|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 94 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:05 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije tehnologija došla, nego su je kapitalisti razvili. Tesla bio kapitalista? Hm da. Sve razvili kapitalisti, sve razvio gazda..boss, danke Boss Kurt.. De ba. Edison je mozda bio kapitalista ali sta je on uradio? PA iskoristio naucnika TEslu koji je u kapitalizmu UMRO U BIJEDI I SIROMASTVU. Nesposobni Tesla, ha ja..ko mu je kriv "kad ne zna"...ne zna use nase podase.. Da nije bilo investicije i okruženja, Tesla bi čuvao ovce zajedno sa Lukom Modrićem. Bez kapitaliste Edisona i korporacije Real Madrid, nema koristi od talenta. I mobitel ili računalo na kome tipkaš su razvili kapitalisti. I internet također. Nije tehnologija "došla", dođe kiša ili snijeg i ostale prirodne pojave. Za tehnologiju se ljudi posvete zadatku i ulože puno napora, novca, vremena i svega ostalog dok ne postignu nešto. Onda ljevičari misle došao internet. Magija. ![001_rolleyes :001_rolleyes](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_rolleyes.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:09 |
|
|
Haram je napisao/la: Daj boze da hoce destroy hamerika.
Znam da je to srannje i propaganda s desna, i to ona najgadnija i najgljuplja sto postoji, ali eto, bar mi nadu odrzavate u zivotu. Zelim im, ko i srednjoojropljnima, miljardu munara. Tolko munara ko u shumi sto ima drveca, da se iza njih mogu kriti mladi proleteri poput mene i nabijati iz zasjede konzervcine i druge fasiste. Naravno da želiš. I Erdogan isto tako želi milijardu munara, kao i vođa Hamasa. Cilj agresora na Zapad je identičan.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:41 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Daj boze da hoce destroy hamerika.
Znam da je to srannje i propaganda s desna, i to ona najgadnija i najgljuplja sto postoji, ali eto, bar mi nadu odrzavate u zivotu. Zelim im, ko i srednjoojropljnima, miljardu munara. Tolko munara ko u shumi sto ima drveca, da se iza njih mogu kriti mladi proleteri poput mene i nabijati iz zasjede konzervcine i druge fasiste. Naravno da želiš. I Erdogan isto tako želi milijardu munara, kao i vođa Hamasa. Cilj agresora na Zapad je identičan. Da, ali on zeli jer tako misli vladati, dok ja zelim jer ovima zelim samo loshe, kuzis. Tj. ono cega se boji.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Tesla bio kapitalista?
Hm da. Sve razvili kapitalisti, sve razvio gazda..boss, danke Boss Kurt..
De ba. Edison je mozda bio kapitalista ali sta je on uradio? PA iskoristio naucnika TEslu koji je u kapitalizmu UMRO U BIJEDI I SIROMASTVU.
Nesposobni Tesla, ha ja..ko mu je kriv "kad ne zna"...ne zna use nase podase..
Da nije bilo investicije i okruženja, Tesla bi čuvao ovce zajedno sa Lukom Modrićem. Bez kapitaliste Edisona i korporacije Real Madrid, nema koristi od talenta. I mobitel ili računalo na kome tipkaš su razvili kapitalisti. I internet također. Nije tehnologija "došla", dođe kiša ili snijeg i ostale prirodne pojave. Za tehnologiju se ljudi posvete zadatku i ulože puno napora, novca, vremena i svega ostalog dok ne postignu nešto. Onda ljevičari misle došao internet. Magija. ![001_rolleyes :001_rolleyes](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_rolleyes.gif) nemogu da nadjem onaj smajlic sto ocima kolulta.. ha coeka Sad ce ispasti da su ruski kapitalisti poslali prvog covjeka, prvu zenu i prvog psa u vasionu. :) NEMATE ARGUMENTE, jednostavno N E M A T E Kapitalizam je trulo gofno koje ce prije ili kasnije istruhnuti ko trula jabuka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ukratko, nisi sposoban sad bit elita jer ne znaš ništa konkretno, pa bi branio neke ugrožene kako bi te uzeli kao zaštitnika i ubacili te u elitu.
Ukratko, zamijenimo sposobne filozofima. Narodu može samo bit gore.
Evo u Zagrebu su poubijali kapitaliste koji su držali preteču Badela i postavili strica narodnog heroja Badela na čelo tvrtke čije su kvalitete bile što?
Znači, otmeš jednom i daš drugom koji je nesposobniji. Sreća pa su u Jugi puno cugali pa je tvornica još narasla.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:53 |
|
|
Ajde da prosipaš priče Austrijancima ali nama koji smo živjeli u komunizmu...
Baš si retard.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 12:58 |
|
|
Haram je napisao/la: NEMATE ARGUMENTE, jednostavno N E M A T E
Kapitalizam je trulo gofno koje ce prije ili kasnije istruhnuti ko trula jabuka. Nejasno je zašto se patiš bezveze, Sjeverna Koreja te čeka raširenih ruku. Osjeti humanističko društvo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 13:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ajde da prosipaš priče Austrijancima ali nama koji smo živjeli u komunizmu...
Baš si retard. Evo da nismo iz prve ruke sve to vidjeli i doživjeli, pa i nekako. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25900 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Haram je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Maček je u svom životopisu naveo tako nešto. S tim da je on spomenuo i lijevi i desni radikalizam kojemu je mladi um mnogo skloniji nego zreliji ljudi. Rješenje koje je predlagao je bilo da se biračko pravo ne daje mlađima od 24 godine, a što bi dovelo do stabilizacije društva.
Kapitalizam i takozvana parlamentarna demokratija su uradili upravo suprotno, naime - racunajuci na kratkorocni profit (stranke na vlasti), spustili to u suprotnom pravcu. Sad glasaju 16-godisnjaci. I pazi nesto, u BRD-u, najveci dio njih glasao za demokrscane. Vecina na forumu je opsjednuta s 2 stvari: - Islam - Ljevica Pa covjek citajuci forum stice dojam da Evropom vladaju ljevicari i muslimani, kadli evropski parlament: demokrscani i desnica oko 300-400 mandata, Ushi gospodarica iz svapskog CDUa, a ljevica 36 mandata jedva. Et, toliko o fundamentu na kojem bazira 90 posto postova. Što je po tebi ljevica i desnica? Nekada se znalo, imaš socijaliste, socijal-demokrate, komuniste itd koji se bore za prava radnika i za koje isti glasuju. Imaš ondak ove monarhiste, demokrščane, konzervativce koj isu desno. Danas to nemaš. Današnja ljevica je nekadašnja krajnja ljevica., a današnji centar je nekadašnja ljevica. Nekadašnji centar je danas desnica, a nekadašnja krajnja desnica danas ne postoji (osim u Ukrajini). Stoga su ti tvoji tzv centristi i desničari u biti ljevičari, samo se ne zovu tako.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25900 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ajde da prosipaš priče Austrijancima ali nama koji smo živjeli u komunizmu...
Baš si retard. Evo da nismo iz prve ruke sve to vidjeli i doživjeli, pa i nekako. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Najljepše je bilo u komunizmu ići kod zubara. Pa nema anestezije... tj ima ona "domaća injekcija"
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: NEMATE ARGUMENTE, jednostavno N E M A T E
Kapitalizam je trulo gofno koje ce prije ili kasnije istruhnuti ko trula jabuka. Nejasno je zašto se patiš bezveze, Sjeverna Koreja te čeka raširenih ruku. Osjeti humanističko društvo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Sjeverna Koreja nije komunizam. I to je isto tako jedna od praznih floskula kojom se koristite u nedostatku argumenata. Sjeverna Koreja..Staljin...gulag...glad (toboznja)..nesposobnost..imal jos sta?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:19 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Haram je napisao/la: Kapitalizam i takozvana parlamentarna demokratija su uradili upravo suprotno, naime - racunajuci na kratkorocni profit (stranke na vlasti), spustili to u suprotnom pravcu. Sad glasaju 16-godisnjaci.
I pazi nesto, u BRD-u, najveci dio njih glasao za demokrscane.
Vecina na forumu je opsjednuta s 2 stvari:
- Islam
- Ljevica
Pa covjek citajuci forum stice dojam da Evropom vladaju ljevicari i muslimani, kadli evropski parlament: demokrscani i desnica oko 300-400 mandata, Ushi gospodarica iz svapskog CDUa, a ljevica 36 mandata jedva. Et, toliko o fundamentu na kojem bazira 90 posto postova.
Što je po tebi ljevica i desnica? Nekada se znalo, imaš socijaliste, socijal-demokrate, komuniste itd koji se bore za prava radnika i za koje isti glasuju. Imaš ondak ove monarhiste, demokrščane, konzervativce koj isu desno. Danas to nemaš. Današnja ljevica je nekadašnja krajnja ljevica., a današnji centar je nekadašnja ljevica. Nekadašnji centar je danas desnica, a nekadašnja krajnja desnica danas ne postoji (osim u Ukrajini). Stoga su ti tvoji tzv centristi i desničari u biti ljevičari, samo se ne zovu tako. Meni ljevica nije ono sta se moderno smatra ljevicom. Zeleni - jok, socijaldemokrati - (najvecim dijelom) jok. Ljevica su mi npr. KPÖ, ova nova stranka Sahre Wagenknecht u BRD-u, ili onaj Melenchon u Francuskoj npr. Onda Syriza u Grckoj itd.. A ti demokrscani su sve drugo no ljjevicari. Ljudi su ozakonili maltene da je Stepan Bandera oslobio Evropu od nacista..mrze sve sto iole ima mrvu socijalizma u sebi npr. Kako moze neko ko mrzi socijalizam biti ljevicar? To sto su sebi zataknuli dugine boje i sto glume ljigavce, ne znaci da su ljevicari. Meni je i desnica draza od tih demokrscanskih centrista i ovih sto se tokom zadnje deceniju dvije uz njih slepaju, a to su uglavnom socijaldemokrate i eko-centristi, tj. zeleni. Cak je u BRD-u i "Die Linke" - "Ljevica", prestala biti ljevica otkako su poceli da se dodvoravaju "urbanoj woke pubilici". I evo do cega ih je koketiranje s gradjanlukom dovelo - do 2,8 posto na evropskim izborima.. Svaka ljevica koja prestane da bude ljevica i pocne da se bavi ekoloskim sranjjima i gejprajdizmima i nato agendama, je osudjena da gubi, jer to nisu teme koje zanimaju obicne ljude, radnike..ili "posloprimce" kako se to sad moderno kaze.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:23 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nejasno je zašto se patiš bezveze, Sjeverna Koreja te čeka raširenih ruku. Osjeti humanističko društvo. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Sjeverna Koreja nije komunizam. I to je isto tako jedna od praznih floskula kojom se koristite u nedostatku argumenata. Sjeverna Koreja..Staljin...gulag...glad (toboznja)..nesposobnost..imal jos sta? Nisam ni rekao da je komunizam. Kad sam ja ikad igdje spomenuo komunizam? Taj komunizam vam je svakako izgovor koji se nikad nigdje nije napravio bla bla bla.... Nego kažem odeš do braće komunista, dobri ljudi, vole jednakost, humanizam, protiv kapitalista, prava raja. ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:24 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Sjeverna Koreja nije komunizam.
I to je isto tako jedna od praznih floskula kojom se koristite u nedostatku argumenata.
Sjeverna Koreja..Staljin...gulag...glad (toboznja)..nesposobnost..imal jos sta?
Nisam ni rekao da je komunizam. Kad sam ja ikad igdje spomenuo komunizam? Taj komunizam vam je svakako izgovor koji se nikad nigdje nije napravio bla bla bla.... Nego kažem odeš do braće komunista, dobri ljudi, vole jednakost, humanizam, protiv kapitalista, prava raja. ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif) Porodica Kim napravila monarhiju i ti mi sad predlazes da idem kod njih... Predlozi Aleksiju, njemu bez kralja ne valja. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:31 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nisam ni rekao da je komunizam. Kad sam ja ikad igdje spomenuo komunizam? Taj komunizam vam je svakako izgovor koji se nikad nigdje nije napravio bla bla bla.... Nego kažem odeš do braće komunista, dobri ljudi, vole jednakost, humanizam, protiv kapitalista, prava raja. ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif) Porodica Kim napravila monarhiju i ti mi sad predlazes da idem kod njih... Predlozi Aleksiju, njemu bez kralja ne valja. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Komunisti su u svakoj državi gdje su na vlasti napravili diktaturu. To mi je iznenađenje da ti ne valja. Jesi siguran da si komunist? Zalažeš se za demokraciju? Moram te obavijestiti većina drugova bi te za to poslala u zatvor a tko zna možda i nešto gore.
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:32 |
|
|
Zasto ti smeta jednakost? Zasto zelis da se uzdizes iznad drugih? Po cemu mislis da si to zasluzio i na koji nacin je to skladno sa krscanstvom i onim sto krscanstvo propagira? Citat: Zalažeš se za demokraciju? Moram te obavijestiti većina drugova bi te za to poslala u zatvor a tko zna možda i nešto gore. Zasto bi mene poslali u zatvor? Pa upravo se ja zalazem za to da oni tj. mi vladaju-/mo. Ja sam za demokratiju/demokratske procese unutar jedne stranke - komunisticke. Imas CK pa glumi demokratiju, ha ja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:43 |
|
|
Haram je napisao/la: Zasto ti smeta jednakost? Zasto zelis da se uzdizes iznad drugih? Po cemu mislis da si to zasluzio i na koji nacin je to skladno sa krscanstvom i onim sto krscanstvo propagira?
Kakve su to sada predrasude? Uopće ne mislim da sam iznad drugih. U Bibliji ima priča o talentima, koja kaže da su neki ljudi dobili više darova od drugih. Zadatak svakog čovjek je razviti svoju darovitost, ovisno za što je talentiran. Ako je talentiran za biti direktor, njegova je dužnost biti direktor. To ne znaju čak ni mnogi kršćani, ali zadatak svakog kršćanina je zaradititi novca koliko god može. Haram je napisao/la: Citat: Zalažeš se za demokraciju? Moram te obavijestiti većina drugova bi te za to poslala u zatvor a tko zna možda i nešto gore. Zasto bi mene poslali u zatvor? Pa upravo se ja zalazem za to da oni tj. mi vladaju-/mo. Ja sam za demokratiju/demokratske procese unutar jedne stranke - komunisticke. Imas CK pa glumi demokratiju, ha ja. O pa ti si znači samo neupućen. To je dobro. Ne ide to tako kod komunista. Komunisti imaju jednog kandidata i svi zastupnici moraju birati njega. Jednoglasno. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 15:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Zasto ti smeta jednakost? Zasto zelis da se uzdizes iznad drugih? Po cemu mislis da si to zasluzio i na koji nacin je to skladno sa krscanstvom i onim sto krscanstvo propagira?
Kakve su to sada predrasude? Uopće ne mislim da sam iznad drugih. U Bibliji ima priča o talentima, koja kaže da su neki ljudi dobili više darova od drugih. Zadatak svakog čovjek je razviti svoju darovitost, ovisno za što je talentiran. Ako je talentiran za biti direktor, njegova je dužnost biti direktor. To ne znaju čak ni mnogi kršćani, ali zadatak svakog kršćanina je zaradititi novca koliko god može. Haram je napisao/la:
Zasto bi mene poslali u zatvor? Pa upravo se ja zalazem za to da oni tj. mi vladaju-/mo.
Ja sam za demokratiju/demokratske procese unutar jedne stranke - komunisticke. Imas CK pa glumi demokratiju, ha ja.
O pa ti si znači samo neupućen. To je dobro. Ne ide to tako kod komunista. Komunisti imaju jednog kandidata i svi zastupnici moraju birati njega. Jednoglasno. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Citat: U Bibliji ima priča o talentima, koja kaže da su neki ljudi dobili više darova od drugih. Zadatak svakog čovjek je razviti svoju darovitost, ovisno za što je talentiran. Ako je talentiran za biti direktor, njegova je dužnost biti direktor. Pa to i jeste komunisticko drustvo. Drustvo u kojem se ukida novac i ljudi rade ono za sta su talentovani a ne da bi nekome stvarali profit ko ih izrabljuje a (cesto) i tlaci. Citat: O pa ti si znači samo neupućen. To je dobro. Objasni jbg. da znam na sta mislis.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 16:40 |
|
|
Pa nikad nismo bili bliže tome nego zapadni svijet danas. Koliko samo proračuna ide za kulturu i slična sranja koja nitko ne gleda i eazne džabaljebaroške udruge. Nije u redu da smo svi isti. Prvi ti bi se pobunio da radiš bilo što za lijenog Afgana. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 16:42 |
|
|
Komunizam i jednakost završe diktaturom i vladavinom ljudi koje nitko nije izabrao nego se sami nametnu na vlast.
Komunisti su malo krvaviji fašisti s malo drukčijom ideologijom, simbolično drukčijom.
Ne mogu vjerovat da je netko za to danas, nakon svega...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 16:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77443 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Haram, slažeš li se sa mnom da ako u 40-oj+ živiš s roditeljima u gradu gdje “ima posla tko hoće da radi”, te pričaš protiv kapitalizma i simpatičan ti je socijalizam, da si ljenivac i parazit koji će u istoj situaciji biti i za 10 godina, samo stariji i frustriraniji i “prosvjećeniji” sa još 10 godina internetske filozofije?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 17:09 |
|
|
Pa idealan za političara. Politika i jest za ambiciozne lijene i nesposobne ljude. 95 % ih je takvih.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 17:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77443 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa idealan za političara. Politika i jest za ambiciozne lijene i nesposobne ljude. 95 % ih je takvih. Ja shvaćam kako socijalizam i komunizam može biti privlačan mladim ljudima a tradicionalno najjače studentima raznih smjerova filozofije. Jednostavno, previše je okolnosti i sila koje te u to guraju: 1) kao student živiš na grbači roditelja i države, misliš da pare padaju s neba 2) specijalno kao student beskorisnih profesija, bojiš se svijeta u kojem moraš nekome na slobodnom tržištu prodati svoje “usluge”. Želiš da ima neka država koja “otkupljuje” tvoje usluge ko mlijeko ili maline, planski, čak i kad su nepotrebne i beskorisne i ne bi prošle test tržišta 3) Strah od kapitalizma i natjecanja na slobodnom tržištu, kao i frustracija kako s godinama dolazi svijest da imaš beskorisnu profesiju, prelazi u mržnju
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Flamel
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 19:31 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2023 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
I totalni etatizam i totalno deregulirano tržište su podjednako štetne krajnosti.
Treba postojati zdrav balans između državnog intervencionizma i tržišnih sila.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Odrazi i cari kapitalizma Postano: 17 lip 2024, 20:00 |
|
|
Imam osjećaj da Haram misli da bi on u komunizmu bio Tito a realnija je mogućnost je tucanje kamena na G. Otoku. U boljem slučaju, ako ga neki novi Tito ne bi prije uklonio. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|