|
|
Stranica: 137/152.
|
[ 3785 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 13:04 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39224 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Uništavat će se očito još dugo međusobno na zadovoljstvo SAD-a i VB. Vjerovao sam da je skoro moguć mir ali ništa od toga.
Navodno Kim nudi 100 000 korejskih vojnika za ruske nuklearne podmornice i tehnologiju.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 13:29 |
|
|
Ovo moze biti i nabacak Bidena Trumpu. Da ovaj bude "primoran" da nastavi rat. Ne bi me cudilo, jer danas politiku ne diktira osobnost politicara nego sposobnost raketnih inzenjera. Moguce da su napravili nesto novo i jednostavno rekli: "Evo napravili smo, idite kurčite se sad"
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 13:30 |
|
|
daramo je napisao/la: Uništavat će se očito još dugo međusobno na zadovoljstvo SAD-a i VB. Vjerovao sam da je skoro moguć mir ali ništa od toga.
Navodno Kim nudi 100 000 korejskih vojnika za ruske nuklearne podmornice i tehnologiju. Kao na stočnom sajmu. Prema ovima Asirci i Huni izgledaju kao humanisti.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 13:36 |
|
|
lider30 je napisao/la: KOji gadan potez Demokrata. Svaka cast da su to uradili prije nekoliko mjeseci, ali ovo je jako gadno bilo. Iako postoji mogucnost da je Trumpov zidovski lobi odradio s Gazom stvar, da se skine popularnost kod Demokrata, sto bi isto bila velika gadost. Mogu reci da je politika jako gadna stvar i treba imati zeludac za ovo sve. Ništa čudno. Demokrati su i nakon prve Trumpove pobjede pustili spin o ruskom mješanju u izbore koji je obilježio sve četiri godine njegove vlasti. Ovo je nešto slično. Nije spin ali jest vruć krumpir u ruku koji će ga dočekati za 2 mjeseca, te tko zna kao će s tim vrućim krumpirom u ruci moći provoditi svoju agendu.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 13:58 |
|
|
Zavaravanje je uopće govor o tome da ima nekih pravila kod ratovanja.
Istina, neka pravila postoje, granice koje se ne prelaze, ali one ovise od sukoba do sukoba, tj. koliko smiješ ići da ne isprovociraš gore sranje. Tko je druga strana, a to nije samo država s kojom si zaratio već njihovi saveznici i sl.
Recimo, ovi sj. korejci na strani Rusije, s jedne strane, nisu eskalacija rata jer ih rusi planiraju koristiti samo u Kursku.
Ali opet, za Ukrajinu jesu, jer se Ukrajina brani na način da oslabi protivnika ratujući na njegovom teritoriju, i pravo na to imaju jer je protivnik na njihovom teritoriju.
Znači Sjeverna Koreja im je neprijatelj, jer pomaže Rusiju, ali zašto onda NATO nije neprijatelj Rusije kada pomaže, pa i ljudstvom, kroz obuke ukrajinaca?
Gdje je granica kud rusi smiju napadati oružje namjenjeno Ukrajini? Jel prilikom primopredaje na granici? Tu opet potencijalno mogu stradati poljaci.
Isto tako, ako bi netko tumačio da Rusi imaju pravo napasti opskrbljivača Rusije koji je slabiji, primjera baltičke zemlje ili Hrvatsku, zašto onda Amerikanci kao saveznici tih zemalja ne bi smjeli napasti Sjevernu Koreju?
Istina je da ne bi napali da ne isprovociraju Kinu, i da je taj odnos dviju moćnih sila dalo prostora Kim Jong Unu da se kurchi, a zapravo nema realne snage da se nosi s protivnicima.
Jednako tako i Ukrajina, zapad im dao povoda da se kurchi, a nisu im dovoljno stali za leđa u tom pokriću. Nisu htjeli/mogli, dođe na isto.
Sve one priče da je zapad zasrao, jer je postavio drugog predsjednika itd. se mogu baciti u vodu.
Kojeg je to predsjednika Hrvatska izabrala a da nije bio po volji zapada?
Radi se o klasičnom širenju utjecaja, a realno je da ne smiješ pokazivati zube strani s kojom si saveznik, ne zato što su Amerikanci dobri i što nam darove donose nego što su sila koja nam omogućava postojanje, a to je da mala nekakva zemlja ima taj svoj privid suverenosti, i da nas u većini stvari puštaju na miru, a onamo gdje im je bitno mi smo poslušnici.
Tako je sa svakom manjom zemljom, zašto je Vučiću bitno da govori kako je Srbija nezavisna od stranih utjecaja? Ne treba puno da skontaš, govori to upravo zato što je svjestan da su zavisni od svakakvih utjecaja i da u tom moru moraju plivati kako znaju, nekad plivat nekad plutat. Iz njegovih izjava se to i da isčitati.
Ovi naši hrvatski političari, glume kao da je naša ideja sve to što se događa, i podrška Ukrajini, i osuđivanje Rusije i sl. a to je zapravo uvjet bez kojeg se ne može.
Milanović nešto kao progovara protiv, realno je da ni on u premijerskoj poziciji ne bi ništa značajno odstupio od onog što radi Plenković. Radio bi isto samo s manje entuzijazma.
Tako i dozvola da se napada dalekometnim oružjem po ruskom teritoriju nije, kao prvo, presudna, Rusija to može izdržati puno duže nego što su 2 očekivana mjeseca kada Trump zavrne pipu na projektile za takvo oružje pa onda nema ni efekta ova dozvola.
Dalje, ni Amerika nije spremna isforsirati baš svjetski rat, a mislim da i EU zemlje imaju nekakvog utjecaja prema Zelenskom ako Putin iskoristi svoj utjecaj u EU, kojeg realno i dalje ima.
Znači EU zabrani Zelenskom da to previše koristi, ako i smije, jer mu o EU ovise milijarde eura pomoći koje Ukrajina očekuje.
Nije sve crno-bijelo, i mnogo puta je ovaj rat dokazao da postoje tisuće slojeva koje treba odmotati prije nego bi se došlo do nekih ključnih pitanja za koje se potežu nuklearke.
Ključna pitanja su opstojnost države/režima, a to ATACMS neće ugroziti.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 14:11 |
|
|
Isto ovako se i pred agresiju Rusije 2022. govorilo ne smije, neće, ismijavale se crvene linije, pa preko noći Putin napao. Onda svi kobajagi bili iznenađeni. Super, izazivajte, pravdajte, ali barem vodite računa da sad ima realna šansa za napad na zapadne vojne brodove i baze od nekog ruskog proksija. Irak, Sirija, Izrael, Huti će dobiti long range projektile također. I to je u dobroj varijanti. U lošijoj još uvijek malo vjerojatnoj ima realne šanse za nuklearni napad na Ukrajinu. Pa ok, ako već ovo podržavate barem to učinite svjesno, nemojte se "iznenaditi".
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 14:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Isto ovako se i pred agresiju Rusije 2022. govorilo ne smije, neće, ismijavale se crvene linije, pa preko noći Putin napao. Onda svi kobajagi bili iznenađeni. Super, izazivajte, pravdajte, ali barem vodite računa da sad ima realna šansa za napad na zapadne vojne brodove i baze od nekog ruskog proksija. Irak, Sirija, Izrael, Huti će dobiti long range projektile također. I to je u dobroj varijanti. U lošijoj još uvijek malo vjerojatnoj ima realne šanse za nuklearni napad na Ukrajinu. Pa ok, ako već ovo podržavate barem to učinite svjesno, nemojte se "iznenaditi". Parola neka Rusija radi što god hoće, samo da se izbjegne WW3 i da su naše guzice sigurne
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 14:21 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Ajde neka korist I od bidona. Sad ce ruse da ruse k...
Kakav nuklearni rat? Nece niko svoje hareme riskirat hahaha. Pa ne znam baš. Ne isključujem taktičke nuklearne udare u slučaju da Ukrajinci krenu rokat duboko po Rusiji. Nije se zajebavat s ovim.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 14:38 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Isto ovako se i pred agresiju Rusije 2022. govorilo ne smije, neće, ismijavale se crvene linije, pa preko noći Putin napao. Onda svi kobajagi bili iznenađeni. Super, izazivajte, pravdajte, ali barem vodite računa da sad ima realna šansa za napad na zapadne vojne brodove i baze od nekog ruskog proksija. Irak, Sirija, Izrael, Huti će dobiti long range projektile također. I to je u dobroj varijanti. U lošijoj još uvijek malo vjerojatnoj ima realne šanse za nuklearni napad na Ukrajinu. Pa ok, ako već ovo podržavate barem to učinite svjesno, nemojte se "iznenaditi". Mene bi nuklearna iznenadila, realno, mislim da to dalekometno naoružanje nije tolika prijetnja Rusiji kao što se medijski predstavlja. Eto rokaju njime i po metama unutar Ukrajine i Krima pa sve nazaduju. Istina je ovo da će takve dalekometne projektile od rusa dobiti i neki protivnici zapadnih interesa, od Huta do Sjeverne Koreje. Općenito, mislim da odlazeća administracija baca nacionalne interese pod vlak jer im je pedofilski krug ugrožen.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 14:45 |
|
|
Nuklearna na Kijev ne ali realno je očekivati nakon američkih raketa po dubini da idu ruske rakete i granate sa manjim nuklearnim glavama.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 16:13 |
|
|
Luđaci u washingtonu bi riskirali apokalipsu samo da mogu zatuč potencijalne konkurente na svjetskoj sceni.
Svi veliki “prijatelji” Ukrajine čine toj zemlji strašnu medvjeđu uslugu, što više i opasnije oružje šalju Kijevu to više razloga Moskva ima gurat dalje na zapad. Drugim riječima ako ovako nastave jednog dana bi čika vladimir mogao zaista odlučiti da 25% nije dosta nego da idu do Galicije.
Da ne govorim koliko je opasno provocirati nuklearnu velesilu, šansa da rokne gljiva negdje je upravo skocila par postotaka gore
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 16:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Isto ovako se i pred agresiju Rusije 2022. govorilo ne smije, neće, ismijavale se crvene linije, pa preko noći Putin napao. Onda svi kobajagi bili iznenađeni. Super, izazivajte, pravdajte, ali barem vodite računa da sad ima realna šansa za napad na zapadne vojne brodove i baze od nekog ruskog proksija. Irak, Sirija, Izrael, Huti će dobiti long range projektile također. I to je u dobroj varijanti. U lošijoj još uvijek malo vjerojatnoj ima realne šanse za nuklearni napad na Ukrajinu. Pa ok, ako već ovo podržavate barem to učinite svjesno, nemojte se "iznenaditi". Parola neka Rusija radi što god hoće, samo da se izbjegne WW3 i da su naše guzice sigurne A tko kontrolira Ameriku da ona ne radi što hoće i da oni ne izazovu ww3? Ne ratuje se na Američkom kučnom pragu nego na Ruskom. Rusija nema gdje povući se i deeskalirati kad su ih gurnuli uza zid. Velike sile se ne predaju tek tako, kad su Ameri gurali Japan sa sankcijama i embargom na naftu dobili su Pearl Harbor 41 godine. Luđački je kockati se sa sudbinim svjeta i tako lakonski odmahuvat ma ta će Rusi…
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 16:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39224 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Neki dan generalni tajnik NATO izjavi da bi oni upali s vojskom u Ukrajinu i istisnuli Ruse da Rusija nije nuklearna sila. Stalno ispituju granice, kad se uvjere da Rusija neće odgovoriti nuklearno niti na dalekometno raketiranje NATO oružjem možete se komotno spremiti na Staljingrad. Kad Rusi nakupe 100 000 Korejaca NATO će nakupiti 100 000 Hrvata, Poljaka, Čeha i ostalog slavenskog topovskog mesa da juriša na Korejce.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 16:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Parola neka Rusija radi što god hoće, samo da se izbjegne WW3 i da su naše guzice sigurne Jel ja živim u državi u kakvoj sam htio živjeti? Ne živim, ni ja, ni nitko u ovoj državi pa evo šutimo jer su nam guzice sigurne. Zašto onda da potičem treći svjetski rat da bi ukrajinskoj guzici bilo bolje? Neka hvala, ako neću da poginem za svoje nacionalne ciljeve nego sam pristao na polovičan kompromis, šta me briga kako je u Ukrajini! I da, to da Rusija radi što hoće ne drži vodu, Rusija je od hladnog rata u podređenom položaju, NATO se proširio do pred prag a oni su samo u Gruziji i Ukrajini pokazali zube, i to samo zato jer ima u rusa tamo. Kako ne živim među etničkim rusima ne mislim da se imam potrebe bojati ruskog širenja i ovuda.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:04 |
|
|
NATO se proširio zato jer su te države željele ući, a ne zato jer ih je osvojio. Znači vi bi drugima odredili da nemaju pravo na izbor, a to isto pravo bi željeli za sebe. Što se rusija ima osjećati ugroženo? Imaju na 140 milijuna stanovnika i ekonomijom manjom od talijanske, državu koja se proteže kroz 11 vremenskih zona, što bi oni još? Da im se stvore njihove sfere utjecaja na još 10 milijuna km2?
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:07 |
|
|
potocnj je napisao/la: ...šta me briga kako je u Ukrajini!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:07 |
|
|
Ima li Kuba ista prava kao te države?
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:12 |
|
|
Po čemu rusiju ne ugrožava Finska koja je ušla u NATO ili SAD s obzirom da je Aljaska blizu ruskog teritorija i na njoj su smješteni i nuklearni projektili? Udaljenost finske granice od Moskve je potpuno ista kao udaljenost ukrajinske. Nuklearni projektili bi stigli do Moskve u istu sekundu i sa jedne i sa druge teritorije. Ta priča o ugroženosti rusije i nekakvom opkoljavanju je toliki kontradiktorni šupljak da je to tragikomično. Nije rusija ugrožena, nego su ugroženi velikoruski osvajački planovi. Rusi su egocentrični mitomani kao i srbi i ulazak ex SSSR država u EU i NATO gledaju kao nekakvu izdaju i poniženje za sebe. To je pravi razlog ovog rata, povrijeđeni ruski ego i želja za stvaranjem nekakvog novog carstva na tlu bivšeg sssr-a.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:16 |
|
|
Iskreno, s obzirom na sve, ja bi uzeo 100ak tisuća Vijetnamaca. Oni bi trebali biti bolji ratnici od SjevernoKoreanaca. Južnokoreanci isto. Pa valjda ima prijateljskih zemalja van NATOa koje će poslat vojsku u obranu Ukrajine. Sjetimo se samo Staljingrada i dobrovoljaca tamo...
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:19 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: potocnj je napisao/la: ...šta me briga kako je u Ukrajini! Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:31 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima. Da. Neki dan smo lokili i povela se baš ta tema, 2018. gledalo se SP u nogometu, nitko se nije puno sekirao oko Krima niti se nešto detaljno pratio taj rat u Ukrajini, generalno su bili simpa, haj ima tih Rusa na Krimu, kao njihovo je pa eto.... Međutim, ovo sad što rade...i što je još gore, nalaze se opravdanja za njihova sranja. Pusti siledžiju da radi što hoće, samo neka ne dira mene i moje, makar bacili i nuklearku na Ukrajinu!? Zbog tog plivadon stava nit smrdim nit mirišem i jesmo kao društvo dospjeli u ove probleme koje imamo danas, zbog stalnog uzmicanja i nedjelovanja.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:35 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima. Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata? Hrvati u BiH su prihvatili sve mirovne prijedloge tijekom rata, jesmo bili glupi zbog toga, a sada bi neki žrtvovali što god treba radi Krima i Donbasa.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:36 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima.
Da. Neki dan smo lokili i povela se baš ta tema, 2018. gledalo se SP u nogometu, nitko se nije puno sekirao oko Krima niti se nešto detaljno pratio taj rat u Ukrajini, generalno su bili simpa, haj ima tih Rusa na Krimu, kao njihovo je pa eto.... Međutim, ovo sad što rade...i što je još gore, nalaze se opravdanja za njihova sranja. Pusti siledžiju da radi što hoće, samo neka ne dira mene i moje, makar bacili i nuklearku na Ukrajinu!? Zbog tog plivadon stava nit smrdim nit mirišem i jesmo kao društvo dospjeli u ove probleme koje imamo danas, zbog stalnog uzmicanja i nedjelovanja. A da prvo oslobodimo Bugojno?
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:41 |
|
|
Američki list The New York Times objavio je u nedjelju da je odlazeći predsjednik SAD Joe Biden dozvolio upotrebu američkih projektila "atacms" za napade unutar Rusije.
S druge strane, tjednik The Spectator objavio je kako će novi predsjednik SAD-a Donald Trump ''vjerojatno opozvati ovlast Joea Bidena koja je omogućila Kijevu uporabu američkih taktičkih balističkih raketa Atacms za napade duboko unutar Rusije''.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 stu 2024, 17:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ljudi ne shvaćaju da se zlo neće prestati širiti samo od sebe, misle da se kuća brani od vatre ispred praga. Što je najgore, ruse sam gotivio 2015. kad su intervenirali u Siriji i smatrao sam ih mnogo poštenijima od Amerikanaca, smatrao sam da su zdrava protuteža i da će ispraviti neke stvari gdje Amerikanci zaseru. Kakav promašaj sa moje strane.. Na kraju su amerikanci kamilica prema tim bolesnicima.
Zašto mi pristadosmo na Dayton? Zar nismo po toj logici trebali oslobađati barem Posavinu ako ne sve do Drine? Attrition war itko išta? Ili su Ukrajinci važniji od Hrvata? Hrvati u BiH su prihvatili sve mirovne prijedloge tijekom rata, jesmo bili glupi zbog toga, a sada bi neki žrtvovali što god treba radi Krima i Donbasa. Ja bi ti postavio drugo pitanje. Jesmo li mi glupi što smo izašli iz jugoslavije i ratovali sve dok nismo vratili sve svoje teritorije i nakon toga se priključili u EU i NATO? Sad bi savjetovali ukrajincima da oni priznaju rusku krajinu i da odustanu od istih tih integracije. To hoće li ukrajinci ratovati i dalje ili neće je njihova stvar, dok god se oni žele boriti za svoje, treba im pomagati. Nitko njih ne tjera niti ih može natjerati da se bore ako to ne žele.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|