EKSKLUZIVNO, Ekrem Imamoglu, gradonačelnik najvećeg bh. grada na svijetu, Istanbula!
Znam da ovaj video ima koji mjesec, ali
Odakle pravo ovoj Sandžakliji ili Face TV-u nazivati Istanbul najvećim bosanskohercegovačkim gradom? Zamišljam da Srbi tako prozovu Moskvu, koja bi reakcija bila.
Svako je sebi najpreci, da, ali posebna vrsta gnjide je ipak brko s Bosporusa.
U Turskoj se narod manje vise slozno solidarise s Palestincima. Od socijalista do desnokonzervativaca. Pod pritiskom javnog mijenja Erdoan je prije nekoliko sedmica stopirao trgovinu s Izraelom, a nakon masakra od prije nekoliko dana kad je ubijeno 93 Palestinaca u jednoj od skola u Gazi (izgladnjele, iscrpljene, bolesne ljude koji su protjerivani vise puta u toku zadnjih 300 dana u konclogoru za odstrijel zvanom Gaza gadjali raketama), i Turska se prikljucila juznoafrickoj tuzbi za genocid.
To za javnost.
Dok se u medjuvremenu sva dotadasnja trgovina - kompanije bliske rezimu u Ankari - sad odvija preko trecih zemalja, a Izrael gotovo polovinu potrebne nafte uvozi iz Turskoj bliskog Azerbeidzana.
A Bosnjaci, mislim na ove bliske SDA, samo nek se oslone na "prijateljsku Tursku". Mislim da bi ih prodali za kilo bureka. I tu ne mislim na narod. Turski narod je kao i svaki, ima ih cestitih, dobrih, ima ih i losih, ali sigurno veci dio na BiH gleda blagonaklono, ali zna se koliko se narod pita, pogotovo u zemljama poput Turske.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
Svako je sebi najpreci, da, ali posebna vrsta gnjide je ipak brko s Bosporusa.
U Turskoj se narod manje vise slozno solidarise s Palestincima. Od socijalista do desnokonzervativaca. Pod pritiskom javnog mijenja Erdoan je prije nekoliko sedmica stopirao trgovinu s Izraelom, a nakon masakra od prije nekoliko dana kad je ubijeno 93 Palestinaca u jednoj od skola u Gazi (izgladnjele, iscrpljene, bolesne ljude koji su protjerivani vise puta u toku zadnjih 300 dana u konclogoru za odstrijel zvanom Gaza gadjali raketama), i Turska se prikljucila juznoafrickoj tuzbi za genocid.
To za javnost.
Dok se u medjuvremenu sva dotadasnja trgovina - kompanije bliske rezimu u Ankari - sad odvija preko trecih zemalja, a Izrael gotovo polovinu potrebne nafte uvozi iz Turskoj bliskog Azerbeidzana.
A Bosnjaci, mislim na ove bliske SDA, samo nek se oslone na "prijateljsku Tursku". Mislim da bi ih prodali za kilo bureka. I tu ne mislim na narod. Turski narod je kao i svaki, ima ih cestitih, dobrih, ima ih i losih, ali sigurno veci dio na BiH gleda blagonaklono, ali zna se koliko se narod pita, pogotovo u zemljama poput Turske.
Za narod bih rekla da su u najmanju ruku kao srbi, dodju u Sarajevo i izjave tipa "ovo su nasi preci gradili ovo je nase" ma mars
Ne znam kako će ako je u NATO. NATO je savez za očuvanje dolara kao globalne valute. Glavni zadatak BRICKSA je trgovina u nacionalnim valutama a ne dolarima.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.