|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 16:07 |
|
|
Muju Sandžakiju uhvatila nervoza za 23% i hvali Dayton. Citat: I tu dolazimo do moje noćne more.
Trump je svašta nešta. I vrlo je transparentan.
I svako je uradio – prije ili kasnije – neki napor da otvori kanal komunikacije prema njemu. Ili da bar misli da ima kanal komunijacije.
Mi smo i ovdje fatalistički čekali.
Naš usud, naša najveća zabluda koja bi nas mogla koštati fizičkog nestanka je – mentalitet žrtve. Mi smatramo da se svijet ogriješio prema nama. I to je tačno. Isti taj svijet dao nam je priliku. Kakva je takva je. Da je mogla biti bolja, jeste. Da je mogla biti gora, itekako jeste.
Sačekajte da vidimo Ukrajinu.
Možda ovaj prokleti Dejton i nije tako grdan.
Mi smo, dakle, imali priliku. I to ne jednu. Naš “minut slave” trajao je više od 15 minuta. I nismo ništa iskoristili!
I nismo naučili lekcije.
Sve što nam se dešava i što će nam se dešavati, (su)krivci smo mi. I te kakvi!
Trump i njegov tim bit će naredne četiri godine u Bijeloj kući. Tamo bi se trebao useliti početkom druge polovine januara mjeseca.
Bošnjački zvaničnici imaju priliku “dobaciti” do te Bijele kuće.
Ali to zahtjeva, riječnikom Winstona Churchilla “krv, znoj i suze”.
I, a to je baš ono što me posebno plaši, preuzimanje odgovornosti.
Dosad se nismo uopće iskazali!
Politički.ba
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 16:13 |
|
|
Mogla bi ona kolona iz 2014./2015. preko Balkana natrag na bliski istok. Kao i onda mogli bi se neki balkanci dragovoljno priključit toj koloni.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Banya
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 16:33 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 672 Lokacija: Republika Srpska
|
Srećom više nema demokrata u Bijeloj kući, odnosno nikoga tko je nekada surađivao s Clintonom, pa makar i kao pripravnik, a to znači da u Bijeloj kući nema nikoga tko ima ikakvo sjećanje na ili senzibilitet prema Bosni i Hercegovini, a primarno bosanskim Muslimanima kao žrtvi.
Trump je čovjek pragmatičan, počinje od sadašnjeg stanja na terenu, ne zanimaju ga puste priče, daje onoliko koliko mu vrijediš. Kod njega važi quid pro quo, ako se pokažeš kao koristan, bit će dobro i tebi. Bošnjaci nemaju šta da mu ponude, a lakše mu je nastavit sadašnju politiku oslanjanja na Zagreb i Beograd, tj. regionalne saveznike, da bi on mogao djelovati drugdje s više kapaciteta.
To znači Hrvati i Srbi u BiH mogu "slobodnije" gaziti Muslimane, pod uvjetom da ne dođe do neke značajnije destabilizacije ili poremećaja... Dopušteno nam je da ih lagano stiskamo, pod uvjetom da ne dođe do neke upadljivosti. Da bi došlo do upadljivosti, Muslimani bi trebali imati nekakav jači potencijal da se žale svijetu, ali srećom tog potencijala više nema.
_________________ ...and these villages of yours...
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 17:44 |
|
|
Ne znam ko je autor ali vidi se da je tipicno bosnjo, danas ti pljuje u facu naziva te pogrdnim imenima, sutra kad vidi da si mocan pocne da ti se ulaguje i trazi od tebe usluge.
Tipicni bosnjo, suncokret.
Slavio Bidena paradama na ulicama, Trumpa naziva olinjalim debilom, bolesnikom, ali "treba bosnjacka politicka elita u Washington kod Trumpa, da nesto izlobira".
Jel oni stvarno misle da su oni mudri i pametni, ili su samo ograniceni intelektualno.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 17:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
I meni je bezvezarija tekst. Svatko sebi kapu kroji i radi kako mu je najbolje. Stalno su novi izazovi u svijetu i nove okolnosti. Svijet je dinamicno mjesto.
Mi se sebi moramo sebi okrenuti i raditi na sebi. Briga me za ostale, kako se snalaze.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 18:07 |
|
|
It’s the time of the Orch, thought the Orch’s.
Kmeeeeeeeeee
——
Narodna kaže: Koliko imaš toliko i vrijediš.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 19:18 |
|
|
Muslimani ce sljedece 4 godine pokusati odrzati status quo.
Na nama je da im taj status quo nabijemo u islamiziranu guzicu.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 19:20 |
|
|
Taman jedna godina do sljedeceg glasovanja o EUFOR misiji u UN-u.
Do tada sve dogovoriti (krah ***) i odbiti produljenje preko Rusije.
Pa da vidimo hoce li ih americki marinci spasavati.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 19:21 |
|
|
hoblatopla je napisao/la: Muslimani ce sljedece 4 godine pokusati odrzati status quo.
Na nama je da im taj status quo nabijemo u islamiziranu guzicu. Minimalno 4 godine. Ako se novi pravac pokaže dobar, možda Amerikanci ponovo izaberu istu politiku. Može to lako na 8 godina.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 20:44 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ne znam ko je autor ali vidi se da je tipicno bosnjo, danas ti pljuje u facu naziva te pogrdnim imenima, sutra kad vidi da si mocan pocne da ti se ulaguje i trazi od tebe usluge.
Tipicni bosnjo, suncokret.
Slavio Bidena paradama na ulicama, Trumpa naziva olinjalim debilom, bolesnikom, ali "treba bosnjacka politicka elita u Washington kod Trumpa, da nesto izlobira".
Jel oni stvarno misle da su oni mudri i pametni, ili su samo ograniceni intelektualno. Sandžaklija.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 23:01 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 23:10 |
|
|
Mujanovićka prezupčila u intervjuu. Čitav svijet joj se srušio. Muslimani izgleda na sve gledaju kao moja mačka. Crno- bijelo. Ili je nešto njihova potpuna pobjeda ili je nešto njihova totalna katastrofa. Nema sivih zona.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Reizbor Trumpa i reprekusije na Balkanu Postano: 07 stu 2024, 23:55 |
|
|
hoblatopla je napisao/la: Muslimani ce sljedece 4 godine pokusati odrzati status quo.
Na nama je da im taj status quo nabijemo u islamiziranu guzicu. Joj on će nekome nesto nabiti Jazavac mali volio bih vidjeti tebe kako prvi jurisas u slucaju nekog sranja. Zao mi je samo sto nemam mogucnost da provjerim tvoju IP adresu da vidim iz kog grada srednje Evrope pjeniš.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|