|
|
Stranica: 33/80.
|
[ 1978 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:35 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Komandir straže desetar gardijske brigade npr. drži izdvojenu stražu objekta - stambenog objekta gdje obitava štičena osoba, koja može biti generalskog čina, kojoj se daje izvješće, raport, brifing itd. E, na kojoj je to stranici? Sad smo već na desetaru, penjemo se. Još da ih je iz dedinja primjestit na tzv. generalštab il di već. Nisu osiguravali samo Dedinje. Topčider, SSNO, SIV, Predsjedništvo SFRJ... Imota je napisao/la: Slabo znan JNA žargon al tu ste vi da nas podučite. Tu ste ipak ko riba u vodi.
Jbg, nije (vam) smetalo kad je trebalo podmetnuti leđa 91.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: E, na kojoj je to stranici?
Sad smo već na desetaru, penjemo se. Još da ih je iz dedinja primjestit na tzv. generalštab il di već.
Nisu osiguravali samo Dedinje. Topčider, SSNO, SIV, Predsjedništvo SFRJ... Pa moramo Zokija primjestit onda i unaprijedit ga, ti kažeš bar na desetara, mada je to i dalje redikulozno. Ajmo vidit šta kaže ona knjižica?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:38 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: E, na kojoj je to stranici?
Sad smo već na desetaru, penjemo se. Još da ih je iz dedinja primjestit na tzv. generalštab il di već.
Nisu osiguravali samo Dedinje. Topčider, SSNO, SIV, Predsjedništvo SFRJ... Imota je napisao/la: Slabo znan JNA žargon al tu ste vi da nas podučite. Tu ste ipak ko riba u vodi.
Jbg, nije (vam) smetalo kad je trebalo podmetnuti leđa 91. Moji su svi podmetali leđa, nisan ćaće vidio skoro do pete godine
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:43 |
|
|
Imota je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: e jebga sad,...
jel kizo nastavio stazama kojima se zakleo kao titov gardista da će ići? jeste, on se tekovina druga tita nije nikada odrekao već je kao njegov gardista nastavio borbu i dejstvuje kako su ga naučili u jna, to je taj jna srbizirani žargon, ako ne znaš, a znaš, samo glumiš i fataš se na moje provokacije.
nama hadezeovcima,... što te zaslijepilo pa ne vidiš da ti već nekoliko puta ponavljam da mi se ovaj hadeze gadi malo manje od kizinog saveza komunista hrvatske, ali ako ti je lakše eto smatraj me hadezeovcem strankom opasnih namjera
ne znan, jel dragan na istoj liniji na koju se zakleo kao maloljetni član partije i kandidat za gradski komitet Splita? Ne vama hadezeovcima, ti si niže na hijerarhijskoj ljestvici, HDZ ovca. To je zapravo potazno. Slabo znan JNA žargon al tu ste vi da nas podučite. Tu ste ipak ko riba u vodi. sjećam se prvih izbora kada su Partijaši prozivali Tuđmana i hadeze strankom opasnih namjera, izašli iz Sabora kada se glasalo za prekid veza sa Jugoslavijom jer ih je demokratska većina hadezeovaca i ostalih preglasala, danas je malo blaža retorika ali je meta ista. spomenuo sam ti već da je bilo dosta jna oficira i vojnika koji su stali u hadezeov ešalon i na prvu crtu i odrekli se tekovina i nisu dezertirali i čekali da nas jna pregazi, već su stali na stranu Hrvatske, dok su mnogi kalkulirali među kojima su i Kizo, Plenki, Primorac,... masa dezertera koji su se kad se Hrvatska obranila vraćali što u hadeze, što u preimenovani savez komunista odnosno današnji sdp. nikad nisam bio ni kojoj stranci, niti ću, samo konzumiram svoje demokratsko pravo za koje smo se izborili, i zadrtim komunistima također poklonili. Tuđman je pomirio tada i lijeve i desne, ovi današnji su samo kako to Kvaka reče nijansirani komunisti koji plutaju u demokraciji kakti gofno u kanalizaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:43 |
|
|
Ja ne znam nikoga iz imotske krajine da mu ćaća ili netko u familiji nije bio na terenu. A kraj nije bio zahvaćen ratom. S druge strane, dalmatinski hoteli nisu imali nikad više gostiju.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:44 |
|
|
Imota je napisao/la: Moji su svi podmetali leđa, nisan ćaće vidio skoro do pete godine Svaka mu čast Da zaključimo, mogao je davati izvješća, raporte itd.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:46 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: Moji su svi podmetali leđa, nisan ćaće vidio skoro do pete godine Svaka mu čast Da zaključimo, mogao je davati izvješća, raporte itd. Nije moga to je ovaj blebnio glupost i onda se zakapa. Ročnici ne daju prijavke najvišim istancama u vojsci, to je baš redikulozno.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:49 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Imota je napisao/la: ne znan, jel dragan na istoj liniji na koju se zakleo kao maloljetni član partije i kandidat za gradski komitet Splita?
Ne vama hadezeovcima, ti si niže na hijerarhijskoj ljestvici, HDZ ovca. To je zapravo potazno.
Slabo znan JNA žargon al tu ste vi da nas podučite. Tu ste ipak ko riba u vodi.
sjećam se prvih izbora kada su Partijaši prozivali Tuđmana i hadeze strankom opasnih namjera, izašli iz Sabora kada se glasalo za prekid veza sa Jugoslavijom jer ih je demokratska većina hadezeovaca i ostalih preglasala, danas je malo blaža retorika ali je meta ista. spomenuo sam ti već da je bilo dosta jna oficira i vojnika koji su stali u hadezeov ešalon i na prvu crtu i odrekli se tekovina i nisu dezertirali i čekali da nas jna pregazi, već su stali na stranu Hrvatske, dok su mnogi kalkulirali među kojima su i Kizo, Plenki, Primorac,... masa dezertera koji su se kad se Hrvatska obranila vraćali što u hadeze, što u preimenovani savez komunista odnosno današnji sdp. nikad nisam bio ni kojoj stranci, niti ću, samo konzumiram svoje demokratsko pravo za koje smo se izborili, i zadrtim komunistima također poklonili. Tuđman je pomirio tada i lijeve i desne, ovi današnji su samo kako to Kvaka reče nijansirani komunisti koji plutaju u demokraciji kakti gofno u kanalizaciji. Opet si sve promašio, za takve se nogometaše kaže da bi s rive promašili more. Smišno je pričat o jugoslavenima i komunizmu kad je dragan vjerni jugoslaven i komunist još ko maloljetnik i iz milicionerske obitelji odrasta u stanu koje mu je partija dala. A njegov šef je iz jugoslavenske i udbaške kuće, s oba roditelja dobro provjerena po liniji. Nalupeta si se, pokrij se ušima i idemo dalje, a ti ko mujo glavom u zid.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:50 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Ja ne znam nikoga iz imotske krajine da mu ćaća ili netko u familiji nije bio na terenu. A kraj nije bio zahvaćen ratom. S druge strane, dalmatinski hoteli nisu imali nikad više gostiju. tu nema dileme, to su mi suborci još od prvih dana, pa pokojni zapovjednik voda mi je bio imoćanin iako je bio u zngu nosio amblem hosa, zato se i čudim ovome ali eto tako je kako je.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:52 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Svaka mu čast Da zaključimo, mogao je davati izvješća, raporte itd. Nije moga to je ovaj blebnio glupost i onda se zakapa. Ročnici ne daju prijavke najvišim istancama u vojsci, to je baš redikulozno. Daju. Pogotovo iz gardijskih jedinica jer su oni osiguravali glavonje budže. Objasnio sam ti u kojim situacijama postoji mogućnost.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 11:56 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: Nije moga to je ovaj blebnio glupost i onda se zakapa.
Ročnici ne daju prijavke najvišim istancama u vojsci, to je baš redikulozno.
Daju. Pogotovo iz gardijskih jedinica jer su oni osiguravali glavonje budže. Objasnio sam ti u kojim situacijama postoji mogućnost. Ne, moga si pokazat u toj knjižici di to piše ili i ti izvlačiš iz malog prsta. Ročnik na straži (što inače zoki uopće nije bio jer je bio tzv. ćato al nebitno tim gore po činjenice) je prenisko u hijerarhiji za tako šta.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 12:31 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3810 Lokacija: Stolni grad
|
Zar kizo kao dobar učenik nije bio automatski u partiji, znam da su mog starog kao učenika generacije automatski učlanili i da je morao na prvom sastanku kad je bio u JNA tražiti ispisnicu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 13:53 |
|
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Daju. Pogotovo iz gardijskih jedinica jer su oni osiguravali glavonje budže. Objasnio sam ti u kojim situacijama postoji mogućnost. Ne, moga si pokazat u toj knjižici di to piše ili i ti izvlačiš iz malog prsta. Ročnik na straži (što inače zoki uopće nije bio jer je bio tzv. ćato al nebitno tim gore po činjenice) je prenisko u hijerarhiji za tako šta. Ročnik na straži u ulozi komandira straže dostavlja pismeno ili usmeno izvješće ili raport nadređenom, što ti tu nije jasno? Ne tvrdim da je milanče to radio, ali imao je mogućnost kao ročnik da bude komandir straže, eventualno razvodnik.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:08 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Imota je napisao/la: Ne, moga si pokazat u toj knjižici di to piše ili i ti izvlačiš iz malog prsta.
Ročnik na straži (što inače zoki uopće nije bio jer je bio tzv. ćato al nebitno tim gore po činjenice) je prenisko u hijerarhiji za tako šta.
Ročnik na straži u ulozi komandira straže dostavlja pismeno ili usmeno izvješće ili raport nadređenom, što ti tu nije jasno? Ne tvrdim da je milanče to radio, ali imao je mogućnost kao ročnik da bude komandir straže, eventualno razvodnik. Neposredno nadređenom ne "fucking" ministru obrane, bulaznite
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:15 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
Imota je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ročnik na straži u ulozi komandira straže dostavlja pismeno ili usmeno izvješće ili raport nadređenom, što ti tu nije jasno? Ne tvrdim da je milanče to radio, ali imao je mogućnost kao ročnik da bude komandir straže, eventualno razvodnik. Neposredno nadređenom ne "fucking" ministru obrane, bulaznite jebate, jesi glup. ljudi koji su morali služiti u JNA ti objašnjavaju kako su stvari funkcionirale, a ti tupiš li ga, tupiš. da imaš ikakvog pojma o hijerarhiji, znao bi da tad nije postojao ministar obrane nego savezni sekretar. jesi odslužio barem vojni rok u HV?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:25 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: ... nego savezni sekretar.
Koji je bio general. Dok prvo svari tko ih je osiguravao...
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:35 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ... nego savezni sekretar.
Koji je bio general. Dok prvo svari tko ih je osiguravao... Ako ćemo cjepidlačiti, savezni sekretar je za vrijeme Milanovićevog vojnog roka bio admiral flote Branko Mamula. Nego, znamo sve o Milanovićevom vojnom ruku, ali ne mogu nigdje naći podatak gdje je milicionerski sin Dragan Primorac služio JNA?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:41 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8391 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
bumbar92 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Gardisti su čuvali razne (tajne) lokacije, generale, SSNO itd. pa to im i govorim, imam jarana koji je sa Mamulom bio na Ti, ali sa poliranim partijskim pedigreom je bio. A šta se moralo dogoditi da netko bude bez partijskog obiteljskog pedigrea u toj gardi? Znam slučaj. Drgovoljac HVO-a, katolički milje 1/1.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:45 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: pa to im i govorim, imam jarana koji je sa Mamulom bio na Ti, ali sa poliranim partijskim pedigreom je bio.
A šta se moralo dogoditi da netko bude bez partijskog obiteljskog pedigrea u toj gardi? Znam slučaj. Drgovoljac HVO-a, katolički milje 1/1. Pa bilo je milijun takvih u cijeloj jna. Od regruta do oficira.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 14:57 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8391 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Mar-kan je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: A šta se moralo dogoditi da netko bude bez partijskog obiteljskog pedigrea u toj gardi? Znam slučaj. Drgovoljac HVO-a, katolički milje 1/1.
Pa bilo je milijun takvih u cijeloj jna. Od regruta do oficira. Riječ je o Titinoj gardi, a ne o JNA u cjelini.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 15:01 |
|
|
Imota je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ako ćemo cjepidlačiti, savezni sekretar je za vrijeme Milanovićevog vojnog roka bio admiral flote Branko Mamula. Nego, znamo sve o Milanovićevom vojnom ruku, ali ne mogu nigdje naći podatak gdje je milicionerski sin Dragan Primorac služio JNA? Nemoj sad kvarit priču, Zoki je direkt raportira Kadijeviću, s njim planira napad na Hrvatsku bre Ne, tvoj paesan Kadijević je postao savezni sekretar tek 1988. Iste te 1988 još jedan paesan Stipe Šuvar je postao predsjednik predsjedništva CK SKJ.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 15:03 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Pa bilo je milijun takvih u cijeloj jna. Od regruta do oficira. Riječ je o Titinoj gardi, a ne o JNA u cjelini. Bio je npr nacionalni ključ. Nebitan partijski pedigree. Uz određene uvjete. Nisu svi bili u partiji, kao i danas uostalom.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 15:28 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: tetejac je napisao/la: Glasam za titinog gardistu. Kad sam mogao 1990 za generala mogu i sad za gardistu. Bolje za titinog gardistu već lažnog branitelja i dezertera. Tog izopćenog titinog generala su hapsili i proganjali titini gojenci i isljeđivali udbaši tipa Josipovićev pape, a tu je štafetu preuzeo Milanović od Josipovića,...i tebi je to isto, Tuđman i Milanović,... ako sam te dobro shvatio. Jeste, eto jadni Tuđman odgulio godine teške robije na golom otoku i tuco kamen. Porediš babe i žabe. Rat i mir. Uostalom taj izopćeni titin general kojeg su hapsili i proganjali je pobio dosta naših a kao nije znao. Dedakovića i Vukovarce premlaćvali, mog prvog zapovjednika ubili i danas se vodi kao nestao. Kažeš da ti je prvi zapovjednik nosio hos oznaku. Jesi ga volio i poštivo? Jesi bio spreman primit metak da ga izvučeš? To ti meni reci, pusti mi šuplju i titine gardiste. E pa vidiš takve ljude je Tuđman ubijao preko svojih štafetara. Nije mi isto Tuđman i Milanović ali nisu ni ista vremena sad i 1990. Ne znam gdje si se našo prozvan. Ako sam mogao za titinog generala 1990 mogu i sad za titinog gardistu koji je defitivno bolji za Hrvate BiH od ovog današnjeg proljeva od HDZ-a.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 15:30 |
|
|
Ljudi, Tuđman se nije kandidirao.
Ovo je Milanović vs. Primorac.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori 2024 Postano: 03 sij 2025, 15:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ljudi, Tuđman se nije kandidirao.
Ovo je Milanović vs. Primorac. Pa to i govorim. Priča mu je niđe veze. Poredi sad i prije 30 godina.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|