|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 68 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 07:03 |
|
|
A dobro, Kemala je... Usred kampanje dobila poziciju bez ikakvih predizbora i onda kao zadnja tuka na sva pitanja odgovarala Kosorovski, a je li to zato što sam žena + ubacivala abortus svima. Mislim da bi takvu tuku (i poziciju) pregazili svi, kraj nje bi čak i Ludi Zamorac imao šanse  Slažem se za OPG Raspudići. Veze s desnicom oni nemaju. A i mediji su nam za kuki čim se jedna Kekinica gura naprijed, ali to je bilo očito davno prije. No stvar je što je podosta velika vjerojatnost da Ludi Zamorac neće proći prvi krug, a srebro tu baš i nije beznačajno...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 12:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60547 Lokacija: DAZP HQ
|
kiler je napisao/la: Mediji na silu guraju i nabijaju postotke Selakici i Kekinici po uzoru na Ameriku i Kamalu Harris. Stvarno mislite da jedna od njih može ući u drugi krug u RH, dok čak u vodećoj demokraciji svijeta "mizogini" Trump oba puta pobijedi ženskog kandidata? Ne bih baš rekao. ;)
Msm mediji od početka predkampanje iskrivljavaju stvarnu sliku i od Marije Selak prave "desnu" kandidatkinju jer na taj način sakrivaju istinske domoljubne kandidate koji po naručenim anketama nemaju nikakve šanse za drugi krug, a vidim da senatori i ovdje na forumu su popušili njihovu promidžbu. Koji su to drugi desni kandidati? Bulj, Jonjić i ona neka iz Domina? Za njih neće ni svi njihovi ukućani glasati.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 13:37 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3745 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Realno je i previše tih pravih domoljubnih kandidata, a neki su i ograničenih mogućnosti.
Nemaju iza sebe carstvo i konkecije kakve ima Trump, a mnogi na oko vrte istu ploču.
Slažem se da je Marija Selak projekt i još jedan način guranja feminizma u mainstream, onog toksičnog, i to još hoće da najaši na valu konzervativaca.
Desnici ne treba više od tri kandidata u prvom krugu, a biti će ih mnogo.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 13:49 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7501 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
dudu je napisao/la: kiler je napisao/la: Mediji na silu guraju i nabijaju postotke Selakici i Kekinici po uzoru na Ameriku i Kamalu Harris. Stvarno mislite da jedna od njih može ući u drugi krug u RH, dok čak u vodećoj demokraciji svijeta "mizogini" Trump oba puta pobijedi ženskog kandidata? Ne bih baš rekao. ;)
Msm mediji od početka predkampanje iskrivljavaju stvarnu sliku i od Marije Selak prave "desnu" kandidatkinju jer na taj način sakrivaju istinske domoljubne kandidate koji po naručenim anketama nemaju nikakve šanse za drugi krug, a vidim da senatori i ovdje na forumu su popušili njihovu promidžbu. Evo Branka Lozo je ponudila Bulju i Jonjiću da u predsjedničku utrku ide onaj kandidat od njih troje koji skupi najviše potpisa. Za Jonjića pretpostavljam da će pristati na to, jedino bi Bulj mogao reći ne toj inicijativi. Ali ako Bulju Bog prosvijetli pamet, onda ide samo Jonjić u utrku i Primorac vam je gotov. Završit će na četvrtom mjestu , pa makar vi idućih šest dana glumili neke domoljube u Vukovaru , a nakon toga brže bolje na koncert Ace Pejovića. Trese vam se i sami Plenky jučer na tiskovnoj konferenciji, osjeća da gubi tlo pod nogama. [/quote] Koji su to drugi desni kandidati? Bulj, Jonjić i ona neka iz Domina? Za njih neće ni svi njihovi ukućani glasati.[/quote] P.s. Malo sam zeznuo tipkajući na mobu, ali shvatit ćeš bit posta.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Revizija
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 15:15 |
|
|
Šta to fali Pejoviću? Jel to i on četnik? Zar ti nisu podržavao hrvatskog Trumpa , kako sad Jonjić , Daramo feminizam je davno mainstream. S Selakicom dobija neku ljudsku notu . tj da bnude duda varalica za desne glasače
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 16:01 |
|
|
Selak tipični hrvatski kandidat. Napustila stranku jer osobno ne može biti poglavnik. Nakon razlaza poziva na zajedništvo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 17 stu 2024, 17:04 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2029 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Jedna kritika desnih kandidata s drugog foruma: Citat: Zanimljivo je da se na ovoj temi događa potpuno ista stvar koja se u pravilu događa u svim kampanjama desnice: umjesto razgovora o Tomislavu Jonjiću kao predsjedničkom kandidatu, tema je nakon tek samo dvije-tri stranice odvedena u razglabanje o (ne)postojanju i (ne)realnosti srpskih prijetnji Hrvatskoj.
Potpuno istu pogrešku napravio je i Tomislav Jonjić osobno u jednosatnoj emisiji na Osječkoj TV: odgledao sam cijelu emisiju i sve što sam o njemu je saznao u kontekstu predsjedničkih izbora je "svi drugi su loši, ja sam dobar, u Hrvatskoj je stanje loše". Ostatak vremena utrošio je odvevši emisiju potpuno istim putom kojim forumaši koji su mu skloni vode ovu temu. Nisam čuo ni jednu jedinu riječ o onome što bi trebao biti smisao i sadržaj emisije u kojoj se predsjedničlki kandidat želi predstaviti biračima: o tome što bi i kako bi on kao hrvatski predsjednik učinio da u Hrvatskoj više ne bude loše. Pritom se ni najmanji djelić krivice za takav tijek emisije ne može svaliti na voditelja koji ni u jednom trenutku (barem ja nisam zapazio takav trenutak) nije utjecao na teme o kojima Jonjić želi govoriti.
To nije jedina strateška pogreška koja se u desnim kampanjama redovito ponavlja. Na primjer, teza da su isključivi (ili barem glavni) uzrok lošim rezultatima desnice na izborima mediji koji su svi redom protuhrvatski i projugoslavenski, ima tri velika problema: kao prvo, u Hrvatskoj sasvim dovoljno ljudi koristi internet kao izvor informiranja i nema nikakvih zapreka da se do respektabilnog broja Hrvata dopre sa svojim argumentima. Kao drugo, tvrdnja da mediji zavode birače do mjere u kojoj desnica na izborima u pravilu postiže skromne rezultate zapravo je uvredljiva za birače koji u tako ogromnom broju nisu u stanju prepoznati medijsku manipulaciju. O medijskom utjecaju na ishode izbora ima smisla govoriti u situaciji tijesnih rezultata, u kojoj medij i definitivno mogu utjecati na prevagu jedne ili druge strane - ali, kriviti medije za jednoznamenkaste rejtinge jednostavno ne drži vodu. Konačno, unatoč svoj toj navodnoj medijskoj zagađenosti Tomislav Jonjić je dobio sat vremena potpuno slobodnog govora na Osječkoj TV - dakle, u mediju na području sklonijem desnici - i uopće nije iskoristio taj sat za predstavljanje svoje predsjedničke kandidature. Evo se i ovdje propušta prigoda upoznati (prilično brojnu javnost) s kandidatom i priča se odvodi ka još jednoj priči o Srbima.
Dodajmo tome sada već redovitu situaciju stranačkih razdora i prizore u kojima dojučerašnji stranački i privatni intimusi razmjenjuju hrpu uvreda i optužbi, potpuno nesvjesni da takvim ratovanjem upropaštavaju i vlastiti rejting, i doći ćemo do stvarnih razloga neuspjeha.
Još nešto: nekoliko je forumaša već spomenulo: sadržaj Jonjićeva predizbornog programa prikladan je za parlamentarne, a nee predsjedničke izbore: nisam računao postotke, ali rekao bih da jako, jako veliki postotak tema i problema koje obrađuje u svome programu uopće nisu u domeni predsjedničkih ovlasti ("zalagat ću se", "poticat ću" su bezsadržajne formulacije).
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 15:40 |
|
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 15:42 |
|
|
Biti ću realan, Selak nema šanse. Ni u prvom krugu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 16:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Selak tipični hrvatski kandidat. Napustila stranku jer osobno ne može biti poglavnik. Nakon razlaza poziva na zajedništvo. Vidi se iz aviona da su napustili radi vjeroucitelja I njegovih extremnih stavova
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 16:44 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Selak tipični hrvatski kandidat. Napustila stranku jer osobno ne može biti poglavnik. Nakon razlaza poziva na zajedništvo. Vidi se iz aviona da su napustili radi vjeroucitelja I njegovih extremnih stavova To nije dovoljno dobar razlog. 
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 16:48 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2029 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Ni meni nije jasno na koju foru su mostovci pokupili onog spaljenog Miletića.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 16:52 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3745 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Napustila je stranku jer vjeruje da je sama jača od stranke.
Ili sama ili s mužem koji je ionako sve više isprofiliran kao njen potrčko a ne čovjek sa nekim značajnim stavom.
Hoće da nam dođe s desne strane, u katoličkoj zemlji, pa nam na kapaljku dozira prihvaćanje pobačaja.
Tu se zapravo svodio njen sukob s vjeroučiteljem, koji, iako netaktičan i dosta grub u pristupu, u principu ima pravo: Reci, izjasni se.
Meni je iskreno dosta i takvih polu-stavova. Reci da li si protiv pobačaja.
Možeš reći i da si protiv pobačaja, kao moralno pogrešnog čina, ali i da si istodobno protiv zakonske zabrane iz nemogućnosti njene realne primjene.
Nijedna žena u Hrvatskoj ne živi dalje od sto kilometara od granice s državom u kojoj je moguć pobačaj, pa je stoga zabrana slabog efekta.
Ona se nije izjasnila ni da je moralno protiv pobačaja, nego hoće uz neku slobodu mišljenja progurati to u desni mainstream.
I zato je zmija.
Konkretno, ženama bi trebalo omogućiti pravo na pobačaj, ali uvjetovati to razgovorima s osobama u institucijama čiji je glavni cilj da ženu odgovore od pobačaja kroz razgovor o alternativi, uključujući da moraju poslušati prezentacije parova koji su na listi čekanja da dobiju bebu a nemaju tu mogućnost.
Nakon što pogledaš 3 sata jadanja ljudi koji žele imati to što ti želiš uništiti, i koji su spremni uzeti sav financijski teret odgoja djeteta na sebe, a ti i dalje ustrajavaš, onda eto, valjda se ni nije moglo spriječiti.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 18:30 |
|
|
Flamel je napisao/la: Ni meni nije jasno na koju foru su mostovci pokupili onog spaljenog Miletića. Božo Petrov 10 godina gradi strančicu, važe i pazi na svaku riječ i onda se narkić i manijak samopostavi za medijsko lice stranke. Šteta je nepovratna.
|
|
Vrh |
|
 |
Revizija
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 19:44 |
|
|
Biviši narkomani postanu najveći vernici , valjda da nadoknade propušteno ,
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 19 stu 2024, 20:47 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7501 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Kakvo je više guranje MSR za nekakvu ozbiljnu kandidatkinju za moguću predsjednicu... Dobit će otprilike postotak kao i Kujundžić prije 5 godina. Nekih 6 i pol posto i to je to. Ključaj temu.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Junak
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 20 stu 2024, 02:11 |
|
|
Cuo sam da je Nino cisti onaj bahati seljak, kad god moze biti. Ipak mi je Marija mozda i najsimpaticnija i najrealnija od svih kandidata
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 20 stu 2024, 03:44 |
|
|
Ma propali su kao kauč.
Njima samo jedna stvar ide u korist. Hrvati često glasaju protiv, a ne za. Primorac je poprilično loš kandidat, a postoji podosta ljudi koji ne vole Milanovića. Zato ide priča s MSR.
No ona nije desni kandidat, u previše stvari je previše lijevo, čak i u onima oko kojih se ne želi izjasniti. A priča s MOSTom je njen ego, tu je napravila sranje kojeg nije trebalo biti.
Narkić je možda bio pregrub, a i pričamo o liku koji je mjesecima javno preko svih mreža tulio za umirućom ženom, da bi je zamjenio u roku keks, nakon što je umrla, ali u konačnici, imao je pravo. Ona se nije izjasnila. Jednostavna formula je tu dosta. Ja osobno ne vjerujem u zabranu pobačaja, RH je premala i preotvorena zemlja, granice su preblizu, takve stvari bi se samo izvozile onda. Ali vjerujem u edukaciju, objašnjavanje ljudima, da je to zlo, ubojstvo djeteta (iako je možda politički bolje upotrijebiti mekše riječi), stvari koje se ne bi trebale raditi. Pobačaj nije metoda kontracepcije!
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 20 stu 2024, 13:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ma propali su kao kauč.
Njima samo jedna stvar ide u korist. Hrvati često glasaju protiv, a ne za. Primorac je poprilično loš kandidat, a postoji podosta ljudi koji ne vole Milanovića. Zato ide priča s MSR.
No ona nije desni kandidat, u previše stvari je previše lijevo, čak i u onima oko kojih se ne želi izjasniti. A priča s MOSTom je njen ego, tu je napravila sranje kojeg nije trebalo biti.
Narkić je možda bio pregrub, a i pričamo o liku koji je mjesecima javno preko svih mreža tulio za umirućom ženom, da bi je zamjenio u roku keks, nakon što je umrla, ali u konačnici, imao je pravo. Ona se nije izjasnila. Jednostavna formula je tu dosta. Ja osobno ne vjerujem u zabranu pobačaja, RH je premala i preotvorena zemlja, granice su preblizu, takve stvari bi se samo izvozile onda. Ali vjerujem u edukaciju, objašnjavanje ljudima, da je to zlo, ubojstvo djeteta (iako je možda politički bolje upotrijebiti mekše riječi), stvari koje se ne bi trebale raditi. Pobačaj nije metoda kontracepcije! Ja upravo obratno, vjerujem u zabranu pobačaja (uz iznimke tipa medicinski razlozi ili silovanje). Na portalu "Narod", objavili su podatak, kako je nakon legalizacije pobačaja u Irskoj, ukupni broj pobačaja porastao za 30% (a i prije se zbog pobačaja išlo u inozemstvo). Znači kada je nešto jednostavno, jeftino, komotno, dostupno, legalno, društveno prihvaćeno - toga ima više. Pa kada bi se kod nas zabranom (uz iznimke) postigao suprotan efekt, npr. broj pobačaja pao za 20 %, bilo bi to nešto vrlo značajno. Granice su preblizu?! Pa dobro. Sjedni na autobus, otiđi preko granice, plati punu cijenu, učini to negdje drugdje.... Marija? Kao pobornica pobačaja - domoljubna desničarka nije. Ne zanima me što zapravo je, a za nju glasati - neću. Eventualno u II krugu, ako bi joj protukandidat bio Primorac, razmislio bi, prekrižiti listić ili ipak zaokružiti Mariju.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 21 stu 2024, 20:05 |
|
|
Ja vjerojatno neću izaći u drugom krugu.
Što se tiče pobačaja... Nažalost, smatram da se nekim ljudima bolje ne razmnožavat. Djeca nisu kriva, pobačaj je ubojstvo, ali...
Slažem se s tobom da bi se neke stvari trebale malo drugačije posložiti. 1. zašto bi država financirala pobačaje? To baš i nije trivijalna operacija. 2. osoba koja ide raditi pobačaj bi se trebala educirati kakvo zlo radi. 3. pobačaj nije metoda kontracepcije!
Ukratko...
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 22 stu 2024, 01:08 |
|
|
Predsjednik RH nema nikakve ovlasti ni dužnosti u vezi s pobačajem.
Stav predsjedničkog kandidata o pobačaju je bitan kao i stav nogometnog izbornika ili stav voditelja kviza na HRT-u.
Nije RH kao SAD u kojima Predsjednik imenuje suce Vrhovnog suda, koji onda donose odluke u vezi zakonskog statusa pobačaja.
Čak i kad bi Predsjednik RH imao neke veze s pobačajem, ne vidim kako to može biti bitno za ove izbore, nakon što su svi Predsjednici, Tuđman prvi, poslije njega Mesić, Josipović, Kolinda i Zoki, svi podržavali pravo na pobačaj.
Uopće ne znam je li ikad neki kandidat sa stavovima za zabranu pobačaja ikad osvojio više od 5% na predsjedničkim izborima.
|
|
Vrh |
|
 |
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 22 stu 2024, 01:17 |
|
|
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 22 stu 2024, 02:02 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Predsjednik RH nema nikakve ovlasti ni dužnosti u vezi s pobačajem.
Stav predsjedničkog kandidata o pobačaju je bitan kao i stav nogometnog izbornika ili stav voditelja kviza na HRT-u.
Nije RH kao SAD u kojima Predsjednik imenuje suce Vrhovnog suda, koji onda donose odluke u vezi zakonskog statusa pobačaja.
Čak i kad bi Predsjednik RH imao neke veze s pobačajem, ne vidim kako to može biti bitno za ove izbore, nakon što su svi Predsjednici, Tuđman prvi, poslije njega Mesić, Josipović, Kolinda i Zoki, svi podržavali pravo na pobačaj.
Uopće ne znam je li ikad neki kandidat sa stavovima za zabranu pobačaja ikad osvojio više od 5% na predsjedničkim izborima. Predsjednik ima pravo raspisati referendum (koji mu treba potvrditi Sabor), pa i na temu pobačaja. To je jedno, a drugo, mogla je Raspudička i šutjeti, ali nije. I dobro da nije, jer se na vrijeme razotkrila. Nikoga tko podržava pobačaj, feminizam i slične budaleštine, ne smatram domoljubno desnim - tj. za to ne glasam. Ako nešto zlo i ne možeš onemogućiti, a ono se barem bori protiv toga, pokušaj zlo umanjiti, a djelovanje mu otežati i zakomplicirati. Također, kada je HDZ smuljao i onemogućio narodne referendume, putem osoba umočenih u kriminal, Kušćević je cinično izjavio kako - "HDZ nema ništa protiv tih referenduma, ali potpisa nema dovoljno". Tada se mogla uključiti predsjednica Kolinda i ona raspisati te referendume, kada već HDZ "nema ništa protiv". Ti referendumi bi promijenili smjer Hrvatske na bolje, a Kolindi donijeli pobjedu na izborima (jer bi se proslavila kao braniteljica prava naroda na odlučivanje). No, ona to nije učinila. Nije podržala UiO, nego Veljaču. Sada nam kandidat Bulj najavljuje 5 referenduma. Naravno kako će ga (ako uopće dođe u priliku) HDZSDP koordinacija pokušati smuljati i onemogućiti. No dopuštanje tih referenduma biti će udar na HDZSDP politiku, a onemogućavanje naroda da se izjasni - sramoćenje HDZSDP koordinacije.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 22 stu 2024, 02:19 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Predsjednik RH nema nikakve ovlasti ni dužnosti u vezi s pobačajem.
Uopće ne znam je li ikad neki kandidat sa stavovima za zabranu pobačaja ikad osvojio više od 5% na predsjedničkim izborima. Predsjednik ima pravo raspisati referendum (koji mu treba potvrditi Sabor), pa i na temu pobačaja. To je jedno, a drugo, mogla je Raspudička i šutjeti, ali nije. I dobro da nije, jer se na vrijeme razotkrila. Nikoga tko podržava pobačaj, feminizam i slične budaleštine, ne smatram domoljubno desnim - tj. za to ne glasam. Ako nešto zlo i ne možeš onemogućiti, a ono se barem bori protiv toga, pokušaj zlo umanjiti, a djelovanje mu otežati i zakomplicirati. Također, kada je HDZ smuljao i onemogućio narodne referendume, putem osoba umočenih u kriminal, Kušćević je cinično izjavio kako - "HDZ nema ništa protiv tih referenduma, ali potpisa nema dovoljno". Tada se mogla uključiti predsjednica Kolinda i ona raspisati te referendume, kada već HDZ "nema ništa protiv". Ti referendumi bi promijenili smjer Hrvatske na bolje, a Kolindi donijeli pobjedu na izborima (jer bi se proslavila kao braniteljica prava naroda na odlučivanje). No, ona to nije učinila. Nije podržala UiO, nego Veljaču. Sada nam kandidat Bulj najavljuje 5 referenduma. Naravno kako će ga (ako uopće dođe u priliku) HDZSDP koordinacija pokušati smuljati i onemogućiti. No dopuštanje tih referenduma biti će udar na HDZSDP politiku, a onemogućavanje naroda da se izjasni - sramoćenje HDZSDP koordinacije. Predsjednik nema pravo raspisati referendum po svom izboru, pročitaj s razumijevanjem članak 87. Ustava RH, jasno je definirano: Citat: Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Marija Selak Raspudić nova predsjednica RH? Postano: 22 stu 2024, 06:08 |
|
|
Na stranu pobačaj, to je samo mali signal. Glavno je ako ona ističe feminizam, to je ljevičarsko zlo nema potrebe dalje analizirati.
1126 of 2558 - 44.02%
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|