|
|
Stranica: 14/15.
|
[ 355 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dalmaherc
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 28 tra 2024, 16:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 28 tra 2024, 18:13 |
|
|
MOST treba bit proaktivan, OK razišao se s Raspudićima iz ovog ili onog razloga i vrlo vjerovatno izgubio EUP zastupnika. Ove godine vjerovatno na jesen (na zimu sigurno) idu Predsjednički Izbori i na proljeće lokalni.
MOST bi po meni trebao razmislit o sporazumu/ugovoru sa DP-om. MOST će dat podršku VladiRH DP-a ali neću ulazit u VladuRH jer ne želi u koaliciju s HDZ-om. U zamjenu DP mora...
1. DP mora podržat Predsjedničkog kandidata MOST-a. - naravno DP ne smije imat svog predsjedničkog kandidata - to uključuje da moraju sudjelovat u kampanji i ministri DP-a i vrh stranke od TV-a preko ostalih medija jasno pozivat birače DP-a da podrže kandidata MOST-a. - također DP mora financijski podržat kampanju MOST-a sa cca. 500.000€ (u slučaju pobjede kandidata MOST-a sve će im bit refundirano nazad, u slučaju 2. kruga samo 50%) - u slučaju da DP ne ispuni obaveze mora isplatit MOST-u 1 mil.€ odštete po ugovoru (to je osiguranje da ne bi DP izigrao MOST)
2. DP mora podržat gradonačelničke kandidate MOST-a - u Zagrebu, Rijeci, Splitu - kako zajedničkim listama za gradska vijeća/skupštinu - tako i podržavanjem kampanje politički na terenu operativno - također i financijski do 50%
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 28 tra 2024, 18:24 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Treba još žena u Mostu. Da, ali baš i ne znam žene koje su poznate široj javnosti i da mogu bit kvalitetne političarke ?? Plus MOST-u trebaju nepotkupljive žene da im ne ruše ugled stranke u javnosti i biračkom korpusu. U Splitu možda Blanka Vlašić atletičarka U Rijeci možda Conta iz DP-a U Zagrebu možda Sandra Perković atletičarka
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 28 tra 2024, 18:31 |
|
|
Brane je napisao/la: MOST treba bit proaktivan, OK razišao se s Raspudićima iz ovog ili onog razloga i vrlo vjerovatno izgubio EUP zastupnika. Ove godine vjerovatno na jesen (na zimu sigurno) idu Predsjednički Izbori i na proljeće lokalni.
MOST bi po meni trebao razmislit o sporazumu/ugovoru sa DP-om. MOST će dat podršku VladiRH DP-a ali neću ulazit u VladuRH jer ne želi u koaliciju s HDZ-om. U zamjenu DP mora...
1. DP mora podržat Predsjedničkog kandidata MOST-a. - naravno DP ne smije imat svog predsjedničkog kandidata - to uključuje da moraju sudjelovat u kampanji i ministri DP-a i vrh stranke od TV-a preko ostalih medija jasno pozivat birače DP-a da podrže kandidata MOST-a. - također DP mora financijski podržat kampanju MOST-a sa cca. 500.000€ (u slučaju pobjede kandidata MOST-a sve će im bit refundirano nazad, u slučaju 2. kruga samo 50%) - u slučaju da DP ne ispuni obaveze mora isplatit MOST-u 1 mil.€ odštete po ugovoru (to je osiguranje da ne bi DP izigrao MOST)
2. DP mora podržat gradonačelničke kandidate MOST-a - u Zagrebu, Rijeci, Splitu - kako zajedničkim listama za gradska vijeća/skupštinu - tako i podržavanjem kampanje politički na terenu operativno - također i financijski do 50% ? Most i DP skupa su dobili 20ak posto glasačkog tijela. Kakvi predsjednički kandidati? A za gradonačelnike valjda svatko ima svoje ljude. Ovo veze s politikom nema, to je kao da predložiš da kao jamstvo koalicije netko s nekim ode fizički u krevet
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 28 tra 2024, 21:48 |
|
|
DP je srednja generacija političara (ajmo tako reć) iz '90i većinom branitelji iz Slavonie. MOST je mlada generacija političara (gen. X) većinom iz Dalmacije.
Dalma je dobro opserviro za 4 godine teško da će DP povećat svoju bazu, jer će bit već u zrelim godinama 55+ ajmo reć da ovi sad izbori (ili možda ponovljeni) predsjednički i lokalni sljedeće proljeće će biti njihov "labuđi pjev" što bi rekli. Na sljedećim mogu samo zadržat status i nastavit, teško je zamislit da DP na sljedećim izborima osvoji 30 mandata. Dok bi MOST da se rebrandira i privuče barem 10-15 jakih imena na sljedećim izborima uzme 2-3 grada i mogao bi pucat na 30 mandata za 4 godine.
Nema šanse da dobiju gradonačelnika u većem gradu ako se budu i jedni i drugi kandidirali, a da ne pričamo o predsjedniku.
DP da uzme MORH i MOST Predsjednika to bi bio vrh, 4 godine sasvim dovoljno da se uspostavi moderna HV.
S druge strane SDP nije pokazao nikakvu namjeru usvajanja 1+1 zakona kad se uspostavi Sabor. Nego isključivo da SDP ima DORH, zakon o medijima, zakon o izborima. Kakve tu koristi ima MOST i DP ne samo da nemaju koristi, nego još i štetu mogu imat, jer je Peđa rekao da bi on onda pregovarao godinama.
SDP ima jedan motiv to je da se dokopaju Sabora i ponovo sa HDZ-om za mjesec dana imenuju Ustavne sudce, Peđa je proziran ko čaša.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 28 tra 2024, 21:50 |
|
|
Kakav Most pobogu ljudi, to su mahom limitirani ljudi - Grmoja, Petrov, Miletić pogotovo. To nije za ozbiljne politike.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 00:08 |
|
|
Brane je napisao/la: DP je srednja generacija političara (ajmo tako reć) iz '90i većinom branitelji iz Slavonie. MOST je mlada generacija političara (gen. X) većinom iz Dalmacije.
Dalma je dobro opserviro za 4 godine teško da će DP povećat svoju bazu, jer će bit već u zrelim godinama 55+ ajmo reć da ovi sad izbori (ili možda ponovljeni) predsjednički i lokalni sljedeće proljeće će biti njihov "labuđi pjev" što bi rekli. Na sljedećim mogu samo zadržat status i nastavit, teško je zamislit da DP na sljedećim izborima osvoji 30 mandata. Dok bi MOST da se rebrandira i privuče barem 10-15 jakih imena na sljedećim izborima uzme 2-3 grada i mogao bi pucat na 30 mandata za 4 godine.
Nema šanse da dobiju gradonačelnika u većem gradu ako se budu i jedni i drugi kandidirali, a da ne pričamo o predsjedniku.
DP da uzme MORH i MOST Predsjednika to bi bio vrh, 4 godine sasvim dovoljno da se uspostavi moderna HV.
S druge strane SDP nije pokazao nikakvu namjeru usvajanja 1+1 zakona kad se uspostavi Sabor. Nego isključivo da SDP ima DORH, zakon o medijima, zakon o izborima. Kakve tu koristi ima MOST i DP ne samo da nemaju koristi, nego još i štetu mogu imat, jer je Peđa rekao da bi on onda pregovarao godinama.
SDP ima jedan motiv to je da se dokopaju Sabora i ponovo sa HDZ-om za mjesec dana imenuju Ustavne sudce, Peđa je proziran ko čaša. Most ima mjesta za širenje. SDP je lijevo krilo partije, HDZ desno.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 10:37 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8416 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Brane je napisao/la: MOST se mora ozbiljno pojačat ako misle opstat na sceni, evo im par "kapitalaca" za lokalne izbore sljedeće godine. TADO JURIĆ- generacija sa mostovcima, jako dobar retoričar - rodom iz Herceg-Bosne taman da im pokrije spektar koji je Raspudić držao - diplomiro u Munchenu, međunarodna karijera, specijalizacija demografija i migracije https://hr.wikipedia.org/wiki/Tado_Juri%C4%87ANDREJ GRUBIŠIĆ- generacija s mostovcima, obitelj-dvoje djece, Top retoričar, potencijalni kandidat MOST-a za gradonačelnika Zagreba (masakriro bi Tomaševića u debati) - zagrebčanin porijeklom iz Herceg-Bosne - tata-mata financija u hrvata, financijski expert s međunarodnom karijerom https://zsem.hr/clanovi/dr-sc-andrej-grubisic/Reklo bi se top akvizicije, samo je pitanje kako oni dišu. Dodatno, mislim da je Tado Jurić relativno nepoznat domaćoj javnosti.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 10:39 |
|
|
Ceha je napisao/la: A gle, kaj je, tu je. Ona bi tu napravila više koristi, ali ne želi. I to je njeno pravo. Sljedeći puta vjerojatno više neće biti u Saboru, priča završena.
Sad što se Mosta tiče, trebaju im novi. Ma sve 5. Za prolivenim mlijekom nema smisla naricati.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 10:43 |
|
|
Brane je napisao/la: MOST treba bit proaktivan, OK razišao se s Raspudićima iz ovog ili onog razloga i vrlo vjerovatno izgubio EUP zastupnika. Ove godine vjerovatno na jesen (na zimu sigurno) idu Predsjednički Izbori i na proljeće lokalni.
2. DP mora podržat gradonačelničke kandidate MOST-a - u Zagrebu, Rijeci, Splitu - kako zajedničkim listama za gradska vijeća/skupštinu - tako i podržavanjem kampanje politički na terenu operativno - također i financijski do 50% Ja ne vidim svrhu vezanja Mosta za DP. Zapravo, za Most bi dugoročno korisnije bilo da DP ode sa HDZ-om u vlast. Dva su razloga. Prvi je da nitko osim Mosta do sada nije preživio "zagrljaj" HDZ-a. To je stranka udav, po više osnova. Drugo, ne može se u kratkom roku nadomjestiti Raspudiće.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 10:51 |
|
|
Brane je napisao/la: Dalmaherc je napisao/la: Treba još žena u Mostu. Da, ali baš i ne znam žene koje su poznate široj javnosti i da mogu bit kvalitetne političarke ?? Plus MOST-u trebaju nepotkupljive žene da im ne ruše ugled stranke u javnosti i biračkom korpusu. U Splitu možda Blanka Vlašić atletičarka U Rijeci možda Conta iz DP-a U Zagrebu možda Sandra Perković atletičarka Pa nije da se nije pokušalo podići neke žene u Mostu. Meni je najviše na FB iskakala Petra Mandić iz Rijeke. Ne znam njen background, obrazovanje i dr. Što se tiče akvizicija, nekako mislim da Most mora rasti iznutra, jer je to dugoročno stabilnije. Vidimo na primjeru Raspudića. Top akvizicije dođu nešto kao outsourcing. Znači, dozvoliti ljudima rast unutar stranke, ne samo u smislu stranačke hijerarhije, nego i javnih istupa. Lice Grmoje, Troskota, Nina dosadi malo ljudima.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 10:54 |
|
|
Brane je napisao/la: Na sljedećim mogu samo zadržat status i nastavit, teško je zamislit da DP na sljedećim izborima osvoji 30 mandata. Dok bi MOST da se rebrandira i privuče barem 10-15 jakih imena na sljedećim izborima uzme 2-3 grada i mogao bi pucat na 30 mandata za 4 godine.
Mislim da je sve ovo nerealno. Za ovo ti trebaju godine iskustva koje nitko u Mostu realno nema. HDZ je stara udbaška škola koja zna mehanizme vladanja i upravljanja. Znači, kad HDZ bude parazitirao više na ambicijama pojedinaca, umjesto na egzistencijalnom stranu tada će Hrvatska prestati biti Balkan.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 11:01 |
|
|
PCM je napisao/la: Kakav Most pobogu ljudi, to su mahom limitirani ljudi - Grmoja, Petrov, Miletić pogotovo. To nije za ozbiljne politike. Limitirani u smislu čega?
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 11:10 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2023 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Ako su Grmoja i Petrov limitirani, što su pak onda oni silni bezlični lapani koji su se izredali pod Kancelarom zadnjih 8 godina?
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Dalmaherc
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 18:05 |
|
|
Već se jednom dogodio raskol u Dalmaciji zbog skretanja u desno. Ali dobro, Most se mora isprofilirati na spektru. Ovo sada je pretjerivanje u opskurnost.
Vratio bih se na predizborne poteze, ovo sve poslije je očajnički.
Što se tiče žena, nikada neću zaboraviti Ivanu Ninčević-Lesandrić. Koliko god se ljevičari rugali njenim odjevnim kombinacijama.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 18:18 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Već se jednom dogodio raskol u Dalmaciji zbog skretanja u desno. Ali dobro, Most se mora isprofilirati na spektru. Ovo sada je pretjerivanje u opskurnost.
Što se tiče žena, nikada neću zaboraviti Ivanu Ninčević-Lesandrić. Koliko god se ljevičari rugali njenim odjevnim kombinacijama. Pa Stipe Petrina gradonačelnik Primoštena jedan je od osnivača MOST Nezavisna Lista i čovjek je bio branitelj i bio je u HOS-u. Da bi Raspudići i Troskot sad zabranjivali "Za Dom Spremni"...
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 18:34 |
|
|
Brane je napisao/la: Dalmaherc je napisao/la: Već se jednom dogodio raskol u Dalmaciji zbog skretanja u desno. Ali dobro, Most se mora isprofilirati na spektru. Ovo sada je pretjerivanje u opskurnost.
Što se tiče žena, nikada neću zaboraviti Ivanu Ninčević-Lesandrić. Koliko god se ljevičari rugali njenim odjevnim kombinacijama. Pa Stipe Petrina gradonačelnik Primoštena jedan je od osnivača MOST Nezavisna Lista i čovjek je bio branitelj i bio je u HOS-u. Da bi Raspudići i Troskot sad zabranjivali "Za Dom Spremni"... …stipe je jugoslavencina s velikim J…
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 19:26 |
|
|
laganini je napisao/la: …stipe je jugoslavencina s velikim J… a da jugoslavenčina bi podigla najveći spomenik Gospi u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 19:27 |
|
|
Brane je napisao/la: laganini je napisao/la: …stipe je jugoslavencina s velikim J… a da jugoslavenčina bi podigla najveći spomenik Gospi u Hrvatskoj. …ne zivimo u komunizmu ima krcato vjernika a politicki Jugoslavena..
|
|
Vrh |
|
|
Dalmaherc
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 20:02 |
|
|
Brane je napisao/la: Dalmaherc je napisao/la: Već se jednom dogodio raskol u Dalmaciji zbog skretanja u desno. Ali dobro, Most se mora isprofilirati na spektru. Ovo sada je pretjerivanje u opskurnost.
Što se tiče žena, nikada neću zaboraviti Ivanu Ninčević-Lesandrić. Koliko god se ljevičari rugali njenim odjevnim kombinacijama. Pa Stipe Petrina gradonačelnik Primoštena jedan je od osnivača MOST Nezavisna Lista i čovjek je bio branitelj i bio je u HOS-u. Da bi Raspudići i Troskot sad zabranjivali "Za Dom Spremni"... Govorim o periodu kad je od Mosta nezavisnih lista krenulo profiliranje u desničarsku stranku, što je ok po meni. Samo ovaj najnoviji val je ekstreman. Stipe Petrina je isto uklonio Tuđmanov kip iz Primoštena. Meni je drag osobno. Ali je svašta rekao o Petrovu, Grmoji i Bulju. A vezano za pozdrav, meni je drag. Da ga je.eš. Imam HOS-ovce u obitelji, ne mogu biti objektivan ni da želim.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 20:22 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Brane je napisao/la: Pa Stipe Petrina gradonačelnik Primoštena jedan je od osnivača MOST Nezavisna Lista i čovjek je bio branitelj i bio je u HOS-u. Da bi Raspudići i Troskot sad zabranjivali "Za Dom Spremni"... …drag sto je maknuo tudjmana i veliča Tita…ok mozda ja ne razumim nasu desnicu …a ko bi ih razumio.: Govorim o periodu kad je od Mosta nezavisnih lista krenulo profiliranje u desničarsku stranku, što je ok po meni. Samo ovaj najnoviji val je ekstreman. Stipe Petrina je isto uklonio Tuđmanov kip iz Primoštena. Meni je drag osobno. Ali je svašta rekao o Petrovu, Grmoji i Bulju. A vezano za pozdrav, meni je drag. Da ga je.eš. Imam HOS-ovce u obitelji, ne mogu biti objektivan ni da želim.
|
|
Vrh |
|
|
Dalmaherc
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 20:29 |
|
|
Uredi objavu, stavio si svoje u moje redove.
To me zasmetalo, iako razumijem što mu zamjera i dalje nije trebao to napraviti, ali obožavam njegove plakate, njegov obračun s onom sutkinjom. Čovjek je lud ko šiba
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 29 tra 2024, 20:40 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Uredi objavu, stavio si svoje u moje redove.
To me zasmetalo, iako razumijem što mu zamjera i dalje nije trebao to napraviti, ali obožavam njegove plakate, njegov obračun s onom sutkinjom. Čovjek je lud ko šiba …je vazno da je lud..i lud ko Jambo il Kerum..
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 30 tra 2024, 08:55 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Već se jednom dogodio raskol u Dalmaciji zbog skretanja u desno. Ali dobro, Most se mora isprofilirati na spektru. Ovo sada je pretjerivanje u opskurnost.
Što se tiče žena, nikada neću zaboraviti Ivanu Ninčević-Lesandrić. Koliko god se ljevičari rugali njenim odjevnim kombinacijama. A ne možeš biti i pro life i pro choice. Ne ide. S tim da je tada taj dalmatinski Most baš bio sve i svašta. Od Ante Pranića iz Vrgorca pa nadalje. Vidim da su neki koji su bili tada na toj listi, opet su bili i na listi za ove izbore.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: MOST - opća tema Postano: 30 tra 2024, 08:56 |
|
|
Dalmaherc je napisao/la: Uredi objavu, stavio si svoje u moje redove.
To me zasmetalo, iako razumijem što mu zamjera i dalje nije trebao to napraviti, ali obožavam njegove plakate, njegov obračun s onom sutkinjom. Čovjek je lud ko šiba Jednom kad postaneš redikul nema nazad.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|