HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 21:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kurtcehajic: Bosnjaka i Bosanaca je 60%, sa novim Bosancima 64%
PostPostano: 14 ruj 2024, 22:28 

aleksije radicevic je napisao/la:
zet je napisao/la:

Hrvatsku su spasili hrabri branitelji Vukovara, Dubrovnika, Karlovca, Zadra itd. koji su 1991. zaustavili JNA i polomili joj prednje zube. Muslimani su nam pomogli tako da su sve to gledali na Yutelu iz svojih udobnih naslonjaca.

Mislim da je govorio o nečemu drugom. Zamisli u situaciji kada je RSK bila vaspostavljena, da su muslimani rekli: ostajemo u Jugoslaviji, nećemo u rat sa Srbima. I Krajina bi bila mnogo sigurnija.

Još je nešto rekao vezano za hrvatsko-muslimansku ofanzivu na Banjaluku. Ona ne bi bila moguća bez nato podrške iz vazduha.
Miloševićeva pretnja da će VJ da se umeša ako Banjaluka padne, urodila je plodom jer je VJ u tom trenutku bila jača od muslimanskih i hrvatskih vojski zajedno.

To su njegove reči, a ne moje. Ako ja navijam za srpsku stranu, on sigurno ne navija. Ali daje vam povod da prispitate smisao svojih tvrdnji da ste pobedili Srbiju. Razumem potrebu za mitskom pričom, ali istina je nešto sasvim drugo.

Zahvalite se Amerima što smo stali pred Banja Lukom. Bili ste jači 1991 a 1995 ne. Da ste bili jači umješali bi se i pomogli srpskoj nejači, deci i starcima kao 1991.
Vidim li ja to jednakost kod tebe između Srbije i Juge? Kako ćeš navijat za srpsku stranu a podržavaš i forcaš za Vojsku Jugoslavije? Slab si ti četnik :zubati

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2024, 22:49 

zet je napisao/la:

Hrvatsku su spasili hrabri branitelji Vukovara, Dubrovnika, Karlovca, Zadra itd. koji su 1991. zaustavili JNA i polomili joj prednje zube. Muslimani su nam pomogli tako da su sve to gledali na Yutelu iz svojih udobnih naslonjaca.

Razumem potrebu za mitskom pričom, ali istina je nešto sasvim drugo.

Trebaš bubnut ovo i ostat živ :zubati
Eto kralju Hrvati su mitomani a Srbi su došli na vekovne srpske granice, Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica i izbili na sveto srpsko more. Može li vako? :zubati

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2024, 23:01 

Ne mogu se prestat smijat :klanjam :smajl007
Hajde kralju molim te da čujem, reci mi tu sasvim drugu istinu da čujem.
Pa ću ja tebi jednu mitsku priču kako nam je NATO desantom pomogo na Šatoru 1995 :zubati

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2024, 23:26 

Zanima me- ima li obrazovanih Muslimana koji bi u razgovoru nešto suvislo i razumno rekli? U redu i točno bi bilo da hvale Tita, ali da jasno kažu tko su, kakvi su i što hoće. Čak je Tunjo Filipović prije neg je poblesavio govorio da se radi o narodu nastalom islamizacijom u Bosni, ali i od okolnih naroda, koji se razlikuje od Turaka jezikom, daljnjom prošlošću i genetikom, a od Hrvata i Srba konfesijom, povijesnom kulturom, društvenim i etničkim tradicijama i identitetom.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2024, 23:51 

Hroboatos je napisao/la:
Zanima me- ima li obrazovanih Muslimana koji bi u razgovoru nešto suvislo i razumno rekli? U redu i točno bi bilo da hvale Tita, ali da jasno kažu tko su, kakvi su i što hoće. Čak je Tunjo Filipović prije neg je poblesavio govorio da se radi o narodu nastalom islamizacijom u Bosni, ali i od okolnih naroda, koji se razlikuje od Turaka jezikom, daljnjom prošlošću i genetikom, a od Hrvata i Srba konfesijom, povijesnom kulturom, društvenim i etničkim tradicijama i identitetom.

Mogu li kršćani u Libanonu reći naglas što hoće?

I don’t think so.

Muslimani u BiH bi javno govorili što hoće da je preko Drine Turska :zubati , a ne da su mali otok okružen oceanom inovjernika.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 00:20 

Miloševićeva pretnja da će VJ da se umeša ako Banjaluka padne, urodila je plodom jer je VJ u tom trenutku bila jača od muslimanskih i hrvatskih vojski zajedno.

Na papairu, po kolicini naoruzanja od JNA.
Bas me zanima koliko mladih vojnika bi Srbija uspjela regrutirati te 1995. godine.
Jer rat se nije vodio u Srbiji, Hrvati i Musilmani su bili motivirani, kao i bos Srbi gdje se vodio rat.
A sad iz Srbije ides regrutirati vojsku i slati je u rat... mislim da bi se to raspalao.
Efekat nikakav na bojnom polju.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 00:44 

Marko80 je napisao/la:

Na papairu, po kolicini naoruzanja od JNA.
Bas me zanima koliko mladih vojnika bi Srbija uspjela regrutirati te 1995. godine.
Jer rat se nije vodio u Srbiji, Hrvati i Musilmani su bili motivirani, kao i bos Srbi gdje se vodio rat.
A sad iz Srbije ides regrutirati vojsku i slati je u rat... mislim da bi se to raspalao.
Efekat nikakav na bojnom polju.

Dovoljno da su te regrute poslali u istočnu Bosnu, a ove snage iz VRS-a prebacili gdje treba i iz avijaciju bi tu moglo biti svega. Naravno još su bile brojne snage i u Istočnoj Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 01:13 

Ma BL se najvjerojatnije ne bi mogla uzeti ni da se krenulo, Srbi su se nakon Mrkonjića odlučili na odsudnu obranu , dovukli su najbolje jedinice sa koridora, a nijedan veliki grad u prošlom ratu nije vojnički uzet, samo nam je još ta klaonica trebala.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 01:18 

tetejac je napisao/la:
Pa ću ja tebi jednu mitsku priču kako nam je NATO desantom pomogo na Šatoru 1995 :zubati

I kako su to Hrvati pobedili kada nemaju Herceg Bosnu, a Srbi izgubili kada imaju Republiku Srpsku?

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 01:27 

dreamteam je napisao/la:
Ma BL se najvjerojatnije ne bi mogla uzeti ni da se krenulo, Srbi su se nakon Mrkonjića odlučili na odsudnu obranu , dovukli su najbolje jedinice sa koridora, a nijedan veliki grad u prošlom ratu nije vojnički uzet, samo nam je još ta klaonica trebala.

Realno

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 04:18 

NSOS je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

I kako su to Hrvati pobedili kada nemaju Herceg Bosnu, a Srbi izgubili kada imaju Republiku Srpsku?

Tako što imamo slobodnu Hrvatsku, što smo vas vojnički satrali i što vi niste izbili na srpsko more i uzeli Zadar vekovni srpski grad. Što se tiče BiH, složit ću se s tobom. Uzeli ste pola BiH a Hrvati imaju mrvice. Za to se zahvali Amerima jer bi vas pomeli 1995 da nismo morali stat.
Volio bi čut gospon Aleksiju četnika, da čujem tu sasvim drugu istinu kad mi pričamo mitske priče.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 04:24 

Hroboatos je napisao/la:
dreamteam je napisao/la:

Realno

Uzeli bi Banja Luku u roku 3 dana da se izdala zapovijed.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 04:33 

tetejac je napisao/la:
NSOS je napisao/la:

Tako što imamo slobodnu Hrvatsku, što smo vas vojnički satrali i što vi niste izbili na srpsko more i uzeli Zadar vekovni srpski grad. Što se tiče BiH, složit ću se s tobom. Uzeli ste pola BiH a Hrvati imaju mrvice. Za to se zahvali Amerima jer bi vas pomeli 1995 da nismo morali stat.

Kad ste 1992. plakali da se JNA povuce iz Krajine, priznali ste da ste slabiji od JNA. Zahvalite Amerima sto su onemogućili vojno mešanje Srbije pa ste uspeli da pobedite Krajinu. Poludeli od sreće što ste pobedili desetostruko manju silu od sebe, govorite kako ste pobedili Srbiju.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 05:59 

tetejac je napisao/la:

Kad ste 1992. plakali da se JNA povuce iz Krajine, priznali ste da ste slabiji od JNA. Zahvalite Amerima sto su onemogućili vojno mešanje Srbije pa ste uspeli da pobedite Krajinu. Poludeli od sreće što ste pobedili desetostruko manju silu od sebe, govorite kako ste pobedili Srbiju.

JNA se povukla tako da je prepisala većinu naoružanja lokalnim Srbima, ostavila pokoju svoju elitnu jedinicu i otišla ratovat u Bosnu.
Vukovar je bio u studenom 91. Tada su pali i Škabrnja i Slunj.
Ali smo tada mi i izvršili kontru u kojoj smo riješili skoro cijelu zapadnu Slavoniju (ostali su samo Okučani, selo prema Savi), gdje su nas zaustavili, ne vas.

Sličnu priču imaš i s Maslenicom, Medakom...
A tamo se ratovalo s elitnim srpskim jedinicama, ne s domorocima.

Uostalom, od kuda su bili "krajiški" generali i tko ih je plaćao?

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 06:02 

E da, a što se tiče BL, Tetejac ima pravo.

Srbi jesu dovukli najbolje jedinice oko BL, i tu bi bilo krvavo, ali tada smo imali i moral i opremu i želju.
A i ne bi išli glavom.

To što su Srbi povukli najbolje jedinice je značilo da su na drugim crtama tanki, a ionako su imali problema s ljudstvom.
A ako bi bilo potrebno, pustili bi muslimane da krenu sa svojim samoubilačkim valovima, to je ionako bila omiljena Izetbegovićeva taktika, pa da bude neka korist i od njih.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 07:15 

Oćeš li ostati pri svojoj tvrdnji da JA nije imala goriva 1995? Koliko su tek manje imale SVK i VRS?!

Baš bi voleo da vidim kako ćete i to očigledno ugrožavanje naših vojski od strane zapada, ti i kolaga ti tetejac, pretvoriti u pomaganje zapada nama?

Jesmo li načisto da je Srbija bila pod takvim sankcijama, pod takvim pritiskom, da je morala da uvede sama sankcije na Drini, da bi zapadnjaci malo popustili? A popuštanje se odnosilo na sport i civlini aviosaobraćaj.

To svako normalan bi video kao pomoć vama da se pokrenete, ali ne sumnjam da ćete vi to, vešti i talentovani kao struja kakve vas je Bog dao, pretvoriti u pomoć zapada nama, a n kao pomoć vama da dođete do BL.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 08:13 

NSOS je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Pa nije sve u km2.

Mislim, nije da je RS Dubai. Siromašna rupa Europe, izvan 2-3 veća grada je život grozan.

Perspektiva još gora.

HB uklopljena u Federaciju se na kraju pokazala kao solidna ideja. Čisto sumnjam da bi ŠB, Vitez i Kiseljak ovako procvjetali u vlastitom entitetu.

Hrvatska je nešto drugo, da smo uspjeli HB ili RS uvalit u Hrvatsku ili zemlju poput Hrvatske to bi bio uspjeh a ovo je sve neki kompromis.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 09:43 

Robbie MO je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Mogu li kršćani u Libanonu reći naglas što hoće?

I don’t think so.

Muslimani u BiH bi javno govorili što hoće da je preko Drine Turska :zubati , a ne da su mali otok okružen oceanom inovjernika.

Libanonska dijaspora tuče po povijesti kao Himarsima. Svaka sličnost s našim susjedima je slučajna.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 09:45 

Oćeš li ostati pri svojoj tvrdnji da JA nije imala goriva 1995? Koliko su tek manje imale SVK i VRS?!

Baš bi voleo da vidim kako ćete i to očigledno ugrožavanje naših vojski od strane zapada, ti i kolaga ti tetejac, pretvoriti u pomaganje zapada nama?

Jesmo li načisto da je Srbija bila pod takvim sankcijama, pod takvim pritiskom, da je morala da uvede sama sankcije na Drini, da bi zapadnjaci malo popustili? A popuštanje se odnosilo na sport i civlini aviosaobraćaj.

To svako normalan bi video kao pomoć vama da se pokrenete, ali ne sumnjam da ćete vi to, vešti i talentovani kao struja kakve vas je Bog dao, pretvoriti u pomoć zapada nama, a n kao pomoć vama da dođete do BL.

Ponovo bulaznite, pričate svoje mitove i bajke.

Vidim da vam treba jedno NATO bombanje, niste imali skoro.

Tek toliko da vam povrati racional u psihu.

Dobro Vučić kaže za vas:
"Dva dana kad nisu gladni ovi moji bi treći dan ratovali!"

:D

Hrvatska je na svojoj strani imala sve veću pomoć zapada, a Srbija oštre sankcije i no fly zone.

Da su se umiješali direktno iz Srbije ročnici i vojnici (iako je dobrovoljaca iz Srbije bilo itekako aktivnih već i tada), ali kažem, pod spoznzorstvom države, i opći napad Srbije, zapad bi samo popustio sankcije Hrvatskoj, i počeo slati više i više oružja.

Vidi se po primjeru Ukrajine danas.

Samo što bi protiv Srbije djelovala i NATO avijacija po vašim ciljevima slično kao kad ste se borili da zadržite, do tada, vaše Kosovo.

Ja se nadam da ćete malo zahuškati na Kosovu pa da vam se malo "osveži sećanje".

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 11:31 

tetejac je napisao/la:

Gospon četnik, može li ta sasvim druga istina da čujem pa ćemo dalje nije problem.
1995 smo bili jači. Evo složit ću se s tobom da ste vi bili jači 1992 ali 1995 kad smo krenuli nebi stali do Drine da vam nije bilo Amera. Zahvali se Amerima. To ti je jedina istina a Kavlovac-Kavlobag-Vivovitica možeš zaboravit. I srpsko more isto. I Hrvatskoj ste manjina i satrali smo vas a tako ste se kurčili s tim krajinama. Dok se mi nismo naoružali pa progulili do Banja Luke :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 11:34 

Ceha je napisao/la:
E da, a što se tiče BL, Tetejac ima pravo.

Srbi jesu dovukli najbolje jedinice oko BL, i tu bi bilo krvavo, ali tada smo imali i moral i opremu i želju.
A i ne bi išli glavom.

To što su Srbi povukli najbolje jedinice je značilo da su na drugim crtama tanki, a ionako su imali problema s ljudstvom.
A ako bi bilo potrebno, pustili bi muslimane da krenu sa svojim samoubilačkim valovima, to je ionako bila omiljena Izetbegovićeva taktika, pa da bude neka korist i od njih.

Za maksimalno 3 dana bi išlu u Banja Luku da je došla zapovijed. Kad sam vidio Bjelovarce pred Banja Lukom sve mi je bilo jasno :zubati

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 11:55 

Ceha je napisao/la:
Ovo je wishfull thinking.
VJ je bila pred raspradom, imala je goriva za mjesec dana rata.
Ono što su Srbi imali na zapadu je saveznici, a i nije se zapadu dalo gledati veće krvoproliće i egzodus koji bi tu izbio.

Ovo je naprosto nema veze sa istinom. Srbija je sama proizvodila gorivo, mali deo, nedovoljan za generalnu populaciju, ali sasvim dovoljno za oklopno-mehanizovane jedinice Vojske Jugoslavije, takodje uvozilo se iz Slavonije punom parom. Bio je prisutan sverc/komerc sa Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, Makedonijom, pa i preko CG sa mora. Uostalom, VJ nije ni ulazila, jer se VRS sama izborila, tj amerikanci su suspendovali operaciju deny flight, pa su muslimanske i hrvatske jedinice poklopljene kasetnom municijom i to je bio kraj ratnih operacija.. Sad da ne ulazimo u sabotazu linija 2 KK, od strane samog vrha VRS, jer su procenti dogovoreni jos 1994.

Velika je laz npr da su Muslimani nesto bili pred Banja Lukom, oni su bili zainteresovani za Prijedor, ali su porazeni, kao sto je zesca glupost da bi Banja Luka pala, jer su tu dovedene elitne brigade 1995. VRS. Prostor je je pojeo agresora i ne bi imao sansu sa teskom artiljerijom i oklopom koje je VRS dovela. A VJ je nesto drugo, to ne treba ni stavljati u racunicu, jaca od svih vojski 1991/1995 zajedno puta 10.

No te price su dosadne, sbb kbb, koga to zanima? Bitna je sadasnjost i buducnost.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 12:12 

tetejac je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Realno

kao i na uni 1995 isto

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 12:35 

NSOS je napisao/la:

Tako sto smo ostvarili vecinu ciljeva. Dok vi Srbiju do poteza VKK niste. A bome se sjecam i plakanja kad je RS ostala u BiH, jer ste preblesavi da shvatite odmah tada sto to znaci.

Vrh

PostPostano: 15 ruj 2024, 12:37 

Musliman Bosanski je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

kao i na uni 1995 isto

To tamo na vašem forumu drkaj na Unu i Maslenicu. Mitraljezac. Istina je da smo vas pomeli. Bila je vaša elita i na Šatoru pa su kukali kako ih napada NATO desantom :zubati
Lako je bilo slat tenkove iz Beograda 1991, gdje ste bili 1995 čekali smo vas.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, kelvin, Naša Kvačica, pakovic, Šporet i 74 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: