HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 srp 2024, 12:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 12:55 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 23:54
Postovi: 573
prvi čovjek republike srpske milorad dodik za slobodnu o budućnosti bih, hrvatskoj, stankoviću i nedjeljom u dva, košarci i međunarodnoj zajednici

INTERVJU Milorad Dodik: Mnogim sam Hrvatima spasio glavu
Ja sam odbio uzeti pušku u ruke kada je to ovdje bila vrlina, kada je trebalo ići ubijati ljude samo zato što pripadaju drugom narodu, a imao sam samo 30 godina
Piše ZDRAVKA SOLDIĆ ARAR SNIMIO NIKOLA VILIĆ/EPEHA
SIPA (Državna agencija za istrage i zaštitu) temeljito istražuje ugovore i račune u izgradnji Administrativnog centra Republike Srpske, a u sklopu kojeg se gradi i budući RTV dom, pa saslušavaju ministre, zastupnike u Parlamentu i druge vladine službenike.

Osim toga, prije dva mjeseca agencija je podnijela državnom tužiteljstvu i izvještaj protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika i još 14 osoba koje tereti za zloupotrebu položaja i štetu nanesenu proračunu RS od 145 milijuna konvertibilnih maraka kroz projekte izgradnje zgrade vlade i autoputa Banja Luka - Gradiška.

Dok je SIPA ispitivala ministre, mi smo razgovarali u novoj zgradi Vlade s Miloradom Dodikom.

- SIPA je sveprisutna u vašem okruženju. Očekujete li da vam pokucaju na vrata jer ste izjavili kako se nećete odazvati pozivu na saslušanje?

- Ovo što se događa je nevjerojatno. Jedna grupa stranaca predvođena zamjenikom visokog predstavnika Raffiem Gregorianom prvo je osigurala da se navodni kriminal prijavi Tužiteljstvu i napravi priča da postoji prijava, a sada su pošli tražiti dokaze za prijavu. Ako mi bilo što komentiramo, što je u nadležnosti pravosuđa, ovi stranci nas odmah napadaju kako se mi miješamo u nezavisnost i profesionalnost sudstva, a sada smo suočeni da je napadnuta izvršna vlast, a dokazi se tek traže. To je politički obračun sa Republikom Srpskom. Mi smo ovu zgradu napravili za 180 milijuna KM, a oni kažu da je ukradeno 140 KM.

Gregorijan je paranoik
Sada su došli ovdje u Banju Luku manifestirati dvije stvari. Prvo, da je SIPA iznad nekog božanstva i može raditi što god hoće, kako bi se nama ovdje pokazalo tko je glavni šef. To će trajati još malo, dok su ovdje ovi stranci, jer je to neodrživa stvar. I drugo, da traže dokaze, po principu svjedoka – suradnika.

- Optužujete zamjenika visokog predstavnika Gregoriana?


Milorad Dodik u razgovoru s novinarkom Slobodne Dalmacije u svom kabinetu u Vladi Republike Srpske
- Ovdje njima treba meso za sujetu jednog paranoika Raffija Gregorijana. Jučer su bili u Parlamentu i ušli u zastupničke klubove i traže od zastupnika objašnjenje zašto su glasovali ovako ili onako, ili zašto su tako diskutirali... Gdje to ima još na svijetu, kakva je ovo vrsta demokracije. Ovo je policijska država.

- Ti stranci vama popuštaju u nekim drugim bitnim segmentima, kao što je primjerice Prudski sporazum? Je li Prud kompenzacija za Kosovo ili neki bruxelleski diplomati žele zatvoriti Ured visokog predstavnika kako bi si osigurali još jedan mandat...

- Ne vidim ja baš da oni meni nešto popuštaju. Što su mi popustili, to što mi tražimo da bude popis stanovništva s nacionalnim odrednicama. Ne možemo mi pristati na popis stanovništva kao zbir nekih osoba koje će leći kao Srbi i Hrvati, a probuditi se kao Bosanci. Mi smo se i u anacionalnoj, socijalističkoj Jugoslaviji mogli popisivatati nacionalno, pa zbog čega ne bismo mogli sada. - Prije godinu dana potpisan je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Stalno govorite da se žele oduzeti nadležnosti RS, a deklarativno ste za EU integracije? Kako dalje, ništa nije učinjeno na europskom putu?

- Uočili smo pristup da se pod plaštom europskih integracija želi izvršiti značajna centralizacija. Mi doista jesmo protiv toga. Nema ni jedne autonomije na svijetu koja je sama sebe dokinula pa nećemo ni mi to dopustiti.

- Zbog čega ste prije nekoliko dana prekršili Sporazum CEFTA usvajanjem Zakona o zaštiti domaće proizvodnje, čime su uvedene carine na poljoprivredno-prehrambene poroizvode iz Hrvatske i Srbije?

- Taj zakon nama nije bio potreban, istina je da zemlje na koje se odnosi nisu potpuno liberalizirale tržište i sofisticiranim metodama štite svoje gospodarstvo, ali nisu, kao što se kod nas dogodilo, izravno prekršile sporazum. Ovaj zakon rezultat je prije svega loših političkih odnosa u našoj zemlji, i jedne situacije koja je favorizirana u Federaciji BiH, a ne u RS. Ovdje se krenulo s jednom medijskom kampanjom, tko se usprotivio navodnoj priči o zaštiti domaće proizvodnje, proglašavan je neprijateljem bh-gospodarstva.

Lijanovići za zabranu
Zastupnici iz moje stranke jednom su glasali protiv tog zakona pa nam je imputirano da zastupamo interese Srbije na štetu domaće proizvodnje. U jednom trenutku kod nas je došlo do procjene da to treba podržati, ne da bi se provodilo, nego da pokažemu svu apsurdnost situacije u kojoj se nalazimo. Obična politička nadmudrivanja u BiH dovela su do jednog ovakvog zakona, a naposljetku će se sigurno pokazati kako je donio najviše štete upravo BiH.

- Je li Lijanović kod vas lobirao za uvođenje ovog zakona?

- Opće je poznato da su Lijanovići taj zakon gurali zbog svoje privatne poslovne pozicije, mene nisu izlobirali, nisam s njima o tomu razgovarao.

- U ovoj zemlji se govori o budućnosti u europskim integracijama, ali mnogo više o prošlosti, proteklom ratu, relativiziraju se žrtve, svatko ima svoju istinu... Jeste li razmišljali o tome da uskoro, na godišnjicu masakra, odete u Srebrenicu ...

- Svi mi ovdje imamo svoja stratišta. Da ja sada, u ovakvim uvjetima, odem u Srebrenicu, to bi bilo potpuno pogrešno shvaćeno. Žalim za svakim čovjekom koji je poginuo u prošlom ratu i nesumnjivo je da se u Srebrenici dogodio zločin koji je Sud u Haagu okarakterizirao kao genocid. Međutim, ako ja mogu usporediti činjenice, tamo se dogodio i strašan suicid jer je Alija Izetbegović, kako tvrdi Sefer Halilović, žrtvovao Srebrenicu.

Srebrenica i Jasenovac
Ovih dana objavljena je i jedna knjiga koja se zove “Nesveti teror”, kaja je sada ovdje vrlo čitana, a govori o svim činjenicama koje su se tada zbivale oko Srebrenice i kakvu ulogu je u svemu tome imao i Alija Izetbegović. I Srbi imaju svoja stratišta, kao što je Jasenovac, ali i iz ovog neposrednog rata. No, onog trenutka kada bude spremnosti u BiH, i konsenzusa o tome, da ja kao srpski političar, netko kao bošnjački i hrvatski političar obiđemo sva ta mjesta, ja ću biti u toj ekipi.

- Prije 11 godina najavljivani ste kao nada za pomirenje, demokratizaciju i reintegraciju bh-društva, a u međuvremenu ste „evoluirali“ u glavni problem u regiji, stalno vam se zamjera „nacionalistička retorika“ sa svih relevantnih svjetskih adresa. Kako to objašnjavate?

- To znači da ovdje nema drugih problema. Sve ono što su mi pokušali imputirati ne stoji, a priče o retorici su zahtjevi za šutnjom. U meni su možda vidjeli nadu jer sam ja odbio uzeti pušku u ruke kada je to ovdje bila vrlina, kada je trebalo ići ubijati ljude samo zato što pripadaju drugom narodu, a imao sam samo 30 godina. Ja sam tada ostao izvan toga, pomagao brojnim Hrvatima i Bošnjacima da izvuku živu glavu, riskirajući pritom i svoju glavu. Kada sam došao na poziciju predsjednika vlade, moja obveza je bila poštovanje Daytonskog ustava, ja ništa drugo i ne radim.

- A je li u redu da svoga kolegu premijera nazovete „budalom“ i tako dajete razne etikete nekim ljudima, nije li to, ipak, neprimjeren vokabular za premijera?

- Kakve su sve gadosti o meni govorili, moji odgovori bi trebali biti zanemarivi, ali ja sam, eto, premijer pa se samo moji bilježe. Ali ima i situacija kada vam žele namjestiti, isprovocirati takvu retoriku kao što sam doživio na HTV-u u popularnoj Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2. Ja sam otišao u Zagreb kako bih poslao poruku hrvatskoj javnosti o želji za suradnjom i dobrosusjedskim odnosima, a tamo me dočekalo nenajavljeno uključenje Bakira Hadžiomerovića iz Federalne televizije koji sustavno već godinama vodi kampanju protiv mene i etiketira me „kriminalcem, banditom, nasilnikom...“. Suzdržavao sam se zbog hrvatske javnosti, a ta dva dečka koja glume profesionalce i pozitivce, dok je Dodik negativac, izrežirala su sve da me diskreditiraju u očima hrvatske javnosti. Poslije mi je bilo žao što nisam bio malo više Milorad Dodik, a manje premijer RS.

Ljetovanje u Croatiji
Hrvatska obala je bila jedina destinacija gdje sam ja odlazio na more, to je jedna od najljepših obala. Prošle godine sam bio u Opatiji u hotelu Milenij, u Cavtatu u hotelu Croatija, gdje sam proveo nekoliko dana vrlo ugodna odmora. Inače, često odlazim Hrvatsku, najčešće u Šibenik, s kojim moj košarkaški klub redovno igra prijateljske utakmice.

Košarka i Igokea
Je li istina da se košarkaški klub Igokea zove po vašoj djeci? Jeste li vi vlasnik toga kluba?

- Ja sam prije igrao u tom klubu. Prije rata imao sam tvrtku za proizvodnju namještaja, a prodavali smo ga i u Sloveniji, Hrvatskoj, imali smo na svim velikim sajmovima izložbene prostore.

Osnova za naziv tvrtke je bila popularna Ikea, s time da smo dodali izvedenice od imena mog sina Igora i moje kćerke Gorice, i tako je doista nastala Igokea. Sponzorirali smo taj klub i on je poslije preuzeo naziv tvrtke sponzora. Kada sam postao prvi put premijer, tvrtka se ugasila, a klub i dalje zadržao ime.


http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

_________________
"Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 14:48 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 23:40
Postovi: 278
puntar je napisao/la:
prvi čovjek republike srpske milorad dodik za slobodnu o budućnosti bih, hrvatskoj, stankoviću i nedjeljom u dva, košarci i međunarodnoj zajednici

INTERVJU Milorad Dodik: Mnogim sam Hrvatima spasio glavu
Ja sam odbio uzeti pušku u ruke kada je to ovdje bila vrlina, kada je trebalo ići ubijati ljude samo zato što pripadaju drugom narodu, a imao sam samo 30 godina
Piše ZDRAVKA SOLDIĆ ARAR SNIMIO NIKOLA VILIĆ/EPEHA
SIPA (Državna agencija za istrage i zaštitu) temeljito istražuje ugovore i račune u izgradnji Administrativnog centra Republike Srpske, a u sklopu kojeg se gradi i budući RTV dom, pa saslušavaju ministre, zastupnike u Parlamentu i druge vladine službenike.

Osim toga, prije dva mjeseca agencija je podnijela državnom tužiteljstvu i izvještaj protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika i još 14 osoba koje tereti za zloupotrebu položaja i štetu nanesenu proračunu RS od 145 milijuna konvertibilnih maraka kroz projekte izgradnje zgrade vlade i autoputa Banja Luka - Gradiška.

Dok je SIPA ispitivala ministre, mi smo razgovarali u novoj zgradi Vlade s Miloradom Dodikom.

- SIPA je sveprisutna u vašem okruženju. Očekujete li da vam pokucaju na vrata jer ste izjavili kako se nećete odazvati pozivu na saslušanje?

- Ovo što se događa je nevjerojatno. Jedna grupa stranaca predvođena zamjenikom visokog predstavnika Raffiem Gregorianom prvo je osigurala da se navodni kriminal prijavi Tužiteljstvu i napravi priča da postoji prijava, a sada su pošli tražiti dokaze za prijavu. Ako mi bilo što komentiramo, što je u nadležnosti pravosuđa, ovi stranci nas odmah napadaju kako se mi miješamo u nezavisnost i profesionalnost sudstva, a sada smo suočeni da je napadnuta izvršna vlast, a dokazi se tek traže. To je politički obračun sa Republikom Srpskom. Mi smo ovu zgradu napravili za 180 milijuna KM, a oni kažu da je ukradeno 140 KM.

Gregorijan je paranoik
Sada su došli ovdje u Banju Luku manifestirati dvije stvari. Prvo, da je SIPA iznad nekog božanstva i može raditi što god hoće, kako bi se nama ovdje pokazalo tko je glavni šef. To će trajati još malo, dok su ovdje ovi stranci, jer je to neodrživa stvar. I drugo, da traže dokaze, po principu svjedoka – suradnika.

- Optužujete zamjenika visokog predstavnika Gregoriana?


Milorad Dodik u razgovoru s novinarkom Slobodne Dalmacije u svom kabinetu u Vladi Republike Srpske
- Ovdje njima treba meso za sujetu jednog paranoika Raffija Gregorijana. Jučer su bili u Parlamentu i ušli u zastupničke klubove i traže od zastupnika objašnjenje zašto su glasovali ovako ili onako, ili zašto su tako diskutirali... Gdje to ima još na svijetu, kakva je ovo vrsta demokracije. Ovo je policijska država.

- Ti stranci vama popuštaju u nekim drugim bitnim segmentima, kao što je primjerice Prudski sporazum? Je li Prud kompenzacija za Kosovo ili neki bruxelleski diplomati žele zatvoriti Ured visokog predstavnika kako bi si osigurali još jedan mandat...

- Ne vidim ja baš da oni meni nešto popuštaju. Što su mi popustili, to što mi tražimo da bude popis stanovništva s nacionalnim odrednicama. Ne možemo mi pristati na popis stanovništva kao zbir nekih osoba koje će leći kao Srbi i Hrvati, a probuditi se kao Bosanci. Mi smo se i u anacionalnoj, socijalističkoj Jugoslaviji mogli popisivatati nacionalno, pa zbog čega ne bismo mogli sada. - Prije godinu dana potpisan je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Stalno govorite da se žele oduzeti nadležnosti RS, a deklarativno ste za EU integracije? Kako dalje, ništa nije učinjeno na europskom putu?

- Uočili smo pristup da se pod plaštom europskih integracija želi izvršiti značajna centralizacija. Mi doista jesmo protiv toga. Nema ni jedne autonomije na svijetu koja je sama sebe dokinula pa nećemo ni mi to dopustiti.

- Zbog čega ste prije nekoliko dana prekršili Sporazum CEFTA usvajanjem Zakona o zaštiti domaće proizvodnje, čime su uvedene carine na poljoprivredno-prehrambene poroizvode iz Hrvatske i Srbije?

- Taj zakon nama nije bio potreban, istina je da zemlje na koje se odnosi nisu potpuno liberalizirale tržište i sofisticiranim metodama štite svoje gospodarstvo, ali nisu, kao što se kod nas dogodilo, izravno prekršile sporazum. Ovaj zakon rezultat je prije svega loših političkih odnosa u našoj zemlji, i jedne situacije koja je favorizirana u Federaciji BiH, a ne u RS. Ovdje se krenulo s jednom medijskom kampanjom, tko se usprotivio navodnoj priči o zaštiti domaće proizvodnje, proglašavan je neprijateljem bh-gospodarstva.

Lijanovići za zabranu
Zastupnici iz moje stranke jednom su glasali protiv tog zakona pa nam je imputirano da zastupamo interese Srbije na štetu domaće proizvodnje. U jednom trenutku kod nas je došlo do procjene da to treba podržati, ne da bi se provodilo, nego da pokažemu svu apsurdnost situacije u kojoj se nalazimo. Obična politička nadmudrivanja u BiH dovela su do jednog ovakvog zakona, a naposljetku će se sigurno pokazati kako je donio najviše štete upravo BiH.

- Je li Lijanović kod vas lobirao za uvođenje ovog zakona?

- Opće je poznato da su Lijanovići taj zakon gurali zbog svoje privatne poslovne pozicije, mene nisu izlobirali, nisam s njima o tomu razgovarao.

- U ovoj zemlji se govori o budućnosti u europskim integracijama, ali mnogo više o prošlosti, proteklom ratu, relativiziraju se žrtve, svatko ima svoju istinu... Jeste li razmišljali o tome da uskoro, na godišnjicu masakra, odete u Srebrenicu ...

- Svi mi ovdje imamo svoja stratišta. Da ja sada, u ovakvim uvjetima, odem u Srebrenicu, to bi bilo potpuno pogrešno shvaćeno. Žalim za svakim čovjekom koji je poginuo u prošlom ratu i nesumnjivo je da se u Srebrenici dogodio zločin koji je Sud u Haagu okarakterizirao kao genocid. Međutim, ako ja mogu usporediti činjenice, tamo se dogodio i strašan suicid jer je Alija Izetbegović, kako tvrdi Sefer Halilović, žrtvovao Srebrenicu.

Srebrenica i Jasenovac
Ovih dana objavljena je i jedna knjiga koja se zove “Nesveti teror”, kaja je sada ovdje vrlo čitana, a govori o svim činjenicama koje su se tada zbivale oko Srebrenice i kakvu ulogu je u svemu tome imao i Alija Izetbegović. I Srbi imaju svoja stratišta, kao što je Jasenovac, ali i iz ovog neposrednog rata. No, onog trenutka kada bude spremnosti u BiH, i konsenzusa o tome, da ja kao srpski političar, netko kao bošnjački i hrvatski političar obiđemo sva ta mjesta, ja ću biti u toj ekipi.

- Prije 11 godina najavljivani ste kao nada za pomirenje, demokratizaciju i reintegraciju bh-društva, a u međuvremenu ste „evoluirali“ u glavni problem u regiji, stalno vam se zamjera „nacionalistička retorika“ sa svih relevantnih svjetskih adresa. Kako to objašnjavate?

- To znači da ovdje nema drugih problema. Sve ono što su mi pokušali imputirati ne stoji, a priče o retorici su zahtjevi za šutnjom. U meni su možda vidjeli nadu jer sam ja odbio uzeti pušku u ruke kada je to ovdje bila vrlina, kada je trebalo ići ubijati ljude samo zato što pripadaju drugom narodu, a imao sam samo 30 godina. Ja sam tada ostao izvan toga, pomagao brojnim Hrvatima i Bošnjacima da izvuku živu glavu, riskirajući pritom i svoju glavu. Kada sam došao na poziciju predsjednika vlade, moja obveza je bila poštovanje Daytonskog ustava, ja ništa drugo i ne radim.

- A je li u redu da svoga kolegu premijera nazovete „budalom“ i tako dajete razne etikete nekim ljudima, nije li to, ipak, neprimjeren vokabular za premijera?

- Kakve su sve gadosti o meni govorili, moji odgovori bi trebali biti zanemarivi, ali ja sam, eto, premijer pa se samo moji bilježe. Ali ima i situacija kada vam žele namjestiti, isprovocirati takvu retoriku kao što sam doživio na HTV-u u popularnoj Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2. Ja sam otišao u Zagreb kako bih poslao poruku hrvatskoj javnosti o želji za suradnjom i dobrosusjedskim odnosima, a tamo me dočekalo nenajavljeno uključenje Bakira Hadžiomerovića iz Federalne televizije koji sustavno već godinama vodi kampanju protiv mene i etiketira me „kriminalcem, banditom, nasilnikom...“. Suzdržavao sam se zbog hrvatske javnosti, a ta dva dečka koja glume profesionalce i pozitivce, dok je Dodik negativac, izrežirala su sve da me diskreditiraju u očima hrvatske javnosti. Poslije mi je bilo žao što nisam bio malo više Milorad Dodik, a manje premijer RS.

Ljetovanje u Croatiji
Hrvatska obala je bila jedina destinacija gdje sam ja odlazio na more, to je jedna od najljepših obala. Prošle godine sam bio u Opatiji u hotelu Milenij, u Cavtatu u hotelu Croatija, gdje sam proveo nekoliko dana vrlo ugodna odmora. Inače, često odlazim Hrvatsku, najčešće u Šibenik, s kojim moj košarkaški klub redovno igra prijateljske utakmice.

Košarka i Igokea
Je li istina da se košarkaški klub Igokea zove po vašoj djeci? Jeste li vi vlasnik toga kluba?

- Ja sam prije igrao u tom klubu. Prije rata imao sam tvrtku za proizvodnju namještaja, a prodavali smo ga i u Sloveniji, Hrvatskoj, imali smo na svim velikim sajmovima izložbene prostore.

Osnova za naziv tvrtke je bila popularna Ikea, s time da smo dodali izvedenice od imena mog sina Igora i moje kćerke Gorice, i tako je doista nastala Igokea. Sponzorirali smo taj klub i on je poslije preuzeo naziv tvrtke sponzora. Kada sam postao prvi put premijer, tvrtka se ugasila, a klub i dalje zadržao ime.


http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspxNeznam točno šta si htio ovim tekstom, premijer Dodik je dosljedan i odlučan u svojem naumu da zaustavi islamizaciju i bošnjakizaciju BIH, to smo znali i prije a znamo da će na tom tragu njegova politika živjeti i u budućnosti. Šteta što politika premijera Dodika i SNSD-a nema veću podršku među Hrvatima Hrvatske i BIH.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 16:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2009, 22:46
Postovi: 176
Dodik za svoj narod nesto i cini i to kaze otvoreno
Da je nama bogdao takvog jednog


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 18:32 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 23:54
Postovi: 573
Easternborder je napisao/la:


Neznam točno šta si htio ovim tekstom, premijer Dodik je dosljedan i odlučan u svojem naumu da zaustavi islamizaciju i bošnjakizaciju BIH, to smo znali i prije a znamo da će na tom tragu njegova politika živjeti i u budućnosti. Šteta što politika premijera Dodika i SNSD-a nema veću podršku među Hrvatima Hrvatske i BIH.

ovaj interview san postavija samo radi informacije(vidis po tome da nema moga komentara).ja osobno nisan hrvat iz bih pa i ne mogu hrvatima tamo odredjivati s'kime ce suradjivati a s'kime ne.

_________________
"Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 20:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:10
Postovi: 4463
Ljudi, nemojte raditi odgovore citiriajuci tako ogromne tekstove.

_________________
Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 20:58 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11
Postovi: 23492
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
puntar je napisao/la:

Milorad Dodik u razgovoru s novinarkom Slobodne Dalmacije u svom kabinetu u Vladi Republike Srpske
- Ovdje njima treba meso za sujetu jednog paranoika Raffija Gregorijana. Jučer su bili u Parlamentu i ušli u zastupničke klubove i traže od zastupnika objašnjenje zašto su glasovali ovako ili onako, ili zašto su tako diskutirali... Gdje to ima još na svijetu, kakva je ovo vrsta demokracije. Ovo je policijska država.


Ovo je dno države. Protektorat, nije država. Stoji da poslije okupacije Otomana, ovo područje koje obuhvaća BiH, nikad nije bilo samostalno.
Citat:
- A je li u redu da svoga kolegu premijera nazovete „budalom“ i tako dajete razne etikete nekim ljudima, nije li to, ipak, neprimjeren vokabular za premijera?

- Kakve su sve gadosti o meni govorili, moji odgovori bi trebali biti zanemarivi, ali ja sam, eto, premijer pa se samo moji bilježe. Ali ima i situacija kada vam žele namjestiti, isprovocirati takvu retoriku kao što sam doživio na HTV-u u popularnoj Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2. Ja sam otišao u Zagreb kako bih poslao poruku hrvatskoj javnosti o želji za suradnjom i dobrosusjedskim odnosima, a tamo me dočekalo nenajavljeno uključenje Bakira Hadžiomerovića iz Federalne televizije koji sustavno već godinama vodi kampanju protiv mene i etiketira me „kriminalcem, banditom, nasilnikom...“. Suzdržavao sam se zbog hrvatske javnosti, a ta dva dečka koja glume profesionalce i pozitivce, dok je Dodik negativac, izrežirala su sve da me diskreditiraju u očima hrvatske javnosti. Poslije mi je bilo žao što nisam bio malo više Milorad Dodik, a manje premijer RS.


Stanković, Stanković. :-zubati Čudi me da se Dodik nije bio pripremio na ono, šta ga čeka. Morao je očekivati, da će mu neku psinu podmetnuti.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 30 lip 2009, 23:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lip 2009, 01:14
Postovi: 235
Lokacija: Gluha Bukovica, džamijska svlačionica
Dodik zacudjujuce dobro funkcionira, s obzirom da Bosnje svako malo provociraju sukob, znajuci da im dobar dio MZ stoji iza ledja. Tko bi rekao da ce "glupi Bosanac" biti najuspjesniji srpski politicar (sa obje strane Drine) posljednjih 20 demokratskih godina :-zubati ?

Nego, pitanje za forumske Srbe: kako javnost RS-a ocjenjuje Dodikov neskriven partnerski odnos sa BiH Hrvatima? Ovo me fakat interesira

_________________
biće Treći, biće...

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 00:28 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 23:40
Postovi: 278
globalni_dzihad je napisao/la:
Dodik zacudjujuce dobro funkcionira, s obzirom da Bosnje svako malo provociraju sukob, znajuci da im dobar dio MZ stoji iza ledja. Tko bi rekao da ce "glupi Bosanac" biti najuspjesniji srpski politicar (sa obje strane Drine) posljednjih 20 demokratskih godina :-zubati ?

Nego, pitanje za forumske Srbe: kako javnost RS-a ocjenjuje Dodikov neskriven partnerski odnos sa BiH Hrvatima? Ovo me fakat interesiraEvo ja iako forumski Hrvat ,u stalnom sam kontaktu sa Srbima iz Dodikove stranke ali i nekima iz SDS, mogu ti potvrditi gotovo plebiscitarnu podršku Herceg Bosni i ideji nove federalne jedinice. Naravno sporno je koji bi ona teritorij obuhvaćala ali ukoliko ne dira previše u RS , imamo njihovu podršku.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 02:43 
Offline

Pridružen/a: 01 srp 2009, 02:38
Postovi: 151
globalni_dzihad je napisao/la:
Dodik zacudjujuce dobro funkcionira, s obzirom da Bosnje svako malo provociraju sukob, znajuci da im dobar dio MZ stoji iza ledja. Tko bi rekao da ce "glupi Bosanac" biti najuspjesniji srpski politicar (sa obje strane Drine) posljednjih 20 demokratskih godina :-zubati ?

Nego, pitanje za forumske Srbe: kako javnost RS-a ocjenjuje Dodikov neskriven partnerski odnos sa BiH Hrvatima? Ovo me fakat interesira


Mislim da nam je u zajednickom interesu da saradjujemo a i u nasem da i vi dobijete svoj entitet/federalnu jedinicu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 09:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 svi 2009, 19:19
Postovi: 4409
vidi, vidi što Srbi daju podršku jedan drugom.

_________________
VUKOVAR=MARIUOPOLJ
SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 10:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lip 2009, 01:14
Postovi: 235
Lokacija: Gluha Bukovica, džamijska svlačionica
Inkvizitor je napisao/la:
vidi, vidi što Srbi daju podršku jedan drugom.


Reci bre, sta te muci :-zubati ?

_________________
biće Treći, biće...

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 12:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lip 2009, 01:14
Postovi: 235
Lokacija: Gluha Bukovica, džamijska svlačionica
Easternborder je napisao/la:
globalni_dzihad je napisao/la:
Dodik zacudjujuce dobro funkcionira, s obzirom da Bosnje svako malo provociraju sukob, znajuci da im dobar dio MZ stoji iza ledja. Tko bi rekao da ce "glupi Bosanac" biti najuspjesniji srpski politicar (sa obje strane Drine) posljednjih 20 demokratskih godina :-zubati ?

Nego, pitanje za forumske Srbe: kako javnost RS-a ocjenjuje Dodikov neskriven partnerski odnos sa BiH Hrvatima? Ovo me fakat interesiraEvo ja iako forumski Hrvat ,u stalnom sam kontaktu sa Srbima iz Dodikove stranke ali i nekima iz SDS, mogu ti potvrditi gotovo plebiscitarnu podršku Herceg Bosni i ideji nove federalne jedinice. Naravno sporno je koji bi ona teritorij obuhvaćala ali ukoliko ne dira previše u RS , imamo njihovu podršku.


Posto je evidentno da izvrsno poznajes pol. prilike u RS-u, pitao bih te:

Slazes li se da je RS (Dodik) trenutno u najtezem polozaju od nastanka? Ultranacionalist Silajdzic i netom radikalizirani Tihic su u sve zescoj ofenzivi, MZ ih slijepo prati, Srbija preuzela strategiju od Hrvatske i distancira se od svega ...? Dodamo li tome jos borce, invalide, sirotinju, radnike, neradnike, umirovljenike ..., majmune iz Radikalne stranke, koji bi unistili RS dok trepnes okom, doima mi se da je Dodik u stvarno teskom polozaju, ali da za sada izvrsno drzi sve pod kontrolom.

Grijesim li?

_________________
biće Treći, biće...

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 12:09 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 17:49
Postovi: 31526
Easternborder je napisao/la:
globalni_dzihad je napisao/la:
Dodik zacudjujuce dobro funkcionira, s obzirom da Bosnje svako malo provociraju sukob, znajuci da im dobar dio MZ stoji iza ledja. Tko bi rekao da ce "glupi Bosanac" biti najuspjesniji srpski politicar (sa obje strane Drine) posljednjih 20 demokratskih godina :-zubati ?

Nego, pitanje za forumske Srbe: kako javnost RS-a ocjenjuje Dodikov neskriven partnerski odnos sa BiH Hrvatima? Ovo me fakat interesiraEvo ja iako forumski Hrvat ,u stalnom sam kontaktu sa Srbima iz Dodikove stranke ali i nekima iz SDS, mogu ti potvrditi gotovo plebiscitarnu podršku Herceg Bosni i ideji nove federalne jedinice. Naravno sporno je koji bi ona teritorij obuhvaćala ali ukoliko ne dira previše u RS , imamo njihovu podršku.


Mislim da je od najveće važnosti riješiti barem ovaj dio koji kontroliramo, i ne zinuti previše.

Ništa nije zauvijek. Ako možemo podijeliti Federaciju, onda to i učiniti. To nije cementiranje RS jer RS već postoji, realno ako je cementirana, onda je cementirana u Daytonu :roll: . Odvojiti se od Federacije, stvoriti svoju pokrajinu, i onda konačno početi biti neki čimbenik u BiH.

Problem u RS i problem u Federaciji ne moraju biti nužno povezani. Prema RS nastaviti tražiti hrvatske dijelove Posavine bez obzira na Federaciju. Po mom mišljenju, puno se toga moglo učiniti da Posavljaci masovno izlaze na izbore i učestvuju u vlasti, ali dobro to je samo moje mišljenje. :roll:

Osim glasovanja mi (Hrvati u BiH) i ne možemo puno učiniti. Ostaje još podržavanje povratka samo je pitanje koliko je realno. Posavljaci neće ni da glasuju a kamoli da žive u RS. Pa se nameće pitanje kako to oni misle vratiti Posavinu ako ne rade ništa. :-kava Kao treća teoretski još ratna opcija, koja mislim nerealna. :roll:

Što onda ostaje? Čini mi se jedino RH. Hrvati u Hercegovini i srednjoj Bosni su i sami u problemima, a RH ima povoljan zemljopisni položaj i kapacitet utjecati na RS kao i na svijet i uvjetovati rješavanje ovog problema. Znači, jedino Hrvatska :-hrvatinic , ako su točne te najave da će Hrvati van RH postati prioritet :-top

Realno bi RH mogla tražiti:
1. stvaranje hrvatskih općina u RS sa novim etničkim granicama, znači zaboraviti komunističke granice i dobiti prostor gdje ionako ne žive Srbi, pa im nije ni toliki problem
2. doseljavanje Hrvata u te općine, uspostava škola na hrvatskom, policije, lokalne vlasti itd., što bi garantiralo sigurnost.
3. formalno spajanje tih općina sa posavskim kantonom, na opću radost Srba i Hrvata, i konačno potpuno riješene S-H probleme, priznanje RS od strane RH

Eto to meni zvuči makar malo realno. Te priče, mi ne damo, mi ne priznajemo, ako neće biti rata (a male su mu šanse za sad) su potpuno nerealne, može ovako još 50 godina isto kao na Cipru, nove generacije će doći i Hrvati će se sjećati Posavine koliko i mi danas Srijema. :-neznam

Akcija za Posavinu, ako će ikakva bit, treba bit odmah.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

893 of 2558 - 34.91%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 12:42 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 23:40
Postovi: 278
globalni_dzihad je napisao/la:
Easternborder je napisao/la:


Evo ja iako forumski Hrvat ,u stalnom sam kontaktu sa Srbima iz Dodikove stranke ali i nekima iz SDS, mogu ti potvrditi gotovo plebiscitarnu podršku Herceg Bosni i ideji nove federalne jedinice. Naravno sporno je koji bi ona teritorij obuhvaćala ali ukoliko ne dira previše u RS , imamo njihovu podršku.


Posto je evidentno da izvrsno poznajes pol. prilike u RS-u, pitao bih te:

Slazes li se da je RS (Dodik) trenutno u najtezem polozaju od nastanka? Ultranacionalist Silajdzic i netom radikalizirani Tihic su u sve zescoj ofenzivi, MZ ih slijepo prati, Srbija preuzela strategiju od Hrvatske i distancira se od svega ...? Dodamo li tome jos borce, invalide, sirotinju, radnike, neradnike, umirovljenike ..., majmune iz Radikalne stranke, koji bi unistili RS dok trepnes okom, doima mi se da je Dodik u stvarno teskom polozaju, ali da za sada izvrsno drzi sve pod kontrolom.

Grijesim li?


Dodik ima punu podršku MZ u vezi Pruda, a on sam po meni izvrsno balansira među Prudskim partnerima..Na vrijeme je prozreo SIPU i tužilaštvo te njihove glupave planove sa namještanjem, a ova inicijativa da se uvede predstavništvo EU umjesto visokog Predstavnika ima za cilj preplašiti samog predstavnika koji če razmisliti koliko i na koji naćin će napadati Dodika dok god ima instrumenata da ga smjeni.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 13:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lip 2009, 01:14
Postovi: 235
Lokacija: Gluha Bukovica, džamijska svlačionica
Kvacice, svako cackanje RSa sa nase strane bi se samo nama obilo o glavu. To Bosnje jako dobro znaju i zato nas tako uljudno i guraju u tom pravcu :-zivio

Easternborder je napisao/la:
Dodik ima punu podršku MZ u vezi Pruda, a on sam po meni izvrsno balansira među Prudskim partnerima..Na vrijeme je prozreo SIPU i tužilaštvo te njihove glupave planove sa namještanjem, a ova inicijativa da se uvede predstavništvo EU umjesto visokog Predstavnika ima za cilj preplašiti samog predstavnika koji če razmisliti koliko i na koji naćin će napadati Dodika dok god ima instrumenata da ga smjeni.


Meni se cini da je Prud samo "seoski turizam na bosanski nacin" i da od toga nikada nece biti nista. Medjutim, sta kada Bosnajcki duet definitivno otkaze ucesce na ovim ocigledno jalovim pregovorima? Moze li Dodik zaista preplasiti VP-a, ili je to samo blef? Meni se ipak doima kao blef :-kava

_________________
biće Treći, biće...

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 01 srp 2009, 17:41 
Offline

Pridružen/a: 03 svi 2009, 23:40
Postovi: 278
globalni_dzihad je napisao/la:
Kvacice, svako cackanje RSa sa nase strane bi se samo nama obilo o glavu. To Bosnje jako dobro znaju i zato nas tako uljudno i guraju u tom pravcu :-zivio

Easternborder je napisao/la:
Dodik ima punu podršku MZ u vezi Pruda, a on sam po meni izvrsno balansira među Prudskim partnerima..Na vrijeme je prozreo SIPU i tužilaštvo te njihove glupave planove sa namještanjem, a ova inicijativa da se uvede predstavništvo EU umjesto visokog Predstavnika ima za cilj preplašiti samog predstavnika koji če razmisliti koliko i na koji naćin će napadati Dodika dok god ima instrumenata da ga smjeni.


Meni se cini da je Prud samo "seoski turizam na bosanski nacin" i da od toga nikada nece biti nista. Medjutim, sta kada Bosnajcki duet definitivno otkaze ucesce na ovim ocigledno jalovim pregovorima? Moze li Dodik zaista preplasiti VP-a, ili je to samo blef? Meni se ipak doima kao blef :-kavaBlef se i zove blef jer nikad ne znaš šta je ustvari..

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=wUvnedzHJqM&feature=channel_page


Vrh
   
 
 Naslov: Re: milorad dodik-interview za slobodnu dalmaciju
PostPostano: 02 srp 2009, 19:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 23:01
Postovi: 19723
globalni_dzihad je napisao/la:
Dodik zacudjujuce dobro funkcionira, s obzirom da Bosnje svako malo provociraju sukob, znajuci da im dobar dio MZ stoji iza ledja. Tko bi rekao da ce "glupi Bosanac" biti najuspjesniji srpski politicar (sa obje strane Drine) posljednjih 20 demokratskih godina :-zubati ?

Nego, pitanje za forumske Srbe: kako javnost RS-a ocjenjuje Dodikov neskriven partnerski odnos sa BiH Hrvatima? Ovo me fakat interesira.
Javnost RS gleda to kao pokusaj obnavljanja dobrosusjedskih odnosa nakon 90-ih godina proslog vijeka izmedju Hrvata i Srba uopste.

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: Patriota i 26 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO