|
|
Stranica: 140/145.
|
[ 3619 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39329 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Puštamo bošnjačkim siledžijama da nam četiri puta biraju člana Predsjedništva i za to možemo zahvaliti SAD-u koji je donedavno podržavao siledžiju. Tu možemo uzmicati ali u Ukrajini ne. Ako smo mi pojeli *** i potpisali mirovni sporazum koji nismo smatrali pravednim mogu i Ukrajinci. Naravno mogu i ginuti do zadnjeg i opet potpisati mirovni sporazum.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:52 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata?
Hrvati u BiH su prihvatili sve mirovne prijedloge tijekom rata, jesmo bili glupi zbog toga, a sada bi neki žrtvovali što god treba radi Krima i Donbasa.
Ja bi ti postavio drugo pitanje. Jesmo li mi glupi što smo izašli iz jugoslavije i ratovali sve dok nismo vratili sve svoje teritorije i nakon toga se priključili u EU i NATO? Sad bi savjetovali ukrajincima da oni priznaju rusku krajinu i da odustanu od istih tih integracije. To hoće li ukrajinci ratovati i dalje ili neće je njihova stvar, dok god se oni žele boriti za svoje, treba im pomagati. Nitko njih ne tjera niti ih može natjerati da se bore ako to ne žele. Zašto postavljaš drugo pitanje? Nemaš odgovor na prvo ili? Glede tvog pitanja, pa upravo je Hrvatska zamrznula sukob kad smo bili slabiji, doveli UNPROFOR i u međuvremenu jačali vojsku, pa čak na kraju i ponudili Z4. Hvala dr. Franji Tuđmanu što je čuvao hrvatske živote i zaustavio rat umjesto da nas je žrtvovao u attrition war. Tako bi vjerojatno uradio Špegelj.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ja bi ti postavio drugo pitanje. Jesmo li mi glupi što smo izašli iz jugoslavije i ratovali sve dok nismo vratili sve svoje teritorije i nakon toga se priključili u EU i NATO? Sad bi savjetovali ukrajincima da oni priznaju rusku krajinu i da odustanu od istih tih integracije. To hoće li ukrajinci ratovati i dalje ili neće je njihova stvar, dok god se oni žele boriti za svoje, treba im pomagati. Nitko njih ne tjera niti ih može natjerati da se bore ako to ne žele.
Zašto postavljaš drugo pitanje? Nemaš odgovor na prvo ili? Glede tvog pitanja, pa upravo je Hrvatska zamrznula sukob kad smo bili slabiji, doveli UNPROFOR i u međuvremenu jačali vojsku, pa čak na kraju i ponudili Z4. Hvala dr. Franji Tuđmanu što je čuvao hrvatske živote i zaustavio rat umjesto da nas je žrtvovao u attrition war. Tako bi vjerojatno uradio Špegelj. Imam, ali ti je paralela lošija od moje iz više razloga, Ukrajina je napravila istu stvar kao i Hrvatska, zamrznula sukob i na kraju je to dovelo do nove i još veće invazije sa još većim ruskim zahtjevima. Ista će im se stvar opet dogoditi. Prema tome, oni imaju drugačije iskustvo od nas po tom pitanju.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:10 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39329 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nije problem, legitimno, nek se onda provedu izbori i nek narod demokratski odluči žele li ginuti do zadnjeg ili ipak nekakav kompromis i mir. Zelenski je davno izgubio legitimitet, u Ukrajini nema izbora od 2019.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:12 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto postavljaš drugo pitanje? Nemaš odgovor na prvo ili?
Glede tvog pitanja, pa upravo je Hrvatska zamrznula sukob kad smo bili slabiji, doveli UNPROFOR i u međuvremenu jačali vojsku, pa čak na kraju i ponudili Z4. Hvala dr. Franji Tuđmanu što je čuvao hrvatske živote i zaustavio rat umjesto da nas je žrtvovao u attrition war. Tako bi vjerojatno uradio Špegelj.
Imam, ali ti je paralela lošija od moje iz više razloga, Ukrajina je napravila istu stvar kao i Hrvatska, zamrznula sukob i na kraju je to dovelo do nove i još veće invazije sa još većim ruskim zahtjevima. Ista će im se stvar opet dogoditi. Prema tome, oni imaju drugačije iskustvo od nas po tom pitanju. Nije samo dovela, kao da je prirodna pojava. Nije tako jednostavno. Bilo je tu još nešto i "nemojte ulaziti u NATO", pa su se tome smijali, itd.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:14 |
|
|
daramo je napisao/la: Nije problem, legitimno, nek se onda provedu izbori i nek narod demokratski odluči žele li ginuti do zadnjeg ili ipak nekakav kompromis i mir. Zelenski je davno izgubio legitimitet, u Ukrajini nema izbora od 2019. Poštujem ja ako Ukrajinci odluče da se bore do zadnjeg, samo molim lijepo i da mi gledamo sebe. Predstavlja se gledanje vlastite guzice kao nešto loše. Je li važnija Hrvatska ili Donbas?
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:15 |
|
|
daramo je napisao/la: Nije problem, legitimno, nek se onda provedu izbori i nek narod demokratski odluči žele li ginuti do zadnjeg ili ipak nekakav kompromis i mir. Zelenski je davno izgubio legitimitet, u Ukrajini nema izbora od 2019. U ukrajini se ne mogu provesti nikakvi izbori jer je čitava teritorija pod artiljerijskom i balističkom paljbom i vodi se totalni rat. Dali bi ti išao glasati, a da znaš da si na meti protivničkih raketa i dronova? I čija će biti odgovornost ako neka raketa padne i pobije stotine ljudi?
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:25 |
|
|
Idealni uvjeti za održavanje izbora i masovno okupljanje glasača.
Citat: Nije samo dovela, kao da je prirodna pojava. Nije tako jednostavno. Bilo je tu još nešto i "nemojte ulaziti u NATO", pa su se tome smijali, itd.
Ako može Finska zašto ne može i Ukrajina, ako Ukrajinci to žele?
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:29 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10496 Lokacija: Banja Luka
|
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:33 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Citat: Nije samo dovela, kao da je prirodna pojava. Nije tako jednostavno. Bilo je tu još nešto i "nemojte ulaziti u NATO", pa su se tome smijali, itd.
Ako može Finska zašto ne može i Ukrajina, ako Ukrajinci to žele? Zato što je "dovela" do rata.
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da. Neki dan smo lokili i povela se baš ta tema, 2018. gledalo se SP u nogometu, nitko se nije puno sekirao oko Krima niti se nešto detaljno pratio taj rat u Ukrajini, generalno su bili simpa, haj ima tih Rusa na Krimu, kao njihovo je pa eto.... Međutim, ovo sad što rade...i što je još gore, nalaze se opravdanja za njihova sranja. Pusti siledžiju da radi što hoće, samo neka ne dira mene i moje, makar bacili i nuklearku na Ukrajinu!? Zbog tog plivadon stava nit smrdim nit mirišem i jesmo kao društvo dospjeli u ove probleme koje imamo danas, zbog stalnog uzmicanja i nedjelovanja. A da prvo oslobodimo Bugojno? Kad smo htjeli, "potjerali" nas jer ehej mi kvarimo njihove odnose sa susjedima. A kad su im ga susjedi zavukli do balčaka...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24083 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Primarijus je napisao/la: Ako može Finska zašto ne može i Ukrajina, ako Ukrajinci to žele?
Zasto mi ne mozemo biti dio Hrvatske ili imati nesto kao RS unutar BiH? Zasto mi ne izazovemo rat? Zasto Kurdi ne mogu imati drzavu i to Amerikanci drze stranu Turcima u tom slucaju? I tako desetine i desetine mjesta u svijetu. Vecina svijeta ne smije raditi sta hoce i po svojoj zelji. Imaju li Kanada i Meksiko pravo izbora? Imaju klinac moj. Zbog Kube umalo nisu pokrenuli treci svjetski rat, iako znacaj Kube prema USA nije ni priblizno sta znaci Ukrajina Rusiji. Da se razumijemo briga me i za Ruse.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 18:54 |
|
|
Primarijus je napisao/la: daramo je napisao/la: Nije problem, legitimno, nek se onda provedu izbori i nek narod demokratski odluči žele li ginuti do zadnjeg ili ipak nekakav kompromis i mir. Zelenski je davno izgubio legitimitet, u Ukrajini nema izbora od 2019. U ukrajini se ne mogu provesti nikakvi izbori jer je čitava teritorija pod artiljerijskom i balističkom paljbom i vodi se totalni rat. Dali bi ti išao glasati, a da znaš da si na meti protivničkih raketa i dronova? I čija će biti odgovornost ako neka raketa padne i pobije stotine ljudi? Ljudi mogu na rock koncerte ali ne mogu na izbore?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 19:09 |
|
|
Ima li Kuba pravo da uđe u CSTO kao Finska u NATO? Koliko znam radi toga Kuba je još uvijek pod sankcijama. Ima li BiH pravo da uđe u CSTO ako tako odluče Bošnjaci i Srbi?
|
|
Vrh |
|
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 19:24 |
|
|
Nažalost rat će još više eskalirat , dovest će se 100 000 Koreanaca a ima budala hvala bogu , 50-tak tisuća perzijanaca , 10-tak tisuća bjelorusa ... za uzvrat će im bit dana tehnologija interkontinetalnih balističkih raketa da onaj iz Pjongjanga može gađat vašington kad mu se digne k i tehnologije za t-90 , podmornice ...
Ne sumnjam ni da će budala bacit taktičku nuklearku samo pitanje je trenutka .
Nažalost ne vidim kako da Ukrajina dobije rat osim da sjedne i potpiše mir . Jer protiv 150+ tisuća svježih azijata i taktičkih nuklearki ne možeš .
_________________ OSRH Navigare necesse est, vivere non est necesse !
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:15 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4732 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Sramota, putler mora mobilizirati 150k azijata, a ne može tisuću pripadnika najbratskijeg naroda, Srba.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:33 |
|
|
MiB je napisao/la: Sramota, putler mora mobilizirati 150k azijata, a ne može tisuću pripadnika najbratskijeg naroda, Srba. Nikoga Putin nije mobilizrao. Konstantno to izmišljaš nadajući se da će 1000 puta ponovljena laž postati istina.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:43 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata?
Hrvati u BiH su prihvatili sve mirovne prijedloge tijekom rata, jesmo bili glupi zbog toga, a sada bi neki žrtvovali što god treba radi Krima i Donbasa.
Ja bi ti postavio drugo pitanje. Jesmo li mi glupi što smo izašli iz jugoslavije i ratovali sve dok nismo vratili sve svoje teritorije i nakon toga se priključili u EU i NATO? Sad bi savjetovali ukrajincima da oni priznaju rusku krajinu i da odustanu od istih tih integracije. To hoće li ukrajinci ratovati i dalje ili neće je njihova stvar, dok god se oni žele boriti za svoje, treba im pomagati. Nitko njih ne tjera niti ih može natjerati da se bore ako to ne žele. Neka ratuju ok. A zašto im mi to trebamo pomagati? Jesu to oni Bogom dani?
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mar-kan je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima.
Da. Neki dan smo lokili i povela se baš ta tema, 2018. gledalo se SP u nogometu, nitko se nije puno sekirao oko Krima niti se nešto detaljno pratio taj rat u Ukrajini, generalno su bili simpa, haj ima tih Rusa na Krimu, kao njihovo je pa eto.... Međutim, ovo sad što rade...i što je još gore, nalaze se opravdanja za njihova sranja. Pusti siledžiju da radi što hoće, samo neka ne dira mene i moje, makar bacili i nuklearku na Ukrajinu!? Zbog tog plivadon stava nit smrdim nit mirišem i jesmo kao društvo dospjeli u ove probleme koje imamo danas, zbog stalnog uzmicanja i nedjelovanja. Nije ti ni ta bez logike. Doista mnogi ne haju za taj rat. Vjerujem da ti je drago da ima nas koji intezivno podupiremo jednu od strana u sukobu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Btw, mislim da preuveličavate značaj ovog poteza Bidena. Nije to nikakav game-changer. Ništa kvalitativno Ukrajinci time ne dobijaju a što nisu prije imali.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:57 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Btw, mislim da preuveličavate značaj ovog poteza Bidena. Nije to nikakav game-changer. Ništa kvalitativno Ukrajinci time ne dobijaju a što nisu prije imali. Kasne par godina i premalo komada. Od koga je, dobro je
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 21:59 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Btw, mislim da preuveličavate značaj ovog poteza Bidena. Nije to nikakav game-changer. Ništa kvalitativno Ukrajinci time ne dobijaju a što nisu prije imali. Osim što Rusi neće skrušeno gledat kako im američke rakete rovare duboko po Rusiji. Svak ko misli da hoće, nije dobar s glavom. Isto tako, može mi neko objasniti zašto bi mi trebali pomagati Ukrajincima?
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima.
Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata? Hrvati u BiH su prihvatili sve mirovne prijedloge tijekom rata, jesmo bili glupi zbog toga, a sada bi neki žrtvovali što god treba radi Krima i Donbasa. Ne da nismo oslobađali Posavinu nego se posavske žrtve, hrvati, skoro nigdje ni ne spominju. Svaka čast spomenu na Vukovar ali i u Posavini se branila Hrvatska, i to skoro nitko ne spomene. Da srbi nisu imali posla tamo brzo bi došli u poziciju da prelaze Savu, prave obruče poput ovih koje prave rusi otkidajući komad po komad zemlje Ukrajini. To su ljudi za koje se ne prave mimohodi, osim malih zajednica povratnika koji ponekad obilježe tu žrtvu. Ne da nam zapad nije pomogao da to oslobađamo iz Hrvatske, nego, da smo bili u prilici da pokušamo, aktivno bi nas spriječio. I sada imamo ljudi koji tvrde da je dio Ukrajine nama važna bitka, toliko čak da bismo spremni bili i staviti svjetski rat na vagu samo da se rusi ne bi širili, eto valjda će nas ugroziti više nego ovi loši kompromisi koje trenutno živimo. Nekada je Ukrajina bila sastavni dio SSSR-a, nije se ni pomišljalo da bi to nekada bio osporavani teritorij, a vidi sada jest. I valjda je Rusija opasnost za nas, a ne zapad za ruse Sve da Rusija hoće cijelo svoje SSSR carstvo pod novom vrstom uprave mi i dalje tu nismo ugroženi je nismo nikada bili dio toga.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:13 |
|
|
Hrvatska je nekada pripadala zapadu.
I prostor BiH je nekada pripadao zapadu, kulturno i civilizacijski prije turaka i nakon što su turci prodali ovaj prostor austrougarskoj opet je pripadao.
Zapad se tu borio za svoje od strane utjecaja istočnjaštva, najviše preko srba, dok utjecaj istočnjaštva preko bošnjaka nikada nije ni doživio kao prijetnju.
I opet su nam odmjerili koliko nas pripada i bez da se nas pita koliko nam treba. Dobili smo manje nego srbi.
Ukrajina NIKADA nije bila zapadnjačka zemlja.
Ne radi se tu o održavanju nekog statusa quo, sprječavanju rusa da se šire na zapad, nego o širenju na istok od strane zapada. Rusi su tu koji se boje za "svoje".
Kulturno i civilizacijski Ukrajina je uvijek bila njihova sfera utjecaja, dok je Hrvatska na silu, kirurškim potezima spajana sa Srbijom i ostalim jugoslavenskim narodima.
Tu je ta razlika koji neki konstantno ne žele sagledati.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 22:16 |
|
|
potocnj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata?
Ne da nismo oslobađali Posavinu nego se posavske žrtve, hrvati, skoro nigdje ni ne spominju. Svaka čast spomenu na Vukovar ali i u Posavini se branila Hrvatska, i to skoro nitko ne spomene. Da srbi nisu imali posla tamo brzo bi došli u poziciju da prelaze Savu, prave obruče poput ovih koje prave rusi otkidajući komad po komad zemlje Ukrajini. To su ljudi za koje se ne prave mimohodi, osim malih zajednica povratnika koji ponekad obilježe tu žrtvu. Ne da nam zapad nije pomogao da to oslobađamo iz Hrvatske, nego, da smo bili u prilici da pokušamo, aktivno bi nas spriječio. I sada imamo ljudi koji tvrde da je dio Ukrajine nama važna bitka, toliko čak da bismo spremni bili i staviti svjetski rat na vagu samo da se rusi ne bi širili, eto valjda će nas ugroziti više nego ovi loši kompromisi koje trenutno živimo. Nekada je Ukrajina bila sastavni dio SSSR-a, nije se ni pomišljalo da bi to nekada bio osporavani teritorij, a vidi sada jest. I valjda je Rusija opasnost za nas, a ne zapad za ruse Sve da Rusija hoće cijelo svoje SSSR carstvo pod novom vrstom uprave mi i dalje tu nismo ugroženi je nismo nikada bili dio toga. Sjećam se u Posavini 1992. Žarkovo ili Živkovo Polje, zaboravio sam. Otišli nas četvorica u izviđanje. Kad smo vidili nagomilani oklop meni se noge odsjekle a valja se vratit nazad. Ide mi na racku to nenormalno forsiranje Ukrajine. Žao mi ih jest ali sad da im čitav svijet non stop pomaže?!? Ko je nama pomagao? Nismo smjeli ispalit granatu preko Save u Posavinu 1992.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|