|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 45 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 16:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76215 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Muslimani opisani kao negativci, Hrvati relativno neutralno Citat: Kraj rata je opisan tako što je vojska RS-a zauzela Srebrenicu i Žepu. Naravno, zločini se nigdje ne spominji, a kamoli genocid nad Bošnjacima.
Učenicima se na kraju lekcije nudi kompletan tekst Deklaracije skupštine srpskog naroda iz 1991. godine.
Mladić i Karadžić u predstavljeni u pozitivnom svjetlu
U istoj lekciji rat od 1992. do 1995. je predstavljen kao građanski rat. Alija izetbegović je opisan kao vođa muslimana i kao krivac što je došlo do rata jer je odbio Kutiljerov plan za decentralizaciju BiH. Citat: Ratko Mladić je opisan kao važna figura za Srbe, kao general i načelnik Glavnog štaba vojske RS-a. Citat: Pa je tako u udžbeniku navedeno: "Hrvati se nakon rata bore za ravnopravnost s Bošnjacima. https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-sve ... /240916047
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 16:13 |
|
|
Citat: Pa je tako u udžbeniku navedeno: "Hrvati se nakon rata bore za ravnopravnost s Bošnjacima. Bošnjaci pak žele centralizaciju i unitarizaciju pa je RS zbog toga počela težiti ka što bližim vezama sa maticom Srbijom". Koji dio nije točan?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Patriota
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 17:44 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 1426 Lokacija: Gora Romanija
|
Nista ovdje nije smijesno. Ovo samo pokazuje koliko su srbi zaista bolestan narod. Odgajaju male četnike. Koji ce za 50 godina tvrdit da je se genocid zapravo desio nad srbima.
Nema ovdje suživota dok se ne vrate u vlašku kod Rumunije.
_________________ K'o da čujem zveket sablje starih ratnika Opet ječi sa planine vrisak sokola Nikad ovo biti neće zemlja dušmanska Odgojila majka Bosna prsa junačka
Bog,Bosna,Bošnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 18:01 |
|
|
Patriota je napisao/la: Nista ovdje nije smijesno. Ovo samo pokazuje koliko su srbi zaista bolestan narod. Odgajaju male četnike. Koji ce za 50 godina tvrdit da je se genocid zapravo desio nad srbima.
Nema ovdje suživota dok se ne vrate u vlašku kod Rumunije. kako onda nazvati trvdnje da su turci osloboditelji bosne? bolest na 50-tu?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 18:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39458 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Patriota je napisao/la: Nista ovdje nije smijesno. Ovo samo pokazuje koliko su srbi zaista bolestan narod. Odgajaju male četnike. Koji ce za 50 godina tvrdit da je se genocid zapravo desio nad srbima.
Nema ovdje suživota dok se ne vrate u vlašku kod Rumunije. Rezultat toga što vam smetaju dvije škole pod jednim krovom. Nećete aparthejd pa sad mali Mujo uči o herojima Mladiću i Karadžiću.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 18:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76215 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
daramo je napisao/la: Patriota je napisao/la: Nista ovdje nije smijesno. Ovo samo pokazuje koliko su srbi zaista bolestan narod. Odgajaju male četnike. Koji ce za 50 godina tvrdit da je se genocid zapravo desio nad srbima.
Nema ovdje suživota dok se ne vrate u vlašku kod Rumunije. Rezultat toga što vam smetaju dvije škole pod jednim krovom. Nećete aparthejd pa sad mali Mujo uči o herojima Mladiću i Karadžiću. Ljepote građanske RS?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 18:22 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37947 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pod hitno se odcijepit od RS i skočit u krilo Hrvatske.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:10 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama
|
Valjda ih Turci ponovo pregaze u buducnosti. Pa neka gledaju serije o Naseru Oricu. I uce da bio junak. Mislim gledaju i sada. Digli se na zadnje nogice.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:16 |
|
|
Ustvari bi trebalo navesti u udžbenicima presude ali i ko je doneo presude protiv Srba, u kontekstu priče o pristrasnosti nekih zemalja kad je reč o ratu u ex-yu.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:17 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39458 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dijasporašica iz Austrije opet sanja Turke pod Bečom.
Htjeli da hrvatska djeca u FBiH uče o Vikiću i Alagiću kao herojima u zajedničkim školama, pa im se sve obije o tikvu. U FBiH protiv dvije škole, Srbi im u RS omoguće baš ono što žele. Eto u Srpskoj nema aprthejda i segregacije bošnjačke djece pa opet kmeče Schmidtu i OHR-u.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Dijasporašica iz Austrije opet sanja Turke pod Bečom.
Htjeli da hrvatska djeca u FBiH uče o Vikiću i Alagiću kao herojima u zajedničkim školama, pa im se sve obije o tikvu. U FBiH protiv dvije škole, Srbi im u RS omoguće baš ono što žele. Eto u Srpskoj nema aprthejda i segregacije bošnjačke djece pa opet kmeče Schmidtu i OHR-u. Sto bolan lazes i jedes ***? Daj citiraj gdje sam ja htjela to? Gora si budala postao id BBC-a. A za Zursku i osvajanje je sala.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:29 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ustvari bi trebalo navesti u udžbenicima presude ali i ko je doneo presude protiv Srba, u kontekstu priče o pristrasnosti nekih zemalja kad je reč o ratu u ex-yu. Ja ba svi su pristrasni i mrze vas. To sto ste pobili, silovali, raselili i etnicki ocistili je puj pil ne vazi? Genocid isto?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:34 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ustvari bi trebalo navesti u udžbenicima presude ali i ko je doneo presude protiv Srba, u kontekstu priče o pristrasnosti nekih zemalja kad je reč o ratu u ex-yu. Ja ba svi su pristrasni i mrze vas. To sto ste pobili, silovali, raselili i etnicki ocistili je puj pil ne vazi? Genocid isto? Pa ako veliki delovi sveta, kao što su Rusija, Kina, Indija... imaju drugačije mišljenje, ako Izrael koji je osetljiv na takve stvari, ima drugačije mišljenje, valjda bi trebalo da preispitamo ono što nameće samo zapadni svet. Po meni bi bilo u redu da se navede da su donosene presude, ali i da se navedu oni koji se s njima ne slažu.
|
|
Vrh |
|
|
Revizija
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:39 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4788 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Ako Hrvati i Srbi u Tuzli, Sarajevu i Zenici mogu učiti kako je Armija BiH bila goloruka, oslobodilačka, da nije činila zločine, palila i rušila crkve, zašto slično ne bi učila Bošnjačka djeca u RS po srpskom nastavnom planu i programu u kojoj je sve to isto VRS?
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:42 |
|
|
I srpska djeca u zapadnom Sarajevu uče da su Srbi genocidni narod, da je Naser Orić heroj itd.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:50 |
|
|
Nastupiće problemi kada se medju pojedincima iz raznih zemalja regiona pojave istorijske diskusije. Jedni će biti šokirani onim što govore drugi. Slično iskustvo sam imao ja sa jednom mladom ngo-koleginicom koja je tvrdila da je ćirilica bosanska, a ne srpska. Ja sam shvatio da ona nema loše namere, nego su je prosto tako naučili u školama. Onda se ona malo šokirala kada sam joj objasnio da je ćirilicu, tj. azbuku koju oni koriste u Bošnjakistanu, koncipirao Vuk Karadžić. Da je originalnom čine oriuginalna slova koja je uveo samo on. A ako se zaunteresuje za biografiju Vukovu, saznaće da je on srpski filolog. Da nema veze sa Bosnom. Pa tako i azbuka koju je koncipirao ne može biti ničija druga do srpska. Koliko će tek muke imati moji unici da objasne Patriotinim i Karabajinim unucima pogrešnost onoga što su učili u školi.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:53 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ja ba svi su pristrasni i mrze vas. To sto ste pobili, silovali, raselili i etnicki ocistili je puj pil ne vazi? Genocid isto?
Pa ako veliki delovi sveta, kao što su Rusija, Kina, Indija... imaju drugačije mišljenje, ako Izrael koji je osetljiv na takve stvari, ima drugačije mišljenje, valjda bi trebalo da preispitamo ono što nameće samo zapadni svet. Po meni bi bilo u redu da se navede da su donosene presude, ali i da se navedu oni koji se s njima ne slažu. Ne pravi se lud. Samo ste dokumentirali svoje zlocine. Prije Genocida onaj ***, zemlja mu kosti izbacila posvecuje „ pobedu „ protiv dahija i ustasa srpskom narodu. Snimali vase logore smrti u toku rata. Zivite na masovnim grobnicama. Znas kako otkrivena Tomasica? Podzemne vode se pomijejesale s vodovodom i pocele kosti isplivavati. A vodovod se logicno zagadio. Da idem dalje?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:54 |
|
|
MiB je napisao/la: Ako Hrvati i Srbi u Tuzli, Sarajevu i Zenici mogu učiti kako je Armija BiH bila goloruka, oslobodilačka, da nije činila zločine, palila i rušila crkve, zašto slično ne bi učila Bošnjačka djeca u RS po srpskom nastavnom planu i programu u kojoj je sve to isto VRS? I HR takodjer. Zasto ne bi?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 19:56 |
|
|
daramo je napisao/la: I srpska djeca u zapadnom Sarajevu uče da su Srbi genocidni narod, da je Naser Orić heroj itd. Za to postoje presude medjunarodnih sudova i rezolucija usvojena. To će učiti i Aleksina djeca u Čikagu.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 20:00 |
|
|
Ja samo cekam da cetalji počnu pobijati vase povjesne činjenice i proglase sebe nedužnim za razaranje Vukovara, granatiranje Du Koricanske stijene, Posavinu i sl. Samo cekam. A to će vam se desiti uskoro dragi federalni partneri. A onda će vas tužiti i razvlačiti po EU sudovima za protjerivanje iz RSK.
A u Vukovaru će učiti srpska djeca da su žrtve.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 20:12 |
|
|
I u Hercegovini se islamski vjerski poglavar buni da su mali mumini “kroatizovani”, pa ih onda u džamiji moraju ponovno učiti “muslimansko viđenje stvari”. Nek isti recept primjene i u RS i da ih alah vidi.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 20:19 |
|
|
Načekat ćeš se, za to vrijeme će bošnjačka djeca na pola BiH učiti o herojima Karadžiću i Mladiću.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 20:21 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja samo cekam da cetalji počnu pobijati vase povjesne činjenice i proglase sebe nedužnim za razaranje Vukovara, granatiranje Du Koricanske stijene, Posavinu i sl. Samo cekam. A to će vam se desiti uskoro dragi federalni partneri. A onda će vas tužiti i razvlačiti po EU sudovima za protjerivanje iz RSK.
A u Vukovaru će učiti srpska djeca da su žrtve. Sve su to već uradili.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjaci u RS će učiti da je rat završio pobjedom VRS u Srebrenici i Žepi što je dovelo do mira Postano: 16 ruj 2024, 20:23 |
|
|
Što se babi htilo, to se babi snilo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 47 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|