|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 98 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77263 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Najvažnije je da sud vidi koliko tu ima politike i svađe, i da se mane bilo kakvih “preporuka” kako ispoštovati presudu, jer se može ispoštovati na velik broj načina uključujući i građansku Hercegbosnu.
Može ga proglasiti diskriminiranim, ali ne mogu govoriti kako provesti presudu niti srati po power-sharing.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zet
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ne, ne radi se o tome da presuda bude pozitivna ili negativna, nego da u objašnjenju presude nema onih skandaloznih preporuka i zaključaka.
Znat će se tek kad bude objavljen puni tekst presude. Pretpostavimo, rasprave radi (hipoteticki), da presuda ostane ista kakva je bila i u prvotnom obliku. Koje su posljedice za hrvatski narod u BiH? Ja sam stekao dojam da se sustinski nista ne bi promijenilo. Muslimani bi imali dudu varalicu za mahanje u medijskom prostoru ali sustinski nista vise od toga. Moje vidjenje, ispravite me ako gdje grijesim: Kakva god da bude presuda, ona nista ne govori o implementaciji. Cak i danas mnoge EU drzave imaju presude tog suda koje ne implementiraju, niti imaju namjeru. Implementacija ovisi iskljucivo o dogovoru 3 strane unutar BiH. A niti jedna strana nema kapacitet na silu nesto mijenjati, sve se mora uz dogovor. Dakle ostat ce sve isto kao i do sada.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77263 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
zet je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne, ne radi se o tome da presuda bude pozitivna ili negativna, nego da u objašnjenju presude nema onih skandaloznih preporuka i zaključaka.
Znat će se tek kad bude objavljen puni tekst presude. Pretpostavimo, rasprave radi (hipoteticki), da presuda ostane ista kakva je bila i u prvotnom obliku. Koje su posljedice za hrvatski narod u BiH? Ja sam stekao dojam da se sustinski nista ne bi promijenilo. Muslimani bi imali dudu varalicu za mahanje u medijskom prostoru ali sustinski nista vise od toga. Moje vidjenje, ispravite me ako gdje grijesim: Kakva god da bude presuda, ona nista ne govori o implementaciji. Cak i danas mnoge EU drzave imaju presude tog suda koje ne implementiraju, niti imaju namjeru. Implementacija ovisi iskljucivo o dogovoru 3 strane unutar BiH. A niti jedna strana nema kapacitet na silu nesto mijenjati, sve se mora uz dogovor. Dakle ostat ce sve isto kao i do sada. Slažem se. Ali zašto toj ludoj sirotinji davati ikakvu nadu i ikakvo oruđe u ruke. Da čekaju neke “prilike u budućnosti”. Svaki tračak nade treba zgazit i to je poanta.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:43 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39740 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Slaven opet laže pred Velikim Vijećem da veliki dio građana BiH ne može glasati na izborima za Predsjedništvo što prosto nije činjenica.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:49 |
|
|
zet je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne, ne radi se o tome da presuda bude pozitivna ili negativna, nego da u objašnjenju presude nema onih skandaloznih preporuka i zaključaka.
Znat će se tek kad bude objavljen puni tekst presude. Pretpostavimo, rasprave radi (hipoteticki), da presuda ostane ista kakva je bila i u prvotnom obliku. Koje su posljedice za hrvatski narod u BiH? Ja sam stekao dojam da se sustinski nista ne bi promijenilo. Muslimani bi imali dudu varalicu za mahanje u medijskom prostoru ali sustinski nista vise od toga. Moje vidjenje, ispravite me ako gdje grijesim: Kakva god da bude presuda, ona nista ne govori o implementaciji. Cak i danas mnoge EU drzave imaju presude tog suda koje ne implementiraju, niti imaju namjeru. Implementacija ovisi iskljucivo o dogovoru 3 strane unutar BiH.A niti jedna strana nema kapacitet na silu nesto mijenjati, sve se mora uz dogovor. Dakle ostat ce sve isto kao i do sada. To bi mogao biti srž cijele izjave VP, jer samim tim da jedan stranac sam može promijeniti zakone BiH, govori o tome da je BiH specifična zemlja, koja se ne može uspoređivati sa ostalima, i čiji sadašnji temelji su postavljeni na osnovu rezultata rata, nad kojim bdije OHR i VP. Samo dogovor o unutarnjoj strukturi njenih naroda može biti rješenje, a ne odluka bilo kojeg suda. I to bi se trebalo uvažiti. Ne može BiH biti pod patronatom stranaca a istovremeno se od nje tražiti norme koje je ruše. Ako se to ipak želi, onda je jasno kakva je sudbina BiH. Ista stvar bi bila da je netko tužio zbog Bonnskih ovlasti.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:54 |
|
|
novem je napisao/la: zet je napisao/la: Pretpostavimo, rasprave radi (hipoteticki), da presuda ostane ista kakva je bila i u prvotnom obliku. Koje su posljedice za hrvatski narod u BiH?
Ja sam stekao dojam da se sustinski nista ne bi promijenilo. Muslimani bi imali dudu varalicu za mahanje u medijskom prostoru ali sustinski nista vise od toga.
Moje vidjenje, ispravite me ako gdje grijesim:
Kakva god da bude presuda, ona nista ne govori o implementaciji. Cak i danas mnoge EU drzave imaju presude tog suda koje ne implementiraju, niti imaju namjeru. Implementacija ovisi iskljucivo o dogovoru 3 strane unutar BiH. A niti jedna strana nema kapacitet na silu nesto mijenjati, sve se mora uz dogovor. Dakle ostat ce sve isto kao i do sada.
To bi mogao biti srž cijele izjave VP, jer samim tim da jedan stranac sam može promijeniti zakone BiH, govori o tome da je BiH specifična zemlja, koja se ne može uspoređivati sa ostalima, i čiji sadašnji temelji su postavljeni na osnovu rezultata rata, nad kojim bdije OHR i VP. Samo dogovor o unutarnjoj strukturi njenih naroda može biti rješenje, a ne odluka bilo kojeg suda. I to bi se trebalo uvažiti. Ne može BiH biti pod patronom stranaca a istovremeno se od nje tražiti norme koje je ruše. Ako se to ipak želi, onda je jasno kakva je sudbina BiH. Ista stvar bi bila da je netko tužio zbog Bonnskih ovlasti. Točno, netko bi mogao napisati tužbu i za Bonske ovlasti, da se njima ograničava “aktivno glasačko pravo” 30 godina poslije rata. Za to nema opravdanja. A ako ima opravdanja, onda je to priznanje da je i dalje rizik od rata u BiH i da moraju ostati svi aranžmani.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 13:56 |
|
|
Dugoročno, konstititivnost treba pretočiti u teritorijalnu autonomiju.
Svaki mehanizam vezan za narod, vezati za teritorij gdje je taj narod većina.
I doviđenja.
Imaš i službeno 3 nacije a ne 3 etničke grupe. Kao u UK i Belgiji.
Nacije mogu biti multietnične.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 14:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dugoročno, konstititivnost treba pretočiti u teritorijalnu autonomiju.
Svaki mehanizam vezan za narod, vezati za teritorij gdje je taj narod većina.
I doviđenja.
Imaš i službeno 3 nacije a ne 3 etničke grupe. Kao u UK i Belgiji.
Nacije mogu biti multietnične. Jedino rješenje.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 14:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39740 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Prenijeti na entitete i kantone. Samo što muslimani nikada neće pristati na nove etničke autonomne teritorije u kojima oni nisu većina. To čak nisu htjeli niti za kantone, jer su i tada forsirali podjelu po slivovima rijeka. I tu bi opet tražili velikosrpske izmišljotine za majorizaciju malobrojnijih naroda u zajedničkoj državi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Patriota
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 14:42 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 1788 Lokacija: Gora Romanija
|
Ja sam za to da se presuda implementira tako sto ce se BiH pripojit Hrvatskoj,a konstitutivnost zadržat.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
horus
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 14:46 |
|
|
Patriota je napisao/la: Ja sam za to da se presuda implementira tako sto ce se BiH pripojit Hrvatskoj,a konstitutivnost zadržat. Dobro trollanje zahtijeva određeni minimum inteligencije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
potocnj
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 15:21 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da
“iz reda Hrvata” se zamijeni sintagmom “iz reda Hrvata i ostalih građana” “hrvatski član” se ostavi, i napise se da ne znaci etnički Hrvat
Venecijanska potvrdila da je ok.
Te stare da, ali Kovačević ne. Pa i ona prošla presuda u Kovačevićevom slučaju bi se zadovoljila sa ovim rješenjem. Ne bi se mogao pozivati da kao srbin nije predstavljen jer bi onda u Federaciji imao priliku da bira između dvojice kandidata koji predstavljaju ".. i ostale građane", što znači da bi i on bio obuhvaćen. Zapravo usvajanje njegove presude na jedan način potvrđuje da trenutno, bošnjački i hrvatski član ne predstavljaju srbe, isto kao što mi kažemo da nas ne može predstavljati onaj kojeg nismo izabrali. To što su se bošnjački mediji raspisali kako im ide u nekakav prilog je tipično njihovo gledanje stvari. Uvijek im sve ide u prilog. Ovo što je potvrdila Venecijanska komisija uz dodatak da hrvatski član treba ostvariti i pobjedu u bar 2 od županija s hrvatskom većinom bi riješilo sav problem. Ili taj dodatak, ili da se traži "dvostruko" najviše glasova za hrvatskog člana, znači najviše glasova ukupno i najviše u hrvatskim županijama. To se može rješiti na način da ukupno glasanje ne bude beznačajno, znači 2 kandidata za Hrvatskog člana koji imaju najviše glasova se uzimaju i obzir i onda se gleda koji od njih ima više glasova u 4 županije s hrvatskom većinom. S tim da se i tu mora propisati neki minimum, znači ako nisi ostvario bar 20% svojih ukupnih glasova u hrvatskim županijama otpadaš. Tako bi se onemogućilo taktiziranje da bošnjaci pokušaju progurati svoja 2 na prva mjesta kod hrvatskog člana, da se recimo, dogovore da izađu samo s jednim kandidatom za bošnjačkog člana koji će dobiti izbore ako glasa sam za sebe, a onda naprave od utrke za hrvatskog člana cirkus sa svoja 2 kandidata koji oba lako mogu dobiti više glasova nego hrvatski član. Znajući njih sve je moguće da im padne na pamet. I ne treba im dugo da se dosjete kako da zabiju nož u leđa pa ako treba i kolektivno kalkuliraju. Da su tako složni kad treba nešto uraditi za napredak gdje bi im bio kraj.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 15:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Patriota je napisao/la: Ja sam za to da se presuda implementira tako sto ce se BiH pripojit Hrvatskoj,a konstitutivnost zadržat. Ja bih se kao Bošnjak u ovom slučaju osjećao tako šugavo. Ne bori se Kovačević za Bošnjake nego za kvazigrađane poput njega. Za vlastite beneficije. U ovoj cijeloj priči Bošnjaka nema. Kovačević pod paskom Komšića tuži, Monika Mijić i Sandra Malešić kao i ministar pravde Davor Bunoza predstavljaju BiH a entitete ministar pravde FBiH Vedran Škobić i ministar pravde RS-a Miloš Bukejlević; sve odreda Srbi i Hrvati, u igri je još RH sa svojim vlasima i Schmidt sa svojim. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Ludilo. Meni stvarno nije jasno zašto Bošnje neće svoj entitet, ovi će ih zajebavat dok zadnji ne iseli. Zašto Meho iz Zavidovića mora da se bavi Dodikom, Kovačevićem i slično... Bošnjakistan je dovoljno velik da se ne trebaju bavit vlaščadi. Ali, to je moje mišljenje a čini mi se i lagano to kuha među Bošnjama, koliko pričam s njima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 16:08 |
|
|
Malo mi ih žao, evo u ovom slučaju nit luk jeli nit luk mirisali a naj.
Svojedobno je to u Neumu bio i Bakir ustvrdio. Dođe ga glave igra s Ž. Komšićem.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 16:18 |
|
|
Patriota je napisao/la: Ja sam za to da se presuda implementira tako sto ce se BiH pripojit Hrvatskoj,a konstitutivnost zadržat. Federacija kao Vojvodina, a RS kao Kosovo. To bi bilo O.K. što se mene tiče. I ne treba konstitutivnost, ni u pokrajinama a ni u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 16:22 |
|
|
Patriota je napisao/la: Ja sam za to da se presuda implementira tako sto ce se BiH pripojit Hrvatskoj,a konstitutivnost zadržat. Ja nisam. Šteta jer nam treba konsenzus. ![biceovodobro :biceovodobro](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040s.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:08 |
|
|
potocnj je napisao/la: novem je napisao/la: Te stare da, ali Kovačević ne.
Pa i ona prošla presuda u Kovačevićevom slučaju bi se zadovoljila sa ovim rješenjem. Ne bi se mogao pozivati da kao srbin nije predstavljen jer bi onda u Federaciji imao priliku da bira između dvojice kandidata koji predstavljaju ".. i ostale građane", što znači da bi i on bio obuhvaćen. Zapravo usvajanje njegove presude na jedan način potvrđuje da trenutno, bošnjački i hrvatski član ne predstavljaju srbe, isto kao što mi kažemo da nas ne može predstavljati onaj kojeg nismo izabrali. To što su se bošnjački mediji raspisali kako im ide u nekakav prilog je tipično njihovo gledanje stvari. Uvijek im sve ide u prilog. Ovo što je potvrdila Venecijanska komisija uz dodatak da hrvatski član treba ostvariti i pobjedu u bar 2 od županija s hrvatskom većinom bi riješilo sav problem. Ili taj dodatak, ili da se traži "dvostruko" najviše glasova za hrvatskog člana, znači najviše glasova ukupno i najviše u hrvatskim županijama. To se može rješiti na način da ukupno glasanje ne bude beznačajno, znači 2 kandidata za Hrvatskog člana koji imaju najviše glasova se uzimaju i obzir i onda se gleda koji od njih ima više glasova u 4 županije s hrvatskom većinom. S tim da se i tu mora propisati neki minimum, znači ako nisi ostvario bar 20% svojih ukupnih glasova u hrvatskim županijama otpadaš. Tako bi se onemogućilo taktiziranje da bošnjaci pokušaju progurati svoja 2 na prva mjesta kod hrvatskog člana, da se recimo, dogovore da izađu samo s jednim kandidatom za bošnjačkog člana koji će dobiti izbore ako glasa sam za sebe, a onda naprave od utrke za hrvatskog člana cirkus sa svoja 2 kandidata koji oba lako mogu dobiti više glasova nego hrvatski član. Znajući njih sve je moguće da im padne na pamet. I ne treba im dugo da se dosjete kako da zabiju nož u leđa pa ako treba i kolektivno kalkuliraju. Da su tako složni kad treba nešto uraditi za napredak gdje bi im bio kraj. Kod Kovačevića imamo dodatno i teritorijalni aspekt, to što Avdo izmišlja da bi BiH trebala biti jedna izborna jedinica. Presuda bi mu se mogla riješiti teritorialnim preustrojem na etničkoj razini, a to znači raspakirati Dayton. Citat: G. Kovačević se žalio i na to da je na izborima za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine njegov izbor bio ograničen na one kandidate koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci i Hrvati, jer samo stanovnici Republike Srpske imaju pravo glasati za one kandidate koji se izjašnjavaju kao Srbi. Pored toga, oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici “konstitutivnih naroda” nemaju uopšte pravo da se kandiduju na izborima za Predsjedništvo. Podnositelj smatra da je zbog takve kombinacije teritorijalnih i etničkih kriterija njegovo zakonsko pravo glasa ograničeno na način koji ga diskriminiše prema mjestu prebivališta i na etničkoj osnovi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:16 |
|
|
Ne bi jer bi se Kovačević opet tužio da se ne može kandidirati za člana Predsjedništva iz RS i birati člana Predsjedništva iz RS. To je takva sorta, opet bi se tužio da je diskriminiran prema mjestu prebivališta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:18 |
|
|
Najelegantnije rješenje totalno ukinuti Predsjedništvo kao Švicarska. Belgija i Švicarska nemaju predsjednika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:19 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne bi jer bi se Kovačević opet tužio da se ne može kandidirati za člana Predsjedništva iz RS i birati člana Predsjedništva iz RS. To je takva sorta, opet bi se tužio da je diskriminiran prema mjestu prebivališta. Da, u biti on je prethodne presude samo proširio s Fed. na BiH.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Patriota
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:34 |
|
|
daramo je napisao/la: Najelegantnije rješenje totalno ukinuti Predsjedništvo kao Švicarska. Belgija i Švicarska nemaju predsjednika. Nije los prijedlog. Ali mozemo imati jednog predsjednika kao sto imamo jednog Predsjedatelja VM. Njemacka npr.ima jednog predsjednika biran u parlamentu,bez velikih ovlasti.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:35 |
|
|
daramo je napisao/la: Najelegantnije rješenje totalno ukinuti Predsjedništvo kao Švicarska. Belgija i Švicarska nemaju predsjednika. Bilo je takvih ideja davno na forumu ali bi to bilo umanjenje vlastitih prava i unitarizacija. Meni je osobno o.k. čak i jedan predsjednik bi bio bolji od ovog što sad imamo. Bilo bi to zanimljivo. Ne bi muslimani nikad predsjednika imali.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:37 |
|
|
Patriota je napisao/la: daramo je napisao/la: Najelegantnije rješenje totalno ukinuti Predsjedništvo kao Švicarska. Belgija i Švicarska nemaju predsjednika. Nije los prijedlog. Ali mozemo imati jednog predsjednika kao sto imamo jednog Predsjedatelja VM. Njemacka npr.ima jednog predsjednika biran u parlamentu,bez velikih ovlasti. Na žalost, to bi ohrabrilo unitariste tako da nije dobro rješenje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Patriota
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:41 |
|
|
Moje perfektno rijesnje. Predsjednik i zamjenik. Predsjedavajuci VM i zamjenik. Od te 4 funkcije,3 moraju bit iz Konstitutivnih naroda, i 1 ostali. Recimo: Predsjednik Hrvat Zamjenik predsjednika Bosnjak Predsjedavajuci VM Srbin Zamjenik predsjedavajuceg VM Ostali
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ministar Hurtic najavio presudu,13 prema 4 u korist Kovacevica Postano: 20 stu 2024, 17:45 |
|
|
Patriota je napisao/la: daramo je napisao/la: Najelegantnije rješenje totalno ukinuti Predsjedništvo kao Švicarska. Belgija i Švicarska nemaju predsjednika. Nije los prijedlog. Ali mozemo imati jednog predsjednika kao sto imamo jednog Predsjedatelja VM. Njemacka npr.ima jednog predsjednika biran u parlamentu,bez velikih ovlasti. Ne može jer bi se opet morale uvoditi etničke kvote da se mijenjaju Hrvat, Bošnjak i Srbin, pa bi opet bilo tužakanja za ostale. Nema Predsjedništva i nema problema.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 124 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|