|
|
Stranica: 3372/3531.
|
[ 88257 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kristijan
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 22:21 |
|
|
Ceha je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: "Brčko" za Hrvatsku.
Hrvatska doslovce ima Koridor. https://translate.google.com/?sl=hr&tl= ... =translatePa Kordun dolazi od francuske riječi cordon, to ti je koridor... Kordon nije koridor. Koridor je hodnik, prolaz. Kordon je linija organa reda u svrhu zapreke prolaska i prilaska, također i vrsta jela.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 23:07 |
|
|
Kristijan je napisao/la: Ceha je napisao/la: https://translate.google.com/?sl=hr&tl= ... =translatePa Kordun dolazi od francuske riječi cordon, to ti je koridor... Kordon nije koridor. Koridor je hodnik, prolaz. Kordon je linija organa reda u svrhu zapreke prolaska i prilaska, također i vrsta jela. A koridor nema zidove, brane, na svojim granicama?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 17 svi 2024, 23:33 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kristijan je napisao/la: Kordon nije koridor. Koridor je hodnik, prolaz. Kordon je linija organa reda u svrhu zapreke prolaska i prilaska, također i vrsta jela. A koridor nema zidove, brane, na svojim granicama? https://fr.wiktionary.org/wiki/cordonKordun dolazi od značenja pod brojem 39: Citat: 39. (Militaire) Suite de postes garnis de troupes, qui sont à portée de communiquer entre eux. Skupina vojnih položaja s trupama, koji su unutar dometa za međusobnu komunikaciju
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 00:16 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ceha je napisao/la: A koridor nema zidove, brane, na svojim granicama? https://fr.wiktionary.org/wiki/cordonKordun dolazi od značenja pod brojem 39: Citat: 39. (Militaire) Suite de postes garnis de troupes, qui sont à portée de communiquer entre eux. Skupina vojnih položaja s trupama, koji su unutar dometa za međusobnu komunikaciju Ok, što je koridor u ratu?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 00:47 |
|
|
Ceha je napisao/la: Pa Kordun dolazi od francuske riječi cordon, to ti je koridor... Neznalico, ne dolazi, u francuskom postoji i riječ kordon i riječ koridor i značenje im je različito: https://fr.wiktionary.org/wiki/corridor
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 02:44 |
|
|
Dao sam ti primjer gdje je isto.
Neznalico, kad se već moraju takve riječi upotrebljavati.
Je li Kordun hrvatski koridor (hodnik), koji spaja dva dijela države? Za potrebe diskusije, može biti i vezni kabel.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 12:23 |
|
|
Nebula je napisao/la: E evo sad sam dodao i putnička vozila a Zaposlene i Nezaposlene objedinio: Imam 3 pitanja: 1. Sto ovi B-H-S postoci u crvenom okviru predstavljaju tocno? Je li to samo udio djece i studenata zajedno, ili je udio cijele populacije tj. svih dobnih skupina zupanije/kantona (ukljucujuci zaposlene, nezaposlene, penzionere i ostale)? 2. Kako si tocno dosao do tih B-H-S postotaka, na temelju cega? 3. Ne bi li uz B-H-S trebao imati i stupac "O-Ostali" buduci je njihov udio sve znacajniji i raste iz godine u godinu?
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 13:51 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8186 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Sve pise na blogu:
B, H, S–Osigurani raspoređeni na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC (B=Bošnjaci+ostali koji smatraju Armiju BiH svojom, H=Hrvati+ostali koji smatraju HVO svojim, S=Srbi+ostali koji smatraju VRS svojom)
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 13:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Može li bez podataka KC. Kod mene pola šire obitelji ne broje. Nismo svi revni katolici ali jesmo glasači za hr stranke.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 14:49 |
|
|
Nebula je napisao/la: Sve pise na blogu:
B, H, S–Osigurani raspoređeni na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC (B=Bošnjaci+ostali koji smatraju Armiju BiH svojom, H=Hrvati+ostali koji smatraju HVO svojim, S=Srbi+ostali koji smatraju VRS svojom) Ne znam na koji blog se referenciras. Imam par pitanja u vezi tvoje metode, konkretno ovog dijela: Citat: na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC Primjerice, ako gledamo SBZ, javljaju se neka ocigledna pitanja: 1) Ni jedni izbori u zadnjih 20 godina, a znamo da ih je bilo zaista puno, nisu pokazali manje od 32-33% Hrvata. Gore si napisao da se tvoja metoda bazira na rezultatima izbora. Na posljednjim lokalnim izborima za nacelinke i opcinska vijeca u toj zupaniji stranke s hrvatskim predznakom su dobile preko 35% glasova. A prema tvojim izracunima Hrvata ima 26%. To je veliak razlika, kako ju objasnjavas? 2) Udio Hrvata rodjenih u SBZ u posljednjih 20 godina je oko 27%. Treba proci jos nekoliko desetljeca dok te bebe i danasnja djeca postanu generacija koja cini vecinu stanovnistva. Dakle tek ce se u buducnosti vidjeti taj efekt a kod tebe se vec vidi danas - kako to? 3) Prema tvojoj tablici u SBZ je osigurano 147 000 Bosnjaka, sto je tisucu vise nego sto je popisano 2013.? Kako to objasnjavas? 4) Podaci RKC - ne ulazim u materiju ali sigurno ne mogu biti potpuni vec nekakav statisticki minimum. Nisu svi Hrvati Katolici zavedeni u crkvenim knjigama?
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 14:51 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8186 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
KC? Po selima i manjim mjestima itekako precizni podaci. Gradovi tipa Sarajevo, Mostar, Zenica, Tuzla, Banjaluka vise procjene nego realnost. Da, svjestan sam toga.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 14:58 |
|
|
zet je napisao/la: Nebula je napisao/la: Sve pise na blogu:
B, H, S–Osigurani raspoređeni na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC (B=Bošnjaci+ostali koji smatraju Armiju BiH svojom, H=Hrvati+ostali koji smatraju HVO svojim, S=Srbi+ostali koji smatraju VRS svojom) Ne znam na koji blog se referenciras. Imam par pitanja u vezi tvoje metode, konkretno ovog dijela: Citat: na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC Primjerice, ako gledamo SBZ, javljaju se neka ocigledna pitanja: 1) Ni jedni izbori u zadnjih 20 godina, a znamo da ih je bilo zaista puno, nisu pokazali manje od 32-33% Hrvata. Gore si napisao da se tvoja metoda bazira na rezultatima izbora. Na posljednjim lokalnim izborima za nacelinke i opcinska vijeca u toj zupaniji stranke s hrvatskim predznakom su dobile preko 35% glasova. A prema tvojim izracunima Hrvata ima 26%. To je veliak razlika, kako ju objasnjavas? 2) Udio Hrvata rodjenih u SBZ u posljednjih 20 godina je oko 27%. Treba proci jos nekoliko desetljeca dok te bebe i danasnja djeca postanu generacija koja cini vecinu stanovnistva. Dakle tek ce se u buducnosti vidjeti taj efekt a kod tebe se vec vidi danas - kako to? 3) Prema tvojoj tablici u SBZ je osigurano 147 000 Bosnjaka, sto je tisucu vise nego sto je popisano 2013.? Kako to objasnjavas? 4) Podaci RKC - ne ulazim u materiju ali sigurno ne mogu biti potpuni vec nekakav statisticki minimum. Nisu svi Hrvati Katolici zavedeni u crkvenim knjigama? blog iz mog potpisa naravno. izbore treba gledati samo redovne glasove (bez dijaspore) a i tada uzimati u obzir da glasaju samo punoljetni i to vecinom stariji punoljetni dok omladina slabo. Procenat u zivorodjenim nije samo procenat u bebama vec i u omladini koja pravi bebe. Konkretno za SBK to znaci da su Hrvati maksimalno 20tak posto u djeci i omladini. Penzioneri dizu ukupan procenat na tih 26,4% sto i jeste procenat katolika u SBK u odnosu na osigurane u SBK. Hrvati u SBK ne zive u velikim gradovima (jer SBK i nema velikih gradova) i u tom kantonu su podaci KC nesto kao svetinja.
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 16:46 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 442 Lokacija: Heronville
|
Znaci prema nebuloznoj tablici:: 1. Broj muslimana u SBZ je porastao u odnosu na popis 2013 a broj Hrvata se prepolovio, 2. U HNZ broj muslimana pao za manje od 10 000 a Hrvata 26 000. 3. U HBZ broj muslimana pao za 1400 a Hrvata za 35 000. 4. U SZ se broj muslimana povecao za 50 000, Hrvati i Srbi su se naravno prepolovili. 5. Dalje nisam ni gledao
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 16:48 |
|
|
zet je napisao/la: Nebula je napisao/la: Sve pise na blogu:
B, H, S–Osigurani raspoređeni na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC (B=Bošnjaci+ostali koji smatraju Armiju BiH svojom, H=Hrvati+ostali koji smatraju HVO svojim, S=Srbi+ostali koji smatraju VRS svojom) Ne znam na koji blog se referenciras. Imam par pitanja u vezi tvoje metode, konkretno ovog dijela: Citat: na osnovu rezultata izbora, rođenih i podataka KC Primjerice, ako gledamo SBZ, javljaju se neka ocigledna pitanja: 1) Ni jedni izbori u zadnjih 20 godina, a znamo da ih je bilo zaista puno, nisu pokazali manje od 32-33% Hrvata. Gore si napisao da se tvoja metoda bazira na rezultatima izbora. Na posljednjim lokalnim izborima za nacelinke i opcinska vijeca u toj zupaniji stranke s hrvatskim predznakom su dobile preko 35% glasova. A prema tvojim izracunima Hrvata ima 26%. To je veliak razlika, kako ju objasnjavas? 2) Udio Hrvata rodjenih u SBZ u posljednjih 20 godina je oko 27%. Treba proci jos nekoliko desetljeca dok te bebe i danasnja djeca postanu generacija koja cini vecinu stanovnistva. Dakle tek ce se u buducnosti vidjeti taj efekt a kod tebe se vec vidi danas - kako to? 3) Prema tvojoj tablici u SBZ je osigurano 147 000 Bosnjaka, sto je tisucu vise nego sto je popisano 2013.? Kako to objasnjavas? 4) Podaci RKC - ne ulazim u materiju ali sigurno ne mogu biti potpuni vec nekakav statisticki minimum. Nisu svi Hrvati Katolici zavedeni u crkvenim knjigama? Fun fact : hrvatske i srpske stranke su imale više redovnih glasova nego sve bošnjačke, probosanske, muslimanske, ljevičarske(SDP). Znači Bošnjaci, Bosanci, Jugosi, Muslimani, Romi, Turci, Arapi, Crnogorci... S tim da računaj da određen broj Hrvata i Srba glasa za SDP, DF, NiP. Omjer je još bolji kad bi se to uzimalo u obzir ili kad bi se odbilo ove s bliskog istoka i crnjomanjaste i skupljače sekundarnih sirovina. I gore sam našao još jednu anomaliju da invalidi mogu raditi, da ih ima koji su u brojci "invalidskih mirovina" i kao osiguranici. To će izgleda mijenjati. https://www.vecernji.ba/vijesti/invalid ... ti-1752990
|
|
Vrh |
|
|
NekoIme
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 17:18 |
|
|
Već 15 godina priča o krahu Hrvata u SBŽ a kraha ni na vidiku. Pa vi nastavite vjerovati podacima muslimanskog zavoda za statistiku i katoličke crkve koja te ne upiše u registar ako ne daš popu koju marku pri blagoslovu kuće. Tko god te statistike uzima za ozbiljno taj je stvarno mentalno retardiran.
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 18:31 |
|
|
Meni nije namjera opet otvoriti thread prepucavana i vrijedjanja nego me zaista zanima kako je dosao do 26.4% Hrvata u SBZ. Ponoviti cu: na zadnjim lokalnim izborima u SBZ-u stranke s hrvatskim predznakom su osvojile oko 35% glasova. To se lako moze provjeriti na webu ( https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... d=1#/8/0/0) Nebula kaze da treba gledati redovne glasove a ne glasove postom. Ok, provjerio sam upravo, na zadnjim opcim izborima za skupstinu SB zupanije, kada se maknu postanski glasovi udio hrvatskih biraca pada sa 32.8% na 31.3%. Ako bi isao gledati lokalne izbore pad bi vjerojatno bio sa 35.5% na 33%. Dakle i dalje je to debelo preko 26.4%. Meni je vrlo cudno da udio punoljetnih Hrvata iznosi 31%-33% ali kad mu se pribroje maloljetni onda udio svih dobnih skupina pada na 26.4%, kako kazu Nebuline brojke. To je nemoguce. Cak i da pretpostavimo da je udio Hrvata u maloljetnim gradjanima SBZ-a SAMO 18%, a udio maoljetnih Bosnjaka 82%, i dalje udio svih Hrvata u SBZu ne moze pasti ispod 30%. Nemoguce. A druga stvar, podatak da danas u SBZ-u ima vise osiguranika nego sto je bilo stanovnika po popisu 2013. mi se cini vrlo vrlo cudnim. Volio bih cuti objasnjenja za gornje dvije anomalije koje sam naveo.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 18:56 |
|
|
Evo, ne budi lijen, isao sam prebrojati glasove za opcinska vijeca na lokalnim izborima 2020. u SBZ. Evo, koga zanima:
Ukupan broj redovitih glasova u cijeloj zupaniji za sve stranke: 105 723 Ukupan broj glasova za stranke s hrvatskim predznakom, bez poste: 34 019
Dakle udio prohrvatskih punoljetnih nepostanskih biraca u SBZ-u je 32.18%.
Pitanje za Nebulu - koliko maleni treba biti udio maloljetnih Hrvata u ukupnoj maloljetnickoj populaciji SBZ-a da bi s njima udio Hrvata u cjelokupnoj populaciji pao s 32.18% na 26.4% (uz standardnu pretpostavku da maloljetnici cine cirka 18% ukupnog stanovnistva zupanije)?
Ja sam izracunao i brojka je nebulozna. Zbunjen sam.
|
|
Vrh |
|
|
NekoIme
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:05 |
|
|
zet je napisao/la: Meni nije namjera opet otvoriti thread prepucavana i vrijedjanja nego me zaista zanima kako je dosao do 26.4% Hrvata u SBZ. Ponoviti cu: na zadnjim lokalnim izborima u SBZ-u stranke s hrvatskim predznakom su osvojile oko 35% glasova. To se lako moze provjeriti na webu ( https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... d=1#/8/0/0) Nebula kaze da treba gledati redovne glasove a ne glasove postom. Ok, provjerio sam upravo, na zadnjim opcim izborima za skupstinu SB zupanije, kada se maknu postanski glasovi udio hrvatskih biraca pada sa 32.8% na 31.3%. Ako bi isao gledati lokalne izbore pad bi vjerojatno bio sa 35.5% na 33%. Dakle i dalje je to debelo preko 26.4%. Meni je vrlo cudno da udio punoljetnih Hrvata iznosi 31%-33% ali kad mu se pribroje maloljetni onda udio svih dobnih skupina pada na 26.4%, kako kazu Nebuline brojke. To je nemoguce. Cak i da pretpostavimo da je udio Hrvata u maloljetnim gradjanima SBZ-a 18%, a udio maoljetnih Bosnjaka 82%, i dalje udio svih Hrvata u SBZu ne moze pasti ispod 30%. Nemoguce. A druga stvar, podatak da danas u SBZ-u ima vise osiguranika nego sto je bilo stanovnika po popisu 2013. mi se cini vrlo vrlo cudnim. Volio bih cuti objasnjenja za gornje dvije anomalije koje sam naveo. Objašnjenje je FSZ pod totalnom kontrolom muslimana, primarno kadra SDA. Uzmi za primjer ovu fantazmagoričnu kartu pravljenu prema još fantazmagoričnijim podacima FSZ-a. Dovoljno je pogledati Posavinu i Usoru i sve ti postane jasno.
Privitak/ci: |
2022r.png [ 304.41 KiB | Pogledano 1660 put/a. ]
|
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:17 |
|
|
Ali cak i da vjerujemo tim podacima i ne sumnjamo u njih uopce.
Cak i da jest omjer maloljetnih Bosnjaka u odnosu na maloljetne Hrvate u SBZ 4:1 - cak i tada nije moguce da udio Hrvata bude ispod 30%.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:29 |
|
|
zet je napisao/la: Ali cak i da vjerujemo tim podacima i ne sumnjamo u njih uopce.
Cak i da jest omjer maloljetnih Bosnjaka u odnosu na maloljetne Hrvate u SBZ 4:1 - cak i tada nije moguce da udio Hrvata bude ispod 30%. Kakvih 6600 Bošnjaka ili 6800 Srba u HBŽ-u?? Ili samo 51,8% Hrvata u HNŽ-u pa to nije vidjelo realnosti. Ovo gore o Usori, Domaljevcu, Orašju ili čak i Žepču ne treba ni spominjati.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:35 |
|
|
Koliko Bošnjaka procjenjujete da ima u Drvaru i Glamoču?
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:38 |
|
|
Croato je napisao/la: Koliko Bošnjaka procjenjujete da ima u Drvaru i Glamoču? U Glamoču dosta(trećina msm), a Drvar i Grahovo u minimalnim postocima. Možda neki šumari i stočari
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:39 |
|
|
Htio napisati Grahovu, a napisao Glamoču.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Croato je napisao/la: Htio napisati Grahovu, a napisao Glamoču. 1-2 obitelji, privremeno nastanjeni stočari nomadi. 0 domicilnih.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2024. Demografska Santa Barbara Postano: 18 svi 2024, 19:43 |
|
|
zet je napisao/la: Ali cak i da vjerujemo tim podacima i ne sumnjamo u njih uopce.
Cak i da jest omjer maloljetnih Bosnjaka u odnosu na maloljetne Hrvate u SBZ 4:1 - cak i tada nije moguce da udio Hrvata bude ispod 30%. omjer na izborima =/= omjer u punoljetnim. Mladi (18-35) slabo glasaju i vecina glasaca su penzioneri. ako imas 18% u bebama onda imas i 18% u onima koji prave bebe (18-35)
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|