|
|
Stranica: 17/18.
|
[ 445 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 10:24 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4029 Lokacija: Granica je na Drini!
|
daramo je napisao/la: Španjolska-Francuska Engleska-Nizozemska
Teškaški polufinalni mečevi, neće ni tu biti neke bajne igre. Ovdje mogu dalje navijati samo za Španjolsku koja ima uvjerljivo najviše igrača čisto europsko-kršćanskog porijekla. Engleze tradicionalno mrzim.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 10:39 |
|
|
Španija osvaja EM.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 10:52 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Polufinalisti europskog prvenstva... Imaju najvece kurchine u gacama i penju se najbolje po drvecu. Europska buducnost. Pjegavac im sjedi na klupi i diriguje. Jos.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 10:57 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Zasluzeno ako stvarno bude tocno Drakonska kazna za jednog od heroja Eura, zbog slavljenja ‘krajnje desnice‘ ostavlja naciju na cijedilu Ipak, čini se da ništa još nije razriješeno, s obzirom na to da je Turski nogometni savez priopćio kako vijest o kazni nije istinita jer UEFA još nije okončala istragu. Istakli su i da imaju rok do petka ujutro iznijeti argumente protiv kazne tako da ćemo na službenu objavu o suspenziji još morati pričekati. https://sportske.zabranjeni.hr/sn/euro/ ... u-15478522Apsolutno nepravedno - ali sta ocekivati kad prste u sve umijesa ogavna svapska homoglobopoludrzava. Citat: Ali nije samo suđenje na terenu problem o kom UEFA mora povesti računa, već su tu i odluke njenih disciplinskih tijela koja donose odluke o sankcionisanju igrača. Jedna takva odluka, ona o suspenziji turskog golgetera Meriha Demirala koji je svoja dva gola u osmini finala protiv Austrije proslavio gestom koji se vezuje za tursku nacionalističku organizaciju Sivi vukovi. Na prvi pogled, to se čini kao valjana odluka koja svjedoči čvrstu namjeru UEFA-e da ne dopusti pretvaranje sportskih susreta u političke manifestacije. Stvari, međutim, nisu baš tako jednostavne.
Međunarodni sportski savezi nisu pozvani da se miješaju u unutrašnja i lokalna politička pitanja, a Sivi vukovi zasigurno nisu organizacija od planetarnog značaja. Premda se u nekim evropskim zemljama smatra za radikalnu, pa čak i terorističku, oko toga ne postoji dovoljno širok međunarodni konsenzus da bi opravdao odluku nadležnog tijela UEFA o Demiralovoj suspenziji na dvije utakmice, tim više što turski igrač nije povrijedio materijalna pravila same igre. Kada je, prije 13 godina, FIFA izrekla suspenziju u trajanju od 10 utakmcia Josipu Šimuniću zbog dizanja ruke na fašistički pozdrav i uzvikivanja pokliča „za dom“, situacija je bila znatno jasnija. Fašizam, nacizam i njihovi derivati širokim se međunarodnim konsenzusom smatraju za neprihvatljiva zastranjenja i svaka njihova manifestacija treba biti sasječena u korijenu. I FIFA i UEFA trebaju reagovati isključivo tamo gdje postoji takav, dovoljno širok međunarodni konsenzus o određenoj pojavi, ali nipošto nije posao tih saveza da uspostavljaju grancie političke dopuštenosti, niti taj posao mogu obaviti kako treba u složenom i dinamičnom svijetu prepunom angagonizama.
Moglo bi se razumjeti kada bi međunarodni sportski savezi sa terena protjerali bukvalno svaku manifestaciju političkog stava, ne upuštajući se u procjene i selekciju koji je od tih stavova prihvatljiv a koji ne i shvatajući da ono što je nekome reakcionarno, drugom može biti emancipatorsko i obratno. UEFA je, skupa s drugim međunarodnim sportskim savezima, iz svojih takmičenja izbacila Rusiju, istovremeno dopuštajući Izraelu da nastavi učešće. Veoma je moguće da će se ispostaviti da su arbitrarnost i nedosljednost u pristupu političkim pitanjima ustvari Damoklov mač koji visi nad budućnošću međunarodnog sporta.
Citat: Dodaću još i to da Belingamov prostački gest u utakmici osmine finala protiv Slovačke, zbog kog je dobio uslovnu suspenziju od jedne utakmice i koja neće spriječiti njegov nastup u nastavku prvenstva, više nije samo vulgarnost. Zapadne liberalne ideologije uspjele su pitanja roda, pola i seksualnosti učiniti prvorazrednim političkim pitanjima pa bi danas svaku genitalnu aluziju valjalo tretirati kao čin iskazivanja političkog stava a ne kao tradicionalni prostakluk. Dosljednost u arbitrarnim i disciplinskim poslovima, skupa sa sviješću da su rasizam, šovinizam i slične diskriminatorske pojave univerzalno neprihvatljive, jedino su što može spasiti UEFA-u i druge međunarodne sportske saveze. Ukoliko nastave ovim putem i ukoliko sebi budu davali za pravo da kriterijume određenih političkih i ideoloških okvira koriste kao univerzalne i da na osnovu toga sankcionišu manifestacije lokalnih političkih stavova i ideja, ti će se savezi sve češće suočavati sa žestokim reakcijama, poput reakcije turske države povodom Demiralove suspenzije, a u perspektivi možda i sa pretvaranjem velikih međunarodnih manifestacija u regionalne sportske smotre.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 11:15 |
|
|
Pripadnik sivih vukova je 1981.izvršio atentat na papu. Prema tome sivi vukovi jesu teroristička organizacija.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 11:42 |
|
|
Ne znam, jednostavno je lijepo vidjeti nesto sto hansa i kurta zivcira. :)
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 12:28 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3683 Lokacija: Stolni grad
|
Haram je napisao/la: Ne znam, jednostavno je lijepo vidjeti nesto sto hansa i kurta zivcira. :)
A nije ti lijepo vidjeti kad nešto Erdogana živcira? Priznaj da si dio sivih vuhova i da patiš što bosna nije pod turskom. Haram je napisao/la: Imaju najvece kurchine u gacama i penju se najbolje po drvecu.
Europska buducnost.
Pjegavac im sjedi na klupi i diriguje. Jos.
Niste ni vi što vam se modri glava od udaranja u pod ništa bolja i ljepša budućnost Europe.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 13:03 |
|
|
Gazda je napisao/la: Haram je napisao/la: Ne znam, jednostavno je lijepo vidjeti nesto sto hansa i kurta zivcira. :)
A nije ti lijepo vidjeti kad nešto Erdogana živcira? Priznaj da si dio sivih vuhova i da patiš što bosna nije pod turskom. Haram je napisao/la: Imaju najvece kurchine u gacama i penju se najbolje po drvecu.
Europska buducnost.
Pjegavac im sjedi na klupi i diriguje. Jos.
Niste ni vi što vam se modri glava od udaranja u pod ništa bolja i ljepša budućnost Europe. Nema to veze s tim, vjerovao ti to ili ne. Jednostavno mislim da njemacke zastave treba van BRD zabraniti cak i na BRDambasadama..gade mi se od do takoreci..sve. I njihov globohomo i ovaj njihov kilavi polupatriotizam koji jos uvijek sanja Drang nach Osten. Svaka cast njihovim komunistima, socijalistima, shaka ljudi.. Tako da mi je lijepo vidjeti more turskih zastava - a jos radje bi mi bilo vidjeti more sovjetskih - sirom njihovih gradova. A za tebe jedna, da mi se ne naljutis: Nekidan marsira - ne kralja Petra garda - vec hrpa zutoplavih rusofoba sirom Berlina i uzvikuje "DANKE DEUTSCHLAND" Pa me podsjetise na ovu divnu pjesmicu, historijski, ili bolje reci povijesni dokument iz nase burne proslosti. Ah kako se historija, tj. povijest vole ponavljati..ali kad se ponove, ponove se na gotovo apsurdan nacin - kao farsa. Meine Seele brennt.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 13:13 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Pripadnik sivih vukova je 1981.izvršio atentat na papu. Prema tome sivi vukovi jesu teroristička organizacija. Ali zasto onda u BRD nije zabranjena ni organizacija a ni pozdrav tj. ovaj simbol? Ovo sto radi UEFA je na nivou zabrane pokazivanja "tri prsta" od strane fudbalera Srbije.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 13:26 |
|
|
Haram je napisao/la: Ne znam, jednostavno je lijepo vidjeti nesto sto hansa i kurta zivcira. :) A onda dođoše Tulipani
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 13:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Haram je napisao/la: Ne znam, jednostavno je lijepo vidjeti nesto sto hansa i kurta zivcira. :) A onda dođoše Tulipani Steta. Divno bi bilo vidjeti jos koji put kako se zivciraju germanji.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 14:16 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3683 Lokacija: Stolni grad
|
Haram je napisao/la:
Tako da mi je lijepo vidjeti more turskih zastava - a jos radje bi mi bilo vidjeti more sovjetskih - sirom njihovih gradova.
A za tebe jedna, da mi se ne naljutis:
To je za tebe pjesma, ti živiš u Njemačkoj ne ja, nemam nikakve veze s tom državom. Ti bi najradije vidio more turskih zastava u BIH, ali to može samo na vaših 23%.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 15:03 |
|
|
Gazda je napisao/la: Haram je napisao/la:
Tako da mi je lijepo vidjeti more turskih zastava - a jos radje bi mi bilo vidjeti more sovjetskih - sirom njihovih gradova.
A za tebe jedna, da mi se ne naljutis:
To je za tebe pjesma, ti živiš u Njemačkoj ne ja, nemam nikakve veze s tom državom. Ti bi najradije vidio more turskih zastava u BIH, ali to može samo na vaših 23%. Ne zivim u BRD a u BiH bih radje gledao jugoslovenske zastave. Turske zasigurno ne. U BRD pak, ako vec ne mogu sovjetske - dakle zastave koje su nosili ljudi koji su ih oslobodili od njima danas taaaako mrskog nacizma (otimao novokomponovani gestapo ljudima za Dan pobjede), nek gledaju more turskih. I one se barem crvene. :) Turcima mogu samo podudlati i moraju im trpiti sve marifetluke - cak im ne smiju zabraniti ovaj pozdrav, kao sto je to slucaj u Austriji npr. A zasto? Pa zato sto su svi oni skupa samo US-hamericki "juniorpartneri", a gazda (heh) vidis ne voli kad mu se celjad svadjaju. A vi im niste ni "juniorpartner" jer ste jedno pedeset ljestvica ispod ovih Turaka i bubasvaba. I pjesma nije za mene vec za gazdu (heh) Kurta, kao submisivni znak zahvalnosti od strane svapskih omiljenih "juniorpartnera" na Balkanu.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 15:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39285 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Haram je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Pripadnik sivih vukova je 1981.izvršio atentat na papu. Prema tome sivi vukovi jesu teroristička organizacija. Ali zasto onda u BRD nije zabranjena ni organizacija a ni pozdrav tj. ovaj simbol? Ovo sto radi UEFA je na nivou zabrane pokazivanja "tri prsta" od strane fudbalera Srbije. U rangu toga da politika nema šta raditi u sportu, pogotovo na samom igralištu. Zamisli da se kod nas u BiH golovi proslavljaju s tri prsta, prstom u zraku, zds kao Šimunić i slično. Kakve veze ima BRD, Uefa ne gleda lokalne zabrane nego ima svoja pravila i sami odlučuju šta je dopušteno. Potpuno zaslužena kazna.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 16:35 |
|
|
daramo je napisao/la: Haram je napisao/la: Ali zasto onda u BRD nije zabranjena ni organizacija a ni pozdrav tj. ovaj simbol?
Ovo sto radi UEFA je na nivou zabrane pokazivanja "tri prsta" od strane fudbalera Srbije.
U rangu toga da politika nema šta raditi u sportu, pogotovo na samom igralištu. Zamisli da se kod nas u BiH golovi proslavljaju s tri prsta, prstom u zraku, zds kao Šimunić i slično. Kakve veze ima BRD, Uefa ne gleda lokalne zabrane nego ima svoja pravila i sami odlučuju šta je dopušteno. Potpuno zaslužena kazna. Jok nema... Pa ista ta BRD sto je isposlovala ovo je uvela na velika vrata globohomopolitiku u fudbalske stadione.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 07 srp 2024, 23:48 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39285 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 08 srp 2024, 09:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Nek je i Švabe jednom pokralo,da znaju kakav je osjećaj.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 09 srp 2024, 21:22 |
|
|
Immigration approval u Španiji upravo skocio na 110%
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 09 srp 2024, 21:51 |
|
|
Odlično prvo poluvrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 09 srp 2024, 22:12 |
|
|
Na posljednja 3 europska i svjetska prvenstva pobjednik prve polufinale utakmice postao bi prvak. Puno znači 1 dan odmora više.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 09 srp 2024, 22:38 |
|
|
Po meni jedna od glupljih stvari oko ovih turnira da se polufinala ne igraju na isti dan. To se vjerojatno radi zbog gledanosti da se obje tekme stave u udarni termin.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 10 srp 2024, 07:17 |
|
|
Nizozemska i Francuska
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 10 srp 2024, 12:42 |
|
|
Katolici su dali svog finalistu, vidjet cemo danas sta ce protestanti izabrati
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 10 srp 2024, 15:56 |
|
|
Svejedno, ionako Španjolska osvaja.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Euro 2024 Postano: 10 srp 2024, 23:02 |
|
|
Two World Wars and One World Cup, nadam se da će tako i ostat.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|