HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2024, 00:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 221  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 26 kol 2024, 11:12 

Haram je napisao/la:
Ja zivim u toj srednjoj Evropi, i tu je sigurnost najmanji problem. Dakle veceg mira neces imati nigdje.

:zubati

slika

(Bivši šef BND-a: Unutarnja sigurnost više nije zajamčena!
August Hanning: Ovih sedam stvari se moraju promijeniti SADA)

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 12:39 

The latest data (2024):

slika

https://www.adventourely.com/safety-walking-alone-at-night-2024/

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 13:12 

slika

The less I have the more I gain
Off the beaten path I reign

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 14:43 

Rekao sam vise puta da ce Evropa zazaliti jos ujedinjenje, pa potom osnazenje i sad militarizaciju Njemacke.

No, ima i otpora. U samoj BRD. I to - ko bi rekao - na fudbalskim stadionima.

Dortmund:

Na plakatu stoji: SCHEISS RHEINMETALL-DEAL (Reinmetall je namjenska korporacija u BRD-u). U prevodu JEBO VAS DEAL S RHEINMETALL-om. A na drugim plakatima stoji da se ne pravi deal s krvavim rukama itd..Svi ovi plakati koji se vide su u tom fazonu, svi protiv ugovora sa namjenskom industrijom koja ima krv na svojim rukama i koja isporucuje trecinu naoruzanja koje apartajd drzava USrailj uvozi.

slika

Ovo do sad nikad nije bilo. Masovni protest na fudbalskom stadionu na tekmi Borusije protiv Ajntrahta. A povod je reklamni ugovor kluba sa Rheinmetall-om. Ljudi nece ba vise da ginu za guzonje i prdonje u ime posranih, vazda novokomponovanih patriotizama i heroizama. Vide, osjete, da ih se gura opet na Rusiju.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 14:48 

Mogu oni protestirat na utakmicama koliko zele nista ih se ne pita i nikakav su oni otpor

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 14:51 

Svi smo mi goli kuraz, da, slazem se, ali ipak ne potcijenjuj fudbalske stadione i tu energiju. Raspad SFRJ je to pokazao na odlican nacin.

Naravno, prije nego sto ljudi pocnu glasati za stranke koje se EKSPLICITNO protive (pojednostavicu) NATO-agendama, nece biti istinskog progresa.

A takvih je malo, vrlo malo. To cak vise ne bih rekao ni za stranku DIE LINKE (Ljevica). Za AfD pogotovo ne. Jedino za novu stranku Sahre Wagenknecht.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 15:16 

Bliže se izbori u tri pokrajine na istoku. Već sljedeće nedjelje su pokrajinski izbori u Tiringiji i Saskoj, a 22. rujna u Brandenburgu.

Ankete za Tiringiju: https://dawum.de/Thueringen/

AFD je ovdje u vodstvu, a BSW Sahre Wagenknecht je treći s 18 posto podrške.

Saska: https://dawum.de/Sachsen/

CDU je prvi, ali im AFD puše za vratom, i ovdje je BSW na trećem mjestu.

Brandenburg: https://dawum.de/Brandenburg/

AFD vodeći, a tri ostale stranke praktički u egalu.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 15:20 

Ovakav uspjeh Wagenknecht koja je u startu, dakle bez stranackih poluga moci, vec na trecem mjestu na istoku, meni ukazuje na to da istocnjaci tamo nisu nacisti koji su takvi kakvi jesu prirodno, vec zato sto je DIE LINKE (Ljevica) totalno zakazala i izdala obican narod pa se predala woke-idejama i glupostima zeleci time da skine nesto glasova od "urbane raje", tj. Zelenih.

Vidjecemo sta ce biti za koju godinu ali ja mislim da ce Wagenknecht postati bitan faktor u cijeloj Njemackoj a ne samo u bivsoj DDR. Ipak iza nje stoji stari lisac, njen muz, istinski komunista i veliki intelektualac, Oskar Lafontejn. Gledo ga jednom uzivo... ma car. Ja sam uglavnom curu nagovorio da glasa za nju na EU izborima. I glasala je. Prije toga je glasala za posrani liberalni FDP u fazonu "ja imam para, pa cu glasati za parajlije". Sad vec narucuje Palestina-majice i glasa onako kako joj kazem. Stacu kad sam patrijarh.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 15:35 

Videćmo od koga je materijala stovrena .
Merz juj e pozvao da se proširi sanitarni kordon pre AFD-u .
Mnogo pričaju da je ona kukavičje jaje , napavljena stranka samo kako bi se AFD-e spuszio -

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 15:41 

Kako je glasao ex-DDR na prvim slobodnim izborima 1990:

slika

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 15:44 

Revizija je napisao/la:
Videćmo od koga je materijala stovrena .
Merz juj e pozvao da se proširi sanitarni kordon pre AFD-u .
Mnogo pričaju da je ona kukavičje jaje , napavljena stranka samo kako bi se AFD-e spuszio -

I to je moguce, sve je moguce. Ja sam u medjuvremenu ubijedjen u to da se stosta radi iza zatvorenih vrata. Bez da ulazimo u klasicne teorije zavjere.

Flamel, pa na toj tvojoj grafici se vidi da je PDS, danas Die Linke, imala uspjeha na istoku prije nego sto se "woke-izirala". Sto pak potvrdjuje ovo sto ja kazem.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2024, 18:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
Njemačka vlada aktivno radi na uništenju njemačkog naroda.

Nastavljaju još jače štitit agresore. Po novom zakonu koji planiraju donijet sigurnosnoj agenciji se otežava vrbovanje i ubacivanje undercover agenata.

https://www.bild.de/politik/neues-ampel-gesetz-macht-deutschland-zum-paradies-fuer-terroristen-66cc24ff0f2ad15e276188a0

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 07:33 

Njemacka spasava brodogradnju
https://www.klix.ba/biznis/privreda/cij ... /240826049

Netko rece brodogradnja je glupa, Hrvatska nema potrebe spasavati svoju, treba zivjeti od turizma

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 08:34 

Wageknecht su mediji napuhavali I podupirali kad se odvojila. Nadali se da ce uzet glasove AFD-u (budale).
Sad su skuzili da joj odlaze lijevi glasaci,sami sebi ih izbili iz ruku. Sad je manje zovu na TV I vise je kritiziraju.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 08:37 

I mene je cudilo da se nadaju da ce ljevicarka uzeti glasove desnice samo iz razloga sto joj se stavovi dosta slazu sa desnicarima. Medjutim ljevicarka je ljevicarka koliko god ti se stavovi slagali sa desnicom tesko da ce samo iz toga razloga desnicari glasati za tebe

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 09:20 

krstjanin je napisao/la:
I mene je cudilo da se nadaju da ce ljevicarka uzeti glasove desnice samo iz razloga sto joj se stavovi dosta slazu sa desnicarima. Medjutim ljevicarka je ljevicarka koliko god ti se stavovi slagali sa desnicom tesko da ce samo iz toga razloga desnicari glasati za tebe

Imalo bi smisla to sto pises kad bi svi koji glasaju za desnicare bili "ideoloski desnicari", fasistoidi. Ali nisu, dobar dio glasaca AfD ne glasa za AfD zato sto jo Höcke nacista, vec zato sto su glupi, ili sto imaju osjecaj da glasanje za "etablirane stranke" ne donosi nikakve promjene (a i ko bi im zamjerio, razmisljam slicno).

Naravno, uvijek ce postojati ono sto se ovde u Austriji naziva "nationalsozialistischer Bodensatz" (Bodensatz je ono sto ostane u fildzanu nakon sto popijes kafu npr.). Dakle nacionalsocijalisticki Bodensatz. Ali to je manji procenat ljudi i oni npr. glasaju za FPÖ kao i moj komsho Michael, iso s mojim burazom u razred, duva travu i svira gitaru, radi u radnji bicikala gdje ih prodaje i popravlja, a majka mu Turkinja, otac svabo. Michael se nije vakcinisao i otkrio je u 35. godini zivota da "onima gore nemres nish vjerovati".

I on glasa za FPÖ kao i Karl-Heinz-Adolf sto mu se u snovima pojavljuje Herman Göring pa se budi mokrih gaca.

Wagenknecht - i to se mora priznati - igra djelimicno na populisticku kartu. Ali ja nemam nista protiv toga, nek igra, sve dok se pridrzava odredjenih smjernica.

AfD je smece.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 10:57 

Haram ako si protiv ilegalne imigracije u Palestini zašto braniš istu u Njemačkoj?

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 11:45 

Scythian je napisao/la:
Haram ako si protiv ilegalne imigracije u Palestini zašto braniš istu u Njemačkoj?

Gdje branim "ilegalnu migraciju"?

Azil i pravo na azil je jedno, i kontrolisana migracija iz ekonomskih razloga. Nekontrolisana migracija iz ekonomskih razloga je nesto sasvim drugo i to naravno ne podrzavam jer je ovaj Svijet sastavljen od drzava, drzave imaju granice, a te granice su tu da bi koliko toliko bili zasticeni gradjani tih drzava.

Idealan Svijet bi bio bez granica i sa jednom svjetskom vladom. Nesto poput StarTrekUniverzuma.

Sve dok to tako ne bude, moramo biti realni.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 13:45 

Glede AFD-a kao takvog, stvar je tu malo složenija... "Međunarodna zajednica" ne bi nikad dopustila da išta desnije od CDU/CSU uđe u vlast.

Čak i kad bi AFD sam osvojio većinu, digli bi se svi na noge od SAD do Izraela i Poljske.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 13:49 

Flamel je napisao/la:
Glede AFD-a kao takvog, stvar je tu malo složenija... "Međunarodna zajednica" ne bi nikad dopustila da išta desnije od CDU/CSU uđe u vlast.

Čak i kad bi AFD sam osvojio većinu, digli bi se svi na noge od SAD do Izraela i Poljske.

Vjerovatno ne bi. Jos.

KAd je 2002. u Austriji po prvi put u historiji FPÖ usla u vladu, tj. ogavni i licemjerni demokrscani, koji su osvojili trece mjesto, izradise socijaldemokrate koji jesu izgubili nesto procenata ali jos uvijek bili najveci - s njima napravise deal, tad je EU sankcionisala Austriju. Danas nezamislivo da se radi desnicara u vladi sankcionise EU drzava. U parlament su mogli samo podzemno ulaziti, krijuci se od gnjevnog naroda koji je blokirao parlament i htio ih lincovati.

Tako da je sve pitanje vremena. Evropa se vec polako vraca na svoje polazne tacke i samo je pitanje vremena kad ce opet teci i cija krv. Nadam se da to necu morati gledati. Dovoljan mi je jedan rat.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 13:59 

Haram je napisao/la:
Vjerovatno ne bi. Jos.

KAd je 2002. u Austriji po prvi put u historiji FPÖ usla u vladu, tj. ogavni i licemjerni demokrscani, koji su osvojili trece mjesto, izradise socijaldemokrate koji jesu izgubili nesto procenata ali jos uvijek bili najveci - s njima napravise deal, tad je EU sankcionisala Austriju. Danas nezamislivo da se radi desnicara u vladi sankcionise EU drzava. U parlament su mogli samo podzemno ulaziti, krijuci se od gnjevnog naroda koji je blokirao parlament i htio ih lincovati.

Tako da je sve pitanje vremena. Evropa se vec polako vraca na svoje polazne tacke i samo je pitanje vremena kad ce opet teci i cija krv. Nadam se da to necu morati gledati. Dovoljan mi je jedan rat.

To je ipak mala Austrija, i sada nema nikakvih "kočnica" za eventualni proboj FPO-a k vlasti.

Ali ovdje govorimo o Njemačkoj...a kad je njihov nacionalizam u pitanju svi u Europi (i šire) još uvijek pušu na hladno.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 27 kol 2024, 14:03 

Flamel je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Vjerovatno ne bi. Jos.

To je ipak mala Austrija, i sada nema nikakvih "kočnica" za eventualni proboj FPO-a k vlasti.

Ali ovdje govorimo o Njemačkoj...a kad je njihov nacionalizam u pitanju svi u Europi (i šire) još uvijek pušu na hladno.

Najiskrenije, i meni se skvrce jaja kad pomislim na ojacanu Njemacku. Da im glupi Rusi bogdo nisu dozvolili ujedinjenje nikad. To treba rasparcati na sezdeset dijelova i napraviti situaciju kao prije Beckog Kongresa.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 09:59 

Prognoza sa nedjelju.

slika

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 11:50 

slika

Ne znam je li ovo Warum? (Zašto?) satirično.

Because he can! :death

Vrh

PostPostano: 28 kol 2024, 12:26 

Njemačka svoje doktore i inženjere želi uvaliti Hrvatskoj, Grčkoj, Bugarskoj i Italiji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 221  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: