|
|
Stranica: 20/43.
|
[ 1054 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76714 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Znači, diskrepancija rezultata popisa i izbora, dolazila je od SDA varanja, hrvatskih SDP glasova, ali i miješanih brakova, Srba i Ostalih kojih je u Mostaru 6-7%.
Da zaključimo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76714 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
volvoks je napisao/la: Koliki je utjecaj političke nepismenosti ljudi koji povezuju SDP BiH sa hrvatskim SDP-om? Sigurno ima mali postotak ljudi koji su uvjereni da su to bratske stranke. Ima i toga. Nije teško zamislit 1-2% jednostavno glupih ljudi, među Hrvatima. Koji uzimaju kao istinu ono što piše na ambalaži. U Mostaru se nakupi i osjeti svakih 1%.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:30 |
|
|
Ja znam mješance ,čak i čiste Srbe i Muslimane koji su čisto HVO orijentirani, ljudi se tukli po Šantićevoj, bili ranjavani. Oni vjv glasaju za H stranke.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:34 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Ja znam mješance ,čak i čiste Srbe i Muslimane koji su čisto HVO orijentirani, ljudi se tukli po Šantićevoj, bili ranjavani. Oni vjv glasaju za H stranke. Naravno da ih ima. U Kladuši je takvih Muslimana 40%, u Mostaru možda 1% (“HVO-Zrinjski” muslimani) ali dovoljno ih je da svak poznaje par. Ali to samo pojačava poantu. Da nije sve šablonizirano, te crno i bijelo, u jednoj gradskoj sredini.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:45 |
|
|
Nego, volio bih Sarajku da malo začini temu kratkim uključivanjem. Rekla je da su pogrešno skupljali 6 Hrvata u DN nekada, da je ustvari “ključno preuzeti Mostar, to je glava zmije, jedini grad, elita i centar”, da je to dovoljno da se pretvori Hrvate u KUD.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39395 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Njena SDFA ostala i bez Sarajeva i Mostara, od šeher đevojke posta seoska baba.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:47 |
|
|
Bojim se da sada nije nezamisliva ni bratska podjela Sjevernog Logora sa SDA.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Njena SDFA ostala i bez Sarajeva i Mostara, od šeher đevojke posta seoska baba. Živinice preimenovati u Žeher.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 11:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bojim se da sada nije nezamisliva ni bratska podjela Sjevernog Logora sa SDA. Predviđanje: Bošnjaci će okrenut pilu i prihvatit, kad već ne mogu pobjedit, benefite koji proizlaze iz toga da Hrvati od Mostara čine središte. Ogrebu se oni o svaku hrvatsku instituciju, federalnu ili državnu instituciju koju HDZ prebaci u Mostar, o svaki privatni hrvatski biznis, pa i studenta iz Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:04 |
|
|
Vrime da priđemo na istočnu stranu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:05 |
|
|
Bolje Mostar u kojem su Muslimani Robin, nego Bugojno u kojem su Batman.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:18 |
|
|
Imota je napisao/la: Vrime da priđemo na istočnu stranu. Neka moja pretpostavka je da je zemljište jeftinije u istočnom Mostaru, shodno tome i cijena novogradnje bi trebala bit jeftinija nego u zapadnom Mostaru. Naselje Mate Bobana u istočnom Mostaru - jedno 10-ak manji zgrada (ili 4-5 veći) sa 100-150 stanova - vrtić - park - ordinacija Opće medicine i pedijatar - Crkva - trgovina Mislim da bi bez problema rasprodali stanove
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:19 |
|
|
Brane je napisao/la: Imota je napisao/la: Vrime da priđemo na istočnu stranu. Neka moja pretpostavka je da je zemljište jeftinije u istočnom Mostaru, shodno tome i cijena novogradnje bi trebala bit jeftinija nego u zapadnom Mostaru. Naselje Mate Bobana u istočnom Mostaru - jedno 10-ak manji zgrada (ili 4-5 veći) sa 100-150 stanova - vrtić - park - ordinacija Opće medicine i pedijatar - Crkva - trgovina Mislim da bi bez problema rasprodali stanove Pa da, rješenje za mlade obitelji. Ne postoji nikakva zakonska prepreka.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:20 |
|
|
Moj je dojam iz daljine da su se Bošnjaci unaprijed prešutno pomirili s tim da u Mostaru i Stocu nemaju ozbiljne šanse za većinu, ne samo na ovim, nego i na budućim izborima.
Nije bilo te razine predizborne galame i divljanja kao na prethodnim lokalnim izborima.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:22 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Moj je dojam iz daljine da su se Bošnjaci unaprijed prešutno pomirili s tim da u Mostaru i Stocu nemaju ozbiljne šanse za većinu, ne samo na ovim, nego i na budućim izborima.
Nije bilo te razine predizborne galame i divljanja kao na prethodnim lokalnim izborima. Mostar je još utisno. S Stocem se izgleda mire, a tamo su imali jak povratak i nalet.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:23 |
|
|
Brane je napisao/la: Naselje Mate Bobana u istočnom Mostaru - jedno 10-ak manji zgrada (ili 4-5 veći) sa 100-150 stanova - vrtić - park - ordinacija Opće medicine i pedijatar - Crkva - trgovina Mislim da bi bez problema rasprodali stanove
Blagaj treba kolonizirat za početak
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:35 |
|
|
Blagaj je trebalo uzet u ratu, a i moglo se u kontri nakon njihovog pušinga na Buni i Gubavici, sad kasno, sve Sarajlije pokupovali.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:38 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Blagaj je trebalo uzet u ratu, a i moglo se u kontri nakon njihovog pušinga na Buni i Gubavici, sad kasno, sve Sarajlije pokupovali. Nismo uopće poduzimali ofenzive na istočni, čista defanziva. E sad zašto ne duga je priča, prije svega loš ustroj.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 12:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Glavna pobjeda ovih izbora je ako konačno budemo imali većinu glasova u Mostaru. Po prvi put ikad. Što bi konačno odgovaralo rezultatu popisa. Muslimana je u Mostaru 42%, u Stocu 40%. U Stocu smo vitalniji i imamo više djece. Stolac je sigurno 65%
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 13:49 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39395 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Mario Kordić, mostarski gradonačelnik, dobio je, prema 76,97 posto obrađenih biračkih mjesta, 8.140 glasova. Nositelj liste Koalicije za Mostar, Đani Rahimić, osvojio 7.056 glasova, a nositelj liste Grade moj, Sanel Kajan, dobio je povjerenje 2.476 glasova. Sanjin Hadžiomerović nositelj trojkine liste dobio je 712 glasova. Nositelj liste HRS-a, Slaven Bevanda, dobio je 851 glas. Duško Savić, nositelj liste SNSD-a dobio je 538 glasova, a Tomislav Čurčić, nositelj liste HDZ-a 1990, dobio je 443 glasa. Danijela Škegro, nositeljica liste Hrvatske seljačke stranke dobila je 26 glasova , a neovisni kandidat Elvis Redžić dobio je 69 glasova.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 14:00 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Robbie MO je napisao/la: saskia je napisao/la: Ti koji i takvom sdp-u dadnu glas ne možeš ni smatrati “našima” Ne mogu se ni dati muslimanima. Neki od vas bi se rado i mene odrekli, jer nisam “Gospa-Thompson”. Zamisli mene u SDP takijaškom taboru. Da vam jeza kroz kralježnicu prođe. Da ti većina ZHK-a nije Gospa Thompson ne bi bili hrvatski stub u BiH. Onaj ko bi glasao za muslimanske gradžane pored hrvatskih građana, bi ti i obuka odoru armije BiH ili u najmanju ruku im radio u sanitetu. Tako da ne vidim kuda oni mogu biti naši.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 14:04 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7408 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Drago mi je da je Kordić potukao Novaka u osvojenim preferencijalnim glasovima i da dežurnim moralistima u HDZ-u neće pasti na pamet nešto kemijati na Gradskom vijeću zbog nečijeg privatnog života.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 14:10 |
|
|
Kad su konačni rezultati i koliko pošta može pomrsit situaciju?
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 14:13 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
kiler je napisao/la: Drago mi je da je Kordić potukao Novaka u osvojenim preferencijalnim glasovima i da dežurnim moralistima u HDZ-u neće pasti na pamet nešto kemijati na Gradskom vijeću zbog nečijeg privatnog života. Ne sekira ti njih vele privatni život, druge su tu igre i igrice u pitanju
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru Postano: 07 lis 2024, 14:14 |
|
|
Sad je dosta toga jasnije: Muslimani u zapadnom dijelu grada pali ispod 10% Zapad oko 8% Jugozapad oko 9%
Na Jugu oko 15%
HRS je u Mostaru izrastao u ozbiljnu oporbu s oko 15% glasača u zapadnom Mostaru, sad je to siguran glas.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|