|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 106 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 13 vel 2022, 21:10 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 15 ožu 2022, 22:14 |
|
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 10 stu 2024, 19:17 |
|
|
Bome su se olimpijske planine ove g. fino pripremile. https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/996135-996135Još malo. Kontam ove g. malo više i češće, valjda se neće ponovit prošla vrlo loša sezona. Ljevnaić, šef Jahorine je 'naš' Riječanin. Uvijek to ističe. Hrvati su itekako dobrodošli na Jahorini a i na Bjeloj se situacija popravila.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 10 pro 2024, 12:02 |
|
|
Citat: Inače, Jahorina radi polovično, Vlašić počinje za vikend, Busovačka radi već neko vrijeme. Na Bjelašnici su napokon skužili da su Hrvati 60 % Jahorine, pa sad koriste lijepi hrvatski jezik i čini mi se baš nas pokušavaju privlačiti. Još nisu otvorii ali sviđa mi se ova nova uprava. Mislim da ću češće na Bjelu sad, pogotovo jer su upogonili Kotlove napokon, skijat će se do ljeta na njima. Bjelašnica je inače hrvatska planina, imali smo HPD Bjelašnica kad drugi nisu znali što je planinarenje. Josipova staza je najpoznatija planinarska staza na Bjelašnici. Vrijeme je da vratimo dite materi i ponašamo se u cijeloj Federaciji k'o svoji na svom.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 12:36 |
|
|
Danas otvaranje velike ski staze na Blidinju dok ona na Kupresu (Adria Ski) već uveliko radi. Osobno nisam nikada skijao al imam želju naucit ako ne ovu zimu (zbog velikih obaveza ) onda iduću sasvim sigurno.
Da pitam ove iskusnije , na šta moram obratit pažnju prilikom odabira opreme ? Kod nas u hercegovini je većinom zastupljen brend Salomon pa me zanimaju iskustva s njim ?
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 14:00 |
|
|
Treba ti netko objasniti. Ili instruktor skijanja ili neki prijatelj. Bez toga imaš dobre šanse polomit nešto. Što se tiče brandova, tu je to sve, ali postoje različite opcije istog proizvođača. Najlakše iznajmi opremu dok ne stvoriš sliku što ti najbolje odgovara.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 14:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Treba ti netko objasniti. Ili instruktor skijanja ili neki prijatelj. Bez toga imaš dobre šanse polomit nešto. Što se tiče brandova, tu je to sve, ali postoje različite opcije istog proizvođača. Najlakše iznajmi opremu dok ne stvoriš sliku što ti najbolje odgovara. To se podrazumijeva Što se tiče opreme , strah me da teško mogu iznajmit jer sam gadnih gabarita. Visina 2 metra a obuca 48.5-49 Zapravo neznam jel uopce proizvode opremu za ovakve poput mene
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 14:23 |
|
|
Diablo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Treba ti netko objasniti. Ili instruktor skijanja ili neki prijatelj. Bez toga imaš dobre šanse polomit nešto. Što se tiče brandova, tu je to sve, ali postoje različite opcije istog proizvođača. Najlakše iznajmi opremu dok ne stvoriš sliku što ti najbolje odgovara. To se podrazumijeva Što se tiče opreme , strah me da teško mogu iznajmit jer sam gadnih gabarita. Visina 2 metra a obuca 48.5-49 Zapravo neznam jel uopce proizvode opremu za ovakve poput mene Problem je, jer načelno početnici i profesionalci obično žele drugačiju opremu. E sad, drugi problem je da nećeš dugo biti početnik, i onda taman kupiš nešto već sljedeće sezone želiš kupiti drugačije. Pomislim da su proizvođači namjerno napravili ove opcije da početnici češće kupuju. Treći problem je, svaka noga je drugačija, ako želiš odabrati pancerice to ovisi o vrsti stopala, širini lista, koliko voliš da su čvrste, a koliko udobne, koliko visoke itd. Zbog velikog broja kombinacija, obično se preporučuje oprobati razne opcije. Kupovina pancerica traje minimalno sat vremena vrlo često i više, a kad si početnik ne znaš ni što želiš. Uglavnom zeznut ćeš se kako god okreneš.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 15:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Diablo je napisao/la: To se podrazumijeva Što se tiče opreme , strah me da teško mogu iznajmit jer sam gadnih gabarita. Visina 2 metra a obuca 48.5-49 Zapravo neznam jel uopce proizvode opremu za ovakve poput mene Problem je, jer načelno početnici i profesionalci obično žele drugačiju opremu. E sad, drugi problem je da nećeš dugo biti početnik, i onda taman kupiš nešto već sljedeće sezone želiš kupiti drugačije. Pomislim da su proizvođači namjerno napravili ove opcije da početnici češće kupuju. Treći problem je, svaka noga je drugačija, ako želiš odabrati pancerice to ovisi o vrsti stopala, širini lista, koliko voliš da su čvrste, a koliko udobne, koliko visoke itd. Zbog velikog broja kombinacija, obično se preporučuje oprobati razne opcije. Kupovina pancerica traje minimalno sat vremena vrlo često i više, a kad si početnik ne znaš ni što želiš. Uglavnom zeznut ćeš se kako god okreneš. Što me utješi na samom startu Ma uzet ću odjeću ,kacigu i masku jer smatram da se bar tu donekle nemoze pogrijesit. Za skije znam da imaju profi i amaterske pa bi uzeo odmah profi jer ako bi ove druge bile potrebne onda bi iznajmio. Još me te pancerice "žuljaju" pa cu se vodit onom starom...ako ne znaš šta je dobro onda znaš šta je skupo Jos ću se raspitati kod ovih instruktora pa da me upute.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 15:24 |
|
|
Eee nemoj se obeshrabriti, malo vjerojatno pretjerujem. Sigurno se isplati. Na planini je poseban zrak, atmosfera, doživljaj, pejzaž itd. Dan na skijanju je dobar već kad si tu, a samo skijanje polako bez previše forsiranja i bit će to ok.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 15:55 |
|
|
Diablo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Treba ti netko objasniti. Ili instruktor skijanja ili neki prijatelj. Bez toga imaš dobre šanse polomit nešto. Što se tiče brandova, tu je to sve, ali postoje različite opcije istog proizvođača. Najlakše iznajmi opremu dok ne stvoriš sliku što ti najbolje odgovara. To se podrazumijeva Što se tiče opreme , strah me da teško mogu iznajmit jer sam gadnih gabarita. Visina 2 metra a obuca 48.5-49 Zapravo neznam jel uopce proizvode opremu za ovakve poput mene Jedan moj poznanik je imao sličan problem s pancericama Koliko se sjećam išao je u posebne trgovine za te veličine U Austriji je našao u običnim trgovinama
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 15:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 28 pro 2024, 15:39 |
|
|
Pazi samo da ti ne ostane težina na pogrešnoj skiji.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: 28 pro 2024, 19:18 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7389 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Ovako Junuz skija, a nama prodaje priču da cijelu zimu vježba na crvenom spustu.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 00:33 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Odi na Kupres Stvarno je hrpa ljudi na stazama Evo i live kamere od danas https://www.adriaski.net/kamera-live/Na Kupresu sam stalno u zadnje vrijeme jer ljudi imaju odličnu ponudu. Definitivno naše najbolje skijaliste kao i ostala ponuda. Gledao sam danas ski opremu u splitu, onako usput . Ljudi imaju doslovno sve od :atomica, fishera pa do salomona tako da ću se dole opremit
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 09:45 |
|
|
Na tvoju visinu će ti preporučiti i velike skije, ali ako si početnik s njima ćeš teško upravljati i može ti se desiti spor napredak i da nikad ne zavoliš skijanje. Prvo probaj iznajmiti skije različite dužine da vidiš s kojima ti bolje ide. Jer početnik ćeš biti par godina. Isto gledaj da su skije za početnike jer se s njima lakše upravlja i skija sporije. Ako uzmeš skije koje su za napredne nećeš s njima moći vladati i skijanje će ti biti borba , a ne gušt.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 11:01 |
|
|
Tako nešto sam i mislio uradit, kao što kažeš profi skije nisu za mene al isto tako ne kupuju mi se dvoje kroz koju godinu .
Ovu zimu neću imat dovoljno slobodnog vremena za ovaj sport al od iduće ozbiljno krećem ako bude sve po redu.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 11:43 |
|
|
Da, kreni s nekim laganim skijama Lakše će ti ih bit kontrolirat i lakše ćeš naučit različite stilove skijanja
Tako sam barem ja naučio Kasnije sam to znanje samo prenio na teže skije
Nije za očekivat da ćeš kao početnik odmah ić peglat stazu Samo polako, iz pluga do puštanja skije te onda stiliziranja skijanja
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 12:04 |
|
|
Ima za kupiti polovnih skija, a mogu se kod istih preprodavača zamijeniti stare za naprednije. Tako da za početnika entuzijasta je najvažnije da što lakše savlada onovne tehnike, da se opusti i zavoli skijanje , sa prezahtjevnom skijom to ide puno teže i to je više borba nego gušt. Napredak od početnika do onoga kojemu trebaju bolje skije neće biti tako brz. Zato gledaj skije za početnike.
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 13:36 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 17:01 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25668 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Početak skijaške sezone na Blidinju
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 17:25 |
|
|
Ski centar Blidinje doslovno stoji u mjestu još od same koncesije koja je potpisana 2013 god. Od tada skoro nema nikakvog ulaganja u infrastrukturu kao ni u prateće objekte.
Mislim da je naš dodatni problem što smo uopće započinjali s nekom infrastrukturom na teritoriju pod kontrolom općine Jablanica jer bi nas i oni sasvim sigurno ograničavali u daljem razvoju i nadogradnji.
Da je bilo pameti gradili bi na istočnim padinama Vran planine (prema Kedzari) gdje bi bilo i daleko više snjega.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 18:35 |
|
|
Diablo je napisao/la: Da je bilo pameti gradili bi na istočnim padinama Vran planine (prema Kedzari) gdje bi bilo i daleko više snjega. Ne treba se povlačiti. Ako je Blidinje naše, onda je naše. Borimo se za svaki centimetar. Nego, što nas spriječava napraviti i drugo skijalište? Naravno ako ima interesa i potražnje, a kad vidim gužve na žičarama izgleda mi da je profit tako reći osiguran.
1062 of 2558 - 41.52%
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 19:00 |
|
|
Ima raznih drugih potencijalno dobrih mjesta za skijališta
Npr Prolog u Livnu Istočna padina Vrana Sjeverne padine Plazenice kod Kupresa I razne druge nespomenute
Treba samo interesa, love i skijaša
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Skijališta u Bosni i Hercegovini Postano: Jučer, , 19:11 |
|
|
Malo bi se doduše trebali popravit popratni sadržaji uz skijanje Recimo terme, festivali, događanja razna bi svakako pridonijeli lokalnim ekonomijama Kupresa, Blidinja ili Vlašića Nije ni čudo da je na Kupresu najveća gužva baš oko Nove Godine
Trebao bi bit cilj imat takav interes i u ostatku sezone, u veljači i ožujku A možda i u ostatku godine
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|