HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 pro 2024, 05:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Katastrofalni preliminarni rezultati izbora u Austriji!
PostPostano: 30 ruj 2024, 11:00 

Ima nekakve nade da Austrijance, ne žele završiti kao Francuzi i Englezi.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2024, 12:50 

Graničar18 je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Europa malo po malo al sasvim sigurno skreće u desno.
Ovo mora bit alarm za politički Zagreb (prvenstveno HDZ) da krenu s osnivanjem kontrolirane desnice u Hr.
Ubacit svoje ljude iz sjene u vrhusku te ih medijski podizat da ovaj vakuum ne popuni neka druga opcija koja bi bila daleko pogubnija.

Možda je i sam Penava njihov dugoročni projekt al to je nekako blago,mekano.

Nema u Hrvatskoj tog potencijala.I kad bi osnovali takvu stranku bavili bi se najvjerovatnije Srbima.
Hrvate jednostavno ne zanima politička zbivanja u EU.

Ako ovo ne urade onda će neko drugi preuzet kormilo desnice te sami njezin potencijal ,što je dugorocno jako opasno

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2024, 12:59 

daramo je napisao/la:
Ima nekakve nade da Austrijance, ne žele završiti kao Francuzi i Englezi.

Engleska i Francuska su stare kolonijalne sile, nekoga drugačije boje kože si mogao uvijek vidjeti u velikim gradovima, pa je to nekako normalnije.

Nakon toga se brzo desio obrt gdje oni postaju većina u mnogim četvrtima takvih gradova pa je sva reakcija svakako zakašnjela.

Većina etničkih Francuza i Engleza i dalje živi u uglavnom homogenim sredinama, bilo da su to dijelovi gradova koji još nisu zahvaćeni navalom stranaca, ili manji gradovi i mjesta u koje stranci i ne idu jer im trebaju pogodnosti života u većem gradu, tipa javni prijevoz, stambeno zbrinjavanje, pa i posao za one koji hoće.

Njemačka je imala dosta manje kolonija pa im je i navala stranaca, bar koji nisu europljani, došla dosta kasnije, s iznimkom turaka koji su tamo već tri generacije.

Austrija je kolonizirala Balkan i istočnu Europu tako da su naviknuti na bijelce strance koji se brže prilagođavaju. To uključuje i muslimane s Balkana, koji, ako ne skrenu u radikalizam, uglavnom prihvate zapadni način života.

Sada se stvari mijenjaju, dolaze im stranci koji ih vide kao budale.

Siluju tamo nečije dijete, i dobiju mizernu kaznu a zatvor bolji nego njegov stan/kuća/spilja iz koje je izgmizao.

Doslovno, zapadni svijet za ove i ovakve nema kazne!

Zamisli da tebi, kao kazna jer si učinio nešto loše bude da moraš živjeti u Hilton hotelu 6 mjeseci, godinu, dvije godine, e tako je njima Austrijski zatvor.
I brzo su u zatvorima stvorili svoje klike, čim uđeš tamo, ako si musliman, već si dio grupe koja će te štititi, doslovno su povlašten stalež u zatvoru.

Još je jedan razlog zašto manje države imaju veći otpor protiv stranaca, a to je konstantni napadi iz prošlosti da ti netko tvoju naciju "proguta" u svoju.

Austrijanci su imali manje toga ali su ipak osjetili s Njemačkom, tako da postoji neki otpor da se sačuva svoje.

Pripadnici većih nacija nisu se osjećali ugroženo, više su oni ugrožavali, tako da je jednom Englezu teško objasniti da će on postati manjina, a još teže što to znači biti manjina.

Za njih je stapanje kultura dosada uvijek donosilo prednost jer su se tuđe utapale u njihovu (velšani, škoti, irci, širenje na kolonije...), tako da ne kuže da se može desiti da ih netko proguta.

Manje nacije su svjesnije te opasnosti zato je otpor tu dosta jači.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2024, 20:06 

novem je napisao/la:
Teuton je napisao/la:
Ako stvarno bude rigoroznije politike prema muslimanima i ako se takvo raspoloženje prenese i u druge zemlje, bosanski muslimani će ponovo shvatiti da ne pripadaju Europi. Da je ovo za njih strani kontinent. Ne smijem ni pomisliti ako se takve vlade postave drugačije prema BiH, a FPÖ je već najavio povlačenje priznanja Kosova.

Trebat će samo malo preusmjeriti bosanske muslimane i onda se vraćaju u maticu preko Bosfora.

Mogao si to i kraće reći: Plaža negdje na Mramornom moru umjesto Žnjana. :zubati

Lol

Ja sam zgodna ma bilo kojoj plaži. I me razlikujem se od vas ni po čemu. Kad vam Žnjan okupiraju Arapi. Pa vi ste hebote ostrvo tolerancije u desničarskoj EU. Svi komentiraju kako se jedna mala HR odupire desničarima! Da to kod vas i me postoji!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 lis 2024, 12:08 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
novem je napisao/la:

Mogao si to i kraće reći: Plaža negdje na Mramornom moru umjesto Žnjana. :zubati

Lol

Ja sam zgodna ma bilo kojoj plaži. I me razlikujem se od vas ni po čemu. Kad vam Žnjan okupiraju Arapi. Pa vi ste hebote ostrvo tolerancije u desničarskoj EU. Svi komentiraju kako se jedna mala HR odupire desničarima! Da to kod vas i me postoji!

Naravno da ne postoji , kad Hrvatska nema milione kozojeba .

Vrh

PostPostano: 01 lis 2024, 12:18 

Ovaj analitičar u austrijsko društvo navodi i strance koji nemaju pravo glasa kao neke koji su protiv ovakvog rezultata.

Pa baš zbog njih je rezultat ovakav kakav jest :D

Kada bi dali ovim "okorjelim" desničarima da kroje svoje društvo po svojim zakonima u nekom novom teritoriju, a ovo što je Europa napravila ostavili ljevičarima i njima dobrodošlim gostima, za koje desetljeće bi iz tih zemalja svatko koga hoće primiti bježao kod "rasista".

Vidi se to u SAD-u gdje Kaliforniju napuštaju za Texas sve više i više. Iako su tamo izgradili ljevičarsku utopiju.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ahme ... /240930050

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: