HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 18:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 496 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Plenković najavljuje porez na nekretnine
PostPostano: 28 kol 2024, 21:22 

U tjedan dana HDZ drugi puta udara na apartmanĐije , prvo sa zabranom najma a sada i najavom o uvođenju poreza na nekretnine.

Nastave li ovako već ću se uplašit da su dobili potres mozga pa počinju zaista raditi na dobrobit građana.

Paket mjera stiže kao šire nastojanje da se izvrši porezna reforma te premještanje fokusa s oporezivanja plaća na oporezivanje imovine.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sti ... 94116.aspx

Citat:
"Porez na nekretnine će biti jedan od dijelova porezne reforme. S obzirom na to da postoji čitav niz poreza, misli se ponuditi jedno cjelovitije rješenje s ključnim ciljem oko kojeg dugo već postoji konsenzus sa socijalnim partnerima, poslodavcima i sindikatima, a to je što manje porezno opterećenje rada i prebacivanje tog tereta na imovinu"

Citat:
"Želimo poslati jasnu poruku da je priuštivo stanovanje prioritet u ovom mandatu vlade"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... 94113.aspx

Citat:
Rekli smo uoči izbora da će se akcent s oporezivanja rada prebaciti na oporezivanje imovine. Hrvatska je u situaciji da vidimo rast cijena kvadrata. Želimo našim politikama stvoriti preduvjete da najam postane priuštiv i da kupovna cijena stana bude priuštivija”, najavio je Plenković.

Dakle HDZ gasi apartmanđije kao biznis, ko je jamio jamio drugovi

Najsmješnije je što su upravo oni koji su dali glas HDZ-u glasali za njih da se taj porez ne uvede :D

Kad ono anemija lagano sa zada :laugh

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na Nekretnine
PostPostano: 28 kol 2024, 21:59 

Ako se uvodi porez na nekretnine, a izgleda da se uvodi, onda se uvodi svima, ne samo vlasnicima apartmana. Da budem iskren, ovaj namet će najviše osjetiti siromašni. A ostavljam mogućnost da će porez izgledati kao onaj u Americi, pa ako ne platiš godišnji porez na kuću, onda ti istu država uzme. Dakle, nikad nisi vlasnik, nego podstanar u “svojemu”. U svakom slučaju, ovo nije tema za radovanje već ozbiljno promišljanje. Što prosječni Hrvat dobiva uvođenjem ovoga? Znamo što gubi

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:01 

Ovo je veleizdaja. Hrvati će didovinu bit prisljeni prodavat strancima.
Tzv apartmandžije to neće ni osjetit.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:05 

Npr što ja koji već sad jedva krpam kraj s krajem u Rijeci ću moć napravit kad mi nabe porez na malu babinu kuću u praznom selu u Lici? Morat ću je prodat nekim strancima jer nemam para za plaćat još dodatne stotine eura godišnje. Takvih kao ja je mnogo

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:08 

Hagresor je napisao/la:
Ako se uvodi porez na nekretnine, a izgleda da se uvodi, onda se uvodi svima, ne samo vlasnicima apartmana. Da budem iskren, ovaj namet će najviše osjetiti siromašni. A ostavljam mogućnost da će porez izgledati kao onaj u Americi, pa ako ne platiš godišnji porez na kuću, onda ti istu država uzme. Dakle, nikad nisi vlasnik, nego podstanar u “svojemu”. U svakom slučaju, ovo nije tema za radovanje već ozbiljno promišljanje. Što prosječni Hrvat dobiva uvođenjem ovoga? Znamo što gubi

Valjda se podrazumijeva da se porez ne plaća, ili bar ne značajnije, na prvu nekretninu , tj gdje osoba stanuje.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:10 

Doć će dan kad ćemo sve oduzet izdajnicima, strancima i dijaspori!

Ajmo drugovi!

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:21 

Bobovac je napisao/la:
Hagresor je napisao/la:

Valjda se podrazumijeva da se porez ne plaća, ili bar ne značajnije, na prvu nekretninu , tj gdje osoba stanuje.

Ne vidim gdje se točno “podrazumijeva”. Niti vidim načina da se donese zakon koji selektivno targertira određene vlasnike, a neke ne. Jedino što vidim kao mogućnost da se cijena poreza određuje na temelju kvadrata i dvorišta. Uglavnom, kuku onima koji ionako jedva spajaju krajeve u državi s ionako nenormalnim nametima i taksama. Uglavnom, dobrodošli na “Zapad”. A u Plenkovićeve “dobre namjere” ne sumnjam. Taj me nikad ne razočara. Slično nešto je pokušao Slavko Linić prije ima ohoho godina u Račanovoj vladi pa se narod digao. Sada od Hrvata ne očekujem ništa. Kompletno eutaniziran narod.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:22 

Weasel podsjećaš me na idiote koji su bili za Euro ili ove što podržavaju Izrael a protiv su zamjene stanovništva.

Ovaj porez ima samo za cilj rasprodati Hrvatsku. Poljska je zabranila strancima kupovinu zemlje. Mogu kupiti sve što se nalazi na zemlji.

Ja imam 3 kuće, glavna ima 500 kvadrata. Ako prodam ili prepišem 2 kuće za ovu od 500 kvadrata neću morati plaćati porez?
Neću .....

Umjesto ukidanja poreza, rastjerivanja stranaca udara se na Hrvate.
Želi se Hrvate pretvoriti u nakupinu degenerika koji žive kao podstanari ili kao majmuni u stanovima.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:26 

Weasel je kao u boljševizmu onaj ruski kmet kojeg su Židovi nagovorili da bogatijeg sunarodnjaka koji je sve stekao pošteno ubije i ukrade sve.
Zavist je najveća Sotonina varka

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:27 

Koja je to razina velezizdaje. Moja kuća pokojne babe, iz sela u kojem su mi preci stoljećma živili i branili Hrvatsku i ginuli kao graničari od Turaka, kuću koju su četnici spalili i u ww2 i 91 a moja baba ju sama obnavljala, dakle to je moje da ne može bit mojije, a ja sad moram plaćat Plenkoviću i libtardima da bude i dalje moja. Minirat ću cijelu kuću pa nek je oduzmu.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:32 

Stanovi su najveći razlog pada nataliteta, boljševička izmišljotina kontrole stanovništva.
Ovaj rast cijena nekretnina nije ni loš jer mladi parovi odlaze na selo i zaboravljena sele ponovno se dižu.
Ovo Weaselovo je samo rasprodaja svega, kvisling podržava izdajnike koji zapadnim pedofilima žele prodati na silu hrvatsku imovinu.

Gospodin Bulj je idući hrvatski premijer!

NE-CE-TE

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:38 

Ovo je udar na Hrvate da rasprodamo ovo još malo što imamo.
Da stranci sve preuzmu, rasele Hrvate do kraja i nasele kozojebe koji će im robovat tu i održavat ih na vlasti glasajući za njih uz weasela i ponešto drugih kvislinga.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:40 

Neće se plaćati porez na prvu nekretninu, tj. na nekretninu u kojoj se živi. To možda ne piše u tekstu vijesti, ali je gotovo sigurno tako. To je porez na luksuz i ne radi se o velikom porezu da bi neko ko ima vikendicu ili staru kuću propao zbog tog poreza.
Cilje poreza je da se prazni stanovi stave na tržište - ili najma ili na prodaju i tako olakšaju mladim obiteljima kupovinu stana. Ko je god u zadnje vrijeme rješavao stambeno pitanje, zna kako je ponuda loša i da su cijene ogromne.
Također, velik broj stanova je u vlasništvu banaka koje dobiju stanove za koje ljudi ne mogu vraćati kredite, a dosad nisu platili ni cent poreza na nekretnine. Sad će ili platiti porez ili staviti stanove na tržište.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:42 

Samo da se još osvrnem i na ovu nebulozu o “porezu na kuće za odmor”. Tko god renta apartmane ili kuće za odmor će ovaj porez samo proslijediti krajnjem korisniku tj gostu u vidu više cijene najma objekta. Isto kao što supermarketi naprave sa cijenom proizvoda u koji zaračunaju harač od 25%. Pa se naši čudom čude kako je proizvod proizveden u HR skuplji u Hrvatskoj nego u Njemačkoj. Nezamislivo mi je da ne postoji ekonomist koji bi javno raskrinkao ovo govedo. Ovo ne možeš ni maloumnoj djeci prodati. Ili izgleda možeš

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:49 

Ma da, eto cijena iznajmljivanja apartmana se formira nekom velikom računicom. Daj nemoj me nasmijavat, molim te.
Cijena se lupne, pa ako prođe - prođe. Ako ima turista koji će platit, cijena ide gore sve i da nema poreza i marže su ogromne. Ako nema turista, cijena će past i smanjit će se marža, ali i dalje je prilično velika, ne sekiraj se.

A država od tih silnih apartmana mora uzet nešto sebi i uložiti u te lokalne zajednice, jer svi ti turisti na kojima iznajmljivači zarađuju habaju naše ceste, liječe se u našoj hitnoj pomoći, opterećuju našu vodovodnu i energetsku infrastrukturu itd itd. A sav profit ide iznajmljivaču i nekom Bookingu.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:51 

Rika sv Vida je napisao/la:
Koja je to razina velezizdaje. Moja kuća pokojne babe, iz sela u kojem su mi preci stoljećma živili i branili Hrvatsku i ginuli kao graničari od Turaka, kuću koju su četnici spalili i u ww2 i 91 a moja baba ju sama obnavljala, dakle to je moje da ne može bit mojije, a ja sad moram plaćat Plenkoviću i libtardima da bude i dalje moja. Minirat ću cijelu kuću pa nek je oduzmu.

Pa natrpaj je djecom i neće.

Fakat vas ne razumijem. Imate nekretnine koje ne koristite ili je koristite na nelegalan način. To uzrokuje povećanje cijena nekretnina. One mladima su skupe, mladi nemaju djecu i iseljavaju.

Imamo mi taj običaj skupljanja zidova. Treba to promijenit. Učinit neisplativim.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:54 

Tamo gdje imaš prebivalište i gdje ti je doktor OM ne plaćaš porez. Meni je to o.k.

Jako puno stranaca je vlasnik nekretnina na moru. Neka ih deru. A i naše skupljače zidova.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:55 

Naručitelj je napisao/la:
Neće se plaćati porez na prvu nekretninu, tj. na nekretninu u kojoj se živi. To možda ne piše u tekstu vijesti, ali je gotovo sigurno tako. To je porez na luksuz i ne radi se o velikom porezu da bi neko ko ima vikendicu ili staru kuću propao zbog tog poreza.
Cilje poreza je da se prazni stanovi stave na tržište - ili najma ili na prodaju i tako olakšaju mladim obiteljima kupovinu stana. Ko je god u zadnje vrijeme rješavao stambeno pitanje, zna kako je ponuda loša i da su cijene ogromne.
Također, velik broj stanova je u vlasništvu banaka koje dobiju stanove za koje ljudi ne mogu vraćati kredite, a dosad nisu platili ni cent poreza na nekretnine. Sad će ili platiti porez ili staviti stanove na tržište.

I to objasni ovim idiotima.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 22:59 

Drugim riječima apartmandžije neće ni osjetit porez jer će jednostavno dignut cijene najma, a mi običan narod da budemo sretni jer "nećemo propast" zbog tog poreza na vikendicu odnosno babinu kuću

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 23:09 

Drugim riječima apartmandžije neće ni osjetit porez jer će jednostavno dignut cijene najma, a mi običan narod da budemo sretni jer "nećemo propast" zbog tog poreza na vikendicu odnosno babinu kuću

Zaradit će država, pa kako je najavljeno, dodatno smanjiti oporezivanje rada u budućnosti, što će ti povećati plaću.
Nemojte dramatizirat, skoro sve zemlje na svijetu imaju porez na nekretnine.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 23:13 

Neće mi sigurno plaća narast onoliko koliko ću morat plaćat porez. Taj smanjen porez na rad im služi samo da privuku što više migranata.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 23:26 

Da.
To je kao APN.
Završit će podizanjem cijena kvadrata i najma.

Inače, bila je neka studija da porast cijena kvadrata ne prati cijene najma, pa...

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 23:27 

Neće mi sigurno plaća narast onoliko koliko ću morat plaćat porez. Taj smanjen porez na rad im služi samo da privuku što više migranata.

Treba i migrante negdje skućit, viš da su jadni koliko imaju problema, a neki ih čak ne žele u vlastitoj zemlji...
Zato Plenky nabija porez, da ga bar džep ne boli.

Vrh

Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine
PostPostano: 28 kol 2024, 23:55 

Ovo je HDZ uradio vrlo proračunato, znajući da neće biti otpora.
Neće biti "izlaska na ulice".
Jer apartmandžije u Hrvatskoj su velikom većinom geritarija, da će oni izlazit na ulice, mlatit se s policijom, riskirati pritvor, teško.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2024, 00:07 

Scythian je napisao/la:
Stanovi su najveći razlog pada nataliteta, boljševička izmišljotina kontrole stanovništva.
Ovaj rast cijena nekretnina nije ni loš jer mladi parovi odlaze na selo i zaboravljena sele ponovno se dižu.
Ovo Weaselovo je samo rasprodaja svega, kvisling podržava izdajnike koji zapadnim pedofilima žele prodati na silu hrvatsku imovinu.

Gospodin Bulj je idući hrvatski premijer!

NE-CE-TE

kmeeeeek kmeeeeee :crying

Idu ti parovi van iz Hrvatske zato što apartmanđije sišu mladima krv, a ti laj na mjesec što ste jamili jamili ste kako reće rojs.

Ako je komunizam omogućiti priuštivo stanovanje nek sam komunjara i to ona staljinističkog tipa, te zapadne prosere o boljševizmu piši negdje drugdje.

Mi smo socijalistička država, to je nama naša borba dala, najdraža titina kifla :nanana

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 496 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: