|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 49 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 12 pro 2024, 13:45 |
|
|
Imota je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Nekako mi je najzanimljivije u vezi sa štrajkom prosvjetara činjenica kako je najgrlatiji branitelj premijerke u utorak na Skupištini HNŽ-a bio Samir Kaplan. Nema dalje. ![klanjam :klanjam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/b020.gif) Reci da se zezaš ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) https://www.google.com/amp/s/www.herceg ... vu/231920/Volio bih da se šalim...
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Imota
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 12 pro 2024, 13:52 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 16 pro 2024, 17:29 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Evo i četvrti tjedan kako djeca ne idu u školu. Ali izgleda da to slabo koga zanima. S obzirom na predstojeće blagdane možemo reći da će nastava ponovno krenuti tamo negdje iduće godine. Pitanje je hoće li i planirani početak drugog polugodišta značiti povratak u školske klupe...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 16 pro 2024, 21:43 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39809 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vjerojatno, kako će im sad udovoljiti, ne bi mogli sebi isplatiti po 1000KM božićnice i domjenke. Pristat će poslije blagdana.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
neretvanin
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 17 pro 2024, 21:26 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
kiler
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 18 pro 2024, 00:01 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7477 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Baš sam pomislio na to kad sam ih vidio nasmiješene... Joj , kad Milić to ugleda nema teorije da pristane na 15 posto, nego će tražiti i 20 posto povećanje plaća.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 23 pro 2024, 21:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sud donio nepravomoćnu presudu da je štrajk nezakonit.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Banya
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 23 pro 2024, 21:47 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 1073 Lokacija: Republika Srpska
|
Jebeš “prosvjetare”, ionako su viškovi i potkapacitirani neradnici.
_________________ ...and these villages of yours...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dreamteam
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 23 pro 2024, 22:00 |
|
|
Prije svega moraju ukinuti nepotrebne provincijske škole sa više radnika nego učenika.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
neretvanin
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 23 pro 2024, 23:35 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Prije svega moraju ukinuti nepotrebne provincijske škole sa više radnika nego učenika. Treba ukiniti i 90% nepotrebnih uhljeb mjesta gdje god zagrebeš.... Prvo!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Roko987
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 24 pro 2024, 00:52 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 175 Lokacija: Stolni grad
|
Banya je napisao/la: Jebeš “prosvjetare”, ionako su viškovi i potkapacitirani neradnici. Mora da ti šef skače po glavi i da si SSS. Prije svega je obrazovanje temelj svakog društva. Profesori su visokoobrazovani ljudi koji imaju manje prava nego što im pripada. Po meni ih treba više cijeniti plaćom i dati im beneficirani radni staž. U svakoj strukovnoj školi se učenici natječu tko će više maltretirati profesora, najčešće su ti profesori normalni ljudi koji nisu bezobrazni. Smijemo se muslimanima kako su zatucani, zatucani su zato što im je skroman intelektualni kadar. Prosvjetarima se zahvalimo što imamo doktore, inženjere, što znaš slova pa uopće možeš biti na forumu. Puno bolje nam je bilo dok škola nije bila obavezna, baš smo bili progresivni. Što se tiče zatvaranja malih škola, posao profesora je i po tom pitanju nezahvalan. Ne postoji drugi posao koji profesor može raditi osim u administraciji. Također nemaju mogućnost napredovanja i to treba uračunati u plaću. Upoznaj par učitelja / nastavnika / profesora pa javi jesu li potkapacitirani.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Gazda
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 24 pro 2024, 00:58 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3862 Lokacija: Stolni grad
|
Roko987 je napisao/la: Prosvjetarima se zahvalimo što imamo doktore, inženjere, što znaš slova pa uopće možeš biti na forumu. Pa među prosvjetarima imaš i inženjera, u osnovnim nešto manje ali i tu imaš inženjera recimo strojarski koji predaju tehničku kulturu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Roko987
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 24 pro 2024, 01:07 |
|
|
Gazda je napisao/la: Roko987 je napisao/la: Prosvjetarima se zahvalimo što imamo doktore, inženjere, što znaš slova pa uopće možeš biti na forumu. Pa među prosvjetarima imaš i inženjera, u osnovnim nešto manje ali i tu imaš inženjera recimo strojarski koji predaju tehničku kulturu. Inženjera je netko učio slova i brojeve. Oduvijek su najrazvijeniji narodi bili isključivo najobrazovaniji.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Banya
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 24 pro 2024, 01:09 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Banya je napisao/la: Jebeš “prosvjetare”, ionako su viškovi i potkapacitirani neradnici. Mora da ti šef skače po glavi i da si SSS. Prije svega je obrazovanje temelj svakog društva. Profesori su visokoobrazovani ljudi koji imaju manje prava nego što im pripada. Po meni ih treba više cijeniti plaćom i dati im beneficirani radni staž. U svakoj strukovnoj školi se učenici natječu tko će više maltretirati profesora, najčešće su ti profesori normalni ljudi koji nisu bezobrazni. Smijemo se muslimanima kako su zatucani, zatucani su zato što im je skroman intelektualni kadar. Prosvjetarima se zahvalimo što imamo doktore, inženjere, što znaš slova pa uopće možeš biti na forumu. Puno bolje nam je bilo dok škola nije bila obavezna, baš smo bili progresivni. Što se tiče zatvaranja malih škola, posao profesora je i po tom pitanju nezahvalan. Ne postoji drugi posao koji profesor može raditi osim u administraciji. Također nemaju mogućnost napredovanja i to treba uračunati u plaću. Upoznaj par učitelja / nastavnika / profesora pa javi jesu li potkapacitirani. Ne skače mi šef, niti sam SSS. “Prosvjetari” su precijenjeni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Roko987
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 24 pro 2024, 01:28 |
|
|
Banya je napisao/la: Roko987 je napisao/la: Mora da ti šef skače po glavi i da si SSS. Prije svega je obrazovanje temelj svakog društva. Profesori su visokoobrazovani ljudi koji imaju manje prava nego što im pripada. Po meni ih treba više cijeniti plaćom i dati im beneficirani radni staž. U svakoj strukovnoj školi se učenici natječu tko će više maltretirati profesora, najčešće su ti profesori normalni ljudi koji nisu bezobrazni. Smijemo se muslimanima kako su zatucani, zatucani su zato što im je skroman intelektualni kadar. Prosvjetarima se zahvalimo što imamo doktore, inženjere, što znaš slova pa uopće možeš biti na forumu. Puno bolje nam je bilo dok škola nije bila obavezna, baš smo bili progresivni. Što se tiče zatvaranja malih škola, posao profesora je i po tom pitanju nezahvalan. Ne postoji drugi posao koji profesor može raditi osim u administraciji. Također nemaju mogućnost napredovanja i to treba uračunati u plaću. Upoznaj par učitelja / nastavnika / profesora pa javi jesu li potkapacitirani.
Ne skače mi šef, niti sam SSS. “Prosvjetari” su precijenjeni. Koje je tvoje rješenje? Kako ćemo imati obrazovani kadar? Svi čuvati ovce? Na ovom forumu su svi VSS, voze Tesle… Ja (još) nisam visokoobrazovan, ali ne znam visokoobrazovanog čovjeka koji visi na forumu i podcjenjuje profesore. Takve komentare sam čuo samo od ljudi koji osobni neuspjeh pripisuju sreći, sudbini, politici, nepravdi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dreamteam
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 24 pro 2024, 01:36 |
|
|
Najžalosnije u svemu je što gotovo svi kantoni, ako ne čak i svi šiju HNK po plaćama u prosvjeti, a nije prosvjeta jedina...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Banya
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 26 pro 2024, 23:32 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Banya je napisao/la: Ne skače mi šef, niti sam SSS. “Prosvjetari” su precijenjeni. Koje je tvoje rješenje? Kako ćemo imati obrazovani kadar? Svi čuvati ovce? Na ovom forumu su svi VSS, voze Tesle… Ja (još) nisam visokoobrazovan, ali ne znam visokoobrazovanog čovjeka koji visi na forumu i podcjenjuje profesore. Takve komentare sam čuo samo od ljudi koji osobni neuspjeh pripisuju sreći, sudbini, politici, nepravdi. Dat otkaz viškovima i povećat plaću nastavncima koji rade neki ***. Ja sam visokoobrazovan i baš zato “podcjenjujem” profesore, naročito profesore na fakultetima. A to će ti reć svak tko je vrijedio nekog vraga na faksu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 26 pro 2024, 23:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39809 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
I Vlada je govorila o viškovima od oko 300 prosvjetnih radnika u HNŽ-u zbog smanjenja školske djece. Naravno da treba povećati plaće profesorima koji rade svoj posao kako spada. Možda neki sustav bodovanja, ne znam kako funkcionira slična reforma u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dreamteam
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 00:06 |
|
|
Treba donijeti pravilnik o napredovanju, što isto ima u ostalim županijama. HNK stvarno ispada rupčaga u mnogim stvarima, a sve zbog priče "mi i oni" HDZ i SDA. Teško je reći koliko bi bilo bolje da je SDA izbačena, ili da je hrvatskim strankama dato obrazovanje i omjer 7:5. To bi se vjerojatno odrazilo i na SBK.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dreamteam
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 00:09 |
|
|
Inače, djeca po BPP-u vraćena u klupe jutros, sud zabranio štrajk. Valjda i hrvatska onda kreću nakon raspusta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 00:11 |
|
|
daramo je napisao/la: I Vlada je govorila o viškovima od oko 300 prosvjetnih radnika u HNŽ-u zbog smanjenja školske djece. Naravno da treba povećati plaće profesorima koji rade svoj posao kako spada. Možda neki sustav bodovanja, ne znam kako funkcionira slična reforma u Hrvatskoj. Gradske škole u Mostaru, Čitluku i Čapljini nemaju problema sa manjkom djece. Problem su škole u ruralnim područjima. Imaš škole koje imaju zaposlenog domara, čistačicu i učitelja radi jednog učenika. No to je glasačka mašinerija vladajućih, pogotovo SDA. Obično je takvima dobro i ne bi ništa mijenjali, pa sumnjam kako će se tu išta mijenjati. Najviše "ježa u leđa" hebu oni što rade u gradskim osnovnim školama u Mostaru, imaju istu plaću ko ovi s jednim učenikom i stalno su pod nekakvim nadzorom ili ministarstva ili nadobudnih roditelja koji su ministri, tajkuni ili uvaženi stranački prvaci. Priča o višku od 300 djelatnika je priča za malu djecu. Možda učiteljica ima nešto viška, al nastavnika matematika, fizike, informatike i tehničke kulture nema ni za ljeka. Uskoro će se pojaviti problem biologije i kemije. Možda za 4-5 godina ne bude više nastavnika povijesti, geografije, jezika, jer nije više nitko lud da studira 5 godina, onda stažira 2 godine kako bi položio stručni ispit koji ti platiš, te ako imaš sreće da se zaposliš drže te još 10 godina na određeno. To je čisti mazohizam. No kako vlasti vole reći "ulaganje u mlade je najvažnije" Vidi se na djelu.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 00:12 |
|
|
Ministar obrazovanja je uvijek iz SDA. Nisu niti druge županije bolje po pitanju izdvajanja za obrazovanje, ZHŽ je ove godine za SUM izdvojila samo 300 000KM, 40% zaposlenih na SUM iz ZHŽ.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 00:36 |
|
|
daramo je napisao/la: Ministar obrazovanja je uvijek iz SDA. Nisu niti druge županije bolje po pitanju izdvajanja za obrazovanje, ZHŽ je ove godine za SUM izdvojila samo 300 000KM, 40% zaposlenih na SUM iz ZHŽ. Ovaj podatak od 300k što je izdvojila ZHK za Sveučilište je vrhunac ruganja Mostaru I hrvatskom dijelu HNK. ZHK još ima i rektora Sveučilišta koji je iz Gornjih Radišića, koji na Sveučilištu kao i ovi političari iz ZHK provodi sličnu provincijsku politiku. Tako je to kad provincijalcima daš vlast, njima je bitno zadovoljiti klanovske i nepotističke interese, a za nacionalnu politiku ih što bi Srbi rekli "bole jajca"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dreamteam
|
Naslov: Re: Štrajk prosvjetara u Hercegovini Postano: 27 pro 2024, 00:39 |
|
|
Slična je disproporcija u financiranju studentskog doma na Bijelom Brijegu. I tu HNK daje najviše iako je najmanje studenata u domu iz HNK, u odnosu na ZHK, HBK,SBK,PK.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 39 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|