|
|
Stranica: 3370/3531.
|
[ 88256 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Croato je napisao/la: Nisam kompleksaš, nego samo imam afinitet prema urednim, čistim i sređenim zemljama. I Slovenija je takva. Drago mi je da je Hrvatska 20 km zračno od Austrije i 10 km zračno od Italije. Obje države su popularne svjetske destinacije. Kada se govori o Sloveniji, između ostalog se uvik spominje kako im je super položaj i to što su im susjede Austrija i Italija. Zašto ja ne mogu za Hrvatsku reći isto to da mi se sviđa? Kompleksaš si kao netko tko se želi slikati sa Severinom i misli da je to uspjeh. Kad upoznaješ Srbe ne trebaš reći "mi smo btw 20 km od Austrije" nego "moje rodno mjesto je 5 km od Posušja".
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
|
|
Kad smo već kod koridora, od Međimurja i Prekmurja je trebao počinjati Češki koridor: Český koridor
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
|
|
Meni je drago da je Imotski blizu Posušja. Poanta je u tome da Hrvatska nije mala i jako je rastegnuta. Imotski je blizu Posušja, a Varaždin blizu Austrije. Raznoliki smo po geografiji, mentalitetu, izgledu, dijalektima itd. Hrvatska raznolikost je bogatstvo, Roberte.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Croato je napisao/la: Nisam kompleksaš, nego samo imam afinitet prema urednim, čistim i sređenim zemljama. I Slovenija je takva. Drago mi je da je Hrvatska 20 km zračno od Austrije i 10 km zračno od Italije. Obje države su popularne svjetske destinacije. Kada se govori o Sloveniji, između ostalog se uvik spominje kako im je super položaj i to što su im susjede Austrija i Italija. Zašto ja ne mogu za Hrvatsku reći isto to da mi se sviđa? Kompleksaš si kao netko tko se želi slikati sa Severinom i misli da je to uspjeh. Kad upoznaješ Srbe ne trebaš reći "mi smo btw 20 km od Austrije" nego "moje rodno mjesto je 5 km od Posušja". Možda su čuli za Posušje, ali jedina srpska skupina koja redovito posjećuje Posušje su cajke.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Provincijalizam.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:06 |
|
|
To mladi slušaju. Po tome je Beograd glavna provincija sa splavovima.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:07 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kad smo već kod koridora, od Međimurja i Prekmurja je trebao počinjati Češki koridor: Český koridorInteresantno da su tražili spoj Slavena. Bolje da ne, to bi na kraju ispao neki ruski koridor i samo bi privuklo pažnju ruskih geostratega na nas.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:09 |
|
|
Croato je napisao/la: To mladi slušaju. Po tome je Beograd glavna provincija sa splavovima. Ne govorim o cajkama. Govorim da je hvaliti se "mi smo 20 km od Austrije" i uopće zapažati takve stvari provincijalizam. Vjerujem da nijedan Austrijanac neće se hvaliti Čehu da je Hrvatska samo 20 km od njih, i smatrati se više vrijednim od Čeha baš iz tog razloga.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:17 |
|
|
Nebula je napisao/la: E evo sad sam dodao i putnička vozila a Zaposlene i Nezaposlene objedinio: 1. Interesantno da tamo gdje je više starijih/punoljetnih veći su procenti u svim kategorijama koje se tiču starijih/punoljetnih (penzioneri, izbori, vozila, umrli) i suprotno gdje je više maloljetih veći su procenti u svim kategorijama koje se tiču maloljetnih (živorođeni, 0-6, osnovne škole, srednje škole). 2. Definitivno u pograničnim kantonima (USK, K10, ZHK, PK) imamo penzionera koji nisu u zvaničnim statistikama penzionera jer dobijaju isključivo INO penziju. Ali jesu u osiguranima jer su osigurani po drugom osnovu (ne na osnovu penzije). Ti kantoni imaju manji procenat u penzionerima nego u umrlima a veći procenat u kategoriji Ostali nego u osiguranima. Ti penzioneri se kriju u kategoriji Ostali. Inače, u kategoriji Ostali su: domaćice, nesposobni za rad (invalidi, bolesnici), socijalni slučajevi, zatvorenici itd. I već spomenuti INO penzioneri koji očigledno nedostaju nekim pograničnim kantonima (ZHK, USK, PK, K10) U HNŽ-u Bošnjaka sa 2000-2500 Roma nema zajedno 70k, a ne 82 000. Pa samo u Mostaru ima bar 10k Hrvata više, a ne u cijeloj županiji. Neum je ekvivalent s Jablanicom,a Čitluk sa Konjicem. Hrvati Rama 85%, Stolac 65%, Čapljina 85%, Ravno 100%. Druga stvar,a vezano za invalide oni idu u grupu pod "umirovljenici". https://www.jabuka.tv/velika-promjena-z ... na-u-fbih/Evo još jedna anomalija koja je bila,a koja je moguće duplo brojala. Znači i u invalidskoj i raditi. https://radio-busovaca.eu/u-fbih-zive-4 ... 9/vijesti/
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:17 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Croato je napisao/la: To mladi slušaju. Po tome je Beograd glavna provincija sa splavovima. Ne govorim o cajkama. Govorim da je hvaliti se "mi smo 20 km od Austrije" i uopće zapažati takve stvari provincijalizam. Vjerujem da nijedan Austrijanac neće se hvaliti Čehu da je Hrvatska samo 20 km od njih, i smatrati se više vrijednim od Čeha baš iz tog razloga. Slovenija je zajebala stvar, odvaja nas 25 km od Austrije i 13 km od Italije. Ne graničimo niti s jednom uglednom državom (možda bi se Slovenija mogla rastegnuti u takvu definiciju), nego isključivo sa šitholovima. Skoro sve što vrijedi u Hrvatskoj u ekonomskom i kulturnom smislu je udaljeno do 20 km od slovenske granice ili do 5 km od mora.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 14:18 |
|
|
Volim karte, zemljopis i zemljopisne zanimljivosti. Opusti se, Roberte, ne budi negativan prema meni. Zanimljiva mi je i friška spoznaja da je krajnji zapad Rumunjske zapadnije od krajnjeg zapada Makedonije npr. Ne mora biti vezano za Hrvatsku. A Hrvatska ima prezanimljiv oblik da je neminovno imati pregršt zemljopisnih zanimljivosti glede nje.
Za svaki grad i zemlju u Europi se često kao plusevi navode zemljopisni položaji i blizina nekih zemalja i gradova, povezanost itd. Tako da...
Von Nostrand, za ovo zadnje bi te Lasica sad iskritizirao. Slavoniju mu ignoriraš.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:09 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5850 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Robbie MO je napisao/la: Još bliže Zagrebu, Cazin Na slici nije Cazin, nego Ostrožac na Uni. Cazinski stari grad je bitno manji.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:14 |
|
|
U općini Cazin.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:32 |
|
|
Croato je napisao/la: Volim karte, zemljopis i zemljopisne zanimljivosti. Opusti se, Roberte, ne budi negativan prema meni. Zanimljiva mi je i friška spoznaja da je krajnji zapad Rumunjske zapadnije od krajnjeg zapada Makedonije npr. Ne mora biti vezano za Hrvatsku. A Hrvatska ima prezanimljiv oblik da je neminovno imati pregršt zemljopisnih zanimljivosti glede nje.
Za svaki grad i zemlju u Europi se često kao plusevi navode zemljopisni položaji i blizina nekih zemalja i gradova, povezanost itd. Tako da...
Von Nostrand, za ovo zadnje bi te Lasica sad iskritizirao. Slavoniju mu ignoriraš. I ti i doktor patite od manje vrijednosti naspram europe. Srce Hrvatske je Bihać, Knin, Biograd, Banja Luka a ne nekakvi otoci s tri kamena i zagorska sela us Slovensku granicu. Vi slavite turski genocid nad Hrvatima i hvalite se kako nista istocno ne valja. Šešelj je bar ostavio VKK vama je i to previse. Lijepo ti je robbie rekao gledaj sebe i svoje
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:35 |
|
|
Nije samo Slavonija Hrvatska, prihvati to.
Govorimo o 2024., a ne 1101. Kakve veze imaju Bihać i Banja Luka s Hrvatskom danas? Budi realan.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:37 |
|
|
Srce se ne određuje geografski, geografski je to fun fact ništa drugo.
Povijesno srce je trokut Klis-Nin-Knin, tu se sve važno u Hrvatskoj kneževini i kraljevini odigralo i zbilo, tad je to bio centar.
Pa je najezda muslimanskih divljaka taj centar pomakla (generalno politički sjeverno a uz more kulturno).
Populacijsko srce je drugi par rukava, ekonomski treći, kulturno četvrti.
Te geografske ne igraju nikakvu bitnu ulogu.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:39 |
|
|
Tako je. Mogu i Srbi govoriti da je srce Srbije Kosovo, a danas to nije. Ali je zato danas sve više Vojvodina srce Srbije.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:41 |
|
|
Croato je napisao/la: Tako je. Mogu i Srbi govoriti da je srce Srbije Kosovo, a danas to nije. Ali je zato danas sve više Vojvodina srce Srbije. Oni govore, mi moramo djelovat. Srića protiv sebe nemamo vitalne albance nego depresivnog muju.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:51 |
|
|
Croato je napisao/la: Volim karte, zemljopis i zemljopisne zanimljivosti. Opusti se, Roberte, ne budi negativan prema meni. Zanimljiva mi je i friška spoznaja da je krajnji zapad Rumunjske zapadnije od krajnjeg zapada Makedonije npr. Ne mora biti vezano za Hrvatsku. A Hrvatska ima prezanimljiv oblik da je neminovno imati pregršt zemljopisnih zanimljivosti glede nje.
Von Nostrand, za ovo zadnje bi te Lasica sad iskritizirao. Slavoniju mu ignoriraš. Još malo geografske trivije: najbliža točka Rumunjske je bliže Hrvatskoj (mjereno iz Iloka), nego što je najbliža točka Kosova (mjereno s Prevlake)
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:51 |
|
|
Volim te spoznaje. Hvala. Kako nam je Hrvatska razvučena, a u tom smislu i nije mala, pridobro! Često sam na Google kartama i mjeraču zračne udaljenosti.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 15:54 |
|
|
weasel je napisao/la: Croato je napisao/la: Volim karte, zemljopis i zemljopisne zanimljivosti. Opusti se, Roberte, ne budi negativan prema meni. Zanimljiva mi je i friška spoznaja da je krajnji zapad Rumunjske zapadnije od krajnjeg zapada Makedonije npr. Ne mora biti vezano za Hrvatsku. A Hrvatska ima prezanimljiv oblik da je neminovno imati pregršt zemljopisnih zanimljivosti glede nje.
Von Nostrand, za ovo zadnje bi te Lasica sad iskritizirao. Slavoniju mu ignoriraš. I ti i doktor patite od manje vrijednosti naspram europe. Srce Hrvatske je Bihać, Knin, Biograd, Banja Luka a ne nekakvi otoci s tri kamena i zagorska sela us Slovensku granicu. Vi slavite turski genocid nad Hrvatima i hvalite se kako nista istocno ne valja. Šešelj je bar ostavio VKK vama je i to previse. Lijepo ti je robbie rekao gledaj sebe i svoje Naravno, na kraju krajeva Bašćanska ploča je iz Banja Luke. Nema kompleksa, mi jesmo Europa. Ti si kume Jugoslavija: kuće bez fasade, orijentalna glazba i kukanje kako se ništa ne može.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 16:20 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: weasel je napisao/la: I ti i doktor patite od manje vrijednosti naspram europe.
Srce Hrvatske je Bihać, Knin, Biograd, Banja Luka a ne nekakvi otoci s tri kamena i zagorska sela us Slovensku granicu.
Vi slavite turski genocid nad Hrvatima i hvalite se kako nista istocno ne valja. Šešelj je bar ostavio VKK vama je i to previse.
Lijepo ti je robbie rekao gledaj sebe i svoje Naravno, na kraju krajeva Bašćanska ploča je iz Banja Luke. Nema kompleksa, mi jesmo Europa. Ti si kume Jugoslavija: kuće bez fasade, orijentalna glazba i kukanje kako se ništa ne može. Mi smo “kume” ojropa za vas Slavonske kuce pred 150 godina s fasadom i staklenim prozorima, a vi ste culi za žbuku prije nekih 20 godina kad su stigle prve marke od hansa iz minkena. Tvom selu iz zagore samo fali minaret i izgleda isto ko bosnjina kasaba. Pravi se nasao rugat za fasade, bolje se pokrij od muke i suti
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 16:34 |
|
|
Croato je napisao/la: Nije samo Slavonija Hrvatska, prihvati to.
Govorimo o 2024., a ne 1101. Kakve veze imaju Bihać i Banja Luka s Hrvatskom danas? Budi realan. Tko se odrice svoje povijesti i svoje rodne grude nema nicega. To je Hrvatska zemlja . Samo kompletni idiot prihvaca ovu kiflu kao normalnu stvar.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 16:40 |
|
|
weasel je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Naravno, na kraju krajeva Bašćanska ploča je iz Banja Luke.
Nema kompleksa, mi jesmo Europa. Ti si kume Jugoslavija: kuće bez fasade, orijentalna glazba i kukanje kako se ništa ne može. Mi smo “kume” ojropa za vas On je s Kvarnera.
|
|
Vrh |
|
|
Kristijan
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 16:42 |
|
|
Croato je napisao/la: Volim te spoznaje. Hvala. Kako nam je Hrvatska razvučena, a u tom smislu i nije mala, pridobro! Često sam na Google kartama i mjeraču zračne udaljenosti. Polovica zračnog puta između Zagreba i Kijeva nalazi se u Ukrajini. Također, polovica zračnog puta između Zagreba i Kijeva nalazi se kod Bosanske Krupe.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|