Junuz Djipalo je napisao/la:
Tu u Zagrebu, imamo na Sljemenu imamo zafrkane biciklističke staze. Jedan dio staza se tove po serijskim ubojicama. Teža staza, gori ubojica. Ima Anujka. Ta je najgora.
Inače, mislim da i trovanja i danas ima puno više nego se misli.
Ovo kad muškarci u 30, 40, 50-im iznenada odapnu na bogometu i sl. se olako pripiše srčanoj mani. Puno je tu ubojstava od strane žena samo što ne rade obdukciju.
Upravo to , kod nas posebno se ne gleda kako je muž odjednom naprasno bacio kašiku već svi teše uplakanu udovicu uf pardon uplakanu trovačicu.
Jel ti znaš za fenomen iz vremena SFRJ kad je dosta sredovečnih ljudi 70-ih godina nosilo sunčene naočare čak i kad nije leto što je u to vreme bilo nenormalno za njih jer su svi mislili da se sunčane naočare nose samo leti na plaži.
E pa taj fenomen se zove "živa soda" , jer u to vreme svaka fabrika,ustanova,...nije imala sanitarije i ostala sredstva za čišćenje kao danas već je imala prah tj.živu sodu koja je neverovatno opasna , i čuvena priča je uvek bila kad muž vara ženu ona samo uzme malo praha žive sode baci mu je u oči , i doslovno mu ošteti vid i sjebe čitav organ da su čak neki oslepili , ali oglavnom zbog prženja tkiva ostanu škiljavi , i zbog toga su mnogi nosili sunčane naočare da im se ne bi videlo , ali svi su opet znali da upravo to što nose naočare van sezone znači da mu je ogorčena žena bacila živu sodu u oči.
Muškarci tog vremena su bili najviše isprepadani od žive sode , jer npr.oni su se mogli nekako odbraniti od noža , ali od malo praha u šaci žene vrlo teško , i to je njima ulivalo strah u kosti.
Kao klinac se sećam priča kako su neke devojke i žene stavljale vatu sa krvlju od mesečnice muškarcu u kafu,piće,...i tako ga htele začarati, bla,bla,.. , međutim nedavno sam video priču na tiktoku kako mlade Amerikane isto to rade danas , i najviše me šokiralo to što sam mislio da je to ovdašnji fenomen , međutim ta odvratna fora oko mesečnice je izgleda stari evropaski fenomen koji postoji od vajkada i očito ne izumire.
Veštice-Vece su uvek bile zajebane jer realno postoje.