hrvate u Srbiji. Vi već uvelike radite na tome. Hrvati-Bunjevci Zamislite da Hrvatska krene s takvim potezima,a prvi ukidanje stečenih prava. Šta misliš koliko njih će ispaliti van,izjasniti se Hrvatom ili uzeti neku regionalnu odrednicu?
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 23:05 |
|
|
snowflake je napisao/la: S naše strane plota, u svezi ovoga. Devedeset posto potpore našim sunarodnjacima dolazi preko Hrvatske. I nadam se da će se s time nastaviti i još povećati. Jer, ako se ne nastavi, za desetak godina nećeš više imati koga podupirati. A Srbi u Hrvatskoj će, ovako ili onako, bez obzira na vlast, zadržati svoja stečena prava ako ne politička, onda svakako materijalna. To im ne možeš ukinuti. Zato i ne samo zato bolje je tražiti reciprocitet. Ovako će ti sve ostati isto samo bez Srba u Vladi. I Hrvata u Vojvodini. Bolje je pomagati svoga  no uskraćivati tuđemu. P.S. Lasice, ne možeš maknuti Srbe s proračuna. Ne možeš im ukidati stečena prava. Ono što možeš jest učiniti ih manje vidljivima i možda i ukinuti neke projektne stvari, no ne i "core" materijalna prava. Ne znam kako to zamišljaš. Ono što možeš jest još više oštetiti Hrvate u Srbiji. Itekako se može što je protupravno i nakaradno. Tako su i izletjeli iz ustava. Nitko ne misli na ukidanja prava manjina koja postoje u svim civiliziranm zemljama, no Srbi u RH imaju "prava" koja nisu održiva ni na kom europskom i svjetskom sudu i moraju biti ukinuta. To su učinile i druge zemlje s manjinama kad se prevršila norma. Npr., malo drugačiji primjer, Francuska i burke. Ne ide i slikaj se s tim sr@njima.
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 23:06 |
|
|
Noname01 je napisao/la: snowflake je napisao/la: S naše strane plota, u svezi ovoga. Devedeset posto potpore našim sunarodnjacima dolazi preko Hrvatske. I nadam se da će se s time nastaviti i još povećati. Jer, ako se ne nastavi, za desetak godina nećeš više imati koga podupirati. A Srbi u Hrvatskoj će, ovako ili onako, bez obzira na vlast, zadržati svoja stečena prava ako ne politička, onda svakako materijalna. To im ne možeš ukinuti. Zato i ne samo zato bolje je tražiti reciprocitet. Ovako će ti sve ostati isto samo bez Srba u Vladi. I Hrvata u Vojvodini. Bolje je pomagati svoga  no uskraćivati tuđemu. P.S. Lasice, ne možeš maknuti Srbe s proračuna. Ne možeš im ukidati stečena prava. Ono što možeš jest učiniti ih manje vidljivima i možda i ukinuti neke projektne stvari, no ne i "core" materijalna prava. Ne znam kako to zamišljaš. Ono što možeš jest još više oštetiti Hrvate u Srbiji. Vi već uvelike radite na tome. Hrvati-Bunjevci Zamislite da Hrvatska krene s takvim potezima,a prvi ukidanje stečenih prava. Šta misliš koliko njih će ispaliti van,izjasniti se Hrvatom ili uzeti neku regionalnu odrednicu? Ja sam s hrvatske strane plota  . Tko ti je tu vi? Ali varaš se, stečena prava se neće ukinuti, u tome i jest stvar, možda se mogu ukinuti neki projekti, ali proračun u svojoj jezgri ne. To bi bila hajdučija i neće se dogoditi. Ali ja ovdje i istupam imajući na umu našu manjinu. Srbima će se ovime uzet neka simbolička sića, Hrvate će se ozbiljno zakočiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 23:07 |
|
|
snowflake je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Vi već uvelike radite na tome. Hrvati-Bunjevci
Zamislite da Hrvatska krene s takvim potezima,a prvi ukidanje stečenih prava. Šta misliš koliko njih će ispaliti van,izjasniti se Hrvatom ili uzeti neku regionalnu odrednicu?
Ja sam s hrvatske strane plota  . Tko ti je tu vi? Upućujemo sprike što sam te " prekrstio" haha
|
|
Vrh |
|
 |
snowflake
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 23:22 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: snowflake je napisao/la: S naše strane plota, u svezi ovoga. Devedeset posto potpore našim sunarodnjacima dolazi preko Hrvatske. I nadam se da će se s time nastaviti i još povećati. Jer, ako se ne nastavi, za desetak godina nećeš više imati koga podupirati. A Srbi u Hrvatskoj će, ovako ili onako, bez obzira na vlast, zadržati svoja stečena prava ako ne politička, onda svakako materijalna. To im ne možeš ukinuti. Zato i ne samo zato bolje je tražiti reciprocitet. Ovako će ti sve ostati isto samo bez Srba u Vladi. I Hrvata u Vojvodini. Bolje je pomagati svoga  no uskraćivati tuđemu. P.S. Lasice, ne možeš maknuti Srbe s proračuna. Ne možeš im ukidati stečena prava. Ono što možeš jest učiniti ih manje vidljivima i možda i ukinuti neke projektne stvari, no ne i "core" materijalna prava. Ne znam kako to zamišljaš. Ono što možeš jest još više oštetiti Hrvate u Srbiji. Itekako se može što je protupravno i nakaradno. Tako su i izletjeli iz ustava. Nitko ne misli na ukidanja prava manjina koja postoje u svim civiliziranm zemljama, no Srbi u RH imaju "prava" koja nisu održiva ni na kom europskom i svjetskom sudu i moraju biti ukinuta. To su učinile i druge zemlje s manjinama kad se prevršila norma. Npr., malo drugačiji primjer, Francuska i burke. Ne ide i slikaj se s tim sr@njima. "Core" proračun im se neće smanjivati, to nije radila radila nijedna Vlada, neće ni ova. Teško bi Milas pravdao povećanje proračuna svog Ureda ako bi se manjinama smanjivalo. Eventualno će se neki projekti rezati... No ono što želim jest jednom pomaknuti za tren fokus s njih na Hrvate u Vojvodini, zašto je to takav problem? P.S. Inače nisam zlurada, pogotovo po ovakvim pitanjima, no moram priznati da bi jedan sasvim mali dio mene uživao u ironiji ako bi se to dogodilo, naime SDSS bio izbačen s vlasti i poslan u oporbu, samo zbog njihovog slogana na ovim izborima. No inače sam, načelno i nenačelno, protiv ovoga i za reciprocitet.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 20 tra 2024, 23:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: U kulturni centar ?  Ma na tavan privremeno, samo kada Herr Flick (DP) dolazi u inspekciju. Icône Résistance (koalicija). 
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 21 tra 2024, 00:16 |
|
|
snowflake je napisao/la: "Core" proračun im se neće smanjivati, to nije radila radila nijedna Vlada, neće ni ova. Teško bi Milas pravdao povećanje proračuna svog Ureda ako bi se manjinama smanjivalo. Eventualno će se neki projekti rezati... No ono što želim jest jednom pomaknuti za tren fokus s njih na Hrvate u Vojvodini, zašto je to takav problem? P.S. Inače nisam zlurada, pogotovo po ovakvim pitanjima, no moram priznati da bi jedan sasvim mali dio mene uživao u ironiji ako bi se to dogodilo, naime SDSS bio izbačen s vlasti i poslan u oporbu, samo zbog njihovog slogana na ovim izborima. No inače sam, načelno i nenačelno, protiv ovoga i za reciprocitet. Kukavice uvijek nalaze izlike. Da se ima petlje, Porfirije bi davno bio šupiran kao č3tnik i stvar riješena. Jednim potezom. Orban je izbacio Sorosa uza sva drečanja SAD i EU nitko nje ništa mogao. Kad se hoće, onda se i u okviru zadanoga- i može. Glede Hrvata u Vojvodini oni nemaju tamo što tražiti. On koji žele biti svoji neka se presela u RH ili BH. Srbija je prokleta zemlja u kojoj nemaju što tražiti, i ta je zemlja osuđena na potpuno potonuće, daleko gore od Bugarske i sličnih. Od ekologije i ekonomije do identiteta i demografije.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 23 tra 2024, 11:15 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 23 tra 2024, 11:22 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
Inače ova izjava i ona da je predsjednik EU komisije bolja pozicija su sramotne(bez obzira što su istinite) i samo pokazuje koliko Plenković podcjenjuje Hrvate i vjerojatno nas sve smatra da smo glupi ko laganini.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 23 tra 2024, 11:51 |
|
|
Gazda je napisao/la: Inače ova izjava i ona da je predsjednik EU komisije bolja pozicija su sramotne(bez obzira što su istinite) i samo pokazuje koliko Plenković podcjenjuje Hrvate i vjerojatno nas sve smatra da smo glupi ko laganini. Ta izjava o 66 mandata i manjoj zilaznosti je dokaz anemijinog mentalnog sklopa. U suštini je rekao vidi glupih kmetina što su se pobunili, odakle im pravo da mi otimaju što mi po udbaškom nasljedstvu pripada.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: HDZ(Plenkovićev) razbija mitove.. Postano: 23 tra 2024, 17:45 |
|
|
Gazda je napisao/la: Inače ova izjava i ona da je predsjednik EU komisije bolja pozicija su sramotne(bez obzira što su istinite) i samo pokazuje koliko Plenković podcjenjuje Hrvate i vjerojatno nas sve smatra da smo glupi ko laganini. …logikom stvari po tvojim postovima i ti smatraš da su Hrvati glupi…eto prizna si..a no sikiriki dvanaest godina vladavine u demokratskim zemljama je rjetkost samo najaci svi vremena to moze.::  i da zaključimo nitko osim ovi luzera koji su stvorili antihdz blok znaci svi politički analitičari su naglasili da prevelika izlaznost nije naškodila hdz je svakako pobjedio mandat gore dolje ..
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 27 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|