|
|
Stranica: 5/20.
|
[ 496 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:40 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Naravno jer nas pogađa i bit ćemo prisiljeni prodavat didovinu velizdajničkoj dijaspori i strancima. Stranci će još više kupovat a Hrvati još više prodavat Samo moras prestati razmisljati balkanskim mentalitetom i vidjet ces da to nije tako strasno. Da se mora posjedovati nesto sto propada ili sto ne donosi opcu korist upravo je to veleizdaja i treba se dati onima tko ce to koristiti Tako je. Oduzet imovinu vama dijaspori koja zjapi prazna tu cijelu godinu dat mladim Hrvatima i tako riješit problem stambenog zbrinjavanja mladih.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:41 |
|
|
Scythian je napisao/la: Hrvatska da je pravna država ponudila bi tebi odricanje od sve imovine i državljanstva ili povratak. To je to. I to dat im mjesec dana da se odluče. Tko se ne nacrta tu u mjesec dana oduzet im sve.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:41 |
|
|
Scythian je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nema potrebe oduzimati nismo u diktaturi. Porez je odlicna stvar. I ljudi ce se rjesavati sami Samo izgleda na taj porez opet vise kukate vi nego dijaspora i stranci koji ce biti vise pogodjeni porezom sto opet samo Hrvatskoj moze biti dobro i ljudima koji u njoj zive
Ja ne želim strance niti vas iz dijaspore koji ste studirali našim novcem i Njemačka je praktički dobila vas kao gotov proizvod. Hrvatska treba zabraniti dvojna državljanstva osim BiH. Ako živiš u Njemačkoj ili Švedskoj nemaš ti šta imat naše papire. Veliki Japan ima takve zakone, Hrvatska da je pravna država ponudila bi tebi odricanje od sve imovine i državljanstva ili povratak. Hrvatska se prvo mora rjesiti parazita koji nisu sposobni raditi nista drugo osim zivjeti na nasljedju i apartmanima. E kad se takvih neradnika i pohlepe rjesi pola je rjesila
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:42 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Samo moras prestati razmisljati balkanskim mentalitetom i vidjet ces da to nije tako strasno. Da se mora posjedovati nesto sto propada ili sto ne donosi opcu korist upravo je to veleizdaja i treba se dati onima tko ce to koristiti
Tako je. Oduzet imovinu vama dijaspori koja zjapi prazna tu cijelu godinu dat mladim Hrvatima i tako riješit problem stambenog zbrinjavanja mladih. Slazem se. Jesi li vidio da se itko na to buni? Kako rkeoh opet se bunite vi koji parazitirate na tome i smatrate se ni vise ni manje vec radnicima, a poso i rad vam je sidit pred gradom s tablom room/zimmer frei ili poslat staru mater da citav dan crkaje na zvizdanu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:44 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Hrvatska se prvo mora rjesiti parazita koji nisu sposobni raditi nista drugo osim zivjeti na nasljedju i apartmanima. E kad se takvih neradnika i pohlepe rjesi pola je rjesila
Nisu to nikakvi paraziti. Ako neki Hrvat može živit od iznajmljivanja apartmana turistima neka živi. Plaća uredno porez, živi tu, troši novce u Hrvatskoj i milina. Paraziti ste vi koji kupujete nekretnine tu i nabijate im cijene, ne živite tu i ne trošite tu, a Hrvatska potrošila milijune da vas opismeni, školuje, liječi i ostalo dok niste otišli
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:45 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Hrvatska se prvo mora rjesiti parazita koji nisu sposobni raditi nista drugo osim zivjeti na nasljedju i apartmanima. E kad se takvih neradnika i pohlepe rjesi pola je rjesila
Nisu to nikakvi paraziti. Ako neki Hrvat može živit od iznajmljivanja apartmana turistima neka živi. Plaća uredno porez, živi tu, troši novce u Hrvatskoj i milina. Paraziti ste vi koji kupujete nekretnine tu i nabijate im cijene, ne živite tu i ne trošite tu, a Hrvatska potrošila milijune da vas opismeni, školuje, liječi i ostalo dok niste otišli Tko to vi? Ja sam se svoje kuce (kako sam vec ovdje prije pisao) u Makarskoj davno rjesio i ne zalim ni najmanje za tim. Svaka budala je trebala znati da ce jednom doci porez. Sto da mi kuca u Makarskoj zjapi prazna kad za sve to sto dadnem na nju mogu svake godine 3 tjedna gdje hocu birati na godisnji A ne ko ovaj slucaj da mu jedina egzistencija bude iznajmljivanje apartmana i jos vrijedja ljude koji svojim znanjem i sposobnosti mogu raditi bilo gdje u svijetu
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:46 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Slazem se. Jesi li vidio da se itko na to buni? Kako rkeoh opet se bunite vi koji parazitirate na tome i smatrate se ni vise ni manje vec radnicima,a poso vam je sidit pred gradom s tablom room/zimmer frei
O čemu ti pričaš? Ja ne iznajmljujem ništa nikome. Imam vikendicu u pustom selu u Lici u prekrasnoj prirodi i ponekad odem tamo uživat u prirodi, miru, tišini liječit dušu i pobrat blitvu. U toj kući mi je umro pradid, u lokalnom groblju mi je pokopano pol obitelji i to je moje tamo i želim to ostavit djeci i unucima a ne prodat nekom Hansu iz Njemačke
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:50 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Slazem se. Jesi li vidio da se itko na to buni? Kako rkeoh opet se bunite vi koji parazitirate na tome i smatrate se ni vise ni manje vec radnicima,a poso vam je sidit pred gradom s tablom room/zimmer frei
O čemu ti pričaš? Ja ne iznajmljujem ništa nikome. Imam vikendicu u pustom selu u Lici u prekrasnoj prirodi i ponekad odem tamo uživat u prirodi, miru, tišini liječit dušu i pobrat blitvu. U toj kući mi je umro pradid, u lokalnom groblju mi je pokopano pol obitelji i to je moje tamo i želim to ostavit djeci i unucima a ne prodat nekom Hansu iz Njemačke Zasto MORAS ostaviti unucima? Ne zivis tu niti tvoje unuke sta posebno veze za tu nekretninu. Zasto bi onda morao to posto poto ostaviti unucima Kako rekoh jebe vas mentalitet iz 15 stoljeca
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:52 |
|
|
Rješenja da Hrvatska bude raj na zemlji. 1. Dijaspori dat mjesec dana rok da ili dođu živit u Hrvatsku ili će im bit oduzeta državljanstva i imovina u Hrvatskoj. 2. Strancima zabranit kupovinu imovine u Hrvatskoj i oduzet imovinu koju već tu imaju. 3. Zabranit migrante i ukinut porez na red.
Da, to bi smanjilo BDP, no zaboli me za bdp, i obični Hrvat nema skoro ništa od toga ali bi se desilo sljedeće. Mnogi mladi hrvatski bračni parovi s djecom bi dobili besplatno nekretninu oduzetu dijaspori i strancima, općenito bi pale cijene nekretnina, plaće bi narasle. Neke firme uglavnom beskorisne za društvo bi propale no tko im j.be mater. Kad smo već kod tako radikalnih mjera zabranit 90% medija i pohapist novinare zbog veleizdaje.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:53 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Zasto MORAS ostaviti unucima? Ne zivis tu niti tvoje unuke sta posebno veze za tu nekretninu. Zasto bi onda morao to posto poto ostaviti unucima Kako rekoh jebe vas mentalitet iz 15 stoljeca
Sry što nemam vaš njemački mentalitet 21 stoljeća i što mislim da nebi trebao prodavat djedovinu nekim muslimanima nego ostavit unucima. Šta ćeš, primitivac sam "balkanski"
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:55 |
|
|
Hrvatski jal, ne treba takvom narodu država, ovo je kraj vladavine HDZ DP. Čak me i začudilo jer DP je bio izrazito protiv ovog poreza. A ja glasao za njih 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:56 |
|
|
Tek kad se otvore teme o porezu i nekretninama,čovjek postane svjestan kolko je komunizam ukorjenjen u ljudima. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:57 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Zasto MORAS ostaviti unucima? Ne zivis tu niti tvoje unuke sta posebno veze za tu nekretninu. Zasto bi onda morao to posto poto ostaviti unucima Kako rekoh jebe vas mentalitet iz 15 stoljeca
Sry što nemam vaš njemački mentalitet 21 stoljeća i što mislim da nebi trebao prodavat djedovinu nekim muslimanima nego ostavit unucima. Šta ćeš, primitivac sam "balkanski" JBG svijet ide dalje i Hrvatska s njim, komunizam je mrtav. Navikni se
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 13:58 |
|
|
Pa ovo je komunistički porez u srži samo što ustvari nije jer će jedino pogodit hrvatsku sirotinju a stranci i bogatuni ga neće ni osjetit.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:01 |
|
|
Nije sve tako crno Da vi niste Srbi bre OD 1. JANUARA 2018. GODINE NA SNAZI NOVA DAŽBINA KOJA DODATNO UGROŽAVA PROTERANE KRAJIŠNIKE Eho proslave dana „Oluje” još se ne stišava, bukti trgovinski rat, a najgore možda tek sledi. U Hrvatskoj će od sledeće godine stupiti na snagu zakon po kojem bi srpske izbeglice na svoje kuće plaćali skoro tri puta veći porez. Naime, reč je o porezu na nekretnine koji se u Hrvatskoj od 1. januara 2018 . godine uvodi kao zamena za komunalnu taksu. Prema tom porezu, građani bi za vikendice i stanove u kojima ne žive, iznajmljuju ih ili su prazni, plaćali državi i do 160 odsto više novca nego po sadašnjoj komunalnoj naknadi. Nažalost, jasno je da će prvi na meti novog zakona biti Srbi koji su u vihoru rata napustili svoja ognjišta ili im je kuća do dana današnjeg neadekvatna za život. Na to upozorava i Siniša Ljubojević, sekretar Demokratskog saveza Srba u Hrvatskoj. Srbi se i dalje iseljavaju, do 2021. biće ih manje od tri odsto U ‘Veritasu” tvrde da u poslednje vreme sve više Srba napušta Hrvatsku. - U hrvatskin državnim spisina postoje podaci koji pokazuju da u poslednjih četiri-pet godina pet puta više Srba prede iz Hrvatske u Srbiju da živi, nego što se Hrvata iz Srbije vrati u Hrvatsku. Ako se tako nastavi, prognoze su da će se do 2021. godine ostvariti crne ideje Franje Tuđmana, odnosno da će Srba u Hrvatskoj biti manje od tri odsto – kaže Štrbac. Danas u Hrvatskoj živi oko 200.000 Srba. - Ovo je novi u nizu udara na izbegle Srbe iz Hrvatske. Ako se ima. u vidu da su im uslovi za obnovu kuća već otežani pošto, između ostalog, moraju da dokažu da su bili vlasnici te imovine pre 1991. godine i da nisu imali nikakvu nekretninu u bivšoj Jugoslaviji. A i svaki taj papir košta od 100 do 200 evra. Ovaj porez bi trebalo dodatno da odvrati Srbe od povratka u Hrvatsku i natera ih da prodaju svoje nekretnine – ističe Ljubojević. Ali to nije sve. Kako kaže, na snazi je još jedan pravni akt koji ugrožava povratak Srba u Hrvatsku. Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, kažnjavaće se vlasnici koji ne obraduju ovu imovinu u skladu sa njenom namenom. A prognani ne obraduju zemlju. Na meti ovog zakona su i stariji Srbi koji su se vratili na svoje zemljište, ali više ne mogu da rade – objašnjava Ljubojević. Kako kaže, zbog toga je bitno da Srbi ustanu protiv svih zakona koji ih ugrožavaju u Hrvatskoj. - Pozivamo sve Srbe koji imaju hrvatsko državljanstvo da se priključe već postojećoj peticiji protiv poreza na nekretnine. Da se izborimo za referendum o tom porezu, kako bismo ga ukinuli na legalan način – kaže Ljubojević. Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac naglašava da se Hrvati ponašaju kao da nije bilo rata u kojem je proterano 400.000 Srba. - U takvoj situaciji, kakav god zakon da donesu, bilo da se radi o prebivalištu, imovini, porezu na nekretnine … , on je diskriminišući ako nema izuzetke za izbegle Srbe. UNHCR je dosad izbrojao 20 diskriminišućih zakona u Hrvatskoj po Srbe, a oni i dalje nastavljaju s tim. Ne možete oporezivati nekoga ako mu niste dali osnovne uslove za život – ističe Štrbac. Da li će novi porez na nekretnine zaživeti možda najviše zavisi od predsednika Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca, na čijoj podršci opstaje aktuelna hrvatska vlada. 
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:05 |
|
|
Nakon ovoga, drugovi i drugarice, nemamo više ništa za izgubit osim svojih okova
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:08 |
|
|
Porez se platit mora.Tu Rosa ne pomaže. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:13 |
|
|
Mora pomoć nekako. Pazi moja baba je dobila stan besplatno u Rijeci jer je došla radit tu, a nije morala nikakav porez plaćat na tu kuću u Lici. A ja danas em živim u stanu od babe koji sam nasljedio, kojeg sam pola otplatio od sestre, em imam tu kuću u Lici i sad da ja plaćam harač na tu kuću.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:14 |
|
|
U komunizmu smo dobivali nekretnine besplatno, u liberalnom kapitalizmu moramo plaćat harač na ovo što već imamo. Nema šanse da lipe platim ikome a kuću ću minirat cijelu. Pa ćemo vidit što će se desit.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:16 |
|
|
Kako rekosmo komunizam je mrtav
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:16 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Kako rekosmo komunizam je mrtav
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:20 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Mora pomoć nekako. Pazi moja baba je dobila stan besplatno u Rijeci jer je došla radit tu, a nije morala nikakav porez plaćat na tu kuću u Lici. A ja danas em živim u stanu od babe koji sam nasljedio, kojeg sam pola otplatio od sestre, em imam tu kuću u Lici i sad da ja plaćam harač na tu kuću. Kako stvari stoje,ode babina kuća po treći put na bubanj. Za utjehu nisi jedini.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:22 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Mora pomoć nekako. Pazi moja baba je dobila stan besplatno u Rijeci jer je došla radit tu, a nije morala nikakav porez plaćat na tu kuću u Lici. A ja danas em živim u stanu od babe koji sam nasljedio, kojeg sam pola otplatio od sestre, em imam tu kuću u Lici i sad da ja plaćam harač na tu kuću. Kako stvari stoje,ode babina kuća po treći put na bubanj. Za utjehu nisi jedini. Oces rec da je vjerovatno i taj stan nekome bio otet da se dadne rikinoj babi? 
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:22 |
|
|
U Irskoj se ne plaća voda za piće, zašto to ne kopiraju?
|
|
Vrh |
|
 |
Kronos
|
Naslov: Re: Plenković najavljuje porez na nekretnine Postano: 29 kol 2024, 14:29 |
|
|
Polako ljudi, treba prvo podijelit hrvate u ustaše i komunjare pa onda krenit s porezima. Dok se to ne razjasni, sve ostalo nema smisla. Onda na dalje treba i te dvije skupine podjelit u globohomo-sotoniste i dobre katolike, a sotonistima možda uzet odmah sve?
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|