|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 34 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 08:25 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4278 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Nakba i JNA vise na ovom forumu i crpe informacije za svoje front tv video klipove.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 09:41 |
|
|
Gledajući stanje na ratištu u Ukrajini, barem meni, koliko sam upratio, haubice općenito djeluju kao puno efektivnije sredstvo nego tenkovi.
Naravno, tenk je i dalje sredstvo prodora, i nije izgubio ulogu na ratištu, ali uz ove napredne sustave gađanja, koje imaju i rusi, a koje će nabaviti svatko, korištenje tenkova je veoma skup sport.
Haubice mogu oštetiti ključnu infrastrukturu iz vana, omekšati metu značajno, i mislim da će biti neizostavan dio svake vojne taktike.
Jer sada pucaju puno pametnije, mali dron može im snimiti metu i korigirati u stvarnom vremenu, a protiv svih dronova nema obrane.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 10:15 |
|
|
MiB je napisao/la: 1, 2, 3 slijede specijalne tv emisije i detaljno seciranje na webu od istočnih susjeda. Pomno će se voditi računa kakve su gume na točkovima, visi li krunica na retrovizoru i naravno zaključiti kako su srpske nore bolje. Kao što sam i napisao: NSOS je napisao/la: Da vidimo ciji je veci. Jermeni kupuju francuske Cezare a Azerbejdzan srpske Nore.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 10:43 |
|
|
potocnj je napisao/la: Gledajući stanje na ratištu u Ukrajini, barem meni, koliko sam upratio, haubice općenito djeluju kao puno efektivnije sredstvo nego tenkovi.
Naravno, tenk je i dalje sredstvo prodora, i nije izgubio ulogu na ratištu, ali uz ove napredne sustave gađanja, koje imaju i rusi, a koje će nabaviti svatko, korištenje tenkova je veoma skup sport.
Haubice mogu oštetiti ključnu infrastrukturu iz vana, omekšati metu značajno, i mislim da će biti neizostavan dio svake vojne taktike.
Jer sada pucaju puno pametnije, mali dron može im snimiti metu i korigirati u stvarnom vremenu, a protiv svih dronova nema obrane. Vidjet ćemo još koliko dugo će dronovi potrajati. Brzo će se i to suzbiti i radit će minimalnu štetu.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 12:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 13:07 |
|
|
Noname01 je napisao/la: potocnj je napisao/la: Gledajući stanje na ratištu u Ukrajini, barem meni, koliko sam upratio, haubice općenito djeluju kao puno efektivnije sredstvo nego tenkovi.
Jer sada pucaju puno pametnije, mali dron može im snimiti metu i korigirati u stvarnom vremenu, a protiv svih dronova nema obrane. Vidjet ćemo još koliko dugo će dronovi potrajati. Brzo će se i to suzbiti i radit će minimalnu štetu. Ne govorim o direktnoj šteti koju nanesu dronovi, već dronovi kao izvidnice. Neće ih biti moguće u potpunosti suzbiti, jer njihov cilj nije približiti se meti, nego samo snimiti metu. Bilo koja protumjera znači pokrivanje ogromnog prostora. Haubice u paru sa sofisticiranim dronovima za izviđanje su nova era ratovanja. Naravno, neće se ni od samoubilačkih dronova i ostalih vrsta dronova odustati, ali upariti male izviđačke dronove koji su jeftini i lako zamjenjivi sa ovakvim haubicama može proizvesti najveći učinak na ratištu za najmanji ulog. Nekada su haubice i artiljerija općenito pucali naslijepo, ako jedna od 20 nešto pogodi bilo je dobro, a sada samo prve salve mašaju, ove ostale, nakon korekcije, gađaju puno bolje.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 20 lip 2024, 14:10 |
|
|
ovaj veći brat je prava mrcina
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 13 srp 2024, 14:29 |
|
|
Slovenija također potpisala sporazum za zajedničku nabavu ovih haubica, kao i Mistral PZO sustava.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatska potpisala Okvirni sporazum s Francuskom: Zajednička nabava samohodnih haubica 155 mm CA Postano: 13 srp 2024, 14:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39267 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Noname01 je napisao/la: potocnj je napisao/la: Gledajući stanje na ratištu u Ukrajini, barem meni, koliko sam upratio, haubice općenito djeluju kao puno efektivnije sredstvo nego tenkovi.
Jer sada pucaju puno pametnije, mali dron može im snimiti metu i korigirati u stvarnom vremenu, a protiv svih dronova nema obrane. Vidjet ćemo još koliko dugo će dronovi potrajati. Brzo će se i to suzbiti i radit će minimalnu štetu. Hoće možda tehnološki napredne vojske, vidimo na primjeru Ukrajine da suzbijanje ne ide tako lako.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|