HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 stu 2024, 09:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23120 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853 ... 925  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael
PostPostano: 13 lip 2024, 16:17 

krstjanin je napisao/la:
Meni je zanimljivo da Saudijci ne zele Palestince. Uvoze toliko radne snage s filipina da je doslovno vise krscana u Saudijskoj Arabiji nego muslimana drzavljana, ali Palestince ne pozivaju niti ih zele
Nije to zanimljivo, nego racionalno i praktično. Filipinci rade svoj posao i kad im završi ugovor vraćaju se doma.

Palestinci bi krenuli organizirati nekakve Hamase i Fatahe. Hamas već radi za saudijskog glavnog neprijatelja - Iran.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 17:40 

Filipinci su poželjni kao radna snaga u ugostiteljstvu i pomorstvu najviše a uzimaju ih i drugdje, rade i nisu nikome na teret.
Palestince nitko neće iako bi se i kod njih našlo vrijednog svijeta, brodovlasnici općenito neće muslimane na brodovima.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 17:41 

Meni nije jasno sto je Izrael uradio u Gazi, kakvi su rezultati, spaseno par talaca a Hamas? nije unisten.

Ocigledno ga i ne mogu unistiti, bez da uniste i 2 milijuna civila zivog stita.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 17:49 

crni_bombarder je napisao/la:
Meni nije jasno sto je Izrael uradio u Gazi, kakvi su rezultati, spaseno par talaca a Hamas? nije unisten.

Tako nekako, i sve da rasele u Egipat tamo će Hamas nastaviti djelovanje.
Samo će to tada biti egipatski problem, znači Egipat to ne želi. Ostaje samo ovo tvoje ili nekakvo "primirje" ma kako ono izgledalo.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 17:53 

Dostavit Kataru.

(https://www.politico.eu/article/west-search-truth-qatar-israel-hamas-war/)

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:08 

Naša Kvačica je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Pa nije bas tako.

Zamisli da u Palestini nisu zhidovi okupatori vec Indijanci - Hamas bi mrzio Indijance.

Sto znaci da je njihova mrznja refleksnog tipa, mrznja kao reakcija na okupaciju i nepravdu.

Da to nije tako, mrzili bi se zhidovi i prije okupacije a nebi ih se primalo nakon sto su protjerivani iz Evrope.

Evo je Markan postavio plakat o islamističkom zauzimanju Rima. Ok, eto Izraelce mrze zbog.. razloga. Ajde sad smisli zašto mrze Talijane?

Daj molim te, to je toliko neozbiljno da sam zaobisao. I Srbi su imali foru Srbija do Tokija, pa to ne znaci da su ikad ozbiljno pomisljali na napad na Tokio.

Hezbollah je vec tezi kalibar. Kako veli CIA iskoristi tek 5 % kapaciteta tokom zadnjih 8 mjeseci.

Ja vidim u svemu ovome samo jednu cinjenicu, a to je da u zadnjih 20 godina suparnici Izraela jacaju, dok Izrael na svim poljima samo gubi..i gubi..i gubi. A najveci gubitak cak i nije cinjenica da vise nema snagu da tek tako ugasi protivnike, vec to sto im kopni podrska u USA. Ne toliko medju elitama, koliko medju pukom - i to onim obrazovanim, onim sto ce sutra preuzeti kormilo kad jednog dana krepaju bajdeni i trampovi.

A et nekako se - sasvim slucajno - taj njihov pad vremenski poklapa s periodom u kojem se sve vise krecu "udesno".

Nek nastave. Moglo bi im na nos iskociti.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:12 

Nema tamo 2 milijuna, a nema ni civila i to je problem.
Uvezani su i pomažu se i realno svaki kutak moraš očistit i opet ne možeš biti siguran da si dobro obavio jer svaki taj u civilnoj odjeći koji ostane je možda hamasovac.
Tamo treba ili sve pobiti ili protjerati.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:12 

krstjanin je napisao/la:
Meni je zanimljivo da Saudijci ne zele Palestince. Uvoze toliko radne snage s filipina da je doslovno vise krscana u Saudijskoj Arabiji nego muslimana drzavljana, ali Palestince ne pozivaju niti ih zele

Stvarno ti zanimljivo?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:17 

Postoje 4 nacina da dodje do mira za Izrael, a to su:

1. "Rijesenje 2 drzave": Trenutno nema nikakvog politickog kapaciteta u Izraelu za tako nesto, a na Zapadu slabo volje da se to nametne.

2. "Rijesenje 1 drzava": Po meni najbolje rijesenje. Od svog tog teritorija napraviti jednu drzavu, Izrael i Palestina, takoreci drzavu s dva entiteta i "mirna Bosna". Ni to najveci dio Izraelaca sigurno ne zeli jer time prestaju biti apartajd drzava, prestaju biti "jevrejska drzava", i postaju demokratija.

3. Ponovno uspostavljanje statusa kvo. To je po meni najvjerovatniji scenarij. Strahom i trepetom odrzavati stanje apartajda i cekati novi 7. oktobar. A svaki put Izrael sve slabiji...to bi i masnom ojropljaninu bilo najdraze, dosadilo brate vise gledati tu raskomadanu djecicu..nemresezivit ha ja

4. Etnicko ciscenje tj. progon Palestinaca iz Gaze. To je ono o cemu se u Izraelu sastoje vlazni snovi i to je ono sto trenutno pokusavaju - ne direktno, vec tako sto ce zivot u Gazi uciniti neodrzivim i nadati se da ce im neko pomoci pri etnickom ciscenju i "primiti Palestince". Nacekacese...

I sta sad u svemu ovome - da vidimo genijalce s foruma - da vide Palestinci i na koji nacin da se odnose?

Tja, po meni je jasno, THERE IS ONLY ONE SOLUTION > INTIFADA REVOLUTION !

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:22 

Hezbollah fires 150 rockets at Israel after senior commander killed

I Irone Drome ispusio...

A imaju 150.000 raketa..pa et, ko voli, nek izvoli. Ali tad vise nema "normal fancy life" i festivali po Eretzu, vec valja u bunkere.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:24 

Haram je napisao/la:

Evo je Markan postavio plakat o islamističkom zauzimanju Rima. Ok, eto Izraelce mrze zbog.. razloga. Ajde sad smisli zašto mrze Talijane?

Daj molim te, to je toliko neozbiljno da sam zaobisao. I Srbi su imali foru Srbija do Tokija, pa to ne znaci da su ikad ozbiljno pomisljali na napad na Tokio

Sad pokazuješ, ili duboko nepoznavanje islama ili plitku takiju.

Osvajanje Rima nije ideja nekog ludog pripadnika Hamasa. To je osobno Muhamedovo proročanstvo.

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:26 

Eto, Libanon je najbolji primjer što se dogodi kada mu naseliš Palestince.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:28 

Haram je napisao/la:

Daj molim te, to je toliko neozbiljno da sam zaobisao. I Srbi su imali foru Srbija do Tokija, pa to ne znaci da su ikad ozbiljno pomisljali na napad na Tokio

Osvajanje Rima nije ideja nekog ludog pripadnika Hamasa. To je osobno Muhamedovo proročanstvo.

Druze, znas da sam los u tim teologijama. Ovde imamo eksperte za islamsku teologiju, pa ti to s njima raspravi. Meni je ovo cisti antikolonijalisticki rat tj. rat za odrzavanje apartajda i kolonijalizma. A to sto su jedni "vaki" a drugi "naki" je interensantno mozda sociolozima i psiholozima. Cinjenica je da nema APSOLUTNO NIKAKVE SANSE, a ja mislim NI OZBILJNOG PROMISLJANJA u tom pravcu kod Hamasa...da idu "oslobadjat" Rim.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:29 

i_jopet je napisao/la:

A sta hoces reci, losi ljudi onak po prirodi ili kaj? Ne mogu nekako da izvucem srz iz tih tvojih primjedbica i pitanjca.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:30 

Haram je napisao/la:

Druze, znas da sam los u tim teologijama. Ovde imamo eksperte za islamsku teologiju, pa ti to s njima raspravi. Meni je ovo cisti antikolonijalisticki rat tj. rat za odrzavanje apartajda i kolonijalizma. A to sto su jedni "vaki" a drugi "naki" je interensantno mozda sociolozima i psiholozima. Cinjenica je da nema APSOLUTNO NIKAKVE SANSE, a ja mislim NI OZBILJNOG PROMISLJANJA u tom pravcu kod Hamasa...da idu "oslobadjat" Rim.

Hamas nije sam, on je samo dio veće ideologije od skoro 2 milijarde ljudi kojima je prorok rekao da će osvojiti Rim.

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:33 

Haram je napisao/la:

Hamas nije sam, on je samo dio veće ideologije od skoro 2 milijarde ljudi kojima je prorok rekao da će osvojiti Rim.

Koliko Hamas do toga drzi je pokazao tako sto je jedini ozbiljan pokusaj, mislim "ozbiljan", satrao u korijenu - protjerujuci ISilovce, tj. iskorijenivsi ih u potpunosti u Gazi.

A et, nekako su sasvim slucajno procvjetali u Iraku, tamo dje vladaju Dzoni i Boni.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:38 

Haram je napisao/la:

Koliko Hamas do toga drzi je pokazao tako sto je jedini ozbiljan pokusaj, mislim "ozbiljan", satrao u korijenu - protjerujuci ISilovce, tj. iskorijenivsi ih u potpunosti u Gazi.

A et, nekako su sasvim slucajno procvjetali u Iraku, tamo dje vladaju Dzoni i Boni.

Ništa ne može promijeniti činjenicu da je Muhamed muslimanima obećao Rim, i da musliman ako je dobar musliman vjeruje u Muhamedove riječi.

Ništa što kažu Džoni i Boni ne može promijeniti Kuran.

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:39 

Haram je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

A sta hoces reci, losi ljudi onak po prirodi ili kaj? Ne mogu nekako da izvucem srz iz tih tvojih primjedbica i pitanjca.

Hamas ima svoje prste gdje god bili Palestinci u većem broju.

Ne mislim da su Palestinci loši ljudi jer svi smo mi pred Bogom isti.
Ako misliš ono o radnoj snazi to je stvar mentaliteta a ne dobri/loši.

Kad bi raselio ove što su u Gazi prema Egiptu oni bi se tamo organizirali kroz Hamas
i imao bi rakete iz Egipta.

Nema tu pobjednika bez uništenja a to je nedopustiva solucija bar u današnje vrijeme,
nekada se moglo istrijebiti čitave narode i pobjednik nacrta nove granice i radi po svome.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:41 

i_jopet je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Hamas ima svoje prste gdje god bili Palestinci u većem broju.

Ne mislim da su Palestinci loši ljudi jer svi smo mi pred Bogom isti.
Ako misliš ono o radnoj snazi to je stvar mentaliteta a ne dobri/loši.

Kad bi raselio ove što su u Gazi prema Egiptu oni bi se tamo organizirali kroz Hamas
i imao bi rakete iz Egipta.

Nema tu pobjednika bez uništenja a to je nedopustiva solucija bar u današnje vrijeme,
nekada se moglo istrijebiti čitave narode i pobjednik nacrta nove granice i radi po svome.

Ok kuzim. Nisam mislio na radnu snagu. Btw. i u Juznoj Africi su crnci bili radna snaga, ali nepouzdana jbg..nemres nekog tretirati ko crnca ( :D ) i ocekivati da ti bude vjeran pas ko poslodavcu posloprimac u liberalnim demonkradijama.

Jesi li procitao sta sam napisao o 4 moguce solucije?

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 18:49 

Haram je napisao/la:

Ok kuzim. Nisam mislio na radnu snagu. Btw. i u Juznoj Africi su crnci bili radna snaga, ali nepouzdana jbg..nemres nekog tretirati ko crnca ( :D ) i ocekivati da ti bude vjeran pas ko poslodavcu posloprimac u liberalnim demonkradijama.

Jesi li procitao sta sam napisao o 4 moguce solucije?

Jesam i ja sam za dvije države, ali kad se za to stvore uvjeti, tu mora biti više želje da se to nametne, SAD je ključan.
Ne može drugačije nego tako da se nametne. Postoji i opcija kontroliranog mira kao do sada ali to nije rješenje nego nastavak sranja.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 20:46 

1:45

=))

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 20:51 

Smrači se rođena goro
I na sve naše pute
Pošalji sinove svoje
Pošalji vukove ljute

Malo se raspucao Hezbollah :pistolji

Vrh

PostPostano: 13 lip 2024, 22:10 

Jedno je jasno, arapi ne mogu pera odbiti Izraelu, Iran jos manje, pamtimo blamantan pokusaj napada dronovima i raketama.

Ostaje im da hezbolah ispali par raketica i pobjegne, i ovi sto skrivaju iza civila u Gazi da "rahat patnjom" docekaju svoje.
Samo ne znam sta, oni zele drzavu "od rijeke do mora" sto znaci unistenje Izraela. A to nece dobiti nikada.

Jedini rezultat je smrt palestinckih civila, sto Hamas vjerojatno i zeli, sto vise mrtvih civila. Znamo tu taktiku, kme kme dzenosajd i dajte nam sve sto zelimo pobilo nam civile.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2024, 07:34 

Pa ne znam koliko je Hezbolah nejak. U svakom slucaju ima oruzja i ljudstva vise nego Hamas, a ako se Izrael ovako muci s Hamasom pitanje je kako ce biti s Hezbolahom.
Mislim da je Izraelu malo falilo da sklopi pakt s glavnim arapaskim drzavama. Jedino je tako Hezbolah mogao nestati odnosno biti pokoren. Ovako je nakon ovoga napada Hamasa sve u zraku

Vrh

PostPostano: 14 lip 2024, 08:57 

Čega ?

Kad si daš islamistima da ti truju po visokom obrazovanju ..

Gledaj oh my god ubiše me jer sam karakterna kurva pa ću da skičim na max ..

Amerikanci :smajl006

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853 ... 925  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: