HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 00:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 185, 186, 187, 188, 189

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 7%  7%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 7%  7%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 5%  5%  [ 3 ]
8 7%  7%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 7%  7%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 61
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 27 stu 2024, 23:39 

Upozorenja: 1
Nadam se da će bar 100k muslimana iz ostatka EU biti udomljeno u lijepu vašu. Treba radne snage.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 10:48 

Što se brinete , pa Anušić je rekao da su prijetnje Srbija i Mađarska i da treba još oružja, nikakvi azilanti. Ako počnu raditi probleme po gradu, raketirati ćemo ih borbenim avionima.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:06 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Što se brinete , pa Anušić je rekao da su prijetnje Srbija i Mađarska i da treba još oružja, nikakvi azilanti. Ako počnu raditi probleme po gradu, raketirati ćemo ih borbenim avionima.

Bolesnik, baš pravašoidski retard. On se bavi Mađarskom i Srbijom a muslimanski problem ignorira.

Sačuvaj me Bože pravaša i tople pive.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:23 

Imota je napisao/la:

Bolesnik, baš pravašoidski retard. On se bavi Mađarskom i Srbijom a muslimanski problem ignorira.

Ja zu njegovu navodnu izjavu nigdje nisam vidio.
Pošto je bio na ratištu protiv džihadista, poprilično sam siguran da je svjestan prijetnje koju predstavlja sarajlabadski hamas.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:27 

horus je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Pošto je bio na ratištu protiv džihadista, poprilično sam siguran da je svjestan prijetnje koju predstavlja sarajlabadski hamas.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/anu ... 19277.aspx

"Ili zbog čega se ponašamo kao netko tko može stati uz bok s Orbán​om ili danas-sutra s nekim drugim čelnicima Europe koji su u ovom trenutku vrlo opasni, prije svega za Hrvatsku. Ne samo Srbija nego i Mađarska", dodao je."

Di je ratova protiv muslimana?

meni se on čini-jednom pravaš uvik pravaš. Bolesna islamofilija.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:43 

Podsjetimo, prema praćenju migrantskih putova, najviše njih uglavnom dolazi u sarajevsku ili beogradsku zračnu luku te taksijem odu do Bihaća i onda pokušavaju ući u Hrvatsku.

- Kad te ljude nađemo unutar teritorija, mi ih registriramo. No velika većina su oni koji su morali prije dolaska u Hrvatsku proći kroz neku drugu članicu EU, primjerice Rumunjsku ili Bugarsku. Te evidencije vode države poput Njemačke. Utvrde li da ne ispunjavaju uvjete za međunarodnu zaštitu, ide se na verifikaciju za povratak - rekao je ministar unutarnjih poslova.
Inače, od početka migrantske krize u Hrvatsku se vratilo ukupno oko 3500 stranaca, od čega se ove godine, do 30. rujna, vratilo njih 1157. Čarter letovima došlo je njih oko 70 posto.

- Ove godine, kroz sustav readmisija sa susjednim državama, iz Hrvatske je vraćeno 6958 osoba. Velika većina migranata su mlađi muškarci, najvećim dijelom iz Sirije i Afganistana, pa zatim Rusije, a prije je to bila Kina, Butan… zemlje koje imaju povoljan vizni režim s nama susjednim državama - rekao je Božinović i poručio kako Hrvatska neće postati "hotspot".

- Ako bi se krenulo prema tome, Hrvatska bi znala odgovoriti - rekao je Božinović, a načelnik Ničeno objasnio je da postoje tzv. contingency planovi za slučaj potrebe, koje svaka članica EU s vanjskom granicom mora imati.

- Hrvatska bi bila spremna primijeniti ih - kazao je Ničeno.

Naime, ministar Božinović svjestan je problema ugovora Dublin III. Smatra ga zastarjelim, pisanim za neka druga vremena i okolnosti.

Štiti ih Ustav
Kako su već pisali i mediji, u praksi se pokazao neefikasnim jer neke članice, kao što je Italija, često odbijaju prihvatiti izbjeglice i migrante. U nekim zemljama, kao što je Grčka, vladaju uvjeti koji se kose s Europskom konvencijom o ljudskim pravima pa deportacije nisu moguće. Poznat je i primjer kad je dogovoren povratak Sirijca iz Njemačke u Bugarsku. Sve je propalo jer ga policija uopće nije mogla pronaći, a poslije je počinio višestruko ubojstvo u Solingenu. Treći se pred sudom žale na odluku o izručenju. U slučaju Njemačke, ne smiju deportirati one kojima u njihovoj domovini prijeti ozbiljna opasnost, primjerice mučenje ili čak smrt. Te ljude ne smiju deportirati čak ni onda kad više nemaju azil u toj zemlji, pa čak i ako je prijestupnik. Tu ih brani njemački ustav.

Prema pisanju Deutsche Wellea, neke zemlje, poput Sirije ili Afganistana, često uopće ne žele prihvatiti svoje građane koji se nalaze u nekoj drugoj zemlji. Njemačka je bila jedna od posljednjih zemalja koje su prekinule praksu deportiranja Afganistanaca u njihovu domovinu. Ne žele dalje pregovarati s talibanima, pa se tu nalaze u pat poziciji. Tome pokušavaju doskočiti tako što ih prevezu u susjedne zemlje, a oni ih onda prebacuju u Afganistan. Jedan od uvjeta za to je da bi oni završili samo u onim dijelovima zemlje u kojima im ne prijete smrt i mučenje.

- EU je usvojila novi Pakt o migracijama i azilu, koji će sredinom 2026. stupiti na snagu, a njime će se izbjeći ovakve situacije i države koje budu prvi ulazak migranata dobit će mogućnost da u ubrzanoj proceduri riješe pitanje zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Koliko vidimo, radi se o najvećem broju ljudi koji neće ostvariti tu zaštitu. Oni žele doći u EU zbog boljih uvjeta života, a naša pozicija od početka je bila takva da se ne može ne vidjeti da se radi o ekonomskim migrantima koji zaobilaze pozitivne propise EU - objasnio je Božinović.

Kvote kao rješenje
S tim da Europi hitno treba promjena slaže se i kriminalist Željko Cvrtila.

- Politika EU mora prestati poticati ulazak migranata u njihov gospodarski prostor. I dalje onima koji dođu bez papira na prijelaze ne dozvoljavamo ulazak, no odu li 100 metara dalje, na zelenu granicu, to se dozvoljava. Drugi stranci, koji uredno rade u EU, plaćaju dozvole i karte te pune proračun, ispadaju naivci i budale - kaže Cvrtila.
https://www.24sata.hr/news/u-jezevu-sad ... je-1018315

Znači većinom nisu u pitanju jadnici(kako nam mediji predstavljaju) koji pješice po šumama i gorama bježe ka EU tražeći spas. Nego gospoda koja avionom stignu do Sarajeva odnosno Beograda pa taksijem do Bihaća i otud ulaze u EU(Hrvatsku).
Jasni su mi antagonizmi između Hrvatske, Srbije i BiH(Bošnjaka i Srba), no pitam se zar ne bi bilo u interesu sve tri zemlje da se postigne neki dogovor o ukidanju bezviznih režima(Srbija i BiH).
Svi smo svjedočili da i Srbija i BiH imaju probleme s migrantima, nije to samo hrvatski problem.

Jedan detalj iz članka, neke ljude matične zemlje ne žele primiti nazad. Pitanje je zašto?
Divnog i krasnog inženjera želi svaka zemlja.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:47 

Ne razumijem kakve veze ima vizni režim sa BiH i Srbijom s ulascima u Hrvatsku iz trećih zemalja? Ako državljanin Maroka sleti avionom u Beograd, ne postaje s tim automatski državljanin Srbije i da ima pravo ući u Hrvatsku bez vize. To jedino ako im Srbija i BiH dijele državljanstva, ako je u pitanju samo turistička viza, to je potpuno njihova stvar koga će puštati u državu da šeće po Baščaršiji i Kalemegdanu. Stvar je Hrvatske tko ulazi u Hrvatsku i s kojim papirima.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:50 

Imota je napisao/la:
horus je napisao/la:

"Ili zbog čega se ponašamo kao netko tko može stati uz bok s Orbán​om ili danas-sutra s nekim drugim čelnicima Europe koji su u ovom trenutku vrlo opasni, prije svega za Hrvatsku. Ne samo Srbija nego i Mađarska", dodao je."

Izvukao si jednu rečenicu

"Posljednjih dvadeset godina politike Europske unije u potpunosti je promašeno. Vodstvo EU provodilo je ružičastu politiku u kojoj su svi dobronamjerni, svi su dobrodošli. Ekonomski Rusiji ne možemo ništa. Nikakve sankcije na nju ne djeluju. Mađarska je za Hrvatsku jednako opasna kao i Srbija", izgovorio je Anušić, što se može čuti na snimci koju je objavio Jutarnji list.

"20 godina europska politika je potpuno promašena"
Na početku je kazao da se slaže s tvrdnjama da Europa više nema lidera te je počeo kritizirati europsku politiku.

"Dvadeset godina europska politika u potpunosti je promašena. To je ružičasta politika. To je liberalna politika, protiv koje ja nemam ništa, ali imam protiv njihova stava kada govorimo o obrani, o temeljima svake države i temeljima kršćanstva na kojima Europa počiva i koje je ta Europa polako napustila.

Napustila ih je odlazeći prema, kako ja zovem, ružičastoj politici u kojoj svi nose ružičaste naočale. Misle da su svi super, da su svi dobronamjerni, da su svi dobrodošli i da se ne moramo brinuti za budućnost, da ne moramo razvijati vojsku, kupovati oružje i raditi na sigurnosti. I gdje nas je to odvelo!?" upitao je Anušić te zaključio da je to rezultiralo današnjom situacijom u Europi.

"Doveli smo se do toga da smo najslabija karika u podje

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:56 

Ne razumijem kakve veze ima vizni režim sa BiH i Srbijom s ulascima u Hrvatsku iz trećih zemalja? Ako državljanin Maroka sleti avionom u Beograd, ne postaje s tim automatski državljanin Srbije i da ima pravo ući u Hrvatsku bez vize. To jedino ako im Srbija i BiH dijele državljanstva, ako je u pitanju samo turistička viza, to je potpuno njihova stvar koga će puštati u državu da šeće po Baščaršiji i Kalemegdanu. Stvar je Hrvatske tko ulazi u Hrvatsku i s kojim papirima.
To nije istina da je potpuno njihova stvar koga će bez vize puštati u državu, ako imaju neke privilegije u Schengenu, onda moraju harmonizirati vizni režim.

Vrh

Ne znam koliko si pratio Roberta Valdeca dok je bilo aktuelno stanje u Bihaću.
Sjećam se da je on tada govorio da nitko od tih migranata u Bihaću nema dokumente, da svi govore da su rođeni iste godine i slično.
Da ne duljim, avionom do Sarajeva odnosno do Beograda, taksijem do Bihaća, baci dokumente i uputi se preko granice.

Vrh

zalutala je napisao/la:
Imota je napisao/la:

"Posljednjih dvadeset godina politike Europske unije u potpunosti je promašeno. Vodstvo EU provodilo je ružičastu politiku u kojoj su svi dobronamjerni, svi su dobrodošli. Ekonomski Rusiji ne možemo ništa. Nikakve sankcije na nju ne djeluju. Mađarska je za Hrvatsku jednako opasna kao i Srbija", izgovorio je Anušić, što se može čuti na snimci koju je objavio Jutarnji list.

Na početku je kazao da se slaže s tvrdnjama da Europa više nema lidera te je počeo kritizirati europsku politiku.

"Dvadeset godina europska politika u potpunosti je promašena. To je ružičasta politika. To je liberalna politika, protiv koje ja nemam ništa, ali imam protiv njihova stava kada govorimo o obrani, o temeljima svake države i temeljima kršćanstva na kojima Europa počiva i koje je ta Europa polako napustila.

Napustila ih je odlazeći prema, kako ja zovem, ružičastoj politici u kojoj svi nose ružičaste naočale. Misle da su svi super, da su svi dobronamjerni, da su svi dobrodošli i da se ne moramo brinuti za budućnost, da ne moramo razvijati vojsku, kupovati oružje i raditi na sigurnosti. I gdje nas je to odvelo!?" upitao je Anušić te zaključio da je to rezultiralo današnjom situacijom u Europi.

Da jer me čovik pita di je to Anušić reka za mađare i srbe. Čovik piita ja mu odgovaram.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 11:58 

I Jutarnji je pisao o tome da nemaju dokumente:
Uzimaju komade s pladnja, zahvaljuju. Imaju samo bocu vode i nešto stvari u ruksaku. Dokumente nemaju, kažu, ostali su im negdje na putu. I oni, poput stotina, tisuća migranata imaju samo jedan cilj - stići u Hrvatsku i Europsku uniju.
Članak je iz 2020.
https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... e-10385893

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 12:03 

Imota je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Da jer me čovik pita di je to Anušić reka za mađare i srbe. Čovik piita ja mu odgovaram.

Ali si mu uz to prilijepo etiketu islamofila, pravaša i slično.
Čovjek kritizira europsku politiku zadnjih 20 godina.
I nemaš mu što zamjeriti, rekao je i to za što ga prozivaš da nije.

Dvadeset godina europska politika u potpunosti je promašena. To je ružičasta politika. To je liberalna politika, protiv koje ja nemam ništa, ali imam protiv njihova stava kada govorimo o obrani, o temeljima svake države i temeljima kršćanstva na kojima Europa počiva i koje je ta Europa polako napustila.

Napustila ih je odlazeći prema, kako ja zovem, ružičastoj politici u kojoj svi nose ružičaste naočale. Misle da su svi super, da su svi dobronamjerni, da su svi dobrodošli
i da se ne moramo brinuti za budućnost, da ne moramo razvijati vojsku, kupovati oružje i raditi na sigurnosti. I gdje nas je to odvelo!?" upitao je Anušić te zaključio da je to rezultiralo današnjom situacijom u Europi.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 13:15 

Europa je jedva velika glupost i nebuloza i tko god ide u vlaku s tom Europom nastradat ce i to posteno. A to znaci sve male drzave koje samo klimaju glavom.

Znaci nesmijes sprijecavati ulazak u drzavu zamisli ileglanih migranata, ali zato Njemacka i ostale nepokranicne drzave isto tako nece ravnomjerno raspodjeliti teret toga vec ce izabrati od toga sljama sta valja, ostalo vratiti u pogranicne drzave. Pa ovo je ludo da ne moze biti ludje

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 16:17 

Evo jedan primjer integracije Filipinki:
https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... a-20241129

U načelu sam protiv miješanja sa Filipinkama, ali ova mala ima stvarno vrhunske sise (povećati petu sliku).

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 18:01 

Sisate azijatkinke su rijetkost tako da za ovo dajem blagi approved. Dakle mogu i drugi, ali ne smije imati manje prirodne sise od ovih.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 14:20 

Šuica bi demografiju riješila privlačenjem ‘talenata’ s Bliskog istoka i Afrike

https://narod.hr/eu/suica-bi-demografsk ... a-i-afrike

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 14:31 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Evo jedan primjer integracije Filipinki:
https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... a-20241129

U načelu sam protiv miješanja sa Filipinkama, ali ova mala ima stvarno vrhunske sise (povećati petu sliku).
Ovo nije integracija nekakve filipinske migrantkinje, nego mail order bride.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2024, 14:36 

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 185, 186, 187, 188, 189

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Groot i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: