|
|
Stranica: 46/67.
|
[ 1671 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 16 lip 2024, 12:35 |
|
|
Harame, bre, je l' moguce da drzis da Broz nije bio diktator? 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 16 lip 2024, 12:38 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Harame, bre, je l' moguce da drzis da Broz nije bio diktator?  Radji mi je humanisticki totalitarizam nego ovo sranjje sad. A sta ti mislis, da je Tito nastupio na izborima u Jugoslaviji, da li bi pobijedio? :) Ako ne znas, mozda ti ovaj snimak pomogne: https://www.youtube.com/watch?v=gyG7CzJbFHI
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 09:19 |
|
|
Postojanje ovog foruma i sastav forumasa (pogotovo prije nego sto je otjeran dobar dio srpskih) je takodjer jedan od dokaza da "Jugoslavija jos postoji". Citat: Poruka II partizanske čete III bataljona IV crnogorske sa Ljubinog groba Vrhovnom štabu juna 1943. svojevrsni je simbol hrabrosti, slobode, otpora, prkosa, antifašizma uopšte.
“Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera” riječi su koje odzvanjaju Sutjeskom, huče, od kojih se ježi koža,koje stvaraju osjećaj ponosa!”  Crnogorci, vidi se i po kapama. I brkovima. 
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 10:13 |
|
|
Drug, a ne gospodin. Ne smeta mu sto nije pjescana plaza. 
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 10:29 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 12:37 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 12:49 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Haram je napisao/la: https://www.novosti.rs/drustvo/vesti/1076799/istorijski-dodatak-vrhovni-stab-zrtvovao-savinu-diviziju-ranjenike-sta-sve-dogadjalo-tokom-ofanzive-1943-sutjesciCitat: SA SIGURNOŠĆU danas možemo tvrditi da su Savu Kovačevića na Sutjesci likvidirali njegovi partizani, praveći od njega kasnije veliki mit o kome su se pevale pesme i izmišljale legende. Reč je bilo o predratnom šverceru duvana iz Grahova, neobrazovanom, nabusitom i prekom čoveku. Ti mi je pitanje stalno padalo na pamet u osnovnoj školi. Bitka na Neretvi se naziva i bitkom za ranjenike. Odmah poslije nje dolazi bitka na Sutjesci i onda ranjenike nitko više ne spominje. Logično pitanje što je bilo sa ranjenicima. Naravno šutio sam, takva pitanja nije bilo pametno postavljati. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 12:55 |
|
|
Haram je napisao/la: Drug, a ne gospodin. Ne smeta mu sto nije pjescana plaza.  A moj stari mjesec dana patrole u ta doba 24/7, dok se ovaj izležavao...
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 13:09 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 5948 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Citat: Savini egzekutori Dragica Pravica, Dimitrije Bulajić i Vlado Šegrt, od novembra 1941. do maja 1942. zaviće u crno na stotine porodica u tim krajevima.
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Spomenuta komunistkinja Dragica Pravica (1919.-1942.), krvolok nad srpskim narodom hercegovačko-crnogorskog pograničja - koja je prisiljavala rodbinu pobijenih da pleše kolo uz leševe, pjevala je tijekom studija u Beogradu u pjevačkom zboru kojega je vodio Mahmut Bušatlija (1915.-1941.). Šegrt, Pravica i Bušatlija su proglašeni narodnim herojima Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ti mi je pitanje stalno padalo na pamet u osnovnoj školi. Bitka na Neretvi se naziva i bitkom za ranjenike. Odmah poslije nje dolazi bitka na Sutjesci i onda ranjenike nitko više ne spominje. Logično pitanje što je bilo sa ranjenicima. Naravno šutio sam, takva pitanja nije bilo pametno postavljati.  - "Drugarice, šta je bilo s ratnom bolnicom na Sutjesci? Ja sa čuo da je žrtvovana i svi pobijeni." - "Mali, sutra ćaća da ti se nacrta kod direktora!!!" 
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ma da 6,5 minuta su trajale.Ne pretjeruj. Nisu naravno dugo trajale,al su postojale,i ne pije vode da su se samo skrivali po šumama i gorama. A je li, odakle onda pjesma Šume šume najljepša vam hvala?  Šumarska himna. 
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:28 |
|
|
Haram je napisao/la: Drug, a ne gospodin. Ne smeta mu sto nije pjescana plaza.  Kakva skromnost, kakav asketizam... 
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:36 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Haram je napisao/la: Drug, a ne gospodin. Ne smeta mu sto nije pjescana plaza.  A moj stari mjesec dana patrole u ta doba 24/7, dok se ovaj izležavao... A moj buraz se mrzno na madjarskoj granici sa juznom svabijom na minus 20 dok su nam parlamentarci karali kurve po Nici i Monaku. I sta sad? Meni bi ovaj sljunak bio bezze. Zato sam ove zime letio na Maledive. Tito je bio skromniji od mene.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nisu baš nešto ni pokušavali plaho. Partizani su ih se kasnije naučili kloniti i nije bilo problema.
Moja pokojna baba je rekla da te partizane nitko nije viđao sve do kraja rata. Krili se po brdima i nisu imali skoro nikakvog kontakta sa poštenim svijetom. Ni u crkvu nisu tili doći, ko pošteni svit. 
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:41 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ti mi je pitanje stalno padalo na pamet u osnovnoj školi. Bitka na Neretvi se naziva i bitkom za ranjenike. Odmah poslije nje dolazi bitka na Sutjesci i onda ranjenike nitko više ne spominje. Logično pitanje što je bilo sa ranjenicima. Naravno šutio sam, takva pitanja nije bilo pametno postavljati.  Nastradala je Banijska brigada na Sutjesci najvise a uz nju i ranjenici, najveci dio. (Dakle brigada iz Hrvatske.) Nije smijesno. Al eto, danas, nakon sto si RODJEN U SLOBODI i proveo djetinjstvo u istoj, a ne pod nacistickom cizmom kao slavenska ljudska podvrsta, se mozes sprdati na njihov racun. A ko je ikad bio tamo, a ja jesam - jaran svabo me nacero da se s njim verem na Maglic, zna kroz sta su ti ljudi prolazili dok su lili krv i znoj da bi nama bilo bolje. Kad ne znas cijeniti svoje, onda te ne cijeni ni drugi. A vidim da se ovde ne cijeni ni najsvjetliji period, mozda i jedini pomena vrijedan, nase historije.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:41 |
|
|
Haram je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A moj stari mjesec dana patrole u ta doba 24/7, dok se ovaj izležavao... A moj buraz se mrzno na madjarskoj granici sa juznom svabijom na minus 20 dok su nam parlamentarci karali kurve po Nici i Monaku. I sta sad? Meni bi ovaj sljunak bio bezze. Zato sam ove zime letio na Maledive. Tito je bio skromniji od mene. On je bio rođeni Austrijanac, a ti si tek naturalizirani izbjeglica. Na takvim finesama se vidi razlika.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:42 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Haram je napisao/la:
A moj buraz se mrzno na madjarskoj granici sa juznom svabijom na minus 20 dok su nam parlamentarci karali kurve po Nici i Monaku.
I sta sad?
Meni bi ovaj sljunak bio bezze. Zato sam ove zime letio na Maledive. Tito je bio skromniji od mene.
On je bio rođeni Austrijanac, a ti si tek naturalizirani izbjeglica. Na takvim finesama se vidi razlika. Da, da ste mene imali umjesto Tita, pravili bi ga od blata - vjeruj mi.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:44 |
|
|
weasel je napisao/la: Haram je napisao/la: Ona fukara iz njemacke stranke pseudosocijaldemokrata rece nekidan u Bundestagu - dosao zvaljenski pa je bio red da ga se pozdravi, da je zahvalna za to STO SU UKRAJINSKI VOJNICI OSLOBODILI BERLIN. Ovo vise nije ni bezobrazluk, ovo je ludilo, cisto ludilo. Sve im bazira na lazi. Sve vrijednosti, sistem, proslost..ideologija..sve cisto smece i nula i osudjeno da se urusi ako narod ikad smogne dovoljnog obrazovanja i znanja pa prestane dopustati da mu se smecem filuje mozak. Al moze im se. Odgojili su sebi redove debila koje samo interesuje kad je black friday i snizenje omiljenih besmislenih ARTIKALA i kako ce sta usebe utrpat. Dotična nije lagala, tj. lagala je u dijelu da su ih oslobodili. Ali je u pravu oko toga da su Ukrajinci upali u Berlin. Napad je vodio Bjeloruski front sa sjevera i Ukrajinski front sa Juga, ili obrnuto nisam više 100% siguran. Staljin poslao manjince da ginu a Ruse na lakše zadatke E da. Citat: Na sjevernoj dionici Odre između obale Baltičkog mora preko Schwedta do Oderberga bila je 2. bjeloruska fronta pod maršalom Konstantinom Rokossowskim. Stajala je na teško prohodnom dijelu rijeke i trebala je napasti tek kasnije, nakon što se južne skupine armija probiju preko Odre. 1. bjeloruski front pod vodstvom Georgija Žukova bio je koncentriran na zapadnom mostobranu Odre od Küstrina do Gubena ; trebao je izvršiti izravan napad na Berlin. Na južnom dijelu uz Neisse, 1. ukrajinska fronta pod Konevom pripremala je svoj proboj između Forsta i Muskaua prema Cottbusu i Sprembergu.
1. ukrajinska fronta pod maršalom Konevim, koja je napadala južnije, uspjela je brzo probiti njemačku obrambenu crtu na Lužičkoj Neisse južno od Cottbusa blizu Spremberga u Cottbus-Potsdam operaciji. Odvažnim tenkovskim napadom u pozadini 9. armije, 3. gardijska tenkovska armija general -pukovnika Rybalka stigla je do Lübbena, a 17. travnja Konev je dobio dopuštenje od Staljina da napadne Berlin s juga. Sam Staljin je potom o tome izvijestio Žukova. /Wiki Ali zato je Rus dobio na kraju glavnu ulogu i priznanje: Citat: „Od današnjeg dana, 23. travnja, glasila je zapovijed (br. 11074), granica između 1. bjeloruske fronte i 1. ukrajinske fronte ići će od Lübbena preko Teupitza, Mittenwaldea, Mariendorfa do Anhalter Bahnhofa. Konev je bio duboko razočaran: Staljin je Žukovu dodijelio pobjedničku nagradu. Granična crta, koja je prolazila ravno kroz grad, prisilila je Koneva i njegove trupe da se zaustave oko 140 metara zapadno od Reichstaga, gdje je trebala biti postavljena sovjetska zastava.
– Cornelius Ryan : Posljednja borba [44] / Wiki
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:44 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ti mi je pitanje stalno padalo na pamet u osnovnoj školi. Bitka na Neretvi se naziva i bitkom za ranjenike. Odmah poslije nje dolazi bitka na Sutjesci i onda ranjenike nitko više ne spominje. Logično pitanje što je bilo sa ranjenicima. Naravno šutio sam, takva pitanja nije bilo pametno postavljati.  Nastradala je Banijska brigada na Sutjesci najvise a uz nju i ranjenici, najveci dio. (Dakle brigada iz Hrvatske.) Nije smijesno. Al eto, danas, nakon sto si RODJEN U SLOBODI i proveo djetinjstvo u istoj, a ne pod nacistickom cizmom kao slavenska ljudska podvrsta, se mozes sprdati na njihov racun. A ko je ikad bio tamo, a ja jesam - jaran svabo me nacero da se s njim verem na Maglic, zna kroz sta su ti ljudi prolazili dok su lili krv i znoj da bi nama bilo bolje. Kad ne znas cijeniti svoje, onda te ne cijeni ni drugi. A vidim da se ovde ne cijeni ni najsvjetliji period, mozda i jedini pomena vrijedan, nase historije. Nastradali su zato sto ih je predvodio bravar, koji o vojevanju nista nije znao. A one koje je predvodio djeneral, ekspert za gerilsko ratovanje, izvukli su se iz svapkog obruca u operaciji Švarc.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:46 |
|
|
Jao generali, pa djeste bili cetresineke da objasnite sovjetima i pokazete planeti kako se bori protiv nacistickog zla???
Da vidimo koga bi ste vi "zrtvovali" i kako bi ste probijalo frontove tada najjace vojske Svijeta.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:46 |
|
|
Ovo je gore citati od vasih fudbalskih analiza posle izgubljene tekme.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:49 |
|
|
Haram je napisao/la: Jao generali, pa djeste bili cetresineke da objasnite sovjetima i pokazete planeti kako se bori protiv nacistickog zla???
Da vidimo koga bi ste vi "zrtvovali" i kako bi ste probijalo frontove tada najjace vojske Svijeta. Harame, da li bi se ti druzio sa drugom Vulinom? 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:51 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ti mi je pitanje stalno padalo na pamet u osnovnoj školi. Bitka na Neretvi se naziva i bitkom za ranjenike. Odmah poslije nje dolazi bitka na Sutjesci i onda ranjenike nitko više ne spominje. Logično pitanje što je bilo sa ranjenicima. Naravno šutio sam, takva pitanja nije bilo pametno postavljati.  Nastradala je Banijska brigada na Sutjesci najvise a uz nju i ranjenici, najveci dio. (Dakle brigada iz Hrvatske.) Nije smijesno. Nije naravno smješno jer su ljudi stradali. Malo moraš priznati jest ironično kad nastavnica ponosno priča kako su spasili ranjenike na Neretvi i to predstavlja kao uspjeh, a ovi nastradali mjesec dana poslije. Haram je napisao/la: Al eto, danas, nakon sto si RODJEN U SLOBODI i proveo djetinjstvo u istoj, a ne pod nacistickom cizmom kao slavenska ljudska podvrsta, se mozes sprdati na njihov racun.
A ko je ikad bio tamo, a ja jesam - jaran svabo me nacero da se s njim verem na Maglic, zna kroz sta su ti ljudi prolazili dok su lili krv i znoj da bi nama bilo bolje. Kad ne znas cijeniti svoje, onda te ne cijeni ni drugi. A vidim da se ovde ne cijeni ni najsvjetliji period, mozda i jedini pomena vrijedan, nase historije. Komunisti i sloboda ne idu u istu rečenicu. Za njih su nekomunisti bili ljudska podvrsta. Više bi se moglo reći samo se promijenio management. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:52 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Haram je napisao/la: Jao generali, pa djeste bili cetresineke da objasnite sovjetima i pokazete planeti kako se bori protiv nacistickog zla???
Da vidimo koga bi ste vi "zrtvovali" i kako bi ste probijalo frontove tada najjace vojske Svijeta. Harame, da li bi se ti druzio sa drugom Vulinom?  Siguran sam da Vulin i cevape voli, sto ne znaci da bih se odmah druzio s njim radi toga jer ih volim i ja. Nego, ovo u vezi Save Kovacevica, imate li tu ikakav dokaz ili se samo izvlaci iz nosa??? Sava Kovacevic jest mozda bio "seljak", nekako mi lici na onog Zmaja od Sipova, ali to da su ga "ubili njegovi" je cista izmisljotina. Da je to tako bilo, pisali bi makar ljudi poput Djilasa ili Koce Popovica koji se nisu dodvoravali sistemu a niko ih nije mogao tek tako eliminisati jer su bili previse popularni i poznati.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 17 lip 2024, 14:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Nastradala je Banijska brigada na Sutjesci najvise a uz nju i ranjenici, najveci dio. (Dakle brigada iz Hrvatske.)
Nije smijesno.
Nije naravno smješno jer su ljudi stradali. Malo moraš priznati jest ironično kad nastavnica ponosno priča kako su spasili ranjenike na Neretvi i to predstavlja kao uspjeh, a ovi nastradali mjesec dana poslije. Haram je napisao/la: Al eto, danas, nakon sto si RODJEN U SLOBODI i proveo djetinjstvo u istoj, a ne pod nacistickom cizmom kao slavenska ljudska podvrsta, se mozes sprdati na njihov racun.
A ko je ikad bio tamo, a ja jesam - jaran svabo me nacero da se s njim verem na Maglic, zna kroz sta su ti ljudi prolazili dok su lili krv i znoj da bi nama bilo bolje. Kad ne znas cijeniti svoje, onda te ne cijeni ni drugi. A vidim da se ovde ne cijeni ni najsvjetliji period, mozda i jedini pomena vrijedan, nase historije. Komunisti i sloboda ne idu u istu rečenicu. Za njih su nekomunisti bili ljudska podvrsta. Više bi se moglo reći samo se promijenio management.  Pa jeste na neki nacin ironicno ali ne mora znaciti da su to isti ti ranjenici. Jbg ja nikad nisam tvrdio da u tome nije bilo mitomanije, logicno - tako se i stvara nacionalni duh, pomocu lazi i polulazi, istina i poluistina, ali kad covjek cita ove koji se ne slazu sa mnom na temi (na menscini svi su takvi), pomislio bi da je partizanska borba bila sprdacina i da je sve to baziralo samo na lazima i mitovima. Kad je propaganda tako silna, covjek bi mozda i povjerovao, ta du nisu njemacki izvori... Vjeruj mi, prevod nije lazan, sve prevedeno od A do Z.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|