Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2437 Lokacija: Negdi na granici svitova
Ceha je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Iz meni nejasnog razloga, cesta Fojnica - Uskoplje nije nikad napravljena iako je ucrtana kao regionalna, drastično bi skratila put i povezala hrvatske krajeve, pa eto, ako Hrvatska ima želju za donacijama, ta cesta je idealna.
Meni je žao što se nije nastavila cesta od TGa prema Rami. U ratu su bili planovi da se nastavi do Fojnice i ode na Kiseljak (s time da je trebao biti i odvojak za Kreševo). Križanje u Gojevićima. https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 52/17.9338
Gdje treba ići Fojnica-Uskoplje? Oko Prokoškog je proglašen spomenik prirode, a to su bila hrvatska sela. Bila bi zanimljiva ruta na Ždrimce, a i još jedna preko Sebešića?
Pa postoji put od Tomislava do Rame, čak i tri trake dobrim dijelom. Samo što nije u najboljem stanju pogotovo jer preko Paklina vladaju ekstremni uvjeti zimi, naravno da je glavni uzrok loša kvaliteta ceste.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
Meni je žao što se nije nastavila cesta od TGa prema Rami. U ratu su bili planovi da se nastavi do Fojnice i ode na Kiseljak (s time da je trebao biti i odvojak za Kreševo). Križanje u Gojevićima. https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 52/17.9338
Gdje treba ići Fojnica-Uskoplje? Oko Prokoškog je proglašen spomenik prirode, a to su bila hrvatska sela. Bila bi zanimljiva ruta na Ždrimce, a i još jedna preko Sebešića?
Pa postoji put od Tomislava do Rame, čak i tri trake dobrim dijelom. Samo što nije u najboljem stanju pogotovo jer preko Paklina vladaju ekstremni uvjeti zimi, naravno da je glavni uzrok loša kvaliteta ceste.
Pa da, to je do pola, nije do kraja. Neke stvari bi se trebale ponovno srediti, ali bolje išta nego ništa.
Posli će govorit da je to bila hrvatska agresija. Sad in UZP-ovci vajadu.
Kraj zloglasan po progonu Hrvata. Mi gubimo vrime, činimo veliki trošak, a u nas još nisu obnovili Banovinu i zagrebačku okolicu i Zagreb. U isto vrime su bile poplave u Ogulinu, Kupa se izlila, danas Podgora poplavila, a blesava vlada šalje talibanima 10 milijuna eura. U BiH, državu zloglasnu po proneviri novaca, koji završidu u žepe istih islamističkih moćnika. Novac koji su iscidili od hrvatske sirotinje.
Glupa vlada se ponaša ka' da je Hrvatska bogata ka' Singapur, a ne ka' država koja je izgubila 30% radno sposobnih jer se nisu i ne moredu zaposlit doma ni otplatit roditejske kredite.
Neka Jablanici i Konjicu novac šava Saudijska Arabija, a ne Hrvatska.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24459 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Bolje Index prati poplave od klixa. Na klixu nema onih jezgrovitih informacija, sve neke foto i pojedinačne priče. Naravno, da i to treba, ali tek sad vidim šta je Index za regiju. Pet kopalja iznad. Informativni, brzi, kratki, jezgroviti.
Naslov: Re: Cestovni i željeznički pravci za zaobilazak VC
Postano: 05 lis 2024, 22:13
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24459 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Brane je napisao/la:
Nadam se da će projektanti bit dorasli zadatku
Ovdje nije bilo kamenoloma iznad. Tako da ja ne bih žurio toliko s optužbama, da je kamenolom isključivi krivac. Mislim, doprinio je sigurno i to se bez daljnjega mora do kraja istražiti i kazniti odgovorne ako je bilo propusta u odlaganju materijala, dozvolama, neradu inspekcija i sl.
Postano: 05 lis 2024, 22:33
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3943 Lokacija: Stolni grad
lider30 je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Nadam se da će projektanti bit dorasli zadatku
Ovdje nije bilo kamenoloma iznad. Tako da ja ne bih žurio toliko s optužbama, da je kamenolom isključivi krivac. Mislim, doprinio je sigurno i to se bez daljnjega mora do kraja istražiti i kazniti odgovorne ako je bilo propusta u odlaganju materijala, dozvolama, neradu inspekcija i sl.
Ovdje su više utjecala akumulacijska jezera, blokirao si put podzemnim vodama, pa su one stvorile novi put a samim tim nove pukotine i pore
Postano: 05 lis 2024, 23:13
Gazda je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Ovdje su više utjecala akumulacijska jezera, blokirao si put podzemnim vodama, pa su one stvorile novi put a samim tim nove pukotine i pore
Ali i u selu Zlate izgleda da odron/bujica nije imala veze i nije dosla iz smjera lokalnog kamenoloma, a selo je dosta iznad akumulacije.
U tom podrucju od Jablanice do Salakovca svaka cast ako se netko usudi planirati zivot, ja znam da ne bih ni pod koju cijenu.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.