|
|
Stranica: 138/141.
|
[ 3507 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2024, 10:31 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9996 Lokacija: Banja Luka
|
Mađarski premijer Viktor Orban sastao se sinoć sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trumpom na njegovom imanju Mar-a-Lago, a sastanku su prisustvovali i budući savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majk Valc i milijarder Ilon Mask. https://www.b92.net/info/svet/84541/orban-i-tramp-oci-u-oci-buducnost-je-pocela/vestUzgred rečeno , Orban je mnogo ojačao .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2024, 14:10 |
|
|
Kazu da svaki dan gine oko 1000 do 2000 Rusa, i ako CNN to kaze, onda je to istina.
Za usporedbu, u najkrvavijem ratu novije povijesti, onom Prvom ili Velikom ratu, u najvecim bitkama gdje se jurisalo preko poljane na Maxime, dakle gdje je Maxim lupao po divizijama, gdje su mrtvi ljudi lezali na sve strane... kod Verduna u jednoj od najkrvavijih bitki, dnevno je ginulo oko 1000 ljudi, prosjecno.
Sada CNN kaze da Rusa gine dva puta vise. Ja im vjerujem.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2024, 14:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24033 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
bundeva je napisao/la: fravitaizkotora je napisao/la: Odnos poginulih u ratu se najbolje vidi iz krugova mobilizacije. Jedna strana je izvrsila jedan krug mobilizacije dok druga strana stalno rovari po dnu kace i razmislja da snizi granicu sa 25 godina i zvanicno izda citulju sama sebi.
Cestite Amerikancima i Englezima, uspeli su da uniste ukrajinski narod, jos ce za to da okrive Ruse. A nije ti palo na pamet da su Rusi nekoliko puta brojniji. Rusija +Krim+Novorusija (istocna Ukrajina) je skoro 6 puta veca od ostatka Ukrajine - moje misljenje. Cijenim negdje oko 155 milijuna vs oko 27 milijuna.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2024, 23:00 |
|
|
Lagano Amerima ratovat do posljednjeg Ukrajinca...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 10 pro 2024, 23:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24033 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Može netko update. Zadnjih 15 dana, apsolutno ništa nikakva zbivanja u Ukrajini pratio. Drže li ritam Rusi od 1 do 2 mjesta dnevno ili su ih Ukrajinci zaustavili?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 11 pro 2024, 09:08 |
|
|
lider30 je napisao/la: Može netko update. Zadnjih 15 dana, apsolutno ništa nikakva zbivanja u Ukrajini pratio. Drže li ritam Rusi od 1 do 2 mjesta dnevno ili su ih Ukrajinci zaustavili? Nisu ih zaustavili, isto sve.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 11 pro 2024, 12:55 |
|
|
Ukrajinci i dalje vrse snazne takticke pobjedonosne bjezanije u rikverc, takozvana curik strategija, nanoseci Rusima strahobalne gubitke dnevno gine i do 4 tisuce Rusa, ukro vojnici iz guzica ispaljuju rakete dok bjeze i tako unistavaju rusku zivu silu i tehniku.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 11 pro 2024, 15:03 |
|
|
Nakon katastrofalnih neuspjeha dviju protuofenziva u isto toliko mjeseci, Putin je smijenio guvernera Kurska . Navedeni razlozi su poput neučinkovitih utvrda, raširenih prosvjeda i nezadovoljstva raseljenih stanovnika, te sukoba s lokalnim općinskim čelnicima. Ukrajinska obrana se održala, UA je napala Novoivanovku i Darino. Citat: Putin replaces Kursk Oblast governor due to management 'chaos' after Ukraine incursion, media reports https://www.yahoo.com/news/putin-replac ... Ar6WjwJUJAOko Harkova niš posebno. Kod Kupjanska...
Chasiv Yar UA je uspjela odbaciti Ruse iz središta i s južnih prilaza gradu...
Najveće zamjerke idu GS sa Syrski na čelu, i Zelenskom zbog petljanja u vojne stvari.
Citat: Uglavnom, lokalni zapovjednici ukrajinskih brigada su odgovorni za zaboravljene sektore na jugoistoku i uspjeli su koliko toliko srediti kaos koji je stvorio Syrsky krpanjem njihovih linija s bezbroj bojni sastavljenih iz brigada raspoređenih na suprotnoj strani strani bojišta.
|
|
Vrh |
|
|
kontrasvijeta
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 11 pro 2024, 19:53 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Nakon katastrofalnih neuspjeha dviju protuofenziva u isto toliko mjeseci, Putin je smijenio guvernera Kurska . Da li misliš da je Rusima cilj da izbace Ukre iz Kurska dok probijaju prema Pokrovsku? Da li su elitne jedinice Ukra u Kursku?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 14 pro 2024, 18:19 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25744 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Guraju Rusi prema Pokrovsku momački i napreduju, polako ali sigurno. Ukrajinci udaraju kontre koje nekad uspiju nekad ne. Tako se ratuje! Svaka čast i jednim i drugim!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 14 pro 2024, 18:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25744 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pobjedonosne ruske nage zabole su svoj stijeg pobjede na zgradu gradskog vijeća Kurahova! Hurra!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 17 pro 2024, 10:06 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pobjedonosne ruske nage zabole su svoj stijeg pobjede na zgradu gradskog vijeća Kurahova! Hurra! Tek im slijedi teži dio sa industrijskom zonom u Kurahovu, a u međuvremenu..., ode ruski glavonja u vječna lovišta https://x.com/BRICSinfo/status/18688948 ... kL-WQ&s=19
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 13:22 |
|
|
Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 13:50 |
|
|
Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Čudno mi to sve zvuči, iako je moguće da je istina. Ako je istina onda su ukrajinci iskoristili nekog slabo razumnog čovjeka koji im nije ni neprijatelj, što je jako nekorektno od njih. Nije imao doslovno nikakvih šansi za bijeg, a i da je, 100 000 eura i "život u EU" koji su mu navodno obećavali, oni nemogu ni obećati jer nisu u EU. Pare isto ne bi vidio, a i da ih dobije to u EU nije skoro ništa. Sigurno ne dovoljan razlog da riskiraš ono što će ti rusi uraditi kada te pronađu što je uvijek bila najvjerojatnija šansa. Ovo ponašanje ukrajinaca je čista isilovska taktika, pronalaženja slaboumnih i korištenje u svoje svrhe. I što su s ovim dobili? Od mene zaključak da nisu ništa bolji od rusa. Tamo će zasjest novi general, sigurno taj neće ništa biti blaži prema ukrajincima jer će biti svjestan da je i on sada njihova meta. Kada rusi opletu, oplest će i po ukrajinskim civilima još žešće.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 14:09 |
|
|
Ja mislim da su se Rusi zakleli da Zelenski nesmije umrijet prirodnom smrti.
Rusi jesu mnogo spori i tromi, treba im vjecnost da se pokrenu, ruska besposlica je sire poznata. Jednom kad se onda pokrenu, onda su parni valjak i ako se odluce nekom da se osvete tome nek je Bog na pomoci.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39457 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Moskva je puna muslimanske pete kolone a Ukrajinci to pametno koriste.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:22 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Ja mislim da su se Rusi zakleli da Zelenski nesmije umrijet prirodnom smrti.
Rusi jesu mnogo spori i tromi, treba im vjecnost da se pokrenu, ruska besposlica je sire poznata. Jednom kad se onda pokrenu, onda su parni valjak i ako se odluce nekom da se osvete tome nek je Bog na pomoci. Ja mislim da im to nije sad trenutno ni u koristi. Jedno je da su ga eliminirali prije rata, da se to sve izbjegne, ali trenutno im je on bolji vođa nego nekakav pravi ukrajinac, vođa koji odiše srčanošću i za kojeg bi svatko stavio ruku u vatru. Zelensky je mali stakor, ako ga upoznaš sigurno nećeš reći "E ovo je vođa kojeg slijedim u bitku!". U trenutku kada rusi ratuju protiv ukrajinaca bolji im je ukrajinski predsjednik koji je slabašan vođa i prosjak, nego netko tko drži moćne govore, i upravlja nacijom. Ako ga eliminiraju sigurno neće doći pro-rus na čelo, ali može doći sposobniji vođa. Ta priča oko Zelenskog kao heroja je prodana nekim kućanicama na zapadu koje prate mainstream, a i to je ishlapilo. Nije on kao naš Franjo što je bio, da inspirira naciju.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:44 |
|
|
potocnj je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Ja mislim da su se Rusi zakleli da Zelenski nesmije umrijet prirodnom smrti.
Rusi jesu mnogo spori i tromi, treba im vjecnost da se pokrenu, ruska besposlica je sire poznata. Jednom kad se onda pokrenu, onda su parni valjak i ako se odluce nekom da se osvete tome nek je Bog na pomoci. Ja mislim da im to nije sad trenutno ni u koristi. Jedno je da su ga eliminirali prije rata, da se to sve izbjegne, ali trenutno im je on bolji vođa nego nekakav pravi ukrajinac, vođa koji odiše srčanošću i za kojeg bi svatko stavio ruku u vatru. Zelensky je mali stakor, ako ga upoznaš sigurno nećeš reći "E ovo je vođa kojeg slijedim u bitku!". U trenutku kada rusi ratuju protiv ukrajinaca bolji im je ukrajinski predsjednik koji je slabašan vođa i prosjak, nego netko tko drži moćne govore, i upravlja nacijom. Ako ga eliminiraju sigurno neće doći pro-rus na čelo, ali može doći sposobniji vođa. Ta priča oko Zelenskog kao heroja je prodana nekim kućanicama na zapadu koje prate mainstream, a i to je ishlapilo. Nije on kao naš Franjo što je bio, da inspirira naciju. u svemu se ja slazem, zato ga nece dirat uskoro ali poznavajuce ruse, oce kad tad. Jedino da se zakljuca do kraja zivota u nekom podrumu Pentagona, to ga moze spaasit.
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:52 |
|
|
Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Prije bih rekao žrtveno janje.
|
|
Vrh |
|
|
mrvica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 15:54 |
|
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 16:00 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: u svemu se ja slazem, zato ga nece dirat uskoro ali poznavajuce ruse, oce kad tad. Jedino da se zakljuca do kraja zivota u nekom podrumu Pentagona, to ga moze spaasit. Neznam baš, židov je on, njega štite drugi neki lobiji. Ako treba da se nastani u podrumu Pentagona ni to nije nemoguće.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 16:12 |
|
|
potocnj je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: u svemu se ja slazem, zato ga nece dirat uskoro ali poznavajuce ruse, oce kad tad. Jedino da se zakljuca do kraja zivota u nekom podrumu Pentagona, to ga moze spaasit. Neznam baš, židov je on, njega štite drugi neki lobiji. Ako treba da se nastani u podrumu Pentagona ni to nije nemoguće. Cuvali su i Saakashvilija dok im nije iz nekog razloga dopizdio, pa sad trune u gruzijskom zatvoru.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 21:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39457 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
mrvica je napisao/la: Brane je napisao/la: Uzbekistanac ubio ruskog generala za 100.000€ Prije bih rekao žrtveno janje. Kako da ne, gdje bi musliman iz Uzbekistana izvršio teroristički napad. SBU se mora odati priznanje kako su obrlatili nezahvalnog Uzbeka kojeg je Rusija primila, domišljato. SBU nije potrošio ni € na atentat.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 18 pro 2024, 22:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 19 pro 2024, 07:49 |
|
|
Citat: Leaked files expose high-level UK military plot to destroy The Grayzone
Kit Klarenberg·November 20, 2024
In a bid to “keep Ukraine fighting,” a covert cell of British military strategists and spooks plotted to destroy “media outriders” that threatened their narrative. Among their top targets was The Grayzone.
Leaked documents obtained by The Grayzone have revealed the existence of a British military-intelligence cabal, which plotted since the onset of the Ukraine proxy war to prolong the conflict “at all costs.” Known as Project Alchemy, the secret cell was convened under the watch of the British Ministry of Defense, and overseen by a high-ranking Lieutenant General, Charlie Stickland.
As we revealed in part one of this ongoing investigative series, Project Alchemy put forward an array of highly aggressive schemes, from cyber attacks to “discreet operations” to outright terrorism inspired by notorious Operation Gladio, the Cold War-era pan-European CIA and MI6 “stay-behind” fascist terror army. Its stated objective was to “keep Ukraine fighting” for as long as possible, no matter the cost.
I Britanci imaju svoje "bleedere", kao i novog,starog neprijatelja. https://thegrayzone.com/2024/11/20/leak ... -grayzone/
_________________ Inati se Slavonijo, ljepota nek tvoja boli! Nema onog 'ko te ne zna
'Ko te ne zna, a ne voli !
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|