HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2024, 22:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1133 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Libanonu - vojni aspekt (Izrael-Hezbolah)
PostPostano: 08 lis 2024, 17:00 

kiler je napisao/la:
Naveo me Rikin post, pa rekoh da priupitam Hrvate pro-Ruse na forumu:

1.Smatrate li da Srbi imaju povijesno pravo na teritorij istočno od linije VKOK?

2.Smatrate li da Srbi imaju pravo na pripojenje "Krajine" i istočne Slavonije s obzirom da ih je u Oluji oko 250 tisuća napustilo svoje domove , a uz to ne bi bili ni enklave niti eksklave jer su već teritorijalno povezani sa RS odnosno Srbijom?

Da ili ne?

Pitanje nije definirano. Međunarodno pravo ne postoji. Nešto što ne postoji se ne može ni imati ili ne imati.

Je li imala Amerika pravo napasti Irak zbog nepostojećeg oružja za masovno uništenje?

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 lis 2024, 17:47 

Revizija je napisao/la:
oak je napisao/la:
Ja sam pro Izrael a pro Rusija sam više nego pro Ukrajina. Ne zbog tog što navijam za Ruse ili protiv Ukrajine jer samo budala ne može ne vidjeti da je reakcija Rusije bila primorana i takodjer isprovicirana. Rusija je super sila i imali su u Ukrajini mislim oko 10 mil Rusa uz to im je na granici. Osim toga taj rat košta EU punooo, same cijene su skočile 30-40% u zadnje dvije godine, osim toga proizvodnja stagnira više no ikada u zadnjih par desetljeća.
Jel se bilo pametnije dogovoriti odmah na početku i ostaviti jeftine sirovine Europi dostupnima? Ili možda netko ima interes EU pogurati prema dnu :neznam

Kako u isto vreme možeš biti rusofil i podržavati Izrale.
Ako si rusofil , onda si u svakoj situaciji rusofil .
Rusija podržava Palestinu .
Kontradikntoerno je jer Izrael je na ukrajinskoj strani .
To znači nisi dogmatski rusofil ?

Nisam Rusofil glupo vam etiketiranje. Kao što sam naveo ako čitaš sa razumijevanjem možeš zaključiti. Dakle da ponovim, ne možeš Rusiji gurati štap u oko i očekivati da neće reagirati, isto bi učinila i Amerika i sve ostale velike zemlje. Ne navijam niti za koga niti me vesele mrtvi ljudi bilo u Ukrajini bilo na bliskom istoku.
Nema Pro - ovaj ili onaj. Ili misliš svojom glavom ili si tokmak :zubati

Vrh

PostPostano: 08 lis 2024, 20:30 

Я lično sam za etniju i za povratak Jeruzalemskog kraljevstva. To su dvije jedine ispravne opcije.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2024, 17:41 

Hezbolah traži obustavu vatre i primirje. Dobit će ali malo sutra :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 09 lis 2024, 21:36 

Razmontirali su već u 4 grada na jugu, IDF ide u grad po grad.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 00:17 

Gdje nam je karabaja stari tefteraš? Ima li Merkava hadžijo? Tanko jelde? :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 00:40 

slika

Treba se prvo zračno dobro obradit i pripremit, omekšat.

Penetracija ide kasnije.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 20:31 

Israel is not hiding its intentions for "Promised Land".

Israeli Finance Minister Smotrich:

"I want a Jewish state. Bit by bit. It is written that the future of Jerusalem is to expand to Damascus. Until Damascus."

Judeonacizam.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 20:47 

Do Damaska, Amana, jug Libanona, nadam se i do Nila, sve je to za Izrael.

Slava pripada jakima i ekspandirajućima.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 20:53 

Sredozemno more je preduboko da bi se nasipalo.

Znači, mora se malo zagrabit, gdje i Biblija daje za pravo.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 21:48 

Kad su u pitanju ćifuti onda je Biblija relevantna.
Kada su u pitanju katolici onda je Biblija bajka.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2024, 21:13 

Hercog tko je tvoj najdraži rimski car?

Moj je veličanstveni Titus

slika

Vrh

PostPostano: 11 lis 2024, 21:29 

Centurion je napisao/la:
Veličanstveni Titus je samo ispunio Isusovo proročanstvo

Sramota je da postoje "kršćani" koji podržavaju izgradnju trećeg hrama iako sam Isus Krist, sveti Pavao nam govore sve o svetištu nečastivog.

Židovi u svojoj religiji preziru kršćanstvo, gledaju na nas kao na veličanstvenog Titusa.

Sam Krist, sveti Pavao su više puta u Bibliji spomenuli kako će treći hram biti "svetište nečastivog".

To su rimljani falsificirali ta prorocanstva zidovskoj dijaspori nakon sto su zatrali u izraelu svecenstvo!

Vrh

PostPostano: 11 lis 2024, 21:33 

Tit je izmislio regiju Palestinu po narodu Filistejcima koji su već nestali u to doba. Do tada se zvala Judeja

Vrh

PostPostano: 11 lis 2024, 22:07 

Centurion je napisao/la:
Ja i Herceg, mi kršćani ga vidimo kao povijesnu figuru koja je izvršila Božju osudu na Izrael zbog odbijanja Mesije.

"Tko čuje moje riječi, ali ih ne drži, ja mu neću suditi,
jer ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti.
Tko prezire mene i ne prihvati moje riječi, ima već svoga suca: riječ koju sam zborio, sudit će mu na posljednji dan."

Vrh

PostPostano: 11 lis 2024, 22:52 

Da je globalni zapad jak brzo maknuti Putina i postaviti sebi pogodnijeg ruskog vođu čisto bi mi pucala neka stvar za tim!

Međutim, jasno se dokazalo da nije, i da je sukobu u Ukrajini zapravo najviše na štetu ukrajinaca, kao naroda, mnogo više nego rusa.

Putin ga čak koristi da očisti neke regije od mlađeg, ratno sposobnog stanovništva drugih etniciteta koji žive u Ruskoj Federaciji + zatvorenika, ima dovoljnu zalihu ljudstva da rat dobije, barem ograničeno na 4 regije i Krim.

Ja nisam na strani ni rusa ni ukrajinaca, nego na strani toga da rat što prije stane i zato podržavam Trumpa jer zbilja mislim da će zavrnuti ruku hobitu Zelenskom i dovesti ga na pregovore.

Što se tiče sukoba u Izraelu, više sam na strani Izraela, i iz povijesnih razloga, i iz razloga što znam kako je kad imaš Hamas u svojoj zemlji, ali i zbog toga što je globalno islam opasniji.

Opet nisam da židovi posve očiste svoj teren, dobro nam dođe da naši alahukberaši s vremena na vrijeme podsjete civilizrani svijet da su divljaci, a bilo kakvo koškanje na relaciji palestinci-izraelci to izvede na vidjelo.

Konkretno, navijam samo za ono što najviše koristi mojem narodu. Premali smo da bi na se natovarili brige svijeta.

Eno amerikanci kao da su pokušali pa nemogu nositi taj teret.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2024, 09:35 

Citat:
Two UN peacekeepers in Lebanon were injured in Israeli tank fire, the organization said. Italy summoned the Israeli ambassador, saying Italian bases were hit and calling Israel’s actions “unacceptable.”

https://edition.cnn.com/world/live-news/israel-gaza-lebanon-war-10-10-24/index.html

Znači nakon mjeseci raketiranja sjevernog Izrela i mirnog posmatranja "UN peacekeeper"-a i 0 osuda samog UN-a, sad kmeče kad ih pogodi koji geler.

UN go home. :kava

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 11:11 

Upozorenja: 1
A onda budale pričaju o nekom mocnom izraelu.
Jazavci bi bez Amerike prosli gore neko 40-45. Služe kao platforma za kontrolu BI.

Sve se više govori o raspoređivanju THAAD-a u Izraelu: Šta je ovaj sistem i zbog čega je izazivao kontroverze
http://www.klix.ba/clanak/241013022

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 11:19 

Bošnjak...007 je napisao/la:
A onda budale pričaju o nekom mocnom izraelu.
Jazavci bi bez Amerike prosli gore neko 40-45. Služe kao platforma za kontrolu BI.

Sve se više govori o raspoređivanju THAAD-a u Izraelu: Šta je ovaj sistem i zbog čega je izazivao kontroverze
http://www.klix.ba/clanak/241013022

Nije Izrael štićenik Amerike nego je Izrael šef Amerike.

Vama zadrtim radikalima je neke stvari nemoguće objasnit, ili se, zbog svog islamizma, morate služiti samoobmanama, što je zapravo vjerojatniji slučaj.

Reći da je Izrael bez Amerike ništa je kao da kažeš da je Bill Gates i Elon Musk bez svojih para dvojica klošara koje nitko ne bi pitao za ništa. Eto imaju para.

Tako i ovo.

Zadrta se rulja islamista hoće nositi s najjačim globalnim utjecajem u svijetu, i onda se čudi.

Da Izrael baci atomsku bombu to bi mediji uobličili u nužno i humanitarno djelovanje.

To nije razlog iz kojeg sam ja više za Izrael u ovom sukobu, ali jest sigurno sretna okolnost :001_smile

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 11:21 

potocnj je napisao/la:

Zašto širiš antisemitske teorije zavjere?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 11:28 

HHerceg je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Teorija je nešto što je dokazano, znači da nema sumnje oko istinitosti jer ima dovoljno dokaza da se formira teorija.

Bar je tako u znanosti.

Nešto što nije dokazano bi bila hipoteza.

Da li je nešto zavjera je stvar promatrača, netko će reći da je dogovor, netko će reći da nije.

Recimo naši gradžanski nastrojeni stanovnici protektorata koji ne vide ni vjeru ni naciju bi rekli da su se gradžani svijeta koji su iz Izraela i neki iz Amerike sastali i dogovorili politiku vezano za Bliski Istok.

To što su većina ili svi židovi po vjeri ili etničkom porijeklu nema nikakve veze u gradžanskom uređenju svijeta. Bitno je samo kakve poluge dotični mogu povući :zubati

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 11:56 

Suvremeni primjeri antisemitizma u javnome životu, medijima, školama, radnim sredinama te vjerskome životu mogu biti sljedeći, uzevši u obzir cjelokupan kontekst, ali se ne moraju svoditi samo na:

stvaranje lažnih, dehumaniziranih, demonizirajućih ili stereotipnih optužbi protiv Židova kao takvih ili Židova kao društvene skupine. Optužbe takvoga tipa su osobito (ali nisu i jedine!) mit o svjetskoj židovskoj uroti ili tvrdnje da Židovi vladaju medijima, ekonomijom, strukturama vlasti ili drugim društvenim institucijama;

Radna definicija antisemitizma.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 12:18 

potocnj je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:

Teorija je nešto što je dokazano, znači da nema sumnje oko istinitosti jer ima dovoljno dokaza da se formira teorija.

Bar je tako u znanosti.

Nešto što nije dokazano bi bila hipoteza.

Da li je nešto zavjera je stvar promatrača, netko će reći da je dogovor, netko će reći da nije.

Recimo naši gradžanski nastrojeni stanovnici protektorata koji ne vide ni vjeru ni naciju bi rekli da su se gradžani svijeta koji su iz Izraela i neki iz Amerike sastali i dogovorili politiku vezano za Bliski Istok.

To što su većina ili svi židovi po vjeri ili etničkom porijeklu nema nikakve veze u gradžanskom uređenju svijeta. Bitno je samo kakve poluge dotični mogu povući :zubati

Moramo da sgvatimo da ne postoje teroije zavere,
Jer su sve to istine , ali s zakasnelom obznanom

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 12:24 

HHerceg je napisao/la:
Suvremeni primjeri antisemitizma u javnome životu, medijima, školama, radnim sredinama te vjerskome životu mogu biti sljedeći, uzevši u obzir cjelokupan kontekst, ali se ne moraju svoditi samo na:

stvaranje lažnih, dehumaniziranih, demonizirajućih ili stereotipnih optužbi protiv Židova kao takvih ili Židova kao društvene skupine. Optužbe takvoga tipa su osobito (ali nisu i jedine!) mit o svjetskoj židovskoj uroti ili tvrdnje da Židovi vladaju medijima, ekonomijom, strukturama vlasti ili drugim društvenim institucijama;

Kako sam ja antisemit kad ih podržavam u tome?

I zavidim im!

Što moj glupi narod nezna da se organizira pa se svodimo na skup uspješnih jedinki, a nikad uspješan skup ljudi u svijetu.

Laganje bi bilo kada bih govorio suprotno, da Amerika naređuje Izraelu, jer vidimo u praksi da Izrael radi i protiv onoga što, bar službeno, demokratska Bijela kuća govori a i dalje im oružje pristiže.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2024, 12:57 

Upozorenja: 1
potocnj je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:

Kako sam ja antisemit kad ih podržavam u tome?

I zavidim im!

Što moj glupi narod nezna da se organizira pa se svodimo na skup uspješnih jedinki, a nikad uspješan skup ljudi u svijetu.

Laganje bi bilo kada bih govorio suprotno, da Amerika naređuje Izraelu, jer vidimo u praksi da Izrael radi i protiv onoga što, bar službeno, demokratska Bijela kuća govori a i dalje im oružje pristiže.

Na osnovu cega znamo da je Amerika bilo kad i bilo sta zaista naredila Izraelu a da to oni nisu ispostovali?
Kako mozemo biti sigurni da to nije sve igrokaz?
Kako mozes biti siguran da je Izrael sef Amerike a ne obicna ispostava za kontrolu BI?
Mozda zato sto je to medijski aktuelno pa se i ti i takvi drze toga.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1133 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ancient order 2 i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: