|
|
Stranica: 317/329.
|
[ 8212 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Eminencija
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 ožu 2024, 23:34 |
|
|
Brane je napisao/la: HRM veslači Dobre maice ne znam jel to standardna oprema ili samo za slobodno vrijeme... Bobovac je napisao/la: Odore izgledaju odlično. Jedino možda malo ove kape, šilterice, malo strše. Više ti se sviđa ovakav njemačk šilt (kapa) ?? Glazbenik je napisao/la: Jedine primjedbe imam na HRM. Njihove tanjuraste časničke i mornarske kape bi hitno trebalo zamijeniti. Koje ti se ne sviđaju desno il livo il ove dole?? Meni je ovo (u sredini) bijelo odijelo Top, ovo (desno) sa duplim pulama/gumbima mi je više za kaput, ovo lijevo je nezgrapno i pomalo zastarjelo mislim da su ove kape još iz WW1 Ova francuska vesta mi je OK, ne znam zašto se to ne ubaci u naše službene odore kopnene vojske, bolje izgleda i sigurno je udobnija od ovih košulja što nose. Da ta franc je cool. 90 te su najbolje samo sto to nije u modi. Danasnje su prolazne uniforme a ovo sto se tice veslaca ti je vjerojatno samo za postrojavanje. Tako mi veli prika. Ima tip top uniformu koja je samo za postrojavanje a ostalo vrijeme nosi radnu uniformu koja je dronjcima,zakrpavana i tako to.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 14 ožu 2024, 14:47 |
|
|
Citat: Ministar Anušić potpisao ugovor za prvi obalni ophodni brod, rok isporuke je devet mjeseci
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 14 ožu 2024, 14:51 |
|
|
Citat: Govoreći o modernizaciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te novim helikopterima i novim vojnim zrakoplovima te što će značiti ova nova tehnologija Anušić je rekao kako se hrvatske oruažane snage moraju orijentirati i prebaciti na zapadnu tehnologiju. "Veliki dio oruženih snaga još uvijek se oslanja na tehniku istočne proizvodnje. To je napušteno, mi smo članica NATO-a, mi smo zemlja koja je okrenuta Zapadu", kazao je. Dodao je kako smo članica EU-a i strategija opremanja oružanih snaga ide u spomenutom smjeru. Rekao je da će uskoro 12 helikoptera "Black Hawk" i 12 zrakoplova "Rafale" naše zračne snage ojačati, osnažiti i staviti ih u rang najboljih, najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe. "Vrlo bitna stvar je savezništvo sa SAD-om. SAD nas prati praktički u svoj našoj modernizaciji oružanih snaga, ne samo kroz zračne snage nego i kroz 'Bradleye' koji su kopnene snage. To je odličan smjer, dobar smjer, kvalitetni projekti te kvalitetno savezništvo koje nam se nudi i u budućnosti te ćemo s njima razvijati i dalje snažiti i jačati Oružane snage Republike Hrvatske", naglasio je Anušić.Govorio je i o Zrakoplovnom tehničkom centru za koji iskusni mehaničari tvrde da se on urušava i upozoravaju na brojne nepravilnosti u radu, nesposobnosti uprave i niskim plaćama. "Jedan od prvih mojih sastanaka, u prvih tjedan dana kada sam došao na poziciju ministra obrane je bio s upravom ZTC-a i sa sindikatom. Ono što je bio problem tada to su bili mali prihodi, male plaće. Istog tog trenutka smo započeli proces povećanja cijene radnoga sata kojeg obavljaju i rade za MORH. Povećali smo osjetno prihode zakupom tehničkog centra, u procesu je vraćanje ZTC-a na listu strateških bitnih tvrtke za Republiku Hrvatsku", pojasnio je.Dodao je kako su osigurana sredstava za veće plaće i da je kolektivni ugovor na stolu. "U ovom trenutku niti uprava, niti čelništvo sindikata ne mogu naći zajedničku riječ i zajednički dogovor. Danas je zadnja informacija da je danas počeo ponovno proces mirenja. Ono što se tiče Vlade i mene, mi smo to učinili", rekao je Anušić. Na pitanje može li se više ista napraviti od toga, Anušić je rekao da može. "Ako se ne budu uskoro dogovorili i ne budu li uskoro svi radnici ZTC-a imali potpisane nove ugovore, kolektivni ugovor i nove platne liste, onda ćemo pokrenuti drugu fazu komunikacije sa ZTC-om i s upravom i sa sindikatom, a o tom potom. Uglavnom, to se mora riješiti", naglasio je. Odgovorio je i na pitanje što će biti s kanaderima i hoćemo li imati pripremljene kanadere za protupožarnu sezonu zbog problema u ZTC-u. "Što se tiče kanadera i protupožarne sezone svjestan tog problema, zato sam i bio tamo drugi ili treći dan nakon što sam preuzeo dužnost, budite bez brige, ne mora nitko strahovati, sve će biti u redu", istaknuo je Anušić. Dotaknuo se i problema s obalnim ophodnim brodovima. "Podsjećam da je 2014. godine potpisan ugovor za izgradnju pet obalnih ophodnih brodova. Samo jedan je isporučen do sada, a četiri nisu isporučena, rekao je. Dodao je da je prestala komunikacija i kako su davno prestale daljnje realizacije tog projekta. "Drugi sastanak koji sam imao, kada sam došao na poziciju ministra obrane, upravo je bio vezan uz Brodosplit i rješavanje toga", kazao je. Ovo je sada najnovija vijest, sutra potpisujemo prvi ugovor za izgradnju jednog ophodnog broda koji će biti izgrađen za devet mjeseci u Brodosplitu", najavio je Anušić. Što se tiče vojnog roka i kada će prvi ročnici u vojarne Anušić je rekao kako se nada da će to biti iduće godine. "Tri mjeseca je trajanja i to je ono što smo se usuglasili zajedno s Oružanim snagama da je to najoptimalnije", objasnio je. Ministar je dodao kako će vojni rok biti obvezan, ali isto tako postoji priziv savjesti što je ustavna kategorija gdje neće ulaziti, niti bi to htjeli mijenjati niti mogu. "No, s benefitima i popularizacijom službe vojnog roka ćemo ustrajati. Isto tako civilna služba vojnog roka sigurno neće trajati tri mjeseca nego puno dulje", rekao je ministar obrane. Dodao je da svake godine 15.000 mladića stjecanjem punoljetnosti ostvari mogućnost da se pridruže Oruženim snagama Republike Hrvatske.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 14 ožu 2024, 16:11 |
|
|
Banožiću vrati se! Sve ti je oprošteno.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 14 ožu 2024, 16:52 |
|
|
Eminencija je napisao/la: HRM je i gol i bos. Moj prijatelj sluzio na brodu i morao nabavljat sam sebi opremu. Namjerno iz rugla kupio zutu kabanicu Kad su ga pitali sta to nosu on odgovorio "nosim sta imam" i nije imao nikakve posljedice jer u HRM-u dobivaju opremu jednom u dv godine. Ruglo! Eminencija je napisao/la: Da ta franc je cool. 90 te su najbolje samo sto to nije u modi. Danasnje su prolazne uniforme a ovo sto se tice veslaca ti je vjerojatno samo za postrojavanje. Tako mi veli prika. Ima tip top uniformu koja je samo za postrojavanje a ostalo vrijeme nosi radnu uniformu koja je dronjcima,zakrpavana i tako to. Pazi ovo nedavno mi poštar dofuro preporučeno pismo i sad dok to potpisujemo vidim da ima HAIX na nogama. Pitam ga jel to HAIX furaš, kakve su... Kaže on meni nemam pojma to smo dobili od Pošte, al veli dobre su, udobne su. Inače to je jedan od najskupljih brendova obuće, vlasnik je njemac imao je proizvodnju u Aziji al kvaliteta je bila slaba, pa je prebacio sve pogone kod nas, a proizvodi se u Međimurju. Tu su super zadovoljni, pa su kupili još 2 tvornice koje su propale nedavno u krizi. (Ne znam zašto mu Borovo nisu probali uvalit da spase radna mjesta u Vukovaru) https://www.haix.co.uk/police/Ne kužim zašto HV ili MUP ne sufinanciraju obuću ako im je preskupo platit
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2024, 09:58 |
|
|
Haix je odlična marka i možeš kod njih kupiti obuću sa "greškom" (greška sa 2,3 konca) jeftinije. Dosta su skupi i koliko znam OSRH ima obuću koja se proizvodi u Hrvatskoj. HP treba isto napraviti deal sa hrvatskim firmama, osim ako naši ne mogu ispuniti uvijete.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 15 ožu 2024, 12:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 16 ožu 2024, 15:27 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4526 Lokacija: Granica je na Drini!
|
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 20 ožu 2024, 16:41 |
|
|
Počela letačka obuka mladih pilota, neki od njih će za godinu dvije letjeti na Rafalima.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 03 tra 2024, 17:55 |
|
|
Brane je napisao/la: Eminencija je napisao/la: HRM je i gol i bos. Moj prijatelj sluzio na brodu i morao nabavljat sam sebi opremu. Namjerno iz rugla kupio zutu kabanicu Kad su ga pitali sta to nosu on odgovorio "nosim sta imam" i nije imao nikakve posljedice jer u HRM-u dobivaju opremu jednom u dv godine. Ruglo! Eminencija je napisao/la: Da ta franc je cool. 90 te su najbolje samo sto to nije u modi. Danasnje su prolazne uniforme a ovo sto se tice veslaca ti je vjerojatno samo za postrojavanje. Tako mi veli prika. Ima tip top uniformu koja je samo za postrojavanje a ostalo vrijeme nosi radnu uniformu koja je dronjcima,zakrpavana i tako to. Pazi ovo nedavno mi poštar dofuro preporučeno pismo i sad dok to potpisujemo vidim da ima HAIX na nogama. Pitam ga jel to HAIX furaš, kakve su... Kaže on meni nemam pojma to smo dobili od Pošte, al veli dobre su, udobne su. Inače to je jedan od najskupljih brendova obuće, vlasnik je njemac imao je proizvodnju u Aziji al kvaliteta je bila slaba, pa je prebacio sve pogone kod nas, a proizvodi se u Međimurju. Tu su super zadovoljni, pa su kupili još 2 tvornice koje su propale nedavno u krizi. (Ne znam zašto mu Borovo nisu probali uvalit da spase radna mjesta u Vukovaru) https://www.haix.co.uk/police/Ne kužim zašto HV ili MUP ne sufinanciraju obuću ako im je preskupo platit Nevjerujem da nemaju robe na lageru. Kopnena vojska mislim cak i ima sve kako treba. Pricao mi je da kad je onaj ministar krsticevic dolazio u posjetu na taj brod pa vidio vojnike pitao casnika"zasto su ti ljudi tako ggoli i bosi" pa mu ovaj odgovori oda nedobivaju opremu ministar popizdio nazvo skladiste u istri i reko im "da nemojte da slucajno nadjem nesta u skladistu a da ijednom vojniku to fali" znaci nedugo iza toga im je sve dostavljeno i to dole na otoku di su i bili,negdi doli skroz na jugu obale. Jos jednom mi je pricao da tu vojnu opremu glanc novu kao npr. ciperle pronalazi u oglasima kako se prodaje. Znaci vojnici koji nedobivaju opremu a radi toga ih se prca kupuju opremu iz oglasa a ta je najvjerojatnije drzavna.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 04 tra 2024, 14:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 17:27 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 17:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60668 Lokacija: DAZP HQ
|
nadam se da i nakon izbora Anušić nastavlja na istoj poziciji, on je pun pogodak.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 17:34 |
|
|
Tu uvijek treba čovjek iz vojske, ako je iskusan ratnik još bolje.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 17:36 |
|
|
Ali da prestane s prosipanjem i glupostima da smo sila za vojsku Srbije. Jer nismo. Ljudi ulazu dosta više i to godinama. Naši da nastave ovako još godinama i dalje će biti za 1/3 slabiji
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 17:39 |
|
|
Ako može bez miješanja Srbije i na ovoj temi. Jebal te srbija i njihova sila.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 17:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 09 tra 2024, 22:09 |
|
|
"Daljnja ulaganja u HRZ"
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 10 tra 2024, 16:34 |
|
|
Ajmo ujkani! Citat: MINISTARSTVO obrane raspisalo je danas javni natječaj za ugovorni prijam 200 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu.Prijam kandidata provest će se sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe: Benkovac, Bjelovar, Divulje, Đakovo, Gospić, Karlovac, Knin, Lučko, Molunat, Petrinja, Ploče, Podvornica, Pula, Rijeka (Učka), Slunj, Split, Varaždin, Velika Gorica, Zemunik Donji i Zagreb. Posebni uvjeti propisani su za slijedeća mjesta službe: Divulje – zvanje zrakoplovni tehničar, Gospić – vozačka dozvola C kategorije, Lučko – vozačka dozvola C kategorije, Molunat – zvanje kuhar i Zemunik Donji – vozačka dozvola C kategorija i/ili zvanje mehaničar za vozila. Probni rad traje šest mjeseci. Na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člancima 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama RH. Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona o službi u Oružanim snagama RH su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje najviše navršenih 30 godina života do kraja 2024. godine uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja. Kako se prijaviti? U vojničku službu mogu se primiti i ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu, ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona o službi u Oružanim snagama RH i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme (Narodne novine, br. 91/18). Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti: presliku osobne iskaznice, rodni list, svjedodžbu/diplomu o završenom obrazovanju i uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, koje ne smije biti starije od šest mjeseci. Kandidati koji ne podnesu pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju uvjete iz natječaja, neće biti smatrani kandidatom prijavljenim na natječaj. Odabirni postupak nakon prijave Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni iz postupka na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu. Kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti i potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, nakon objave natječaja u Narodnim novinama, najkasnije do 20. travnja 2024. Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane ( www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u Područnim odjelima za poslove obrane i Područnim odsjecima za poslove obrane.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 tra 2024, 09:17 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 26 tra 2024, 12:21 |
|
|
U SREDIŠTE za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni 123. brigade u Požegi na dragovoljno vojno osposobljavanje stiglo je 107 ročnika, odnosno 88 mladića i 19 djevojaka iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su i trojica mladića iz BiH, priopćio je danas MORH.
U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva s obukom dragovoljnog vojnog osposobljavanja započeo je drugi ovogodišnji uputni rok ročnika, odnosno 42. naraštaj. Potpisivanjem ugovora o dragovoljnom vojnom osposobljavanju započinje njihova osmotjedna obuka iz temeljnih vojnih vještina.
Nakon zaduživanja opreme ročnici su raspoređeni u postrojbe i pod budnim okom instruktora i zapovjednika započinju vojno osposobljavanje. Prva dva tjedna posvećena su uvođenju i prilagodbi na vojno okružje, a nakon polaganja svečane prisege slijedi glavno obučno razdoblje.
Ono obuhvaća podizanje psihofizičke spremnosti, pripremna gađanja, pojedinačne vojničke zadaće u realnim uvjetima, a na kraju petotjednog razdoblja objedinjuju se sva znanja i vještine stečene kroz dotadašnju obuku. Kraj dragovoljnog vojnog osposobljavanja obuhvaća završno ocjenjivanje, nakon kojega slijedi natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu.
Za većinu mladića i djevojaka koji su se prijavili ovo je prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri. Ročnici koji se po završetku temeljne obuke ne odluče za vojnu karijeru postaju pripadnici razvrstane pričuve, stoji u priopćenju.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 26 tra 2024, 13:44 |
|
|
MiB je napisao/la: U SREDIŠTE za obuku pješaštva i oklopništva u vojarni 123. brigade u Požegi na dragovoljno vojno osposobljavanje stiglo je 107 ročnika, odnosno 88 mladića i 19 djevojaka iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su i trojica mladića iz BiH, priopćio je danas MORH.
U Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva s obukom dragovoljnog vojnog osposobljavanja započeo je drugi ovogodišnji uputni rok ročnika, odnosno 42. naraštaj. Potpisivanjem ugovora o dragovoljnom vojnom osposobljavanju započinje njihova osmotjedna obuka iz temeljnih vojnih vještina.
Nakon zaduživanja opreme ročnici su raspoređeni u postrojbe i pod budnim okom instruktora i zapovjednika započinju vojno osposobljavanje. Prva dva tjedna posvećena su uvođenju i prilagodbi na vojno okružje, a nakon polaganja svečane prisege slijedi glavno obučno razdoblje.
Ono obuhvaća podizanje psihofizičke spremnosti, pripremna gađanja, pojedinačne vojničke zadaće u realnim uvjetima, a na kraju petotjednog razdoblja objedinjuju se sva znanja i vještine stečene kroz dotadašnju obuku. Kraj dragovoljnog vojnog osposobljavanja obuhvaća završno ocjenjivanje, nakon kojega slijedi natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu.
Za većinu mladića i djevojaka koji su se prijavili ovo je prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri. Ročnici koji se po završetku temeljne obuke ne odluče za vojnu karijeru postaju pripadnici razvrstane pričuve, stoji u priopćenju. https://www.brotnjo.info/2024/04/25/poz ... 4pPJCNkA5YHv i Hvo kao jedno.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 26 tra 2024, 18:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60668 Lokacija: DAZP HQ
|
dudu je napisao/la: kakve su ovo mašine, strah i trepet, istog trenutka kad uđu u aktivnu službu imat ćemo najjaču avijaciju od Njemačke do Grčke. Samo da se zna da je kancelar tezu maznuo od mene, ja sam pisao o ovome još 2018. i kod izbora Baraka.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 26 tra 2024, 18:14 |
|
|
Svaka čast.
|
|
Vrh |
|
|
Fullback
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 01 svi 2024, 14:22 |
|
|
Evo jedan leak... mada nije leak jer su vise manje svi u i oko MORH-a informirani pa vjerojatno i Vucko... ali ovako sam i 2017. javio i za Rafale na drugim forumima.
Negdje u 9/10. mjesecu ce biti objavljena kupovina IRIS-T sustava kao rjesenja za pitanje srednjeg dometa... Pregovori oko kupovine tri koristena broda (2 IOB i jedna cistokrvna fregata) teku od prosle godine, pitanje minolovca ce se vjerojatno dogovoriti skupa s IOB od iste drzave (Moguce opreativno izdvajanje Obalne straze iz HRM-a radi koristenja EU fondova). Fregata ce biti prva koristena a do 2030 se ocekuje druga nova iste klase, odluceno je kako ce modularni IOB popuniti nedostatak korveta, premda po potrebi mogu postati cistokrvne korvete. Fregate su odabrane iskljucivo i samo radi PZO-a dugog dometa, a to ce biti Aster, 15/30 za dva aerodroma i dva broda. Jedna specificnost Astera je sto mu Rafale moze vrsiti zahvat cilja bez da se aktivira brodski ili zemaljski radar.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|