|
|
Stranica: 31/80.
|
[ 1978 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 21:51 |
|
|
Imota je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: pojma ti nemaš,... kakav regrut čovječe,... gušter si bio na obuci prva tri (6) mjeseca, nakon toga si vojnik na službi, bojeva municija, dužnost evo ti kad su tita dočekivali,... Opet izbjegavaš, ti tvrdiš da je direkt raportira načelniku stožera il ministru obrane Regrut jer je regrutiran na služenje vojnog roka, nije profesionalac. Jel ti to misliš da je salutiranje raportiranje? Nije bilo profesionalaca osim oficira i rijetko koji vojnik koji se aktivirao, svi vojnici u jna su bili regrutirani tako i u titovoj gardi. Njima je posao bio davanje raporta i postrojavanja na ceremonijama, a ako misliš jel kizo osobno davao raport to zna samo on, a velika je vjerovatnoća da jeste nekom generalu ili kojem već glavonji jer svako jutro kad general dolazi u komandu ili generalštab dočeka ga gardista, strojak i raport i smjene se mijenjaju, morao je doći red na njega bar jednom. To je redovna zadaća bila i ništa posebno niti toliko inkriminirajuće kao što si ti to shvatio već sam htio naglasiti sa tim kako su ti titovi gardisti morali biti ideološki profiltrirani i provjereni da slučajno ne bi kakav zajeb bio, a bili su uvijek uz generalštabe i generalske rezidencije na osiguranjima. Tu nije mogao biti svatko, kontaš li sad.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 21:53 |
|
|
Imota je napisao/la: Pa dragan ti je otvoreno cvjećario u debati i priča o muslimanima partnerima.
Bavio se dodigom samo. Lik u nedostatku argumenata ide nekoga krvno povezat s Kadijevićem pa onda "upozorava, posljednji put, lijepo pričaj". Iz te krajine se najviše krvi prolilo u ratu po glavi u krajini, a da taj kraj nije bio zahvaćen ratom. Ostaje vam parlamentarna vlast sa nekim uložak strankama i žetonima. Do kada, ne znam. Lokalni izbori su vam potop, a za predsjedničke bumo vidli 2029. Izronile HDZ botine po uzoru na Vučićeve. Milanović je dobra vaga HDZ-u i da kriči o Hrvatima u BiH. Svi skupa su karina i potomci crvene buržoazije. Šta će mi koji k Primorac ko predsjednik, ima dobre veze u Izraelu, ali ne treba mi za to biti predsjednik. Plenković je degradirao slobodu govora u Hrvatskoj i ne treba mu apsolutna vlast za dobrobit hrvatskih građana; Hrvata i Nepalaca koje je nepovratno doveo. Checks and balances
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 21:54 |
|
|
Imota je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mislim da imamo pravo izabrati koga želimo, inače čemu izbori.
Ko to spori,, nego kako će mediji to iskoristit za huškanje. Nije valjda predlažeš da glasamo na određen način u strahu od medija?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 21:56 |
|
|
Hrvatskoj treba hrvatska, nacionalno osvještena ljevica i istinska desnica, a ne hobotnica koja mijenja svjetonazor ovisno koji vođa jaše na začelju.
Milanović da iritira još jedan mandat muslimane i da ne držimo sva jaja u jednoj košari.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 21:57 |
|
|
dunno je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Milanović se drži mašinerije koja podupire ono što i Biden podupire. Dok HDZ, dopušta prodor tih zala samo zato jer tako mora radi dobrih odnosa s Bruxellesom i svojih karijera. Kad Milanović bude protiv pobačaja i istospolstva, onda mi možeš doći i staviti mi pred oči kako sam odlazak u crkvu ne znači samo po sebi ništa...
Pitanja koja se tiču pobačaja i istospolne ideologije su u ustavnim ovlastima Vlade, a ne predsjednika. Smiješno je (i očajnički potez) te teme nametati kao presudne na predsjedničkim izborima, a još smješnije to činiti u korist "desne" stranke koja je na vlasti 25 godina i za to vrijeme nikada nije učinila ništa po tim pitanjima što ne bi učinile nominalno lijeve vlade. Mislim kako je korektno po tim pitanjima tražiti da se izjasni i predsjednički kandidat. Čemu sramežljivost?! Drugo je, što je tragikomično kada po pitanju pobačaja i istospolnosti, nekome nešto predbacuju HDZovci koji su po tim pitanjima glavni promotori i promotori.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:03 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Imota je napisao/la: Pa dragan ti je otvoreno cvjećario u debati i priča o muslimanima partnerima.
Bavio se dodigom samo. Lik u nedostatku argumenata ide nekoga krvno povezat s Kadijevićem pa onda "upozorava, posljednji put, lijepo pričaj". Iz te krajine se najviše krvi prolilo u ratu po glavi u krajini, a da taj kraj nije bio zahvaćen ratom. Ostaje vam parlamentarna vlast sa nekim uložak strankama i žetonima. Do kada, ne znam. Lokalni izbori su vam potop, a za predsjedničke bumo vidli 2029. Izronile HDZ botine po uzoru na Vučićeve. Milanović je dobra vaga HDZ-u i da kriči o Hrvatima u BiH. Svi skupa su karina i potomci crvene buržoazije. Šta će mi koji k Primorac ko predsjednik, ima dobre veze u Izraelu, ali ne treba mi za to biti predsjednik. Plenković je degradirao slobodu govora u Hrvatskoj i ne treba mu apsolutna vlast za dobrobit hrvatskih građana; Hrvata i Nepalaca koje je nepovratno doveo. Checks and balances lik opetovano vrijeđa da sam hadeze bot jbote zato je upozoren u toj krajini je Jonjić pobjedio, a da je čudno da je neki imoćanin uz sdp i komuniste meni jeste i ja takvoga u životu nisam upoznao, dapače uglavnom žešći hos, a jedino mi je Kadijević takvog profila pao na pamet i vidim da sam žicu pogodio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:03 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: ...a velika je vjerovatnoća da jeste nekom generalu ili kojem već glavonji jer svako jutro kad general dolazi u komandu ili generalštab dočeka ga gardista, strojak i raport i smjene se mijenjaju, morao je doći red na njega bar jednom.. Gardisti su čuvali razne (tajne) lokacije, generale, SSNO itd.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:04 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: ...a velika je vjerovatnoća da jeste nekom generalu ili kojem već glavonji jer svako jutro kad general dolazi u komandu ili generalštab dočeka ga gardista, strojak i raport i smjene se mijenjaju, morao je doći red na njega bar jednom.. Gardisti su čuvali razne (tajne) lokacije, generale, SSNO itd. pa to im i govorim, imam jarana koji je sa Mamulom bio na Ti, ali sa poliranim partijskim pedigreom je bio.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:09 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Imota je napisao/la: Opet izbjegavaš, ti tvrdiš da je direkt raportira načelniku stožera il ministru obrane Regrut jer je regrutiran na služenje vojnog roka, nije profesionalac. Jel ti to misliš da je salutiranje raportiranje? Nije bilo profesionalaca osim oficira i rijetko koji vojnik koji se aktivirao, svi vojnici u jna su bili regrutirani tako i u titovoj gardi. Njima je posao bio davanje raporta i postrojavanja na ceremonijama, a ako misliš jel kizo osobno davao raport to zna samo on, a velika je vjerovatnoća da jeste nekom generalu ili kojem već glavonji jer svako jutro kad general dolazi u komandu ili generalštab dočeka ga gardista, strojak i raport i smjene se mijenjaju, morao je doći red na njega bar jednom. To je redovna zadaća bila i ništa posebno niti toliko inkriminirajuće kao što si ti to shvatio već sam htio naglasiti sa tim kako su ti titovi gardisti morali biti ideološki profiltrirani i provjereni da slučajno ne bi kakav zajeb bio, a bili su uvijek uz generalštabe i generalske rezidencije na osiguranjima. Tu nije mogao biti svatko, kontaš li sad. Kao prvo JNA je po zadnjem ustrojstvu imala 48.266 djelatnih vojnih osoba. Nije uopće posa ročnika da direktno daje raport načelniku glavnog stožera il ministru obrane, to je tako suludo apsurdna tvrdnja Nije čak ni nekom generalu kako sad odjednom tvrdiš, eventulno pukovniku, kakvom generalu. Al ti si tvrdio načelniku glavnog stožera il ministru obrane
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:12 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Zapadni je napisao/la: Lik u nedostatku argumenata ide nekoga krvno povezat s Kadijevićem pa onda "upozorava, posljednji put, lijepo pričaj". Iz te krajine se najviše krvi prolilo u ratu po glavi u krajini, a da taj kraj nije bio zahvaćen ratom. Ostaje vam parlamentarna vlast sa nekim uložak strankama i žetonima. Do kada, ne znam. Lokalni izbori su vam potop, a za predsjedničke bumo vidli 2029. Izronile HDZ botine po uzoru na Vučićeve. Milanović je dobra vaga HDZ-u i da kriči o Hrvatima u BiH. Svi skupa su karina i potomci crvene buržoazije. Šta će mi koji k Primorac ko predsjednik, ima dobre veze u Izraelu, ali ne treba mi za to biti predsjednik. Plenković je degradirao slobodu govora u Hrvatskoj i ne treba mu apsolutna vlast za dobrobit hrvatskih građana; Hrvata i Nepalaca koje je nepovratno doveo. Checks and balances lik opetovano vrijeđa da sam hadeze bot jbote zato je upozoren u toj krajini je Jonjić pobjedio, a da je čudno da je neki imoćanin uz sdp i komuniste meni jeste i ja takvoga u životu nisam upoznao, dapače uglavnom žešći hos, a jedino mi je Kadijević takvog profila pao na pamet i vidim da sam žicu pogodio. Kao prvo botino ti si prvi vriđa. I šta šta si upozorio? Šta si ti neki moderator? Pa slobodno izbaci ako je to jedini način da izađeć na kraj raspravi jer si oštar ko pošada za mazanje na kruv.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:12 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Gardisti su čuvali razne (tajne) lokacije, generale, SSNO itd. pa to im i govorim, imam jarana koji je sa Mamulom bio na Ti, ali sa poliranim partijskim pedigreom je bio. Šta dica znaju što je sigurnosna ilitiga bezbednosna provera Imota je napisao/la: Nije uopće posa ročnika da direktno daje raport Nije, ali ima situacija kad daje.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: pa to im i govorim, imam jarana koji je sa Mamulom bio na Ti, ali sa poliranim partijskim pedigreom je bio.
Šta dica znaju što je sigurnosna ilitiga bezbednosna provera Bolje zna draganov ćaća hercegovac kojem je služba i stan dala i sina imenovala za kandidata za gradski komitet u Splitu. Zamisli koliko moraš bit pravovjeran i na liniji.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:18 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Zapadni je napisao/la: Lik u nedostatku argumenata ide nekoga krvno povezat s Kadijevićem pa onda "upozorava, posljednji put, lijepo pričaj". Iz te krajine se najviše krvi prolilo u ratu po glavi u krajini, a da taj kraj nije bio zahvaćen ratom. Ostaje vam parlamentarna vlast sa nekim uložak strankama i žetonima. Do kada, ne znam. Lokalni izbori su vam potop, a za predsjedničke bumo vidli 2029. Izronile HDZ botine po uzoru na Vučićeve. Milanović je dobra vaga HDZ-u i da kriči o Hrvatima u BiH. Svi skupa su karina i potomci crvene buržoazije. Šta će mi koji k Primorac ko predsjednik, ima dobre veze u Izraelu, ali ne treba mi za to biti predsjednik. Plenković je degradirao slobodu govora u Hrvatskoj i ne treba mu apsolutna vlast za dobrobit hrvatskih građana; Hrvata i Nepalaca koje je nepovratno doveo. Checks and balances lik opetovano vrijeđa da sam hadeze bot jbote zato je upozoren u toj krajini je Jonjić pobjedio, a da je čudno da je neki imoćanin uz sdp i komuniste meni jeste i ja takvoga u životu nisam upoznao, dapače uglavnom žešći hos, a jedino mi je Kadijević takvog profila pao na pamet i vidim da sam žicu pogodio. Pratim vaše prepucavanje, počeo te zvati HDZ botom nakon komentara o krvnom srodstvu s Kadijevićem. Pogodio? Što bi se reklo u cetinskoj krajini - u ništa. Ne zlouporabljuj ovlasti, ako ih imaš. Vrijeđaš njega, ima pravo i on tebe. To šta je tebi čudno, bože moj, vidiš svijet crno bijelo. Nama je ovakav HDZ dodijao. Primorac je ljigavac, homoseksualac, zlostavljač prve supruge, drugi brak, po potrebi katolik, po potrebi Židov, cvjećaroš, ništa novog iz posttuđmanskog HDZ-a. Za ovaj HDZ vrijedi; Perditio tua ex te, Israël Dica imaju ćaću, ćaće imaju pametnijeg posla nego bit tu sa vama.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:19 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Šta dica znaju što je sigurnosna ilitiga bezbednosna provera Bolje zna draganov ćaća hercegovac kojem je služba i stan dala i sina imenovala za kandidata za gradski komitet u Splitu. Zamisli koliko moraš bit pravovjeran i na liniji. Imaš takvih brdo Hrvata. Ništa čudno za ta vremena.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:19 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: dunno je napisao/la: Pitanja koja se tiču pobačaja i istospolne ideologije su u ustavnim ovlastima Vlade, a ne predsjednika.
Smiješno je (i očajnički potez) te teme nametati kao presudne na predsjedničkim izborima, a još smješnije to činiti u korist "desne" stranke koja je na vlasti 25 godina i za to vrijeme nikada nije učinila ništa po tim pitanjima što ne bi učinile nominalno lijeve vlade.
Može bit puno gore. SDP i Možemo guraju razno razne građanske odgoje u škole. Znači, ovo što HDZ obavlja zbog poslušnosti Bruxellesu, SDP bi radio iz gušta i uvjerenja... Fora. Podsjeća me to na razgovore sa HDZovcima, prije nekih 15 godina. Pa kada bi im nabrajao HDZ (Sanader) svinjarije, oni bi se zgražali, ALI imali su opravdanje za svoje vodstvo - "natjerali su ih" (valjda stranci). Bili natjerani ili to odradili s guštom, nama dođe na isto. Zato treba na smetlište povijesti baciti i HDZ i SDP, te Možemo da im tamo pravi društvo.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:21 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: pa to im i govorim, imam jarana koji je sa Mamulom bio na Ti, ali sa poliranim partijskim pedigreom je bio.
Šta dica znaju što je sigurnosna ilitiga bezbednosna provera Imota je napisao/la: Nije uopće posa ročnika da direktno daje raport Nije, ali ima situacija kad daje. Ministru obrane il načelniku stožera osobno?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la:
Bolje zna draganov ćaća hercegovac kojem je služba i stan dala i sina imenovala za kandidata za gradski komitet u Splitu. Zamisli koliko moraš bit pravovjeran i na liniji.
Imaš takvih brdo Hrvata. Ništa čudno za ta vremena. Slažem se, bilo im je važno imat kadrove baš iz najtvrđih krajeva zato su ih i držali ko kap vode na dlanu.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:33 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imota je napisao/la:
Bit će blamaža ako dragan pobjedi samo u bih (i eventualno Ličko-senjskoj županiji) jer će to mediji efektno iskoristit da izazovu omrazu u RH prema bh Hrvatima, klasična fora.
Mislim da imamo pravo izabrati koga želimo, inače čemu izbori. Istina je. Imate pravo birati koga želite. Možda da razmislite, ne ZM ili Kekin, ali da ste na izborima podržali nekog stvarno domoljubno desnog?! Ili na izborima za Sabor, da nam baš ne uvaljate standardne bezlične HDZ dizače ručice, svega 3 ali ključna i tako nam (u lošem smislu) birate ovakvu vlast (sa kojom na kraju ni vi niste zadovoljni)?! A mogli ste nam u Sabor poslati generala Glasnovića, novinara Juriča ili gđe. Elizabete Mađarević, ali niste. No ponovno, imate pravo izabrati i ja to vaše pravo da birate - podržavam.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:40 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25790 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
bumbar92 je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Da se ne zahebavamo, titov gardist je mogao biti svatko tko je bio zdrav, kršan i nije bio osuđivan. Nije tu puno veze imala ideologija. Nekoliko mojih znanaca, žešćih Hrvatina, su bili tamo služili. žešći hrvatina je mogao biti jedino nakon 90te, prije nema šanse da se kurčio i da su ga ubacili u titovu gardu, jednostavno nemoguće, scifi... ako je bio nešto u logistici pri titovoj gardi, možda ali i tu teško ako je imalo stršio po pitanju ideologije, jednostavno nema šanse a bilo je u sklopu te pošte i motoristi, tenkisti, pozadinci, ali bijela rukavica jednostavno nema šanse da se tu uvali neki "nacionalist" ili sličan izgrednik Pa to ja i govorim. Na to sam mislio kada sam napisao "nije bio osuđivan". U širem smislu to bi se odnosilo i na nacionalističke ispade jer nema šanse da bi tada netko isti napravio ne bi bio sankcioniran. Bar prekršajno. Stvar je u tomu da se u vojsku išlo sa 18-20 godina pa se nečiji nacionalizam do tada nije ni mogao baš previše ispoljavati jer su bili praktički pa su ti dečki bili bez mrlja. Da je sad Jugoslavija u vojsku bi ove godine išli dečki koj isu 2007. godište. Ovaj forum je tek 2 godine mlađi. Ovdje je na forumu bio jedan lik, moj prijeratni susjed i koji je bio u titovoj gardi i to na dužnosti osiguranja generalštaba. Čovjek j bio nacionalno obojen i prije rata a pogotovu u ratu gdje je bio u specijalnim postrojbama HVO. I takvih je bilo ko kiše. Mada, dopuštam da je stanje u drugoj polovici osamdesetih bilo možda labavije nego prije.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Stvar je u tomu da se u vojsku išlo sa 18-20 godina... Neke pozicije u jna uključivale su obiteljsku provjeru. Duboku.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 22:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Stvar je u tomu da se u vojsku išlo sa 18-20 godina... Neke pozicije u jna uključivale su obiteljsku provjeru. Duboku. Pa ko to spori, oko Zokija se sve to zna. Dragan skriva ćaću milicionera i izmišlja da se u partiju primalo automatski. Kakva tek provjera triba da te kandidira partija za gradski komitet.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 23:02 |
|
|
Imota je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: lik opetovano vrijeđa da sam hadeze bot jbote zato je upozoren u toj krajini je Jonjić pobjedio, a da je čudno da je neki imoćanin uz sdp i komuniste meni jeste i ja takvoga u životu nisam upoznao, dapače uglavnom žešći hos, a jedino mi je Kadijević takvog profila pao na pamet i vidim da sam žicu pogodio. Kao prvo botino ti si prvi vriđa. I šta šta si upozorio? Šta si ti neki moderator? Pa slobodno izbaci ako je to jedini način da izađeć na kraj raspravi jer si oštar ko pošada za mazanje na kruv. samo se uljudi bolan šta pjeniš i misliš da je svima botovanje posao, nije bolan prvi si sviju nazvao "vidim da su se hadeze botovi...." tako nešto, al jebiga eto ako te to sa Kadijevićem uvrijedilo, sorry, ali rekoh ne znam puno takvih imoćana, a vidiš i sam da je Jonjić u imotskom pobjedio zato mi čudno da ima takvih kao ti.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 23:03 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Neke pozicije u jna uključivale su obiteljsku provjeru. Duboku. Pa ko to spori, oko Zokija se sve to zna. Dragan skriva ćaću milicionera i izmišlja da se u partiju primalo automatski. Kakva tek provjera triba da te kandidira partija za gradski komitet. U moje doba je bio dovoljan pristanak na prijedlog za prijem u SKJ. Niš posebno. Javio se samo jedan i to musliman. Milančetov pedigre je puno jači po tom osnovu.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 23:04 |
|
|
Imota je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Nije bilo profesionalaca osim oficira i rijetko koji vojnik koji se aktivirao, svi vojnici u jna su bili regrutirani tako i u titovoj gardi. Njima je posao bio davanje raporta i postrojavanja na ceremonijama, a ako misliš jel kizo osobno davao raport to zna samo on, a velika je vjerovatnoća da jeste nekom generalu ili kojem već glavonji jer svako jutro kad general dolazi u komandu ili generalštab dočeka ga gardista, strojak i raport i smjene se mijenjaju, morao je doći red na njega bar jednom. To je redovna zadaća bila i ništa posebno niti toliko inkriminirajuće kao što si ti to shvatio već sam htio naglasiti sa tim kako su ti titovi gardisti morali biti ideološki profiltrirani i provjereni da slučajno ne bi kakav zajeb bio, a bili su uvijek uz generalštabe i generalske rezidencije na osiguranjima. Tu nije mogao biti svatko, kontaš li sad.
Kao prvo JNA je po zadnjem ustrojstvu imala 48.266 djelatnih vojnih osoba. Nije uopće posa ročnika da direktno daje raport načelniku glavnog stožera il ministru obrane, to je tako suludo apsurdna tvrdnja Nije čak ni nekom generalu kako sad odjednom tvrdiš, eventulno pukovniku, kakvom generalu. Al ti si tvrdio načelniku glavnog stožera il ministru obrane ti djelatnici su bili mahom civili, adminitrsacija tajnice, stručne stvari,... situacija kad dolazi GINA u kasarnu, objekat, tko daje raport? ništa čudno ako general dolazi nenajavljeno, a toga je bilo uvijek, no poenta je uvjet koji si morao ispuniti da se nađeš u titinim gardistima, jednostavno tu nije mogao svatko već je morao proći dubinsku udba provjeru do desetog koljena. Prije sam ti rekao da je i Josipović bio u gardi, jel to malo čudno, meni jeste tebi nije,...ćeraj dalje glasaj za sdpe demokracija je jarane šta si se dofatio botovanja.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 02 sij 2025, 23:11 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Imota je napisao/la:
Kao prvo botino ti si prvi vriđa. I šta šta si upozorio? Šta si ti neki moderator? Pa slobodno izbaci ako je to jedini način da izađeć na kraj raspravi jer si oštar ko pošada za mazanje na kruv.
samo se uljudi bolan šta pjeniš i misliš da je svima botovanje posao, nije bolan prvi si sviju nazvao "vidim da su se hadeze botovi...." tako nešto, al jebiga eto ako te to sa Kadijevićem uvrijedilo, sorry, ali rekoh ne znam puno takvih imoćana, a vidiš i sam da je Jonjić u imotskom pobjedio zato mi čudno da ima takvih kao ti. Ne znaš ti puno toga pa baljezgaš o ročniku koji direkt raportira najvišim pozicijama u vojsci To ako neko nije hdz bot odma je komunjara, za razliku od dragančeta meni niko nije bio u partiji, štoviše robijali su kao narodni neprijatelji.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|