|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 165 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 18:56 |
|
|
Blacklist je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ja mislim da su Komšić, Bakir i on, naši ljudi. Reufa je sigurno BIA obrađivala, samo mislim je beskorista danas. Koji će vam on ***? Komšić je bio ambasador u BG, deo familije četnički, a i Bakirovog ćaću su možebiti obrađivale službe dok je bio u ćorku. Rojf nije naročito koristan, ali je simpatičan influenserčić, što da se baci...
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 18:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39169 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Imaš link neki za tu tvrdnju?
Naručili od Amerikanaca 36 komada F-35, stižu im 2027-2030. https://www.flightglobal.com/fixed-wing ... and%202030. Ne samo to, Švicarska nikada nije ukidala vojni rok.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 18:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naoružavanje modernim sistemima je nebitno. Sve to mogu oteti gazije bez vojnog roka. Zanimljivo je da je iz muslimanske perspektive ova današnja Evropa - hrišćanska. Nisu primetili da se to promenilo.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76049 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Naoružavanje modernim sistemima je nebitno. Sve to mogu oteti gazije bez vojnog roka. Zanimljivo je da je iz muslimanske perspektive ova današnja Evropa - hrišćanska. Nisu primetili da se to promenilo. Ma to je samo riječ, sinonim za “nemuslimani”.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:01 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Imaš link neki za tu tvrdnju? U kojem svijetu ti zivis? Jel znas ti koliko samo osobnog naoruzanja oni imaju, i kakvi su zakoni o posjedovanju oruzja u CH? Jel ti treba i link na to da je voda pitka? I ne samo da se naoruzavaju, nego imaju i snaznu vlastitu vojnu industriju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:03 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Srednji Prst je napisao/la: Robi molim te zabrani ovoj trolkinji da mješa svoje gluposti u ovu ozbiljnu temu .
Ti ćeš sve skužit kad bude vrijeme , kad dodje vakat za 5 godina 10 20 ...
Imamo vremena a i Rafale i Himarse koji će služit idućih 40 godina jer su nova oružja . Oružje ti je ko telefon. Za 10 godina imacete staro gvozdje za koje ćete tražiti deponiju da ga odložite. Roknite vi Srbiju najkasnije 2025. Preventive radi. Lol Srbiju?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39169 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Oružje ti je ko telefon. Za 10 godina imacete staro gvozdje za koje ćete tražiti deponiju da ga odložite. Roknite vi Srbiju najkasnije 2025. Preventive radi. Lol
Srbiju? Da se poslužimo bošnjačkom logikom zašto napasti težeg protivnika kad možeš slabijeg i malobrojnijeg.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59729 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Imaš link neki za tu tvrdnju?
Naručili od Amerikanaca 36 komada F-35, stižu im 2027-2030. https://www.flightglobal.com/fixed-wing ... and%202030. Pa još dodati da imaju vojni rok od godinu dana i da su nakon Amerike po glavi stanovnika privatno najnaoružanija država na svijetu i masu kvalitetnog naoružanja imaju, Austriju bi pregazili kao mi Bošnje.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:12 |
|
|
Ustvari, ovo što reče Sarajkica ima smisla. Da li iko prilikom kupovine oružja pravi planove da ga upotrebi dok je još nezastarelo?! Ili je samo tu u smislu, zlu ne trebalo, neka leži na pologonima, ne ište nam leba...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76049 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ustvari, ovo što reče Sarajkica ima smisla. Da li iko prilikom kupovine oružja pravi planove da ga upotrebi dok je još nezastarelo?! Ili je samo tu u smislu, zlu ne trebalo, neka leži na pologonima, ne ište nam leba... Oružje se stalno obnavlja i modernizira. To je proces koji nikad ne staje. Osim u slučaju OS BiH.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Blacklist
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:25 |
|
|
Sarajka priča kao oni muslimani šta su 92 nosali Brozove slike i bižali na more. Naši ih morali tući jer su odbijali mobilizaciju. Dobro, ona samo glumi. Prije 2 godine je najavljivala vojne akcije po Hercegovini, pričala kako svaka 2 kuća ima novog Mercedesa i kako će se obogatit. Upravo takve izjave na netu dovode do naoružavanja. Ne možeš pljunit i onda lizat Saro
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:35 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Jahja se lik zove. Je li to neka zahebancija?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:37 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Jahja se lik zove. Je li to neka zahebancija? Kako bona ne znaš Jahju, najpoznatijeg SDA analitičara.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Jahja se lik zove. Je li to neka zahebancija? Jahja je udarna pesnica bošnjačkog nacionalizma. Di ti živiš? Robbie i ja pomno pratimo njegovo lik i djelo, njegova gostovanja ne preskačemo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:43 |
|
|
Evo googlam ga.
Jahja Muhasilović je vanredni profesor na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Doktorirao je međunarodne odnose na Atatürk institutu za modernu tursku historiju na Bogazici univerzitetu i magistrirao historiju na Istanbul Univerzitetu u Turskoj. Stručnjak je u oblasti turske vanjske politike, meke moći i javne diplomatije. Opširno pisao o ovoj temi, a njegove najnovije knjige nose naslove “Meka moć Turske i javna diplomatija u Bosni i Hercegovini i Sandžaku (2002-2017)” i “Zapadni Balkan: Kooperacija, geopolitika i ekonomski odnosi i tranzicija”. Pored publicistike, aktivan je i u medijskom sektoru kao geopolitički analitičar.
Muhasilović ima snažnu podršku lokalne SDA
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:44 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Jahja se lik zove. Je li to neka zahebancija? Lijepo arapsko ime. Ime je vrlo zanimljivo jer je završilo u Kuranu nepažnjom, da je Muhamed samo znao što ime znači na hebrejskom (Yohanan) ne bi ga stavio, ovako se u sred Kurana negira ime Allaha. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Johanan_(name) Profesor Jahja je negator Allaha.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25609 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Naručili od Amerikanaca 36 komada F-35, stižu im 2027-2030. https://www.flightglobal.com/fixed-wing ... and%202030. Pa još dodati da imaju vojni rok od godinu dana i da su nakon Amerike po glavi stanovnika privatno najnaoružanija država na svijetu i masu kvalitetnog naoružanja imaju, Austriju bi pregazili kao mi Bošnje. Pervan ih je još davno razotkrio (na 33:08 )
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:47 |
|
|
Ja to ime u životu nisam čula. Mislim da se neko fakat u R.L tako zove. Po vjerskim knjigama ajd ok. Ali u R.L je ludilo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja to ime u životu nisam čula. Mislim da se neko fakat u R.L tako zove. Po vjerskim knjigama ajd ok. Ali u R.L je ludilo. Pa šef Hamasa je sada Yahya Sinwar. To su 2 najpoznatija jahja u BiH trenutno.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja to ime u životu nisam čula. Mislim da se neko fakat u R.L tako zove. Po vjerskim knjigama ajd ok. Ali u R.L je ludilo. Pa šef Hamasa je sada Yahya Sinwar. Ma to je crnjak. Teški. Čuj da se zoveš ko šef Hamasa. Pa užas. Ludilo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:55 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2122 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Jahja se lik zove. Je li to neka zahebancija? Lijepo arapsko ime. Ime je vrlo zanimljivo jer je završilo u Kuranu nepažnjom, da je Muhamed samo znao što ime znači na hebrejskom (Yohanan) ne bi ga stavio, ovako se u sred Kurana negira ime Allaha. "A kako Ga god budete zvali, Njegova su imena najljepša." (Kur'an) Jahve ili Allah ili Bog, zar ima neke razlike?
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa šef Hamasa je sada Yahya Sinwar.
Ma to je crnjak. Teški. Čuj da se zoveš ko šef Hamasa. Pa užas. Ludilo. Ovo je taj zlolasni vođa Hamasa. Ili je ovaj drugi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:58 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25609 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pričam nedavno sa jednim muslimanom iz Londona i on kaže da se zove Jahja. Odmah dodade da je to u biti kršćanski John. Ivan Krstitelj se u u Kuranu zove Jahja. Znači Ivani su Jahje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Naoružavanje Hrvatske i financiranje istog Postano: 02 ruj 2024, 19:59 |
|
|
Ja znam da nema razlike (Allah je isti korijen kao Elohim odnosno općenito semitski korijen El) ali ne znam da je to sve košer po Kuranu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|