|
|
Stranica: 27/27.
|
[ 673 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 12:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dreamteam je napisao/la: Koji vam je najdraži stručni komentator na RTav HB i zašto Milan Sitarski? Haha. Najbolji je. Pored toga, legendarno je slušati Izbornu noć Hercegbosne na ekavici našeg zeta, dodaje na dojmu objektivnosti. I feel so international.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 12:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Moram reći da je praćenje izbora nadmašilo moja očekivanja.
Posebno jer su praktički jedini u BiH detaljnije pratili Mostar koji zanima ne samo Hrvate. Te naravno jedini su obradili hrvatske općine, za što televizija i postoji.
Mislim da su i dobili par novih gledatelja.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 12:38 |
|
|
Nasmijalo me kad kaže Sitarskom “prekoračili smo termin od 60 minuta” a pola programa TV su reprize i puštanje muzike. Trebo je pustit Sitarskog neka divani 2 sata. Možda čak nije loša ideja da Sitarskom daju vlastitu emisiju, neka priča i filozofira po vlastitoj želju, čovjek sigurno ima široko znanje i hobije. Nek prezentira širokoj javnosti teme bliske onima koje obrađuje na IDPI institutu. Taman da su previše napredne, opet bolje od hladnog pogona televizije koji zauzima 50% vremena. Sitarski bi trebo dolazit barem onoliko koliko Reuf na Hayat. Naravno, pod pretpostavkom da se to čovjeku da radit.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 12:42 |
|
|
Imaju toliko slobodno termina, da fali jedan razuzdani Talk show gdje se ljudi zajebavaju, pa taman i s lokalnim temama, može biti vrlo decentno, ne govorim o Zadrugama.
Ali, je li bi to dozvolila direktorica boomerka?
Sa zanimljivim sugovornicima ti ne treba velik budžet za sadržaj, a nije da im para ni fali, imaju doslovce javne prihode.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 12:51 |
|
|
Što se tiče izbora, uravnoteženo su preneseni, nema šikaniranja nijedne hrvatske opcije, sviđa mi se što nisu Ramsku Stranku i HDS prikazali “izdajnicima” ili slično (ipak im i Rama i Žepče uplaćuju u budžet, ne možeš pričati protiv donatora), na stranu što ja mislim o tim političkim opcijama ali su naše autentične opcije, i takav pristup je dolaz neke blage objektivnosti i neutralnosti, bolje reći nezamjeranja medija. Nikad neće kritizirati HDZ, ali čini se niti ostale opcije, tko god ima vlast u bar 1 općini ne smiju kritizirati tu stranku. To nije objektivnost i neutralnost nego više nezamjeranje nikome, ali eto. To će televiziju činiti dosadnom, znači da je nemoguće čuti sučeljavanje i političku svađu na toj televiziji, ali barem mogu zanimljive goste 2-3 puta češće dovoditi.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 12:54 |
|
|
Ja sam tek odnedavno poceo pratiti politicke emisije tipa Kompas i Fokus.
Iskren cu biti, svidja mi se kako Jurica Gudelj vodi emisije, kako razmislja, kako se odnosi prema sugovorniku. I podacast Bura je odlican. Djeluje profesionalno, bas kako i treba novinar na takvom mediju djelovati.
S druge strane, Miroslav Vasilj mi je katastrofa. Ima puno teatralnosti i infantilnosti a premalo profesionalizma i dubine. Narativ mu je dosta prizeman, nekako kao da su gledatelji djeca a ne odrasli ljudi 21. stoljeca. Samo jedan primjer: nedavno je bio Kresic kod njega. Boze moj, tako zanimljiv i elokventan sugovornik a voditelj svojim narativom i tempom zapravo radi sve kontra, umrtvljuje diskusiju sporim tempom, klisejima i infantilnim poredbama.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 13:00 |
|
|
Vasilj se može rafinirati , recimo cijenim da je prije emisije očigledno pročitao knjigu od onog AID obavještajca prije nego ga je ugostio, što je trud koji se treba pohvalit. Elokventan nije, to je istina, valjda će kroz elokventne sugovornike i on postati elokventniji, nitko se nije rodio elokventan . Za početak bi trebao prestati udarati rukom od stol i pljeskati rukama u studiju, to nijedan voditelj u svijetu ne radi osim možda Hadžifejzović ponekad kad želi poentirati. Jurica je mlađi i sofisticiraniji, ima više lukavosti i prirodnog talenta ali sva pitanja su mu predvidljiva, treba poraditi na tome da svaki put donese neki novi element, neko pitanje koje nikad nije postavljeno. Ne treba pretpostavljati da već sve zna, nego se treba potruditi da za svaku emisiju barem 1 novu činjenicu nauči, u pripremi.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 20:40 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7424 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Bi li boomerka pristala na našu verziju noćne more vikendom uvečer: dovesti u studio Ćaltu, Jadranka Ibrulja, još par ultrasa, pijanog Vucu i sl.? Subotom iza ponoći pa do ranog jutra... To bi bilo gledanije od bilo kojeg Kompasa ili Fokusa...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 21:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vasilj se može rafinirati , recimo cijenim da je prije emisije očigledno pročitao knjigu od onog AID obavještajca prije nego ga je ugostio, što je trud koji se treba pohvalit. Elokventan nije, to je istina, valjda će kroz elokventne sugovornike i on postati elokventniji, nitko se nije rodio elokventan . Za početak bi trebao prestati udarati rukom od stol i pljeskati rukama u studiju, to nijedan voditelj u svijetu ne radi osim možda Hadžifejzović ponekad kad želi poentirati. Jurica je mlađi i sofisticiraniji, ima više lukavosti i prirodnog talenta ali sva pitanja su mu predvidljiva, treba poraditi na tome da svaki put donese neki novi element, neko pitanje koje nikad nije postavljeno. Ne treba pretpostavljati da već sve zna, nego se treba potruditi da za svaku emisiju barem 1 novu činjenicu nauči, u pripremi. Vasilj je u mnogim stvarima teški amater. Od stalnog nekulturnog upadanja sugovorniku u riječ, pa dalje...
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 22 lis 2024, 23:41 |
|
|
Pa bila je ona emisija Mostarska vremena, ne sjećam se više na kojoj tv, da nije Oscar. Ćalta, Vaha ,Vlaja, pokojna Laura, teško pišanje je to bilo. Al tako nešto teško da će proći na uštogljenoj RTV HB.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 06 pro 2024, 17:33 |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=ZemUmichpKQO ispaljenoj granati na dječje igralište u Vitezu sam čitala, no nikada do sada nisam poslušala/pogledala razgovor sa bilo kim od preživjele djece/danas odraslih ljudi. Gariću naklon do poda, treba imati snage o svemu što je preživio ovako trezveno razgovarati.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2024, 20:49 |
|
|
RTV HB treba:
1. Napraviti svoj TikTok kanal i općenito objavljivati Shorts/Reels i na fb i na yt. 2. Omogućiti komentiranje na yt i vidljiv broj lajkova
Treba još svašta nešto, prije svega im fali sadržaja, čak i PRO TV ih je tu prešišala. Također trebaju imati i svoju kuću, one dvije male prostorije gdje sada snimaju je neozbiljno.
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2024, 22:23 |
|
|
Pravi se zgrada u Rodoču.
Moraju se riješiti mostarskog naglaska u sportskom dijelu programa, ali i općenito. Od svih hrvatskih naglasaka mostarski ima tog mahalskog "moja ti" naglaska.
Raditi na jakoj produkciji u smislu obrazovanja i političkog opismenjivanja gledatelja.
Ne smiju se ponavljati riječi i rečenice koje nisu dio hrvatskog književnog jezika ili hrvatskog dijalekta, poput glagola "desiti se" ili riječi "obujma" ili rečenica "treba da" ili "mora da" itd.
Ima mnogo prostora za napredak. Fali vijesti lokalnog i županijskog sadržaja, poput HRT-ove emisije "Hrvatska danas" ili "Plodovi zemlje".
Također otkupiti hrvatske serije i emisije naših kreativaca, poput Balkanike i prikazivati ih.
Svijet je prešao na društvene mreže, ubaciti dnevne komentare s X-a za najaktualnije teme Raditi reportaže i pozitivne priče, poput povratničkih obitelji.
Otići u Hrvatsku nekad nešto snimiti.
Biti na najvećem hrvatskom derbiju, biti svake nedjelje ispred Plenkovića i Milanovića s mikrofonima i s pripremljenim pitanjima vezano za HrHb, a to znači imati dva novinara u Zagrebu.
Itd itd.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2024, 22:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39459 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ovo s par ozbiljnih novinara u Zagrebu bi trebao biti prioritet.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2024, 23:28 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25747 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
maradot je napisao/la: Pravi se zgrada u Rodoču.
I zgrada Naše TV je bila u Rodoču. Čini se da postoji neki televizijski fetiš na to mostarsko predgrađe. Nije to dobro, iz više razloga. Da djevojčice idu noću kući preko ničije zemlje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 00:41 |
|
|
maradot je napisao/la: Pravi se zgrada u Rodoču. Itd itd. Nisam znao. Može li netko objaviti fotografije sa mjesta izgradnje i slike projekta te zgrade? I zašto baš Rodoč, ako netko može dati argumente za i protiv te lokacije?
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 01:07 |
|
|
zet je napisao/la: Ja sam tek odnedavno poceo pratiti politicke emisije tipa Kompas i Fokus.
Iskren cu biti, svidja mi se kako Jurica Gudelj vodi emisije, kako razmislja, kako se odnosi prema sugovorniku. I podacast Bura je odlican. Djeluje profesionalno, bas kako i treba novinar na takvom mediju djelovati.
S druge strane, Miroslav Vasilj mi je katastrofa. Ima puno teatralnosti i infantilnosti a premalo profesionalizma i dubine. Narativ mu je dosta prizeman, nekako kao da su gledatelji djeca a ne odrasli ljudi 21. stoljeca. Samo jedan primjer: nedavno je bio Kresic kod njega. Boze moj, tako zanimljiv i elokventan sugovornik a voditelj svojim narativom i tempom zapravo radi sve kontra, umrtvljuje diskusiju sporim tempom, klisejima i infantilnim poredbama. Dobar je Vasilj. Ispricavam mu se zbog ovog mog gornjeg komentara. Ali imam jedan dobronamjeran savjet: pustite sugovornike da do kraja izraze misao, ponekad ih prekidate i uskacete u rijec.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 09:14 |
|
|
maradot je napisao/la: Pravi se zgrada u Rodoču.
Moraju se riješiti mostarskog naglaska u sportskom dijelu programa, ali i općenito. Od svih hrvatskih naglasaka mostarski ima tog mahalskog "moja ti" naglaska.
Raditi na jakoj produkciji u smislu obrazovanja i političkog opismenjivanja gledatelja.
Ne smiju se ponavljati riječi i rečenice koje nisu dio hrvatskog književnog jezika ili hrvatskog dijalekta, poput glagola "desiti se" ili riječi "obujma" ili rečenica "treba da" ili "mora da" itd.
Ima mnogo prostora za napredak. Fali vijesti lokalnog i županijskog sadržaja, poput HRT-ove emisije "Hrvatska danas" ili "Plodovi zemlje".
Također otkupiti hrvatske serije i emisije naših kreativaca, poput Balkanike i prikazivati ih.
Svijet je prešao na društvene mreže, ubaciti dnevne komentare s X-a za najaktualnije teme Raditi reportaže i pozitivne priče, poput povratničkih obitelji.
Otići u Hrvatsku nekad nešto snimiti.
Biti na najvećem hrvatskom derbiju, biti svake nedjelje ispred Plenkovića i Milanovića s mikrofonima i s pripremljenim pitanjima vezano za HrHb, a to znači imati dva novinara u Zagrebu.
Itd itd. Ne možeš govoriti o hrvatskom književnom jeziku nego o hrvatskom standardnom jeziku. Hrvatski književni jezik je svaki dijalekt, npr Istranin može napisati književno djelo na istarskom dijalektu u kojem će biti dosta talijanizama. Ličanin može napisati književno djelo u kojem će biti dosta turcizama, germanizama, Bosanac isto tako itd... Ako već upućuješ kritiku novinarima onda bi trebao govoriti o hrvatskom standardnom jeziku a ne o književnom. Nadalje, desiti se je istoznačnica sa dogoditi se, i jedna i druga riječ pripadaju hrvatskom jeziku. Desiti se vuče korijen iz praslavenskog. Preporuka je da se upotrebljava dogoditi se no nije pogrešno reći ni desiti se. Što se tiče obujma: DZS: Obujam građevinskih radova u ožujku povećan za 16 posto https://www.vecernji.hr/biznis/dzs-obuj ... to-1495409Ključ poljske poljoprivrede: visok obujam proizvodnje, udruživanje, ogromna iskorištenost EU fondova... https://www.vecernji.hr/biznis/kljuc-po ... va-1495829Manje je bolje: Obujam struka otkriva koliko je zdravo srce https://www.24sata.hr/lifestyle/manje-j ... rce-592230Naslovi su sa hrvatskih portala.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 09:42 |
|
|
Mjeriteljski zahtjevi za boce kao mjerne spremnike Boce kao mjerni spremnici moraju biti obilježeni sljedećim obujmima koji se uvijek utvrđuju za temperaturu od 20 °C: „nazivni obujam“ Vn je obujam koji je označen na boci; to je obujam tekućine za koji se pretpostavlja da ga boca sadrži kada je napunjena u uvjetima uporabe za koje je namijenjena; „ vršni obujam“ boce je obujam tekućine koji ona sadrži kada je napunjena do vrha. „stvarni obujam“ boce je obujam tekućine koji ona stvarno sadrži kada je napunjena pod točno takvim uvjetima koji teoretski odgovaraju nazivnom obujmu. https://dzm.gov.hr/istaknute-teme/zakon ... na-bms/123DZS: Obujam građevinskih radova u ožujku 11,2 posto veći nego lani, najbolji kvartal od početka 2008. Fizički obujam građevinskih radova bio je u ožujku 11,2 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u prva tri mjeseca u odnosu na isto lanjsko razdoblje veći je za 13,7 posto, što je najbolji kvartal prema dinamici rasta nakon prvog kvartala 2008. godine, pokazuju podaci koje je u petak objavio Državni zavod za statistiku (DZS). https://vlada.gov.hr/print.aspx?id=26093&url=printNa tržištu poštanskih usluga ukupan obujam usluga smanjio se s 311 na 279 milijuna, ali je zbog veće količine paketa ukupan prihod tržišta smanjen samo za 15 milijuna kuna, na ukupno 1,815 mlrd. kuna. Rast broja paketa od 15% gotovo je kompenzirao pad od 15% kod tiskanica i 12% kod pismovnih pošiljaka. https://mmpi.gov.hr/vijesti-8/vlada-rh- ... dinu/22897Da ne svedem samo na novinske članke, jezični higijeničari neka otvore poveznice i vidjet će da sam citirala: Državni zavod za mjeriteljstvo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Vladu RH.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 10:04 |
|
|
Hercegovac91 je napisao/la: maradot je napisao/la: Pravi se zgrada u Rodoču. Itd itd. Nisam znao. Može li netko objaviti fotografije sa mjesta izgradnje i slike projekta te zgrade? I zašto baš Rodoč, ako netko može dati argumente za i protiv te lokacije? Zašto ne? Fakulteti se sele u Rodoč, obilaznica, zgrada Pošte, ne znam ni koliko sada ima tvrtki u bivšem kompleksu sokola. Svi ljudi koji su imali zemlju sa južne strane ceste nisu mogli graditi ništa, grad se planirao širiti južno prije rata.
_________________ Inati se Slavonijo, ljepota nek tvoja boli! Nema onog 'ko te ne zna
'Ko te ne zna, a ne voli !
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 13:42 |
|
|
To je u FPMOZ kompleksu na Rodoču. Dobili su 600 kvadrata dijela zgrade, ostalo je dobilo sveučilište i nešto Eronet.
Obnovljen je taj dio zgrade za RTV HB. Dobili su nekih 600 kvadrata.
Ide sad tender za opremanje zgrade.
RH Vlada je u 10. mjesecu donirala 750.000 eura.
Nakon useljenja u novu zgradu trebali bi širiti programski sadržaj.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 15:27 |
|
|
maradot je napisao/la: To je u FPMOZ kompleksu na Rodoču. Dobili su 600 kvadrata dijela zgrade, ostalo je dobilo sveučilište i nešto Eronet.
Obnovljen je taj dio zgrade za RTV HB. Dobili su nekih 600 kvadrata.
Ide sad tender za opremanje zgrade.
RH Vlada je u 10. mjesecu donirala 750.000 eura.
Nakon useljenja u novu zgradu trebali bi širiti programski sadržaj. Hvala na objašnjenju. Zna li se kada bi trebali useliti?
|
|
Vrh |
|
|
Roko987
|
Naslov: Re: Radiotelevizija Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2024, 19:10 |
|
|
maradot je napisao/la: Ne smiju se ponavljati riječi i rečenice koje nisu dio hrvatskog književnog jezika ili hrvatskog dijalekta, poput glagola "desiti se" ili riječi "obujma" ili rečenica "treba da" ili "mora da" itd.
Prije 5 mjeseci prilog: Ministri pravde zemalja REGIONA na konferenciji u Sarajevu. To je greška koja se nikako ne bi smjela dogoditi.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|