HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2024, 12:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1133 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rat u Libanonu - vojni aspekt (Izrael-Hezbolah)
PostPostano: 15 lis 2024, 11:58 

Rika sv Vida je napisao/la:

"Nece nastupiti Kijametski dan sve dok se muslimani ne budu borili protiv Židova. Pa ce ih muslimani ubijati, tako da ce se židov skrivati iza drveca i kamenja. Kamen i drvo ce govoriti: 'O muslime, o Abdullahu (Allahov robe) ovo je Židov iza mene, dodi i ubij ga."

?

Jel ovo stvarno stoji u njihovoj "svetoj" knjizi :zubati nema šta poruke mira, ljubavi i zajedništva.
Kaj god njih par miliona izmedju milijardu muslimana i opet im ne mogu ništa.
Na stranu sada što se dešavaju zločini sa svih strana i što bi trebalo prestati. Ali ovakve poruke u kuranu i živjeti medju njima... nije lako Izraelcima.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 12:10 

Imota je napisao/la:
Navodni Poslanik je napisao/la:

Stvarno imaš posebne potrebe.
Sve ti gore piše.

Da ti nacrtam.

Istanbul je deo Turske.
Mehmet II je napravio aneksiju Konstantinopolja 1453.

Palestina nije deo Izraela.
Nego je okupirana teritorija odnosno država.
Izrael nikada nije proglasio aneksiju te države odnosno tog teritorija.

Uzrok problema?

Izraelska okupacija zadnjih 6 decenija.
Neka priče dalje.
O čemu da se priča?

Čuj to, Mehmed II. proglasio aneksiju :smijeh

Ovome navodnom poslaniku bi bilo najbolje da se osuneti i prestane glumit Srbina.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 12:12 

Naša Kvačica je napisao/la:
A da Arapi samo jednom uspiju, ne bi Izraela bilo nikako i to zna i Navodni Poslanik, samo se pravi naivan.

Ali samo ovaj deo. "Izraela ne bi bilo"?

Pa šta.

Pa je li to genocid? Što ne postoji neka država?

Gde je danas Konfederacija?
Gde je Ukrajina u Donbasu?
Gde je Nemačka u Austriji?
Gde je škotska država?
Gde je danas Jugoslavija?
Gde je Hrvatska do Drine u BiH?

Da li je nestanak tih država značio i genocid tih naroda?

Ne. Ne mora da bude. Prema tome. Sve može da bude, ali čistio si popušio propagandu gde ti Jevreji govore "sve će nas pobiti". Sigurno da ih mnogi sad žele pobiti, ali neka se zapitaju zašto.

Hoću da kažem, Iran i ostali muslimani nisu politički korektni i često zazivaju rušenje cionističkog režima i/ili Izraela, propagandno, na zapadu se to obavezno prenosi kao uništenje izraelske države, iz propagandnih razloga iz drugog ugla naravno, pa se kroz zapadne medije sugeriše i genocid i prodaje priča zapadnjacima koji su zaluđeni jevrejskim stradanjima u ww2 što je sve skupa glupost.

Kao prvo svet ne bi dozvolio nestanak Izraela, kao drugo, Izrael ima sam oružja da se odbrani i prema tome čemu bajke o nekakvoj pretnji genocida?

I drugo kako vi svi imate razumevanja za "za dom spremni i ustaški grb sa belim poljem" pa citirate i kontekst pa ono vreme, i svašta nešto, a turbo ste politički korektni na "from river to the sea"?

Srbe možete vređati i emotivno uznemiravati, ali ne daj Bože da to neko radi Jevrejima?

Iako Jevreji njih 57 godina ubijaju na njihovoj zemlji, sprečavaju im državu, Palestinci bi trebali "paziti kako govore"?

Smešno.

Glupo je da pričaš o "nestanku" Izraela kada znaš da to nije moguće uz njihove atomske bombe i kontrolu SAD-a.

A znaš li ko je nestao, odnosno ko nije nastao?

Palestinska država.

A uslov nastanka izraelske države je istodobni nastanak države za Palestince.

A ko je uništio i sprečio palestinsku državu?

https://www.timesofisrael.com/netanyahu-boasts-of-thwarting-the-establishment-of-a-palestinian-state-for-decades/

Citat:
Nigdje u programu ni Hamasa ni Hezbolaha ne stoji kao cilj pomirenje sa Izraelcima, dvije države, rješavanje nesuglasica itd., nego stoji samo potpuno uništenje Izraela. Potpuno uništenje da ponovim, 100% hoće sebi, sve od rijeke do mora ide njima, židovi mogu u more, i to je "pravedno". I onda židovi ne valjaju, a ovi islamofašisti su dobri, kako da ne.

Hezbolah je organizacija iz druge države, nije palestinska, a Hamas je proizvod Izraela, nebitan uopšte nije predstavnik palestinskog naroda. Na kraju krajeva pitao sam i ranije, šta vi uopšte hoćete?

Šta želite?

Nemoj uslovljavati pa govoriti Palestinci ovo, ono.
Šta vi pro Jevreji želite?

Postoje odluka sveta, UN, kako su dali državu Izraelu, tako su dali i Palestincima. Nekoliko puta su povećavali deo koji su dali Izraelu, zbog tih ratova u početku i sukoba koji su bili tako da je Izrael sada legalno i puno veći od prve podele. I to je to.

Ali mora da bude i Palestine, odnosno ono što je ostalo da bude predviđeno za Palestinu.

Čak ni taj Izrael nije napravio aneksiju Palestine. To bi bio nelegalan čin prema toj državi i narodu, ali barem bi bilo fer spram pojedinaca i po pitanju ljudskih prava jer bi im dali pasoše i ljudska prava.

Stalno se hvalite da "u Izraelu živi 3 miliona Arapa i sve u redu".

Da, ali tu Arapi imaju pasoš Izraela, državljanstvo, ne sme ih niko ubijati i rušiti im kuće.

Dajte tako i Palestincima?

Rika kaže "može ovako zauvek".

Može zauvek, ali onda ćeš zauvek imati Hamas i rakete.

Izrael mora poštivati UN i napustiti palestinsku državu ako hoće etnički Izrael.
Ili ne poštivati UN i prisajediniti palestinsku državu Izraelu pa uživati građansku državu.

57 godina okupacije je uzrok svih problema i problem će trajati dok traje okupacija.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 12:19 

Ovo što forumaš navodni poslanik piše je čisti antisemitizam.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 12:24 

Imota je napisao/la:

I to teško shvataš. Hoću da kažem da je Konstantinopolj dugo već deo turske države. Davno su Turci rekli "ovo je sad naše". To je ta "aneksija".

Jesu oteli su, osvojili, i jedina su valjda imperija u istoriji koja nije izgradila svoj glavni grad nego koriste tuđi, ali otada je to njihovo i oni kažu to je naše.

A Izrael nije proglasio aneksiju palestinske države, nego u 20.om i 21.om veku imaju apartheid prema porobljenom narodu na teritoriji koji su zauzeli i za koji formalno niti ne kažu da je njihov.

Vrlo je jednostavno.

Šta žele, neka kažu?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 12:45 

Nije antisemitizam, samo je cinjenica da su Zidovi stvorili islam, Zidovi nagovorili milijune muslimana da mrze Zidove, to je ta 4d strategija visestoljetni plan.

Ako imas tvrdu stolicu i ne mozes da kenjas, uvijek znas da mozes kriviti Zidove, sigurno si pojeo nesto sto su Zidovi stvorili sa namjerom da ti dobijes tvrdu stolicu. Ili meku, ovisi sta cionisticka strategija planira za taj dan.

I vrijeme mijenjaju, klimu odnosno, stvorili su susu a i poplave, takodje su krivi za globalno zatopljenje. Koje ne postoji i izmisljeno je, ali krivi su Zidovi, oni su i izmislili to da nam skrenu paznju sa svojih pravih namjera.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 12:57 

Imota je napisao/la:

I to teško shvataš. Hoću da kažem da je Konstantinopolj dugo već deo turske države. Davno su Turci rekli "ovo je sad naše". To je ta "aneksija".

Jesu oteli su, osvojili, i jedina su valjda imperija u istoriji koja nije izgradila svoj glavni grad nego koriste tuđi, ali otada je to njihovo i oni kažu to je naše.

A Izrael nije proglasio aneksiju palestinske države, nego u 20.om i 21.om veku imaju apartheid prema porobljenom narodu na teritoriji koji su zauzeli i za koji formalno niti ne kažu da je njihov.

Vrlo je jednostavno.

Šta žele, neka kažu?

Prvo pristani glumit srbina, već samim time si redikul, teško te ozbiljno doživljavat.

I Izrael je osvojio od britanaca bivši mandat Palestine i to je već dugo njihovo. Luzeri koji nisu uspili iskoristit situaciju sad kmeče i bave se terorizmom.

ne postoji palestinska država, nuđena je tim muslimanskim luzerima, odbili su. 1948. nikakva palestinska država nije ni pokušana za uspsotavljanje.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2024, 13:17 

Rika sv Vida je napisao/la:
Nije postojala nikakva blokada Gaze samo pretresi na granici, što je normalno i često se nasumično pretresa na svim granicama svijeta, tamo su bili obavezni pretresi zbog čestih terorističkih napada po Izraelu, s druge strane Izraelci nisu smjeli uopće ulazit u Gazu. Pomorska blokada također nije postojala, samo pretresi dolazećih brodova tražeći oružje.

Da li bi tebi bilo normalno da Srbija radi pretres brodova koji ulaze u luku Rijeka?

:klanjam

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 16:10 

Aha silno su ganuti dok im se ne pruzi prilika protjerati vas iz vlastite kuce, a onda ce te kmecat

„Guši nas broj interno raseljenih, ali ih ne možemo prepustiti njihovoj sudbini; nismo kršćani samo za sebe, nego za sve“, izjavio je nadbiskup te pojasnio: „Govorio sam na lokalnoj televiziji i poručio ljudima u zonama bombardiranja – i kršćanima i muslimanima – da su im naši domovi otvoreni. Jer Krist je rekao: 'Bio sam gladan, i dali ste mi jesti; Bio sam žedan i dali ste mi piti; Bio sam stranac, a vi ste me primili.' Muslimani su silno dirnuti tom kršćanskom solidarnošću.“

Prema mons. Rahméu, oko 13 000 ljudi izbjeglo je u područja nadbiskupije gdje je stanovništvo pretežno katoličko. U Deir El-Ahmaru, gdje se nalazi biskupsko sjedište, i u okolnim selima, oko 2 300 ljudi primljeno je u obrazovne ustanove, dok je 5 000 drugih smješteno u privatne domove, a 1 500 u crkvene ustanove poput crkava i samostana.
https://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-pute ... anja/34519

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 16:57 

ode vodja hamasa

https://zabranjeni.url/Middle_East_Spectator/11157

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 17:40 

krstjanin je napisao/la:
Aha silno su ganuti dok im se ne pruzi prilika protjerati vas iz vlastite kuce, a onda ce te kmecat

„Guši nas broj interno raseljenih, ali ih ne možemo prepustiti njihovoj sudbini; nismo kršćani samo za sebe, nego za sve“, izjavio je nadbiskup te pojasnio: „Govorio sam na lokalnoj televiziji i poručio ljudima u zonama bombardiranja – i kršćanima i muslimanima – da su im naši domovi otvoreni. Jer Krist je rekao: 'Bio sam gladan, i dali ste mi jesti; Bio sam žedan i dali ste mi piti; Bio sam stranac, a vi ste me primili.' Muslimani su silno dirnuti tom kršćanskom solidarnošću.“

Kakav kreten.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2024, 17:57 

Hazbollah ih opasno skuhao na granici sinoć.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 14:49 

Nego žališ li za Simwarom ?

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 14:50 

Nema austrijskog agnostika .
Dal to nije u koroti za palestinskom braćom ?

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 14:56 

krstjanin je napisao/la:

Prema mons. Rahméu, oko 13 000 ljudi izbjeglo je u područja nadbiskupije gdje je stanovništvo pretežno katoličko. U Deir El-Ahmaru, gdje se nalazi biskupsko sjedište, i u okolnim selima, oko 2 300 ljudi primljeno je u obrazovne ustanove, dok je 5 000 drugih smješteno u privatne domove, a 1 500 u crkvene ustanove poput crkava i samostana.

Koji idiot, muslimani će ga prvom priliko nabit na kolac.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 16:12 

Imota je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

Koji idiot, muslimani će ga prvom priliko nabit na kolac.

Janjičar. :rigam

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 16:44 

Svi heretici koji pišu ovde.

Hrišćanski je pomoći čoveku u nevolji i to svaki hrišćanin mora. Dok bilo ko nedužan beži od bombi i smrti moraš jer to je Hrist koji ti dolazi.

Vi ludaci po zapadu primate mlade muškarce koje vam cionisti šalju, muškarce koji dolaze po vaše resurse, žene, novac, naseljavaju vas, niste u stanju odbraniti svoje, a ovde hoćete da hrišćani u Libanu izdaju Hrista i zatvore vrata onima koji su u nevolji i gde dolaze i žene i deca i starci i muškarci, svi koji beže od Jevreja?

Smešni ste i veliki heretici, ako ste uopšte hrišćani.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 16:57 

Pa idu kod kršćana jer ih Saudijci, Egipćani, Emiraćani itd ne primaju nikako.
Treba pomoći unesrećenima. Samo bojim se da će se nakon svih ovih događanja
očitovati Antikrist kako je i prorečeno.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 17:01 

Svi heretici koji pišu ovde.

Hrišćanski je pomoći čoveku u nevolji i to svaki hrišćanin mora. Dok bilo ko nedužan beži od bombi i smrti moraš jer to je Hrist koji ti dolazi.

Vi ludaci po zapadu primate mlade muškarce koje vam cionisti šalju, muškarce koji dolaze po vaše resurse, žene, novac, naseljavaju vas, niste u stanju odbraniti svoje, a ovde hoćete da hrišćani u Libanu izdaju Hrista i zatvore vrata onima koji su u nevolji i gde dolaze i žene i deca i starci i muškarci, svi koji beže od Jevreja?

Smešni ste i veliki heretici, ako ste uopšte hrišćani.

Ne sramoti se.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 17:04 

Ma gle ti to, Iran ih gura u rat ali onda ne treba zbrinuti izbjeglice nego taj teret mora podnijeti sada već kršćanska manjina u Libanonu.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 17:13 

daramo je napisao/la:
Ma gle ti to, Iran ih gura u rat ali onda ne treba zbrinuti izbjeglice nego taj teret mora podnijeti sada već kršćanska manjina u Libanonu.

Kakve izbjeglice, to su napadači. Kršćani u Libanonu uvoze agresora koji im je slagao da su izbjeglice. Računaj da će Hezbolah prije ili kasnije smisliti neki glupi izgovor zašto su im "gori kršćani od židova", a ovi kao Navodni Poslanik će se čuditi, kako to, kako to, kako sada to.

1020 of 2558 - 39.87%

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 17:42 

daramo je napisao/la:

Kakve izbjeglice, to su napadači. Kršćani u Libanonu uvoze agresora koji im je slagao da su izbjeglice. Računaj da će Hezbolah prije ili kasnije smisliti neki glupi izgovor zašto su im "gori kršćani od židova", a ovi kao Navodni Poslanik će se čuditi, kako to, kako to, kako sada to.

Hezbollah ima svako moralno pravo da nalupa i kršćane i sunite u Libanonu ali to ne radi. U tome je njegova veličina.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 17:53 

daramo je napisao/la:

Slažem se da bi Iran trebao, ali svi ti ljudi, te familije, deca, žene, bolesni, ne bave se oni geopolitikom i pogotovo kako da oni pređu 1500 ili 2000 km do Irana?

To je kao od Mostara do Liverpula.

Lakše je od Mostara do Splita ili Dubrovnika.

Ako bežiš od rata, onda bežiš do najbližeg sigurnog mesta, tu si izbeglica. Ne ideš 1700 km preko 10 ili 5 država i 3 mora ili šta ja znam šta.

Ali isto tako, hrišćanski je primiti komšiju i pomoći mu. To moraš.

Ne moraš dovoditi zdrave mlade muškarce 1700 km daleko, ali decu, starce, žene pa i muškarce koji su ti uzgred komšije, koji beže od bombi i smrti i Jevreja, njih moraš primiti to je naprosto smisao hrišćanske vere.

Znaš li ti priču koliko su Josip i trudna Marija tražili smeštaj?

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 18:00 

Na isti način kako i oružje pređe taj put od 1700km.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2024, 18:04 

Karabaja je napisao/la:

Hezbollah ima svako moralno pravo da nalupa i kršćane i sunite u Libanonu ali to ne radi. U tome je njegova veličina.

WTF?

Ako Arapi s Hezbolahom mogu okupirat Libanon mogu i Izraelci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1133 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: